Женя Дуда Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Мої вітання. Будинок 12х9, 1 поверх, газобетон, Київська обл, грунт стабільний Питання по фундаменту - стрічка чи плита. Планую робити сам. Поки склоняюся до плити по наступним причинам: 1. Плита простіша в роботі: - котлован - зняти по площині грунт трактором в рази простіше, чим копати траншеї, які потрібно все рівно вручну рівняти - опалубка - 1 доска по периметру для плити vs збивать щити + закріпити їх для стрічки - арматура - зв'язати 2 сітки простіше і швидше, чим робити каркаси для стрічки і потім їх правильно зв'язати (якщо ти ніколи цього не робив і рука ненабита) - заливка - +/- однаково, але для плити обов'язково брати насос 2. Плита пробачає помилки: - при заливці в рази менші шанси, що розірве опалубку (стрічка вимагає в рази більші ресурси для правильного і надійного кріплення) - можна легко вносити зміни в планування на етапі будівництва - плита - найбільш універсальний тип та найбільш надійна, яка підійде для всього: можна не робити геологію, складних розрахунків і т.п. ( при умові, що грунти +/- стабільні і робити нормальну, стандартну плиту: висота, 2 сітки, 12 арматура, підсилення) 3. Бюджет: - плита на старті значно дорожча за стрічку, але, по факту, в результаті (коли зальється підлога у варіанті стрічки) - вийде +/- те саме. Тут ще враховую, що стрічку сам не зроблю і здорожчення матеріалів в майбутньому Які мінуси бачу: - комунікації - тут плита помилок не пробачить і бажано закладати якісь запасні варіанти - велика сума на старті - тут і відразу. - піщана подушка - досить велика сума і важка фізична робота (хоча, трактор, трамбовка - все можна одному зробити). Ну і мій ідеальний варіант по плиті: 1. Зняти землю до твердої основи 2. Геотекстиль + Подушка з яружного піску (+1м по периметру від краю опалубки) - тут прикидаю десь 30-50см висоти (хочу і дім трохи підняти) 3. Звичайна плівка (200 мікрон), 2 сітки з 12мм арматури, ячейка 25х25 (чому не 20х20 - в цілях економіїї) 4. Висота плити 25см (не 30см - в цілях економії, не 20см - бо це вже на грані) 4. Підсилити по краям П-ками з 8мм арматури (тут хз, кожну ячейку, чи через одну) 5. Відразу по периметру кидаю пінополістирол на висоту плити 6. Заливати тільки з бетононасосом - танці з жолобами ні до чого хорошогго не призведуть Цікаво почути вашу думку, поради, зауваження. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ДОКС Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому а на хіба п.2 і п.3? які функції ви закладаєте в ці елементи? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Женя Дуда Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 7 хвилин тому, ДОКС сказав: а на хіба п.2 і п.3? які функції ви закладаєте в ці елементи? п2 - відділити пісок від зеплі. тут ХЗ, на скільки воно потрібне, але всі роблять, ціна питання копійчаста п3 - відділити бетон від піску. Якщо залити просто на пісок, вся вода з бетону піде в пісок. Це прям мастхев. Роблят і з плантера, але, мені здається, то переплата. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Може краще купити квартиру... в цілях економії?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 2 минуты назад, MAESTRO DNEPR сказал: Може краще купити квартиру... в цілях економії?) Не мешайте человеку получать свой отрицательный опыт. Цитата мудрого человека. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Женя Дуда Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 хвилину тому, MAESTRO DNEPR сказав: Може краще купити квартиру... в цілях економії?) може краще промовчати.... якщо по ділу нічого сказати. напрягають люди, яким аби написать якусь х*ню, замість того, про що їх просять. Не має бажання написати по ділу - не пиши нічого. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 3 хвилини тому, Женя Дуда сказав: може краще промовчати.... якщо по ділу нічого сказати. напрягають люди, яким аби написать якусь х*ню, замість того, про що їх просять. Не має бажання написати по ділу - не пиши нічого. Та вроде по делу пишут Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 4 минуты назад, Женя Дуда сказал: може краще промовчати.... якщо по ділу нічого сказати. напрягають люди, яким аби написать якусь х*ню, замість того, про що їх просять. Не має бажання написати по ділу - не пиши нічого. Через пару-трійку років Ви згадаєте про той мій допис...і я навіть знаю, про що Ви подумаєте). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Женя Дуда Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 5 хвилин тому, Vitaliy67 сказав: Не мешайте человеку получать свой отрицательный опыт. Цитата мудрого человека. о, набігли. ну давайте ж тоді розберемо економію і що говорять будівельні норми: 1. Максимальний крок: Відстань між стрижнями робочої арматури у монолітній плиті не повинна перевищувати 1,5 товщини плити, але при цьому бути не більше 400 мм (для зон із найбільшим вигинаючим моментом — не більше 200–300 мм). Отже, 25*1,5 = 37,5 см. - максимальний крок ячейки 2. Висота поити 30см передбачені для: - важких 2-х поверхових будинків - проблемні грунти Для одноповерхового будинку з газоблоку - 25 см оптимальне інженерне рішення. Тут я бачу, аби побільше в землю закопати та в панамку напихати... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Женя Дуда Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 6 хвилин тому, MAESTRO DNEPR сказав: Через пару-трійку років Ви згадаєте про той мій допис...і я навіть знаю, про що Ви подумаєте). Згадаю, що потрібно було робити 30см, 20х20, чи що потрібно було квартиру купувати? в чому сенс був вашого повідомлення? Якщо маєте думку, що моя логіка не вірна - так і напишіть, 25см - то х*йня, нада так то так. і це буде для людини в рази цінніше, чим просто набігти і зафлудить тему. В чому сенс написати аби що, коли людина прийшла з конкретними питаннями? 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) ...то просто Ви не в змозі, поки що, відокремити троллінг від реальної поради... це пройде). Змінено 2 години тому користувачем MAESTRO DNEPR 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Не думали про УШП? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Женя Дуда Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 18 хвилин тому, anabioz сказав: Не думали про УШП? УШП (якщо її розглядати в класичному виконання) лякає тим, що потрібно прогрівати здоровенну плиту, відразу вкладати теплу підлогу, більші інвестиції на старті. Варіант зробити теплу підлогу після коробки мені чомусь більше до душі, хоча розумію, що це буде дорожче Якщо маєте на увазі "перевернуту чашу", без утеплення і теплої підлоги - думав, розглядав. Але, відштовхує додаткові трудозатрати на котлован (траншеї), і на роботи по ребрам жорсткості, тобто, складність робіт - але, тут значна економія що на бетоні, що на арматурі. Я не знаю, чи вартують ті заморочки фінальній сумі економії Змінено 1 година тому користувачем Женя Дуда Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз