viksel Опубліковано: У вівторок в 08:01 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 08:01 Вітаю.Появилась потреба перевірити межі ділянки і....Кадастр я так зрозумів для публічного доступу закритий.Так де і як можна отримати правдиві координати поворотних точок ділянки щоб навіть банально через гуглмапс ,я розумію що це не самий точний спосіб,можна було прикинути? Замовляти "сертифіковану" організацію поки немає потреби,бо маю сумніви на рахунок попередніх замірщиків,от і хочу перевірити їхні судження.Вони говорять про якесь зміщення...при цьому не надають ніякої інформації,все це просто слова.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: У вівторок в 08:07 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 08:07 (змінено) Почекайте до перемоги і тоді відкриють доступ, почекайте коли буде потреба замовляти сертифіковану організацію. Або запропонуйте сертифікованій перевірити без актів - вийде сильно дешевше. А накладки, вони повсемісно Часто цілі райони криво стоять... Приватизовував батькове, вдалось приватизувати з накладкою. Бо переінакшувати було би дуже довго і дорого... Змінено У вівторок в 08:07 користувачем porterlv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: У вівторок в 08:17 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 08:17 10 хвилин тому, viksel сказав: Вітаю.Появилась потреба перевірити межі ділянки і....Кадастр я так зрозумів для публічного доступу закритий.Так де і як можна отримати правдиві координати поворотних точок ділянки щоб навіть банально через гуглмапс ,я розумію що це не самий точний спосіб,можна було прикинути? Замовляти "сертифіковану" організацію поки немає потреби,бо маю сумніви на рахунок попередніх замірщиків,от і хочу перевірити їхні судження.Вони говорять про якесь зміщення...при цьому не надають ніякої інформації,все це просто слова.. Та чего, посмотреть можно. Где-то с месяц назад заказывал людей, сказал только номер кадастра - достали поворотные точки, вынесли в натуру и дали акты (по просьбе) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: У вівторок в 10:20 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 10:20 (змінено) 2 часа назад, ЯД сказал: Где-то с месяц назад заказывал людей, сказал только номер кадастра - достали поворотные точки, вынесли в натуру и дали акты (по просьбе) Питання скоріше чим я маю "відбиватись" коли сусід проводить якісь дії з своєю ділянкою і заявляє мені що я наліз на його ділянку?Аргументує що так сказали якісь два дятьки що мають таку палку з коробочкою на кінці яка щось там пищить і на телефоні показує...Аргумент як на мене так собі))Пропонує мені замовити собі інших "дятьків" з палкою, заплатити їм 4 тисячі гривень.Воно мені 100 років не потрібно бо він діляну купував коли я вже тут був добрих 10 років і ніяких проблем тоді не було..А тепер виявляється що я на його землі. Під час купівлі ділянки йому геодезію робили,і видали акт на землю.На це знову ж таки "дятьки" з палкою сказали що тоді 10 років назад таке могло бути бо то був бардак і халтура і бла-бла-бла.Короче якийсь кам.яний вік де все на міфах і легендах)) Напевно порекомендую сусіду звертатись в суд нехай там слухають ті байки. Змінено У вівторок в 10:25 користувачем viksel Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: У вівторок в 14:50 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 14:50 4 години тому, viksel сказав: Питання скоріше чим я маю "відбиватись" коли сусід проводить якісь дії з своєю ділянкою і заявляє мені що я наліз на його ділянку?Аргументує що так сказали якісь два дятьки що мають таку палку з коробочкою на кінці яка щось там пищить і на телефоні показує...Аргумент як на мене так собі))Пропонує мені замовити собі інших "дятьків" з палкою, заплатити їм 4 тисячі гривень.Воно мені 100 років не потрібно бо він діляну купував коли я вже тут був добрих 10 років і ніяких проблем тоді не було..А тепер виявляється що я на його землі. Під час купівлі ділянки йому геодезію робили,і видали акт на землю.На це знову ж таки "дятьки" з палкою сказали що тоді 10 років назад таке могло бути бо то був бардак і халтура і бла-бла-бла.Короче якийсь кам.яний вік де все на міфах і легендах)) Напевно порекомендую сусіду звертатись в суд нехай там слухають ті байки. Ну тут надо смотреть по карте чья граница залезла - чей участок сдвинут. И по правильному сдвинутый участок двигать на картах через инженеров кадастра. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В середу в 03:57 Поділитись Опубліковано: В середу в 03:57 17 годин тому, viksel сказав: Напевно порекомендую сусіду звертатись в суд нехай там слухають ті байки. Дешевше стане замовити геодезіста, запросити сусіда та в його присутності переміряти ділянку. Або самому піти у відділ земельних ресурсів чи архітектури району та зробити запит на перевірку в кадастрі. Може виявитись, що він має рацію. А якщо він почне щось будувати там, то, навіть, знести паркан потім це така голрвна біль з невідомим результатом, що краще зараз все з'ясувати. Я бачила таке на власні очі. Сусідка залізла парканом на чужу землю, то я мала змогу дивитись на цю "сагу". Паркан залишився там, де вона його побудувала. Але і нас зачепило, бо приходили та переміряли усі суміжні ділянки. З особистого досвіду. Те, що ви чуєте про "якийсь там сдвіг" може бути дійсно так. Коли вже побудувалась сусідка і ми, до нас зателефонував інший сусід і сказав, що межі наших ділянок здвинуті щось метрів на 8. З'ясувалось це, коли робили кадастр, а сусід працював у відділі земельних ресурсів району, тому ніяких " мифів та легенд". Виходило, що будинки в кожного з нас побудовані на чужій землі. Хоча перед початком будівництва ми замовляли послугу геодезіста і мали акт по межам. По ітогу з'ясувалось, що був перенесений геодезичний знак, до якого прив'язуються, коли визначають координати та межі ділянок. Знак перенесли, а його нові координати забули вказати. Тож виправили свою помилку і тоді змінили координати наших ділянок. Таке може бути і в вашому випадку. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ficus41 Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому В 24.06.2025 в 11:01, viksel сказал: Вітаю.Появилась потреба перевірити межі ділянки і....Кадастр я так зрозумів для публічного доступу закритий.Так де і як можна отримати правдиві координати поворотних точок ділянки щоб навіть банально через гуглмапс ,я розумію що це не самий точний спосіб,можна було прикинути? Замовляти "сертифіковану" організацію поки немає потреби,бо маю сумніви на рахунок попередніх замірщиків,от і хочу перевірити їхні судження.Вони говорять про якесь зміщення...при цьому не надають ніякої інформації,все це просто слова.. Правдиві координати-це питання дуже цікаве, оскільки з вашої ситуації я зрозумів, що є підозра на те, що ваша ділянка «знесена». Викачати з ці координати не проблема, але у вас мабуть немає відповідного обладнання для їх перевірки на місцевості. Тому лише перемір вашої ділянки дасть вам відповідь на ваші запитання. Шукайте когось з меншою ціною даної послуги. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 10 годин тому, ficus41 сказав: Тому лише перемір вашої ділянки дасть вам відповідь на ваші запитання. якщо розміри відповідають, а сама ділянка зміщена то яку ж відповідь вам надасть «перемір»? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ficus41 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 2 часа назад, Фрай сказал: якщо розміри відповідають, а сама ділянка зміщена то яку ж відповідь вам надасть «перемір»? В епоху тахеометричної зйомки можливо й нічого, але в епоху GPS RTK зйомки або підтвердить твердження про те , координати поворотних точок межі земельної ділянки не правильні або підтвердить їх правильність. Головне в цій ситуації те, щоб координати, по яких завантажена ділянка в Національну кадастрову систему співпали з межею на місцевості. Тоді не буде прохань від сусідів щодо впорядкування цих координат. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 17 минут назад, ficus41 сказал: Тоді не буде прохань від сусідів щодо впорядкування цих координат. Очень часто бывает, там где начинали эту эпопею лет 20-30 назад, все было сырое и результаты получились с ошибками. Т.е. вся улица имеет нахлест, и переделывать что то сложно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 21 хвилину тому, ficus41 сказав: В епоху тахеометричної зйомки можливо й нічого, але в епоху GPS RTK зйомки або підтвердить твердження про те , координати поворотних точок межі земельної ділянки не правильні або підтвердить їх правильність. Можливо розчарую вас, але маю особисті враження при купівлі/продажу де кожне нове вимірювання вказувало на похибку попередніх. І це всього лише на трьох суміжних ділянках. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ficus41 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 час назад, Фрай сказал: Можливо розчарую вас, але маю особисті враження при купівлі/продажу де кожне нове вимірювання вказувало на похибку попередніх. І це всього лише на трьох суміжних ділянках. Яка була похибка? Тому що з власного досвіду, якщо обладнання налаштовано вірно, то похибка між різними марками GPS RTK обладнання може бути в межах пʼяти сантиметрів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 година тому, ficus41 сказав: Яка була похибка? Від пів-метра і далі під кутом нагадаю, що за кожний приїзд було заплачено непогані гроші і кожен звинувачував попередника. ) 1 година тому, ficus41 сказав: Тому що з власного досвіду, якщо обладнання налаштовано вірно Чомусь одразу згадав елітних собачатників які авторитетно повторюють, мовляв правильна собака повинна… А у самих тільки й чуєш у полі «…стоять, пілять, даун, даун!!!!» 😜 я ж не в курсі що там у цих фахівців на приладах, мені від них потрібен папірець для виносу меж і оформлення акту на землю. А потім сусід приводить своїх фахівців і ти через деякий час дивишся у кадастр і робиш квадратні очі. (( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 16 часов назад, ficus41 сказал: але у вас мабуть немає відповідного обладнання для їх перевірки на місцевості. Так дійсно,немає...на скільки зрозумів що там потрібна точність до долі секунди,якої само долі поки вивчаю.Тому перемір в гугмапс нічого не дасть,там тільки дві цифри після коми...Впринципі координати я вже здобув,тепер шукаю когось з "палкою"... 2 часа назад, Фрай сказал: кожне нове вимірювання вказувало на похибку попередніх це як в будівельників і всіх остальних)),кожний новий "кращий" за попередніх а результат приблизно однаковий а то і гірший)) 16 часов назад, ficus41 сказал: є підозра на те, що ваша ділянка «знесена» налягає або находить на сусідню,в той час коли на мою також налягає сусідня,з іншої сторони...вроді так Змінено 1 година тому користувачем viksel Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 8 минут назад, viksel сказал: координати я вже здобув,тепер шукаю когось з "палкою"... Там ще дуже цікаво все виглядає,виявляється для завантаження в пристрій ці координати зовсім інші ніж класичні GPS,можливо це якісь відносні або полярні...х.з.Треба ще скоренько інститут геодезичний заінчити щоб дураком не бути))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому в мене все зробили як треба, але незважаючи на те, що я ще віддав 6 кв.м. сусідці для (добрих відносин) після чергових маніпуляцій з ділянками виявив у кадастрі зайву відстань між собою та іншою сусідкою. Переміряв і у мене розмір згідно акту на землю. Звідки там могла зʼявитись «нічийна земля» хз. ))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 минуту назад, Фрай сказал: що я ще віддав 6 кв.м. сусідці для (добрих відносин) Мені світить віддати приблизно 40 кв.м....віддати з акту про землю,в натурі залишиться все як є..Це як версія...Мозги тяжко таке сприймають,як таке може бути.Виявляється що може)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому А ви кадастровий план свій бачили, якщо ні то заплатіть і замовте копію плану, побачите як там намальовано? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 53 хвилини тому Автор Поділитись Опубліковано: 53 хвилини тому (змінено) 26 минут назад, Фрай сказал: замовте копію плану, побачите як там намальовано Поки не хочу робити різких рухів.Ініціатор проблеми сусід,то нехай він і платить.Я готовий заплатити але за впорядкування проблеми якщо вона дійсно існує,бо мені проблемна ділянка також не потрібна..Може захочу продати,там проблема вилізе моментально.Але бачу щоб зробити добре а головне якісно потрбно вникати.Варіант з даруванням землі взагалі не прийнятний..В мене є державний акт на 17.57 сотих,по факту розмір ділянки відповідає площі...якісь подарунки мені на голову не налазять,як таке може бути.Це якщо сусід погодиться в мене КУПИТИ 40 в.м тоді інша справа. Змінено 49 хвилин тому користувачем viksel Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз