researcher Опубліковано: В середу в 18:28 Поділитись Опубліковано: В середу в 18:28 Знаходимось на початковій стадії будівництва - чекаємо на електрику і обираємо проект. Перерили весь z500 і ще декілька каталогів українських, поки не знайшли ідеальний для себе (треба чотири спальні в одноповерховому, чи домі з мансардою). Тому шукаю архітектора щоб робити під наші вимоги і нашу ділянку. Як і де шукати? Розумію, що як і скрізь, є адекватні і не дуже. Як зрозуміти, що перед мною адекватний? Якщо можете когось порадити, буду благодарний. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: учора в 06:19 Поділитись Опубліковано: учора в 06:19 (змінено) 12 часов назад, researcher сказал: Знаходимось на початковій стадії будівництва - чекаємо на електрику і обираємо проект. Перерили весь z500 і ще декілька каталогів українських, поки не знайшли ідеальний для себе (треба чотири спальні в одноповерховому, чи домі з мансардою). Тому шукаю архітектора щоб робити під наші вимоги і нашу ділянку. Як і де шукати? Розумію, що як і скрізь, є адекватні і не дуже. Як зрозуміти, що перед мною адекватний? Якщо можете когось порадити, буду благодарний. Ну ващєєє, гуголь в допомогу🤪 archimatika БІП-ПМ AVG Sergey Makhno Architects AVR Development UAT maass «МОДУС» BAUST büro A24D ZOTOV&CO Savytskyy Design AV Architects Bogdanova Bureau VIHAREV Atelier Peker & Partners Studio 68 / 32 Lab181 «Мир проектов» Project7 One M2 Architects VA Group Vanash Urban Lawyers «женя засуцький і команда» IK-architects Maleyev ArtSight Life House Building HeykoDesign «ТАМ С. ГОРОДЕЦЬКИЙ» Martins Architects "Дроздов та партнери" zrobim architects ua balbek bureau Dmytro Aranchii Аrchitects Або для самих лінивих в ютубі знайти А. Терехова (правда він не архітектор, але жінка в нього архітектор) і стати його адептом))) Змінено учора в 06:37 користувачем Nikolay Cherednichenko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
researcher Опубліковано: учора в 06:51 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 06:51 Дякую. Терехова дивлюсь, гугліти вмію. Ще б почути власні відгуки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: учора в 08:05 Поділитись Опубліковано: учора в 08:05 1 час назад, researcher сказал: Терехова дивлюсь Вже з'явилося непереборне бажання будуватися з цегли?😁(нічого не маю проти, самому цей матеріал подобається) 1 час назад, researcher сказал: Ще б почути власні відгуки Мені здається це суб'єктивно все буде. Всі серйозні спеціалісти далеко не дурні і здебільшого адекватні люди (за виключенням раісянського архітектора Олега Карлсона) IMHO 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дмитрий Ф Опубліковано: учора в 19:22 Поділитись Опубліковано: учора в 19:22 Понятие адекватный это очень субъективная история. В первую очередь вы должны понять, что в индивидуальных проектах архитектор именно вы, а не какое-то архитектурное бюро. Чтоб были не вы архитектором, вы должны взять готовый проект, и лупануть коробку по имеющемуся чертежу не задавая лишних вопросов. Это первое и самое главное. Как только вы это уясните, то вы сразу же поймете что вам нужен консультант, который вытащит из головы вашу идею, и нарисует, вашу идею не свою. И вот тут вы должны искать консультанта не только по его условным знаниям, а еще и по психотипу. Люди разные, одни хотят поспорить с консультантом, а может даже подраться, потому как в споре рождается истина, другим нужно чтоб на них рявкнули сказав: "кто тут с дипломом, ты или я?", третим может хочется чтоб их облизали с головы до пят и продвигали свои идеи, но при этом выдавая их за ваши, а кому-то хочется чтоб консультант был как отец или мать родная, обнял и сказал: "ни сцы, не первый раз мы такое строем, построим" и дальше по тексту. Очень важно понять с самого начала, потому как стройка по ИНДИВИДУАЛЬНОМУ проекту, это каждый раз какие-то решения, которые будут вызывать вопросы в процессе строительства, и если у вас нет условного "авторского надзора", то поверьте строители имеющие 100500 лет опыта знают лучше всех, и у них так стояло на прошлых объектах. И получится, что вам вносить изменения в проект будут находу. При этом ошибки могут быть как у инженера, так и у строителя и на вас лежит ответственность контролировать и коммуницировать между строителем и инженером. Стройка дома увлекательный процесс. Если у вас нет затыка по материалам и рабочим, то коробка дома в 1,5 кирпича и плитами перекрытия возводится приблизительно за 2-3 месяца, крыша еще 1-1,5. Т.е. при наличии средств, людей и материалов то за 9-12 месяцев вы можете сделать дом под ключ. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
researcher Опубліковано: учора в 19:53 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 19:53 11 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Вже з'явилося непереборне бажання будуватися з цегли?😁(нічого не маю проти, самому цей матеріал подобається) Поки тільки зрозумів, що Терехов топить за мансарду, а я поки намагаюсь один поверх підходящий знайти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tort Опубліковано: учора в 20:54 Поділитись Опубліковано: учора в 20:54 30.07.2025 в 21:28, researcher сказав: Як зрозуміти, що перед мною адекватний? Адекватний чому він має бути? Адекватний це відповідний. Тож назвіть ті ваші критерії, яким він має відповідати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: учора в 21:04 Поділитись Опубліковано: учора в 21:04 9 хвилин тому, tort сказав: Адекватний чому він має бути? Адекватний це відповідний. Тож назвіть ті ваші критерії, яким він має відповідати. Для этого надо быть архитектором) Как пример, вы сможете сказать, каким критериям должен отвечать программист?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: учора в 21:08 Поділитись Опубліковано: учора в 21:08 1 година тому, researcher сказав: Поки тільки зрозумів, що Терехов топить за мансарду, а я поки намагаюсь один поверх підходящий знайти. Ну если вы смотрите Терехова то наверное уже хоть что то понимаете и знаете какие-то нюансы. Вот и пообщайтесь с архитектором/проектировщиком, обсудите тему, которую вы +- знаете и для себя решите, "адекватный" для вас инженер или нет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дмитрий Ф Опубліковано: учора в 21:12 Поділитись Опубліковано: учора в 21:12 1 час назад, researcher сказал: Поки тільки зрозумів, що Терехов топить за мансарду, а я поки намагаюсь один поверх підходящий знайти. Терехов топит за то, чтоб у него заказали ) Мансарда это не до этаж, у которого сложная система пирога в утеплении. Не дай Бог протечет, а оно через 10-15 лет обязательно протечет, или пуля от пулемета прилетит и все, будете долго искать в каком месте дыра. Если участок позволяет стройте один этаж с возможностью перепрофилировать детские комнаты под что-то другое через 10-15 лет. И я всем рекомендую бетонные перекрытия над головой, пули от пулеметов и всякое сбитое говно с неба лучше удерживает бетон... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дмитрий Ф Опубліковано: учора в 21:13 Поділитись Опубліковано: учора в 21:13 4 минуты назад, ЯД сказал: Ну если вы смотрите Терехова то наверное уже хоть что то понимаете и знаете какие-то нюансы. Вот и пообщайтесь с архитектором/проектировщиком, обсудите тему, которую вы +- знаете и для себя решите, "адекватный" для вас инженер или нет Я бы даже сказал, вы с ним на одной волне или нет, комфортно общаться или нет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому (змінено) 8 часов назад, researcher сказал: Поки тільки зрозумів, що Терехов топить за мансарду, а я поки намагаюсь один поверх підходящий знайти. не зовсім так-але так))) більше він топить за цеглу. дядько Сашка трохи самозакоханий нарцис і піариться багато щоб в нього купляли послуги (він колись проговорився що йому треба кормити і дбати за людей які працюють на нього і з ним))) Але в цілому норм дядька. Багато корисних речей каже (іноді докуя багато разів одне й те ж😁). І подобається що питання якості для нього безкомпромісне (на словах так точно). Так є догматичні речі типу вентиляція в цегляних вентканалах і з природнім спонуканням і ЄтА бЄзкАмпрАміснА (я між іншим в нього цього "набрався" і по цей день малюю цегляні вентшахти😁) Змінено 18 годин тому користувачем Nikolay Cherednichenko 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 10 годин тому, Дмитрий Ф сказав: Стройка дома увлекательный процесс. Если у вас нет затыка по материалам и рабочим, то У вас крєпкій слог, вам треба починати книжки писати в різних жанрах, повинно зайти. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому В 30.07.2025 в 21:28, researcher сказал: ...шукаю архітектора... якщо можете когось порадити, буду вдячний. Есть парочка вменяемых... Вам по дороже или по дешевле?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
researcher Опубліковано: 15 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 1 час назад, MAESTRO DNEPR сказал: Есть парочка вменяемых... Вам по дороже или по дешевле?) я вже зрозумів, що поки планування сам не намалюєш і в голові не сформується що саме хочеш, немає сенсу ні до кого звертатись 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tort Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 11 годин тому, ЯД сказав: Для этого надо быть архитектором) Как пример, вы сможете сказать, каким критериям должен отвечать программист?) Вірно - критерії визначають адекватність, як не програміст я можу висунути небагато вимог до цього фаху порівняно з фахівцями, але якщо в кінцевому результаті мене все влаштує, то думки спеців для мене мабуть будуть зайвими. У них конфлікт інтересів, щоб давати об'єктивну оцінку колезі😁. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дмитрий Ф Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 29 минут назад, researcher сказал: я вже зрозумів, що поки планування сам не намалюєш і в голові не сформується що саме хочеш, немає сенсу ні до кого звертатись Вы должны описать все хотелки - то что должно быть обязательно, и то чем вы готовы поступится. После все эти хотелки желательно провести через стресс тест, потому как очень часто наши хотелки это про эмоции, а не про практичность. Стресс тест можете провести тут на форуме, посмотрев ролики на ютубе(если у вас есть критическое мышление), и уже в конце у инженера. Из совета, используйте максимально опробованные решения и максимально дешевые в вашем регионе (без потери качества естественно) Потому как вы можете захотеть что-то такое, чего в вашем регионе просто нет (не забывайте немало мастеров на фронте), консультант с радостью реализует вашу хотелку, а на выходе или материал дорогой или мастеров нет. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз