standov Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому Перебудовую в хаті систему і виникло досить холіварне / п'ятничне питання яке я для себе не можу вирішити, хочу послухати думки та поради. Планується/є 1) З 3ф ввід на стоппі, із зеленим тарифом, там-же розділення PEN, далі двома п'ятижилками під землею то уходить в хату та на парковку 2) В хаті 3ф схема на мультиплюсах, батарейками та сонцем 3) на парковці окремий PV інвертор з власним полем який вміє з віктроном в AC-coupling тобто фактично це схема "з підручника" *input AC coupling*, яка повністю закриває всі мої потреби і задачі. АЛЕ прийшов до думки що в ній існуюче зараз реле напруги на вході в хату все ломає, адже при відсутності гріда віктрони не зможуть створити PV на парковці власну ізольовану мережу і фактично я втрачаю і заряд машини і друге поле, фактично воно все втрачає сенс. Враіанти які бачу і думки - що з ними не так. 1. перенести реле напруги на стовп, щоб обидва інвертори були за ним. Тут я не до кінця розумію від чого воно буде захищати, бо ноль там заземлено, а після того є декілька точок контактів які можуть і "відгоріти". плюс я хз як надійно працює РН в таких вуличних умовах 2. РН змонтувати *ЗА* віктронами, тут взагалі все якось сумнівно 3. Взагалі не ставити РН ніде, це якось стремно, особливо після цієї зими, коли на сусідній вулиці була лише 1 фаза і ніхто не знав чого. Варіанту переробити кабельні вводи в мене нема. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому 48 хвилин тому, standov сказав: Варіанту переробити кабельні вводи в мене нема. Так розумію що PV інвертор після віктронів нема можливості перенести? Бо тоді при втрачанні гріда - PV інвертор буде синхронізуватися з мережею мультіплюса і продовжить працювати. Щось недуже зрозумів до чого тут реле, бо то що з ним що без той PV інвертор перестає працювати при пропаданні мережі так як він синхронізується до гріда. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 6 минут назад, vovarpd сказал: Так розумію що PV інвертор після віктронів нема можливості перенести? нема 7 минут назад, vovarpd сказал: Бо тоді при втрачанні гріда - PV інвертор буде синхронізуватися з мережею мультіплюса і продовжить працювати. мда, це мене жипітя обманула, сказала що без гріда з активним експортом може синхронізувати, ну тоді питання знято Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 13 годин тому, standov сказав: 3) на парковці окремий PV інвертор з власним полем який вміє з віктроном в AC-coupling Він то вміє, але в цій схемі він того не робить, бо не підключений до AC Out віктрона. Теоретично можна зробити так, щоб в режимі острова парковка була підключена виходу віктронів по тому ж самому кабелю, але то трохи гєморно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 4 часа назад, volomoto сказал: Він то вміє, але в цій схемі він того не робить, бо не підключений до AC Out віктрона. Теоретично можна зробити так, щоб в режимі острова парковка була підключена виходу віктронів по тому ж самому кабелю, але то трохи гєморно. Так да, я вже зрозумів де я не зрозумів ) воно буде працювати доки є грід, ну хоч так. Про перекомутацію я вже думав але поки не придумав як то зробити гарантовано безпечно, але не дуже довго думав) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз