Rin89 Опубліковано: В понеділок в 18:56 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 18:56 (змінено) Два роки тому робили дах "майстри". Нажаль тоді навіть і близько не мав представлення про те що таке покрівля, про необхідність мембрани та покрівельного пирога. Є пробита мембрана. Чи можна виправити ситуацію без зняття металочерепиці? Має бути мансардний поверх youtube.com/shorts/7iHlMQsyiwQ?si=hj72NdoyR2neieK2 А ще наявні деформації мембрани як на фото відео youtube.com/shorts/e8H1FPLQRY0?si=tz-4XIKJ2o6FYcMl Що порадите? Чи варто пред'явити претензії "майстрам"? Наперед дякую за відповіді Змінено учора в 04:44 користувачем Rin89 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: В понеділок в 19:58 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 19:58 "Нормальний госпідар завжди знайде до чого домахатись". Тобто я на то не вчився, постою послухаю. Але, по ходу, ви "майстрів" ще не бачили... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Rin89 Опубліковано: учора в 04:44 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 04:44 8 годин тому, porterlv сказав: "Нормальний госпідар завжди знайде до чого домахатись". Тобто я на то не вчився, постою послухаю. Але, по ходу, ви "майстрів" ще не бачили... А можна більш детальніше, бо нічого не зрозумів:) Типу що ще не так погано зроблено? Ок, порадьте як мінвату вкладати, типу проклеювати місце де стирчать цвяхі чимось? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: учора в 05:04 Поділитись Опубліковано: учора в 05:04 Аналогично и у меня так смонтировали кровлю, на вид мембрана даже хуже, по началу переживал, уже думал снимать и переделывать, но пока шла стройка за года понаблюдал что там тот конденсат появляется ооооочень редко и ооооочень в маленьком количестве, банально в виде капель под кровельными саморезами которые торчат с под доски, чисто маленькие точки которые высыхают на след.день. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: учора в 05:31 Поділитись Опубліковано: учора в 05:31 18 хвилин тому, denis-k сказав: Аналогично и у меня так смонтировали кровлю, на вид мембрана даже хуже, по началу переживал, уже думал снимать и переделывать, но пока шла стройка за года понаблюдал что там тот конденсат появляется ооооочень редко и ооооочень в маленьком количестве, банально в виде капель под кровельными саморезами которые торчат с под доски, чисто маленькие точки которые высыхают на след.день. А потім я все це закрив утеплювачем і тепер ці крапельки висихають дуууже повільно (якщо взагалі висихають). Не бачу проблеми=немає проблеми. ПС.. Не просто так придумали усі ці ущільнюючі стрічки. Мабуть , проводили дослідження і проблема таки є. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: учора в 06:40 Поділитись Опубліковано: учора в 06:40 1 годину тому, Rin89 сказав: Типу що ще не так погано зроблено? Ок, порадьте як мінвату вкладати, типу проклеювати місце де стирчать цвяхі чимось? Я не по тому, але у вас сильно краще ніж у мене було. Що там в мене зараз - я хз, бо вже 10 років зашите. Це ж не космічний корабель і як на мене тут нема чим паритись. Але почекайте когось хто в темі. Я теж постою, послухаю. Проклеювати потрібно паробар'єр. Гідро бар'єр прекрасно працюватиме в нахльост. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: учора в 07:11 Поділитись Опубліковано: учора в 07:11 1 час назад, andrey_ka сказал: А потім я все це закрив утеплювачем і тепер ці крапельки висихають дуууже повільно (якщо взагалі висихають) каким боком к высыханию утеплитель? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому 2 години тому, denis-k сказав: каким боком к высыханию утеплитель? Закриваючи утеплювачем простір навколо цих крапельк , ви перешкоджаєте висиханню , циркуляції повітря навколо них. Правда я маю на увазі не ці крапельки , про які пишете ви. ПС.. Я взагалі не можу второпати , про які крапельки ви пишете. Коли я вилажу на горище та дивлюсь на крокв`яну систему зсередини , я бачу лише крокви та натягнуту між ними мембрану. Ніяких кінчиків покрівельних саморізів я не можу бачити в принципі. Що ви маєте на увазі , коли пишете про крапельки на кінчиках ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 1 час назад, andrey_ka сказал: Я взагалі не можу второпати , про які крапельки ви пишете. согласен, не понятно написал даже не могу найти фото что бы проще обьяснить) 1 час назад, andrey_ka сказал: та натягнуту між ними мембрану вот когда смотришь снизу на мембрану видно небольшие мокрые пятна, диаметром 5-10 мм, как капнули сверху. У себя засунул руку в нахлест мембраны и понял что это пятно под зоной самореза. В дожди такого нет и понял что когда качели с температурой начинает образовываться конденсат и он выпадает на кончиках саморезов которыми прикручена черепица. Кончики саморезов длинее толщины доски обрешетки (они торчат насквозь) и капле проще сформироваться на такой форме и упасть на мембрану. вот у меня это максимум что могло произойти в виде конденсата, точечные капли четко в зоне самореза 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 2 години тому, denis-k сказав: вот когда смотришь снизу на мембрану видно небольшие мокрые пятна, диаметром 5-10 мм, как капнули сверху. У себя засунул руку в нахлест мембраны и понял что это пятно под зоной самореза. В дожди такого нет и понял что когда качели с температурой начинает образовываться конденсат и он выпадает на кончиках саморезов которыми прикручена черепица. Кончики саморезов длинее толщины доски обрешетки (они торчат насквозь) и капле проще сформироваться на такой форме и упасть на мембрану. вот у меня это максимум что могло произойти в виде конденсата, точечные капли четко в зоне самореза Це до ситуації автора немає ніякого відношення. Це все , якщо і відбувається то над мембраною. У автора ж можливий конденсат , стікаючи по мембрані буде/може , через пошкодження мембрани затікати під неї і мочити утеплювач. А так як утеплювач буде блокувати циркуляцію повітря , то сохнути він не буде , або якщо буде то дуже повільно. Також , цвяхи контактуючи з повітрям будуть конденсувати та ржавіти/гнити . ПС.. Дивна у вас мембрана. СДМ сконструйована таким чином , щоб пропускати через себе пар і не пропускати воду у зворотньому порядку. Тобто , пар пройшовши через утеплювач та мембрану під дією температури перетворюється на воду і стікає по мембрані не мочачи її під час цього стікання. Тобто , за нормальної якості мембрана не повинна мокріти зсередини. Часто бувала ситуація , коли змонтував СДМ і пішов дощ , то ніколи не помічав , щоб мембрана була зсередини мокра. А ось інша ситуація , коли мембрана від вологи зсередини , мокріє зсередини: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 54 хвилини тому, andrey_ka сказав: А ось інша ситуація , коли мембрана від вологи зсередини , мокріє зсередини: Це нормальна ситуація. Фізику не обманиш. Точка роси "плаває" в залежності від температури/вологості*/тиску. Потім, як ті краплі випарууться при зміні умов - пройдуть через мембрану. Саме тому утеплювач не рекомендують напакавувати щільно. Між ватою і мебраною має бути зазор. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 1 година тому, porterlv сказав: Саме тому утеплювач не рекомендують напакавувати щільно. Між ватою і мебраною має бути зазор. Ні , це не так. СДМ (супердифузійна мембрана) спеціально і придумувалась для того, щоб уникнути цього зазору і у випадку СДМ утеплювач монтують впритик до мембрани. Це у випадку простої гідроізоляційної плівки зазор необхідний. 1 годину тому, porterlv сказав: Це нормальна ситуація. Фізику не обманиш. Точка роси "плаває" в залежності від температури/вологості*/тиску. Потім, як ті краплі випарууться при зміні умов - пройдуть через мембрану. А чому оті краплі одразу не пройшли через мембрану ? Адже підходили вони до мембрани у вигляді пари. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 40 хвилин тому, andrey_ka сказав: А чому оті краплі одразу не пройшли через мембрану ? Адже підходили вони до мембрани у вигляді пари Може, умови були сприятливі для такого явища? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 18 хвилин тому, porterlv сказав: Може, умови були сприятливі для такого явища? Думаю , що не може , а точно. І якщо утеплювач розмістити з зазором по відношенню до мембрани , то умови будть точно такі самі. А от якщо притик , то все кардинально міняється. Тому важливо не тільки впритик , але й без пропусків пустот і.т.д.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Rin89 Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому а якщо попробувати перший слой (той що ближче до стропил прокласти плити типу ISOPLAAT чи Steico Чи це погана ідея, типу мінваті потім не буде як сохнути через слой цієї МДВП? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз