cherednik Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 3 години тому, ozor сказав: Міняємо план будівництва по ходу будівництва це краще ніж міняти щось після будівництва. Нічого страшного в цьому не бачу, навпаки - кожен план має постійно зазнавати змін відповідно до змін обстановки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cherednik Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 3 години тому, vadimv сказав: не буде 15х15 я розглядава варіант дещо збільшити фундамент, але і по обсягу робіт і по вартіості це майже дорівнює побудови мансардного поверху... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 2 минуты назад, cherednik сказал: я розглядава варіант дещо збільшити фундамент, але і по обсягу робіт і по вартіості це майже дорівнює побудови мансардного поверху... На якому плануванні зупинилися? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cherednik Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 4 хвилини тому, Nikolay Cherednichenko сказав: На якому плануванні зупинилися? такий варіант (я його вже викладав) поки цей варіант як робочий. але останнім часом є думка все ж таки вмістии це все в 1 поверх (2 спальні). бо 70 кв 1 поверх наче норм. Бо 140 - на два поверхи - не знаю чи потяну по фінансам довести все це до ума. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Только что, cherednik сказал: такий варіант (я його вже викладав) поки цей варіант як робочий. але останнім часом є думка все ж таки вмістии це все в 1 поверх (2 спальні). бо 70 кв 1 поверх наче норм. Бо 140 - на два поверхи - не знаю чи потяну по фінансам довести все це до ума. Зрозуміло... бажаю здоров'я-щоб могли осилити вибраний вами шлях! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 17 хвилин тому, cherednik сказав: 140 - на два поверхи - не знаю чи потяну по фінансам довести все це до ума. Можна закласти по мінімуму все необхідне для двох кімнат на мансарді (саме мансарді, а не повноцінному другому поверсі) Якщо не знадобляться - залишити горищем (поставити на сходах утеплені двері, щоб не обігрівати) Якщо знадобляться - довести до жилого стану У нас не знадобилися, але було 3 окремі спальні внизу 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 29 хвилин тому, cherednik сказав: є думка все ж таки вмістии це все в 1 поверх (2 спальні) Цілком реально, але треба погратися з плануванням, можливо викинути кухонний острів\диван (хз навіщо вони...), ось для затравки 77м2 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cherednik Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 9 хвилин тому, vadimv сказав: Можна закласти по мінімуму все необхідне для двох кімнат на мансарді (саме мансарді, а не повноцінному другому поверсі) Якщо не знадобляться - залишити горищем (поставити на сходах утеплені двері, щоб не обігрівати) Якщо знадобляться - довести до жилого стану У нас не знадобилися, але було 3 окремі спальні внизу я про також думаю як варіант лишити можливість на потім, навіть вже накидав варіант як це зробити: зробити кладовку - яку при необхідності можна переробити в сходи (окрема кімната яка має двері і використовується як комора/гардероб) при необхідності з дверей робиться арка і так виникають сходи на 2 поверх. Так як перекриття буде з плит пк - завчасно там 2 плити не монтувати). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Из спальни сразу в кухню гостиную.... круто) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Тільки що, DimaF сказав: Из спальни сразу в кухню гостиную.... круто) А які проблеми? Я так живу і жодних не бачу 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 минуту назад, normal сказал: А які проблеми? Я так живу і жодних не бачу Я так не хочу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 45 хвилин тому, cherednik сказав: 140 - на два поверхи - не знаю чи потяну по фінансам довести все це до ума Все впирається в другу дитину, ми її так і не зробили і вже не плануємо, вистачає 2 спален внизу, а мансарда на 80м2 так і стоїть пуста, готова але без меблів, добре що одразу поставив якісні двері на сходах і утеплив перекриття та хоч не опалюю її Змінено 1 година тому користувачем normal 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 15 хвилин тому, DimaF сказав: Из спальни сразу в кухню гостиную.... круто) 14 хвилин тому, normal сказав: А які проблеми? Я так живу і жодних не бачу Головне, щоб не через санвузол, хоча і такі поціновувачі знайдуться. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 53 минуты назад, normal сказал: Цілком реально, але треба погратися з плануванням, можливо викинути кухонний острів\диван (хз навіщо вони...), ось для затравки 77м2 В мене в старому будинку вхід до єдиного С/В з передпокою-то волочиться всілякий бруд за ногами... можливо якщо нема інших варіантів-то з цим можна змиритися, але ось вихід з кімнати в передпокій-я б особисто не змирився (але будинок не мій обговорюємо). Мій мінімум (якщо і розглядати цей варіант)- це буржуйку забрати з кута і розташувати там обидві двері з кімнат. ну і подумати на рахунок виходу на терасу так щоб диван по центру між столом і телевізором поставити... пи.си.: Особисто я відмовився від безкоридорника (хоча моя жадібність альтернативи довго йому не бачила) на користь більшої приватності і звукоізоляції. Змінено 1 година тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 28 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: я відмовився від безкоридорника (хоча моя жадібність альтернативи довго йому не бачила) на користь більшої приватності і звукоізоляції А зекономили на дверях та перестінках? Я вже тут писав: в мене всі перестінки в одну повнотілу цеглу і двері без щілин - ми не прокидаємося навіть коли дружина вмикає на кухні кофемолку і кофеварку одночасно, а дитині простіше дозвонитися в мобілку або крикнути у вікно через вулицю, ніж через стіни та двері Не на тому треба економити... 28 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: буржуйку забрати з кута і розташувати там обидві двері з кімнат Двері поряд якраз порушують приватність між спальнями, тому вони рознесені 26 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: вхід до єдиного С/В з передпокою-то волочиться всілякий бруд за ногами.. Це варіант щоб зменшити площу будинку і можливо треба переробити, в мене де тут передпокій то в реалі сходи на мансарду, а де тут тільки терасса, то кабінет\передпокій\тераса Змінено 46 хвилин тому користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 43 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 43 хвилини тому (змінено) 18 минут назад, normal сказал: А зекономили на дверях та перестінках? Я вже тут писав: в мене всі перестінки в одну повнотілу цеглу і двері без щілин - ми не прокидаємося навіть коли дружина вмикає на кухні кофемолку і кофеварку одночасно, а дитині простіше дозвонитися в мобілку або крикнути у вікно через вулицю, ніж через стіни та двері Не на тому треба економити. Так я не про економію. Добре що вас все влаштовує. Ситуації різні бувають, і кожен приймає рішення виходячи з власного погляду і досвіду. Якщо вас не будить кавомолка через одні замкнуті двері-то як вам може порушитися приватність через дві закриті двері? Доречі, а як ви реалізували вентиляцію? 18 минут назад, normal сказал: Двері поряд якраз порушують приватність між спальнями, тому вони рознесені Так, в цьому є логіка. Але немає логіки виходу з кімнати в умовно брудну зону.(Суб'єктивно) Змінено 42 хвилини тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 40 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 40 хвилин тому (змінено) 11 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: Доречі, а як ви реалізували вентиляцію? Взимку мікропровітрення, влітку звичайне провітрення. Точніше 3-4 вікна постійно стоять на мікро, а влітку 1-2 ще ставлю на звичайне, взимку CO2 скаче десь 800-1200, влітку 500-700 Змінено 30 хвилин тому користувачем normal 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 32 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 32 хвилини тому 27 минут назад, normal сказал: варіант щоб зменшити площу будинку і можливо треба переробити, в мене де тут передпокій то в реалі сходи на мансарду, а де тут тільки терасса, то кабінет\передпокій\тераса Ну якщо кабінет, то може бути мабуть ... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 30 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 30 хвилин тому (змінено) 13 минут назад, normal сказал: Взимку мікропровітрення, влітку звичайне провітрення Ну з притоком ми розібралися, а викид брудного повітря в щілини під дверями і в кухню і санвузол?...але ж двері без щілин!!! Упс вибачте не побачив Змінено 27 хвилин тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 24 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 24 хвилини тому (змінено) 9 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: Ну з притоком ми розібралися, а викид Вікна ніколи не працюють тільки на притік, завжди йде і викид через них 9 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: брудного повітря Що таке брудне повітря? Для викиду запахів вручну вмикаються кухонна витяжка і вентилятор в туалеті (санвузлі), притік для них іде через мікро, також у разі сильного задимлення на вулиці вручну перекривається потрібне підвітренне вікно (щоб запах не потрапляв в будинок) Змінено 21 хвилин тому користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 16 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 16 хвилин тому Только что, normal сказал: Вікна ніколи не працюють тільки на притік, завжди йде і викид через них Що таке брудне повітря? Для викиду запахів вручну вмикаються кухонна витяжка і вентилятор в туалеті (санвузлі), також у разі сильного задимлення на вулиці вручу перекривається потрібне підвітренне вікно Брудне повітря-це досить широке поняття... Мабуть основний фактор з яким ми стикаємося частіше всього це ріст СО2 а також концентрація якихось формальдегідів від меблів, тощо... Отримати гарну якість повітря не так просто простим провітрюванням на мою думку. (Але я не претендую на еспертність). Так, пряму роль грає багато факторів (починаючи з об'єму приміщень і закінчуючи дельтою температур і вологістю).. Кароч, я х.з., як вас все влаштовує-то це добре. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 8 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 8 хвилин тому Ну повітря я вже 5 років щоденно контролюю по датчику, щоб взимку CO2 не перевищувало 1200ppm і вологість не падала нижче 40%, так і навчився скільки вікон треба взимку і влітку ставити, в принципі влітку взагалі немає ніяких проблем і взимку з CO2 норм, а ось цієї зими сильні морози і вологість падала до 18%, довелось поставити другий зволожувач (хоча б по спальням) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 1 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 1 хвилин тому 4 минуты назад, normal сказал: Ну повітря я вже 5 років щоденно контролюю по датчику, щоб взимку CO2 не перевищувало 1200ppm і вологість не падала нижче 40%, так і навчився скільки вікон треба взимку і влітку ставити, в принципі влітку взагалі немає ніяких проблем і взимку з CO2 норм, а ось цієї зими сильні морози і вологість падала до 18%, довелось поставити другий зволожувач (хоча б по спальням) Ну я теж контролюю, в мене система не супер складна (але механічний викид). Доречі при 1000-1200 ппм, мені особисто не дуже комфортно (і це я не накрутив себе відштовхуючись від показань аналізатора, реально не комфортно) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз