ssb Опубліковано: 17 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 17 вересня В 16.09.2025 в 18:38, Фрай сказал: Не спорю, но он никак не может бьіть «дуракоустойчивее» нормального по правилам сделанного каркасника. Головне тут як раз "нормального, по правилах зробленого". В цьому, як я зрозумів, і є "дуракостійкість" сіпу -не треба слідкувати чи не переплутали мембрани, чи не причепили їх не тим боком і т д 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 вересня Поділитись Опубліковано: 17 вересня 48 минут назад, ssb сказал: Головне тут як раз "нормального, по правилах зробленого". В цьому, як я зрозумів, і є "дуракостійкість" сіпу -не треба слідкувати чи не переплутали мембрани, чи не причепили їх не тим боком і т д Если решитесь на сип то обратите внимание на пену, должно быть примерно 1 баллон на панель, лес понятно сухой строганный обработанный это сразу будет видно, а так это конструктор стены в ваших объемах собираются за 1 день если шпонки будут уже в панелях если нет то за два Захотите проверить качество пропенивания отступаете от стыка 4,5 см и сверлите будет видно, но могут быть соединительные шпонки и 6 см тогда 3,5 см это вы увидите в смете там будет перечень материала Если будет теплый пол то добавьте еще одну стартовую доску на фундамент, обычно их там две шириной с паель и потом третья шириной с пенопласт панели тоесть они на фундаменте как бы образуют букву Т вверх ногами, вот я добавил три те что толщиной в панель это дало 12 см и доска на которую одевается панель, таким образом я смог положить 10 см экструдера и 10 сяжки для теплоемкости украв у высоты потолка 8 см, так бы украл 12 если было бы всего 2 стартовых доски 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 вересня Поділитись Опубліковано: 17 вересня Наблюдатель, рад Вас видеть, уж думал вы того, эмигрировали с данного форума, ан нет корни тянут Как всегда спасибо за высшую оценку 3 5 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 18 вересня Поділитись Опубліковано: 18 вересня Та ні, він на місці. То ви різними "стежками" ходите. Бачу його "активність" в інших темах, але щось він втратив жагу до життя, бо якось мляво кляпає ті "дізлайки". 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ssb Опубліковано: 23 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 23 вересня (змінено) Отже, я таки визначився що буде цей проект (зі змінами в плануванні), але. Під ним в якості фундаменту буде цоколь із ФБС. Поки дуже дивують люди з тієї контори, шо будують сіп будинки, вони якісь надто приязні і приємні, чекаю підвоху. Витрачено: 9000 на топогеозйомку. 15000 на проект. Тепер як будуть результати цього всього, замовлю схему на будпаспорт. І на пʼятницю записаний в електронній черзі в РЕМ писати заяву на світло Змінено 23 вересня користувачем ssb 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 23 вересня Поділитись Опубліковано: 23 вересня 1 година тому, ssb сказав: Під ним в якості фундаменту буде цоколь із ФБС Тоді є сенс зробити цокольний поверх жилим. Буде тіпа шалЄ ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 23 вересня Поділитись Опубліковано: 23 вересня (змінено) 19 годин тому, ssb сказав: Поки дуже дивують люди з тієї контори, шо будують сіп будинки, вони якісь надто приязні і приємні, чекаю підвоху. Згадав своє спілкування з Хеппілендом, після довгих зважувань за та проти відмовився від Білогородки і вони запропонували Олександрівку, у мене був кінцевий термін березень-квітень. Без проблем, вносите гроші 80% і у кінці березня ви вже у своєму будинку! та після спілкування з іншими «щасливцями» ситуація трохи прояснилась, ні у Білогородці, ні у Макарівському районі, ні у Олександрівці прогресу не було, була купа різних відмазок і пересування оцих «три-чотири тижні» на коробку. Плюнув і став шукати готове рішення. Той фундамент, що мені демонстрували, був забудований десь років через 2-3. (якщо не пізніше) І на відміну від індивідуалів це були досить серйозні забудовники Змінено 24 вересня користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 24 вересня Поділитись Опубліковано: 24 вересня 11 годин тому, ssb сказав: Поки дуже дивують люди з тієї контори, шо будують сіп будинки, вони якісь надто приязні і приємні, чекаю підвоху. Моя вам порада. Скажіть, що ви хочете подивитися їх виробництво. По відповіді буде зрозуміло, з ким маєте справу. І ще, як варіант, сказати, що ви б хотіли побачити об'єкти, що будуються або вже побудовані. Взагалі, то це перше, що вам треба було зробити. В першу чергу для самого себе, щоб розуміти з ким маєте справу. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ssb Опубліковано: 12 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) Дякую за ідею, на виробництво в БЦ запрошують із радістю. Ну штош, подивимось прокатаюсь туди.Я звісно не спец, але перепитаю, який там використовується пінопласт, як слеююється, спробую зробити розумну морду. І буде видно, чи то гараж, чи справжнє виробництво Змінено 12 годин тому користувачем ssb Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому ще бажано, щоб монтажники були з досвідом...у мене сусід ( будинок знищено у 22 році) побудував щось накшталт СІП і обшив все це залізом, але коли влітку все це добро почало грітись у нього потріскались склопакети ( панорамні)...то один стояв біля паркану на сміття, а потім ще пару додалосязараз фасад переробив на дерево Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) 51 хвилину тому, ssb сказав: І буде видно, чи то гараж, чи справжнє виробництво Розповісте потім про враження. 51 хвилину тому, ssb сказав: перепитаю, який там використовується пінопласт, І яке ОСБ. 12 хвилин тому, irina1969 сказав: у мене сусід ( будинок знищено у 22 році) побудував щось накшталт СІП А що це за утеплювач? В мене аж око почало сіпатись від твоєї розповіді. Іра, це ти про того відомого сусіда, що ролики викладав на Ютубі, коли новий будинок будував? Змінено 12 годин тому користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 5 хвилин тому, allanek сказав: А що це за утеплювач? В мене аж око почало сіпатись від твоєї розповіді. і гадки не маю я ж не по СІПам..я просто згадала цей випадок, бо постійно бачу ті склопакети... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому (змінено) Та я теж не по сіпам так глибоко, хоч він і був в списку, але фото , як стоп-кадр з ролику, то була думка, що ти дивилась. Коли думали, яку технологію для будинку вибрати, то бачила утеплювач, що був з переробленого паперу, то виглядав схоже. Змінено 11 годин тому користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 1 час назад, irina1969 сказал: і обшив все це залізом, але коли влітку все це добро почало грітись у нього потріскались склопакети ( панорамні).. Это речь про сайдинг? Или прям листовым металлом зашил? Просто если сайдинг он же плавающий, может дело в чем то другом? Те же перемычки неправильно сделали Я просто не вставая с дивана вижу как минимум два дома в сайдинге один из них 7024 тоесть прям темный и все хорошо последних лет 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) Стосовно сусіда Ірини. Перша думка була про те, що навряд там було зроблено вентильований фасад. Ось барн в сусідньому товаристві. По паркану видно, що йому кілька років. На фасаді будинку дерево, як нове, а паркан виглядає не дуже. Схоже, що фарбували різними матеріалами. Задній фасад, що в металі, дивиться строго на південь і більшу частину дня знаходиться на повному сонці. Вікон там багато . Ні на даху, ні на фасаді ніяких змін. Барн фотографувала з вулиці, власника не знаю. Сфотографувала, бо барн гарний, витримані всі пропорції і власник розумів, що йому потрібно. Ділянка вузька та видова. Будинок ідеально вписався в ділянку, але не в сусідство з суміжними ділянками. Барн-каркасник. Колір металу на барні 7024. Я добре знаю, як виглядає цей колір, бо в нас теж все було в цьому кольорі. І паркан, і будинки. Змінено 9 годин тому користувачем allanek 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 1 годину тому, mib сказав: Это речь про сайдинг? Или прям листовым металлом зашил? Просто если сайдинг он же плавающий, может дело в чем то другом? Те же перемычки неправильно сделали Я просто не вставая с дивана вижу как минимум два дома в сайдинге один из них 7024 тоесть прям темный и все хорошо последних лет 7 Щось по типу сайдинга...я не питала, бо це людина доволі публічна, а ми знайомі " шапочно" Я тому і казала про прямі руки чи то монтажник, чи то будь-який спец різниці нема отаке 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ssb Опубліковано: 5 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 5 годин тому Отже, мене запросили на виробництво, а що у них питати? який викориистовується ПСБ, то ясно. Як воно кліється - теж. Ну буде ясно чи то гаражне, чи то правда цехи, це буде видно. Що ще? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 4 хвилини тому, ssb сказав: Отже, мене запросили на виробництво, а що у них питати? який викориистовується ПСБ, то ясно. Як воно кліється - теж. Ну буде ясно чи то гаражне, чи то правда цехи, це буде видно. Що ще? Питайте ще щодо доставки, встановлення, підключення комунікацій і вирішення по зауваженням. Бо виїхати зі складу може одне, а коли воно переживе доставку і "досвідчені руки" інсталяторів, то може стати дещо іншим... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ssb Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому За доставку питав з самого початку, і за встановлення теж. А комунікації вже сам Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Напросіться на смотрини до тих, хто вже живе в такому домі чи просто телефоном поспілкуйтесь 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Або пана mib попитайте тут в темі. Він живе в будинку сіп. Його порадам я б довіряла. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 минуту назад, allanek сказал: Або пана mib попитайте тут в темі. Він живе в будинку сіп. Його порадам я б довіряла. Я вот молчу просто потому что я не понимаю что там смотреть на том производстве, какая разница сколько прессов у них? Какое осб можно просто спросить я не думаю что могут сказать егер а привезут какой то кроноспан или что то еще, пенопласт вроде должен быть 25й плотности хотя делают и с эпс но в этом смысла имхо нет Я бы больше интересовался лесом насколько он сухой калиброванный и обработанный @ssb а как эта компания называется в которую собираетесь ехать ? И еще вопрос внутренние стены хотите каркасс или сип ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Насчет посмотреть как оно и что я бы съездил в Евродом у них куча городков по разным выездам и можно подобрать для себя логистически удобный, просто позвонить и записаться на просмотр, заодно увидите дома на разных стадиях, это массовое строительство, думаю уже 1000+ домов построено я в одном из их городков живу Уточню я про экскурсию, ну или к вашему производителю напроситься именно на их стройку 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 2 хвилини тому, mib сказав: Я вот молчу просто потому что я не понимаю что там смотреть на том производстве, какая разница сколько прессов у них? Як мінімум, чи є, взагалі, те виробництво. З ким договір підписувати. Бо грошей захочуть взяти одразу не менше 50% , а то і більше. 6 хвилин тому, mib сказав: Я бы больше интересовался лесом насколько он сухой калиброванный и обработанный От на виробництві те дерево можна і подивитись, і помацати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому І договорі мабуть предметом договору буде а-ля домокомплект. Тобто напівфабрикат. Збирання окремим договором. А на доставку взагалі не оформлять. Сам договір з якимось фоп... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз