standov Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Перебудовую в хаті систему і виникло досить холіварне / п'ятничне питання яке я для себе не можу вирішити, хочу послухати думки та поради. Планується/є 1) З 3ф ввід на стоппі, із зеленим тарифом, там-же розділення PEN, далі двома п'ятижилками під землею то уходить в хату та на парковку 2) В хаті 3ф схема на мультиплюсах, батарейками та сонцем 3) на парковці окремий PV інвертор з власним полем який вміє з віктроном в AC-coupling тобто фактично це схема "з підручника" *input AC coupling*, яка повністю закриває всі мої потреби і задачі. АЛЕ прийшов до думки що в ній існуюче зараз реле напруги на вході в хату все ломає, адже при відсутності гріда віктрони не зможуть створити PV на парковці власну ізольовану мережу і фактично я втрачаю і заряд машини і друге поле, фактично воно все втрачає сенс. Враіанти які бачу і думки - що з ними не так. 1. перенести реле напруги на стовп, щоб обидва інвертори були за ним. Тут я не до кінця розумію від чого воно буде захищати, бо ноль там заземлено, а після того є декілька точок контактів які можуть і "відгоріти". плюс я хз як надійно працює РН в таких вуличних умовах 2. РН змонтувати *ЗА* віктронами, тут взагалі все якось сумнівно 3. Взагалі не ставити РН ніде, це якось стремно, особливо після цієї зими, коли на сусідній вулиці була лише 1 фаза і ніхто не знав чого. Варіанту переробити кабельні вводи в мене нема. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 48 хвилин тому, standov сказав: Варіанту переробити кабельні вводи в мене нема. Так розумію що PV інвертор після віктронів нема можливості перенести? Бо тоді при втрачанні гріда - PV інвертор буде синхронізуватися з мережею мультіплюса і продовжить працювати. Щось недуже зрозумів до чого тут реле, бо то що з ним що без той PV інвертор перестає працювати при пропаданні мережі так як він синхронізується до гріда. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 45 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 45 хвилин тому 6 минут назад, vovarpd сказал: Так розумію що PV інвертор після віктронів нема можливості перенести? нема 7 минут назад, vovarpd сказал: Бо тоді при втрачанні гріда - PV інвертор буде синхронізуватися з мережею мультіплюса і продовжить працювати. мда, це мене жипітя обманула, сказала що без гріда з активним експортом може синхронізувати, ну тоді питання знято Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз