k-master Опубліковано: В четвер в 19:19 Поділитись Опубліковано: В четвер в 19:19 Хтось може порадити DC вимикач для панелей? Бо ось такі тести кажуть що модульний мабуть працювати не може, бо на 500-1000 вольт там іскра розміром сантиметр і навіть при наявності камери для гасіння мало що може заважати їй палати. Як їх люди взагалі ставлять? Вони відосіки в ютубі не дивляться? Хтось може порадити нормальні перевірені вимикачі? А може ще хтось знає нормальні перевірені DC вимикачі з дистанційним керуванням? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: В четвер в 19:52 Поділитись Опубліковано: В четвер в 19:52 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: В п'ятницю в 08:32 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 08:32 13 часов назад, k-master сказал: А може ще хтось знає нормальні перевірені DC вимикачі з дистанційним керуванням? 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому В 21.05.2026 в 22:19, k-master сказал: Хтось може порадити DC вимикач для панелей? Бо ось такі тести кажуть що модульний мабуть працювати не може, бо на 500-1000 вольт там іскра розміром сантиметр і навіть при наявності камери для гасіння мало що може заважати їй палати. Як їх люди взагалі ставлять? Вони відосіки в ютубі не дивляться? Хтось може порадити нормальні перевірені вимикачі? А може ще хтось знає нормальні перевірені DC вимикачі з дистанційним керуванням? 1. DC вимикачі мають мати в конструкції постійний магніт під контактом який мінімізує дугу (якась там фізика з плазмою і іонізацією, то в гугл), думаю тут їх просто, для економії пролюбили і фактично цей вимикач з відео не може використовуватися для DC 2. Є нормальні брендові вимикачі, з не дуже дорогого наприклад ETI, я думаю їх можна безпечно використовувати в рамках номіналів які на них написані (в мене CHINT, бо я скупий але неодноразово клацал без проблем, але і не 700в). 3. Є DC вимикачі поворотного типу, там по слухам камера значно більше (+ магніти), можливо на 700в краще їх 4. Ще мені один розумний дядько розповідав як має бути підключений DC (згори чи знизу) щоб мати меншу схильність до дуги (там знову таки фізика з іонізованою плазмою яка рухається в певному напрямку), але я забув ) думаю можна нагуглить. 5. думаю точно можна на фірмові DC поставити керування для розмикання через ось, але не дистанційне включення. Але мені дуже цікаво нащо? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 8 часов назад, standov сказал: Але мені дуже цікаво нащо? Імовірно, власник хоче вимикати панелі при, наприклад, грозі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому 16 годин тому, standov сказав: Але мені дуже цікаво нащо? Томущо в мене чомусь при погодних умовах коли то хмара то сонце інвертор чомусь перестає генерувати, смикає в межах 70-1000Вт з обох трекерів. Китайці нічого сказати не можуть - відомих проблем у прошивці немає, в тебе остання. Але тести показали що якщо вимкнути один з трекерів то інший починає генерувати без проблем ось. В мене є підозра що якщо додати кілька панелей у маленьке поле то все буде добре але там нема місця щоб встановити ще панелей під тим самим кутом. Та й ціна питання у порівнянні з просто поставити вимикач на одне поле дуже велика. От й дивлюсь що можна поставити для вимикання поля. Бо я не впевнений що китайці щось зроблять, бо тут здається треба не просто сапорт а той хто нормально знає як схемотехніку інвертора так й алгорітми роботи трекерів бо в хмарну та сонячну погоду проблем немає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Я акогось керування свмим трекером нема? Не рубмти по високій а сигнал трекеру "зупинись". Ну раптом 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Тільки що, standov сказав: Я акогось керування свмим трекером нема? Нема. можна зняти навантаження чи повністю вимкнути інвертор. Тоді струм впаде до нуля а відповідно і дуги не буде. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 9 минут назад, porterlv сказал: Нема. можна зняти навантаження чи повністю вимкнути інвертор. Тоді струм впаде до нуля а відповідно і дуги не буде. Ну то яущо він вкб не заряджає 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Шось якщо чесно історія з керованим вимиканням dc прям дуже херова, є підозра що воно на 50й раз злипнеться намертво 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 43 хвилини тому Автор Поділитись Опубліковано: 43 хвилини тому 36 хвилин тому, standov сказав: Шось якщо чесно історія з керованим вимиканням dc прям дуже херова, є підозра що воно на 50й раз злипнеться намертво Ну в даному випадку це пофіг, якщо воно злипнеться то просто буде те саме що зараз - нема генерації. Головне щоб там опір після злиплось був невеликий Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз