ssb Опубліковано: учора в 13:55 Поділитись Опубліковано: учора в 13:55 Якось сидів я вдома, не чіпав нікого, і тут дзвонить мені товариш і каже "слухай, я ділянку собі купив в селі Труханів, і тут ще продаються, хочеш?" "Звісно", сказав я і через день став власником діляночки в Карпатах. Буду тут вести щоденник того, що і як роблю, і вислуховувати поради, за які заздалегідь буду дуже вдячний Першим ділом зробили винесення меж в натуру. Але потім виявилось що зроблено було це дарма. Ця ділянка - це шматок якоїсь старої, поділеної на частини, і поділили її криво якось, і межі накладались. Тому із сусідами знайшли місцевого, хто цим займається, і межі впорядкували, і поставили нові кілочки, а на днях внесуть це в реєстр. В планах: завтра поїхати в Дрогобич, подати заявку на тимчасове підключення світла (взагалі-то можна онлайн, але варіанту "тимчасове" там нема) зробити свердловину і септик знайти когось, хто допоможе зі схемою намірів для будпаспорта, подати будпаспорт побудувати битовку, яка спочатку буде житлом для будівельників, а потім - місцем для зберігання всякого-різного і вже мабуть навесні ставити будиночок. Оскільки ділянка на помітному схилі, то щоб не платити за фундамент як за крило літака, розглядаються три варіанти: будиночок каркасний модульний, каркасник зі збиранням його на місці, чи сіп. Поки що схиляюсь до сіп, бо частину робіт по оздобленню і майже всю інженерку планую робити сам, а в ньому це як раз зручно. Поки що питання до спільноти: куди звернутись щоб мені не дуже дорого зробили схему намірів забудови для будпаспорта? На скільки я розумію, самому це не так-то просто, бо з 2022 вимоги до схеми намірів, яка з ним подається, сильно посилились. Чи чатгпт може з тим допомогти? І друге питання: що робити з ухилом каналізаційних труб від будинку до септика, якщо через рельєф ділянки він виходить значно більше правильних 1-3 сантиметри на метр? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ssb Опубліковано: 19 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 19 годин тому Крім того, купив окреме авто сюди і орендував гараж в Стрию, недалеко від вокзалу. Тепер зможу припертись сюди потягом, сісти на свою машину і попертись до себе 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 15 годин тому, ssb сказав: каркасник зі збиранням його на місці, чи сіп. Поки що схиляюсь до сіп, бо частину робіт по оздобленню і майже всю інженерку планую робити сам, а в ньому це як раз зручно. А в чому ви бачите проблему інженерки в каркаснику? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergij68 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому https://www.stroimdom.com.ua/topic/200299-karkasnye-doma-raznoobrazie/page/87/#comments крайні сторінки продивіться- ніби ваш варіант , на схилі... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sat-prof Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 21 годину тому, ssb сказав: купив в селі Труханів Це 5 км від мене. Я місцевий! Можу дати багато порад, як і номери майстрів. (Нижнє, Верхнє, Корчин, Сколе, Побук, Крушельниця) – це все моє дитинство. У Верхньому є будівельний магазин. Труханів круто для відпочинку або як дачу. (тиша, природа). А для життя краще щось ближче до дороги та залізниці (по типу Верхнє Синьовидне, Корчин). Хоча, і Труханів це ще не кінець цивілізації. Вдала покупка У нас купили будинок у селі і першим ділом панелі встановили, хоча будинок ще в ремонті. Змінено 4 години тому користувачем sat-prof 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ssb Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 6 часов назад, allanek сказал: А в чому ви бачите проблему інженерки в каркаснику? В першу чергу - в послідовності робіт. Інженерку планую робити сам, а там вона всередині каркасу проводиться. Тобто треба щоб мені будівельники поставили каркас, обшили його ззовні і зробили чорнову підлогу, потім поїхали на якийсь час, потім я роблю інженерку, потім мені роблять утеплення і внутрішню обшивку. В сіпі в цьому плані простіше - коробку зібрали і поїхали. Сам всередині провів шо хочеш, гіпсокартон захотів - сам прикрутив, захотів - місцевих найняв. Плюс каркасник більш вибагливий до дотримання технологій, бо там вата може намокнути, тому більше треба контролювати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ssb Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 54 минуты назад, sat-prof сказал: Це 5 км від мене. Я місцевий! Можу дати багато порад, як і номери майстрів. (Нижнє, Верхнє, Корчин, Сколе, Побук, Крушельниця) – це все моє дитинство. Ой, це круто, скиньте будь ласка свій контакт в особисті. Поки що шукаю хто зі схемою для будпаспорта допоможе, якщо маєте контакти когось місцевого хто в курсі специфіки (скільки тут вимагають відступати від меж і т д) - буду вдячний Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 25 хвилин тому, ssb сказав: Плюс каркасник більш вибагливий до дотримання технологій, бо там вата може намокнути, тому більше треба контролювати В мене будинки були збудовані по каркасній технології, то я добре розумію, що таке каркасник. Тому і спитала в чому для вас сіп більш привабливий. Мені здалось , що в ваших краях каркасників багато. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ssb Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 час назад, allanek сказал: В мене будинки були збудовані по каркасній технології, то я добре розумію, що таке каркасник. Тому і спитала в чому для вас сіп більш привабливий. Мені здалось , що в ваших краях каркасників багато. Ну в першу чергу саме тому що я от написав вище - про послідовність робіт. За дотриманням того щоб всі мембрани були на місці я і сам можу послідкувати. Плюс поки що з того що я нагуглив, сіп виходить помітно дешевше. Ну це поки мало контактів місцевих будівельників Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 30 хвилин тому, ssb сказав: Плюс поки що з того що я нагуглив, сіп виходить помітно дешевше. Для дачі піде, а для проживання краще каркас. Але і СіП треба ретельно вибрати, особливо ті, що клепають невідомо де і невідомо з якого матеріалу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Сперечатися не збираюсь, але мені аргументи, як з замоканням вати, трохи дивні. Щоби замокла вата в каркаснику потрібно, щоб не було даху. Утеплення робиться на етапі, коли він є. Дах, якщо це не модульний будинок, в більшості випадків, то окремий етап робіт. Або той, хто вам буде збирати сіп чи каркасник, може одразу і за дах візьметься. Ну то таке. Вам видніше, як організувати будівництво та яка технологія краще підходить в вашому випадку. Я не хотіла, щоб будівельники постійно жили на ділянці. Тому заїхали, тиждень на те, щоб поставили каркас- поїхали. Слідом зайшли на дах- 10 днів на роботи і поїхали. Інженерка- ви збираєтесь сантехніку(вода та каналізація) та електрику самому робити? А проект чи думки по проекту вже маєте щось? Якщо будете вести тему, буду слідкувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ssb Опубліковано: 54 хвилини тому Автор Поділитись Опубліковано: 54 хвилини тому (змінено) 9 минут назад, allanek сказал: Інженерка- ви збираєтесь сантехніку(вода та каналізація) та електрику самому робити? А проект чи думки по проекту вже маєте щось? Електрику і сантехніку планую робити сам - непогано розбираюсь в тому, зробив собі повністю в кількох квартирах. Щодо проекту - поки дивлюсь на таке: www.supersip.house/projects/super-sip-56/ Тут наче є місцеві, хто будує каркасники. Якщо знайду де купити проект (бо малих з пласким експлуатованим дахом якось малувато), і з ними домовлюсь, тоді порахую і оціню, може це буде краще ніж сіп Змінено 52 хвилини тому користувачем ssb Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 32 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 32 хвилини тому 20 хвилин тому, ssb сказав: Щодо проекту - поки дивлюсь на таке: www.supersip.house/projects/super-sip-56/ Де там холодильник? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 24 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 24 хвилини тому (змінено) 45 хвилин тому, ssb сказав: Якщо знайду де купити проект (бо малих з пласким експлуатованим дахом якось малувато), і з ними домовлюсь, Якщо ви про бригаду, що клепає каркасники, то вам самому треба шукати проект. Якщо мова за якусь порядну фірму, як правило, в них є або в штаті архитектор, або можуть з кимось працювати на стороні. Тоді ви показуєте або малюнок, або те, що по вашому посиланню і працюєте з їх архітектором. Як по оплаті, то вже нюанси - чи входить проект в загальний кошторис, чи то окремо оплачуєте. З каркасником треба контролювати якість дерева. По сіпам. Це зовсім інша технологія, відмінна від каркасної. А що вас привабило в тому проекті, що по вашому посиланню? Маленька площа, з якої ще і сходи заберуть місце. навіть для будинку вихідного дня, як на мене, це незручно. Ні місць для зберігання речей, ні місця для пральної машини. Взагалі, будинок не пристосований для життя, навіть сезонного. Змінено 6 хвилин тому користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз