Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Дачка в Карпатах

ssb

Рекомендовані повідомлення

Якось сидів я вдома, не чіпав нікого, і тут дзвонить мені товариш і каже "слухай, я ділянку собі купив в селі Труханів, і тут ще продаються, хочеш?" "Звісно", сказав я і через день став власником діляночки в Карпатах. Буду тут вести щоденник того, що і як роблю, і вислуховувати поради, за які заздалегідь буду дуже вдячний

Першим ділом зробили винесення меж в натуру. Але потім виявилось що зроблено було це дарма. Ця ділянка - це шматок якоїсь старої, поділеної на частини, і поділили її криво якось, і межі накладались. Тому із сусідами знайшли місцевого, хто цим займається, і межі впорядкували, і поставили нові кілочки, а на днях внесуть це в реєстр.

В планах:
завтра поїхати в Дрогобич, подати заявку на тимчасове підключення світла (взагалі-то можна онлайн, але варіанту "тимчасове" там нема)
зробити свердловину і септик
знайти когось, хто допоможе зі схемою намірів для будпаспорта, подати будпаспорт
побудувати битовку, яка спочатку буде житлом для будівельників, а потім - місцем для зберігання всякого-різного
і вже мабуть навесні ставити будиночок. Оскільки ділянка на помітному схилі, то щоб не платити за фундамент як за крило літака, розглядаються три варіанти: будиночок каркасний модульний, каркасник зі збиранням його на місці, чи сіп. Поки що схиляюсь до сіп, бо частину робіт по оздобленню і майже всю інженерку планую робити сам, а в ньому це як раз зручно.

Поки що питання до спільноти: куди звернутись щоб мені не дуже дорого зробили схему намірів забудови для будпаспорта? На скільки я розумію, самому це не так-то просто, бо з 2022 вимоги до схеми намірів, яка з ним подається, сильно посилились. Чи чатгпт може з тим допомогти?

І друге питання: що робити з ухилом каналізаційних труб від будинку до септика, якщо через рельєф ділянки він виходить значно більше правильних 1-3 сантиметри на метр?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...