Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вибір бактерій для вигрібної ями

AlexKKK

Рекомендовані повідомлення

Вітаю! Є питання з вигрібної ямою.

Погано дренажує воду. Ямі років 10. Зливається тільки вода від купання, та від пральної машини. Розкопав яму, зняв шар піску з ілом. Далі по вигляду чистий пісок. Але вода погано дренажує. Думаю якихось бактерій насипати, для покращення ситуації. Що можете порекомендувати? Дякую!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

23 часа назад, AlexKKK сказал:

Є питання з вигрібної ямою.

Погано дренажує воду. Ямі років 10. Зливається тільки вода від купання, та від пральної машини. Розкопав яму, зняв шар піску з ілом. Далі по вигляду чистий пісок. Але вода погано дренажує. Думаю якихось бактерій насипати, для покращення ситуації. Що можете порекомендувати? Дякую!

За вашим описом, проблема не тільки в засміченні дна мулом чи жиром, а в погіршенні природних дренажних властивостей ґрунту навколо ями. За 10 років ґрунт поступово наситився вологою та мийними засобами, які утворюють водонепроникну плівку між піщинками. Зовні пісок може виглядати чистим, але його пори вже «заліплені».

Відповідний біопрепарат у таких випадках працює ефективно, оскільки містить аеробні бактерії, які:
розщеплюють залишки мила, пральних порошків та органіку, що блокують ґрунт;
відновлюють здатність ґрунту вбирати воду;
прибирають неприємний запах.
Щоб результат був максимальним:
Залийте правильний препарат у вигрібну яму.
Забезпечте доступ кисню — найкраще, встановіть донну аерацію або хоча б не закривайте яму герметично, адже бактерії працюють у присутності повітря.
Протягом перших тижнів уникайте використання агресивної хімії (хлорки, антисептиків).
Через 2 тижні (з застосуванням донної аерації) – 6 тижнів (з природною аерацією) дренаж помітно покращується, а вода починає поступово йти швидше.
У стоках від ванни та пральної машини є живильні речовини для бактерій, але їх кількість і склад суттєво відрізняються від стоків із туалету.
У стоках ванни та пральної машини є:
Ванна, душ, умивальник:
залишки епітелію та шкірного сала (жири, білки) — це хороше живлення для бактерій-деструкторів;
сліди шампунів і гелів, у яких часто є органічні ПАР (поверхнево-активні речовини), що теж можуть частково засвоюватися бактеріями.
Пральна машина:
частинки тканинного ворсу, бруд, піт, шкірні виділення — джерело органіки;
синтетичні мийні засоби: тут ситуація складніша, адже вони містять як органічні компоненти (ПАР, які бактерії можуть розщеплювати), так і фосфати, відбілювачі та іноді агресивні добавки, що пригнічують мікрофлору.
Залишки порошків створюють слизову плівку на ґрунті, яка закупорює пори і погіршує дренаж.
У таких стоках є органіка, якою можуть живитися бактерії, але її мало і вона бідна за складом у порівнянні з фекаліями.
Бактерії зможуть виживати та працювати, проте для активного розвитку їм знадобиться стабільний доступ кисню і мінімізація агресивної побутової хімії. Основне завдання біопрпарату у вашому випадку — переробка органіки, руйнування жирно-мильних відкладень, які блокують пісок навколо ями.
З урахуванням того, що на нашому ринку багато біопрепаратів, в складі яких присутні тільки штами бактерій деструкторів білкових сполук, потрібно уважно підходити до вибору. Як представник виробника, я не можу тут рекламувати біопрепарат, але обізнаність стану ринку біопрепаратів дає мені можливість стверджувати, що далеко не всі продукти здатні вирішити Вашу проблему.

Змінено користувачем копай
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...