k.dmutriy Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня Хочемо побудувати гараж з підвалом. розміри гаража ~7 X ~5 мертів. Планую випопати траншею і прямо в неї залити бетон для фундаметру, коли бетон застигне вибрати землю в середині. Стіни гаража будуть з газобетону. Питання полягає в тому як оформити перекриття гаража (підлогу куди буде заїзжати машина) Я розглядав варіант з плитами перекриття але не знаю чи вони витримають авто оскільки авто має більш точкове навантаження. Порадьте якісь варіанти Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vinnie Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 3 часа назад, k.dmutriy сказал: Планую випопати траншею і прямо в неї залити бетон для фундаметру цеж держак у лопати повинен бути метра 4 "рівненькі" внутрішні стіни підвалу вже уявили ? копайте, потім лийте, потім крийте плитами Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 25 березня Автор Поділитись Опубліковано: 25 березня 2 години тому, vinnie сказав: крийте плитами Як краще розкласти плити? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 1 час назад, k.dmutriy сказал: Як краще розкласти плити? Вздовж Або поперек. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 25 березня Автор Поділитись Опубліковано: 25 березня 51 хвилину тому, Dendnepr сказав: Вздовж Або поперек. Чи витримає плита якщо її покласти вздовж. Я б хотів організувати оглядову яму Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vinnie Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 1 час назад, k.dmutriy сказал: Чи витримає плита якщо її покласти вздовж. Я б хотів організувати оглядову яму дивлячісь які машини будете там тримати, якшо це не ошкош або бредлі то норм, але це вже буде не підвал а яма для масла, а її можна робить і не на всю площу будівлі ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня 10 часов назад, k.dmutriy сказал: Чи витримає плита якщо її покласти вздовж. Я б хотів організувати оглядову яму плити різні бувають. ПК зазвичай рощраховані на 800 кг на метр. Треба знати які у Вас є в доступі. Якщо замовляти - то можуть ще міцніше зробити - арматуру побільше добавлять. Це все рахується конструктором Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня 10 годин тому, k.dmutriy сказав: Чи витримає плита якщо її покласти вздовж. Я б хотів організувати оглядову яму Оглядову яму можна організувати таким чином, щоб під колесами була опора - щоб плити не висіли у повітрі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня Какая планируется высота подвала и как планируете туда попадать? 42 минуты назад, vadimv сказал: таким чином, щоб під колесами була опора - щоб плити не висіли у повітрі. ПК не должны иметь опор кроме торцевых!!! И, да, их можно заказать с расчётной нагрузкой 1250кг/м2. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 26 березня Автор Поділитись Опубліковано: 26 березня 1 година тому, tansss сказав: Какая планируется высота подвала и как планируете туда попадать? 2 години тому, vadimv сказав: Через оглядову яму. Якщо ями не буде і плити покладені поперек то вхід буде в кінці гаража Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 26 березня Автор Поділитись Опубліковано: 26 березня 1 година тому, tansss сказав: 1250кг Звичайна машина не буде перевищувати 3 тонни це по 750 кг на колесо. Але колесо опирається на 0.04 м2. Мене саме це бентежить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня 2 минуты назад, k.dmutriy сказал: Звичайна машина не буде перевищувати 3 тонни це по 750 кг на колесо. Але колесо опирається на 0.04 м2. Мене саме це бентежить Треба розібратися з маркуванням та реальним допустимим навантаженням (власна вага) А також чи треба вважати що повільний рух при заїзді це динамічне навантаження! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 26 березня Автор Поділитись Опубліковано: 26 березня 6 хвилин тому, tansss сказав: Треба розібратися з маркуванням та реальним допустимим навантаженням (власна вага) А також чи треба вважати що повільний рух при заїзді це динамічне навантаження! Я про це не подумав. Забагато тонких місць.краще зробити під машиною по грунту а там де її не буде покласти плитиі зробити підвал Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня 3 години тому, tansss сказав: ПК не должны иметь опор кроме торцевых!!! Ну так надо сделать так, чтобы торцы плит опирались на стены смотровой ямы. Вместо того, чтобы машина стояла посередине плиты. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня 2 часа назад, k.dmutriy сказал: Я про це не подумав. Забагато тонких місць.краще зробити під машиною по грунту а там де її не буде покласти плитиі зробити підвал Есть такая штука, если устроит вход через ляду... trivita.ua/ua/zhelezobetonnye-izdelija-zhbi/betonni-pogrebi Размер подобрать меньше стен гаража. Закопали, засыпали, проложили 100мм пеноплпста сверху погреба и заливаете обычную тупую плиту фундамента гаража 200мм с двумя сетками (без всяких ленточек) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня 5 годин тому, tansss сказав: ПК не должны иметь опор кроме торцевых!!! А це тоді що , чи що заважає обрати відповідну плиту ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня 20 минут назад, andrey_ka сказал: А це тоді що Це - ПКК а не ПК! 21 минуту назад, andrey_ka сказал: чи що заважає обрати відповідну плиту ? Намалюйте планування подвалу 5*7 для ПКК... Зручно? Так, можна видрючитись та вигадати ригеля, колони, та ще багату різної муйні! Простіше просто монолітне зробить! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня 4 часа назад, k.dmutriy сказал: Звичайна машина не буде перевищувати 3 тонни це по 750 кг на колесо. Але колесо опирається на 0.04 м2. Мене саме це бентежить не так. грубо - якщо на квадратний метр плити приходиться хочь 0,1х0,1 метра навантаження 800 кг - то вона витримає. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня 7 хвилин тому, tansss сказав: Простіше просто монолітне зробить! З того, що я бачив в гаражах - 2 плити (ХЗ яких саме) вздовж гаража (шириною 3+ м), між ними оглядова яма. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня 2 години тому, tansss сказав: Це - ПКК а не ПК! Так вони всі ПК , просто тут додається індекс (К). 3 години тому, tansss сказав: Намалюйте планування подвалу 5*7 для ПКК... Зручно? Так, можна видрючитись та вигадати ригеля, колони, та ще багату різної муйні! Простіше просто монолітне зробить! Чому іменно ПКК , можна використати ПКТ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня Ще з часів СРСР біля трас стоять куча ремонтних естакад, які зроблені саме з плит ПК. Погулить 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня (змінено) 25.03.2025 в 14:56, k.dmutriy сказав: Хочемо побудувати гараж з підвалом. розміри гаража ~7 X ~5 мертів Мені бонусом така херня дісталась (коли купив будинок), десь з 1980х так цей 70м2 "гараж з ямою" і досі стоїть без діла у вигляді коробки, тобто там є склад різного непотрібу і підвал з огірками в якому літом +23 і це все... Особисто я за навіс + ремонт на СТО + маленький, але глибокий підвал без конденсату по плитам ПК і т.п Змінено 26 березня користувачем normal 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 27 березня Автор Поділитись Опубліковано: 27 березня 19 годин тому, tansss сказав: Есть такая штука, если устроит вход через ляду... trivita.ua/ua/zhelezobetonnye-izdelija-zhbi/betonni-pogrebi Размер подобрать меньше стен гаража. Закопали, засыпали, проложили 100мм пеноплпста сверху погреба и заливаете обычную тупую плиту фундамента гаража 200мм с двумя сетками (без всяких ленточек) Червоне це будинок синє це коридор/тамбур перед входом в будинок зелене гараж враховуючи всі рекомендації ідея така: в тамбурі зробити підвал і закопати таку штуку як ви показали гараж залити 200мм як ви казали і поставити на нього стіни. як організувати фундамент під тамбуром? по суті це буде одна будівля з гаражем. Також планується вихід на дах гаража з 2 поверху будинку Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 27 березня Поділитись Опубліковано: 27 березня 14 годин тому, normal сказав: Особисто я за навіс + ремонт на СТО + маленький, але глибокий підвал без конденсату по плитам ПК і т.п Оглядова яма у совкових гаражах була атрибутом (постійного) самостійного ремонту совкових недоробок. Наслідком наявності такої ями в гаражі була підвищена вологість і як результат - швидка корозія тих самих недоробок. У гаражі постійно стояв запах плісняви. А плити у підвалі завжди були мокрі, незважаючи на наявність труб вентиляції. Мій батько замість тримати космича у власному гаражі, ставив його на роботі у великий опалюваний вентильований гараж (без ями), там же його і ремонтували механіки на оглядовій ямі (в іншому окремому приміщенні). У моєму гаражі ями (і підвалу) не було, вентиляція була чудова - через щілини в палець по всьому периметру ), і в гаражі було сухо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 27 березня Поділитись Опубліковано: 27 березня (змінено) 1 час назад, k.dmutriy сказал: як організувати фундамент під тамбуром? Ще раз... закопуете підвал меньший внутрішніх розмірів десь на пів метра+, на кришку монтует 100мм ППС, він виконуе дві ролі - демпфер та утеплення для стабілізаціі Т в підвалі. Вирівнюете і трамбуете грунт в рівень з ППС Робите суцільну плиту (можна тупу або з ребрами) під гараж і тамбур. Змінено 27 березня користувачем tansss Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз