Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Який будинок будувати?

cherednik

Рекомендовані повідомлення

3 години тому, ozor сказав:

Міняємо план будівництва по ходу будівництва

це краще ніж міняти щось після будівництва. Нічого страшного в цьому не бачу, навпаки - кожен план має постійно зазнавати змін відповідно до змін обстановки.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 години тому, vadimv сказав:

не буде 15х15

я розглядава варіант дещо збільшити фундамент, але і по обсягу робіт і по вартіості це майже дорівнює побудови мансардного поверху... 

Посилання на коментар

2 минуты назад, cherednik сказал:

я розглядава варіант дещо збільшити фундамент, але і по обсягу робіт і по вартіості це майже дорівнює побудови мансардного поверху... 

На якому плануванні зупинилися?

Посилання на коментар

4 хвилини тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

На якому плануванні зупинилися?

image.png.47705cccc4b351f59206bc5ffe5eed11.png

такий варіант (я його вже викладав) поки цей варіант як робочий. але останнім часом є думка все ж таки вмістии це все в 1 поверх (2 спальні). бо 70 кв 1 поверх наче норм. Бо 140 - на два поверхи - не знаю чи потяну по фінансам довести все це до ума.

• Конфуз 2
Посилання на коментар

Только что, cherednik сказал:

image.png.47705cccc4b351f59206bc5ffe5eed11.png

такий варіант (я його вже викладав) поки цей варіант як робочий. але останнім часом є думка все ж таки вмістии це все в 1 поверх (2 спальні). бо 70 кв 1 поверх наче норм. Бо 140 - на два поверхи - не знаю чи потяну по фінансам довести все це до ума.

Зрозуміло... бажаю здоров'я-щоб могли осилити вибраний вами шлях!

Посилання на коментар

17 хвилин тому, cherednik сказав:

140 - на два поверхи - не знаю чи потяну по фінансам довести все це до ума.

Можна закласти по мінімуму все необхідне для двох кімнат на мансарді (саме мансарді, а не повноцінному другому поверсі)

Якщо не знадобляться - залишити горищем (поставити на сходах утеплені двері, щоб не обігрівати)

Якщо знадобляться - довести до жилого стану

У нас не знадобилися, але було 3 окремі спальні внизу

• Лайк 2
Посилання на коментар

29 хвилин тому, cherednik сказав:

є думка все ж таки вмістии це все в 1 поверх (2 спальні)

Цілком реально, але треба погратися з плануванням, можливо викинути кухонний острів\диван (хз навіщо вони...), ось для затравки 77м2

t2.gif

• Лайк 1
  • Дякую 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

9 хвилин тому, vadimv сказав:

Можна закласти по мінімуму все необхідне для двох кімнат на мансарді (саме мансарді, а не повноцінному другому поверсі)

Якщо не знадобляться - залишити горищем (поставити на сходах утеплені двері, щоб не обігрівати)

Якщо знадобляться - довести до жилого стану

У нас не знадобилися, але було 3 окремі спальні внизу

я про також думаю як варіант лишити можливість на потім, навіть вже накидав варіант як це зробити: зробити кладовку - яку при необхідності можна переробити в сходи (окрема кімната яка має двері і використовується як комора/гардероб) при необхідності з дверей робиться арка і так виникають сходи на 2 поверх. Так як перекриття буде з плит пк - завчасно там 2 плити не монтувати). 

image.png.598ec166555ea80ad8341bf97c41a7a8.png

Посилання на коментар

Тільки що, DimaF сказав:

Из спальни сразу в кухню гостиную.... круто)

А які проблеми? Я так живу і жодних не бачу :)

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, normal сказал:

Я так не хочу.

Посилання на коментар

45 хвилин тому, cherednik сказав:

140 - на два поверхи - не знаю чи потяну по фінансам довести все це до ума

Все впирається в другу дитину, ми її так і не зробили і вже не плануємо, вистачає 2 спален внизу, а мансарда на 80м2 так і стоїть пуста, готова але без меблів, добре що одразу поставив якісні двері на сходах і утеплив перекриття та хоч не опалюю її

Змінено користувачем normal
  • Лайк 2
Посилання на коментар

15 хвилин тому, DimaF сказав:

Из спальни сразу в кухню гостиную.... круто)

14 хвилин тому, normal сказав:

Головне, щоб не через санвузол, хоча і такі поціновувачі знайдуться.

• Хаха 3
Посилання на коментар

53 минуты назад, normal сказал:

Цілком реально, але треба погратися з плануванням, можливо викинути кухонний острів\диван (хз навіщо вони...), ось для затравки 77м2

t2.gif

В мене в старому будинку вхід до єдиного С/В з передпокою-то волочиться всілякий бруд за ногами... можливо якщо нема інших варіантів-то з цим можна змиритися, але ось вихід з кімнати в передпокій-я б особисто не змирився (але будинок не мій обговорюємо). 

Мій мінімум (якщо і розглядати цей варіант)- це буржуйку забрати з кута і розташувати там обидві двері з кімнат. ну і подумати на рахунок виходу на терасу так щоб диван по центру між столом і телевізором поставити...

пи.си.: Особисто я відмовився від безкоридорника (хоча моя жадібність альтернативи довго йому не бачила) на користь більшої приватності і звукоізоляції. 

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
Посилання на коментар

28 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

я відмовився від безкоридорника (хоча моя жадібність альтернативи довго йому не бачила) на користь більшої приватності і звукоізоляції

А зекономили на дверях та перестінках? Я вже тут писав: в мене всі перестінки в одну повнотілу цеглу і двері без щілин - ми не прокидаємося навіть коли дружина вмикає на кухні кофемолку і кофеварку одночасно, а дитині простіше дозвонитися в мобілку або крикнути у вікно через вулицю, ніж через стіни та двері :) Не на тому треба економити...  

28 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

буржуйку забрати з кута і розташувати там обидві двері з кімнат

Двері поряд якраз порушують приватність між спальнями, тому вони рознесені  

26 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

вхід до єдиного С/В з передпокою-то волочиться всілякий бруд за ногами..

Це варіант щоб зменшити площу будинку і можливо треба переробити, в мене де тут передпокій то в реалі сходи на мансарду, а де тут тільки терасса, то кабінет\передпокій\тераса

Посилання на коментар

18 минут назад, normal сказал:

А зекономили на дверях та перестінках? Я вже тут писав: в мене всі перестінки в одну повнотілу цеглу і двері без щілин - ми не прокидаємося навіть коли дружина вмикає на кухні кофемолку і кофеварку одночасно, а дитині простіше дозвонитися в мобілку або крикнути у вікно через вулицю, ніж через стіни та двері :) Не на тому треба економити.

Так я не про економію.  Добре що вас все влаштовує. Ситуації різні бувають, і кожен приймає рішення виходячи з власного погляду і досвіду.

Якщо вас не будить кавомолка через одні замкнуті двері-то як вам може порушитися приватність через дві закриті двері?

Доречі, а як ви реалізували вентиляцію?

18 минут назад, normal сказал:

Двері поряд якраз порушують приватність між спальнями, тому вони рознесені

Так, в цьому є логіка.

Але немає логіки виходу з кімнати в умовно брудну зону.(Суб'єктивно)

• Лайк 1
Посилання на коментар

11 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

Доречі, а як ви реалізували вентиляцію?

Взимку мікропровітрення, влітку звичайне провітрення. Точніше 3-4 вікна постійно стоять на мікро, а влітку 1-2 ще ставлю на звичайне, взимку CO2 скаче десь 800-1200, влітку 500-700

• Лайк 2
Посилання на коментар

27 минут назад, normal сказал:

варіант щоб зменшити площу будинку і можливо треба переробити, в мене де тут передпокій то в реалі сходи на мансарду, а де тут тільки терасса, то кабінет\передпокій\тераса

Ну якщо кабінет, то може бути мабуть ...

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 минут назад, normal сказал:

Взимку мікропровітрення, влітку звичайне провітрення

Ну з притоком ми розібралися, а викид брудного повітря в щілини під дверями і в кухню і санвузол?...але ж двері без щілин!!! Упс вибачте не побачив

Посилання на коментар

9 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

Ну з притоком ми розібралися, а викид

Вікна ніколи не працюють тільки на притік, завжди йде і викид через них

9 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

брудного повітря

Що таке брудне повітря? Для викиду запахів вручну вмикаються кухонна витяжка і вентилятор в туалеті (санвузлі), притік для них іде через мікро, також у разі сильного задимлення на вулиці вручну перекривається потрібне підвітренне вікно (щоб запах не потрапляв в будинок)

Посилання на коментар

Только что, normal сказал:

Вікна ніколи не працюють тільки на притік, завжди йде і викид через них

Що таке брудне повітря? Для викиду запахів вручну вмикаються кухонна витяжка і вентилятор в туалеті (санвузлі), також у разі сильного задимлення на вулиці вручу перекривається потрібне підвітренне вікно

Брудне повітря-це досить широке поняття... Мабуть основний фактор з яким ми стикаємося частіше всього це ріст СО2 а також концентрація якихось формальдегідів від меблів, тощо...

Отримати гарну якість повітря не так просто простим провітрюванням на мою думку. (Але я не претендую на еспертність). Так, пряму роль грає багато факторів (починаючи з об'єму приміщень і закінчуючи дельтою температур і вологістю)..

Кароч, я х.з., як вас все влаштовує-то це добре.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Ну повітря я вже 5 років щоденно контролюю по датчику, щоб взимку CO2 не перевищувало 1200ppm і вологість не падала нижче 40%, так і навчився скільки вікон треба взимку і влітку ставити, в принципі влітку взагалі немає ніяких проблем і взимку з CO2 норм, а ось цієї зими сильні морози і вологість падала до 18%, довелось поставити другий зволожувач (хоча б по спальням)

Посилання на коментар

4 минуты назад, normal сказал:

Ну повітря я вже 5 років щоденно контролюю по датчику, щоб взимку CO2 не перевищувало 1200ppm і вологість не падала нижче 40%, так і навчився скільки вікон треба взимку і влітку ставити, в принципі влітку взагалі немає ніяких проблем і взимку з CO2 норм, а ось цієї зими сильні морози і вологість падала до 18%, довелось поставити другий зволожувач (хоча б по спальням)

Ну я теж контролюю, в мене система не супер складна (але механічний викид). Доречі при 1000-1200 ппм, мені особисто не дуже комфортно (і це я не накрутив себе відштовхуючись від показань аналізатора, реально не комфортно)

Посилання на коментар

А я до 2000 взагалі не відчуваю різниці (а може і вище), напевно бо "офісний" працівник, в мене додатково стоять ще віконні гребінки і дитина собі сама регулює рівень відкриття, але проблема чим нижче CO2 тим і вологість, а взимку з цим ковідом пересихання дуже небезпечно, ми з дружиною прогавили зі зволожувачем, потім довго бухикали і крім зволожувача докупляли МЕШ-небулайзер...

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...