Миколайчик Опубліковано: В п'ятницю в 10:13 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 10:13 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В п'ятницю в 11:32 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:32 40 хвилин тому, Миколайчик сказав: Тобто, якщо клеїти плитку всередині приміщень, то СМ11 буде коштувати дешевше за бауміт або міру (хоча й не набагато), а можна знайти клей ще дешевше і навіть значно дешевше, а можна і взагалі зробити самому, якщо є час і натхнення і хочеться зекономити гривень 20 на мішку, бо це досить простий клей. Але якщо клеїти плитку на вулиці, де буде сонце, вода і мороз, і перепади температур, то напевно дешевше все-таки буде взяти щось нормальне з класу ЗК2 або С1, або навіть С2. Так хто ж каже ліпити СМ11 на вулиці де сонце , дощ , та мороз ? Ви бачите в сфері застосування такі рекомендації ? Там же чітко , чорним по білому написано : всередині приміщень. А хочете там де сонце , дощ та мороз , будьте добрі змінити склад цього клею , або купити інший. 1 година тому, Миколайчик сказав: Стосовно саме kreisel, то я не розумію обмеження по водопоглинанню для плитки 3% для клею класа С1, оскільки по європейському стандарту випробування клею на відповідність його класу С1 проводиться на плитці з водопоглинанням менше 0,5%. Та й саму плитку з водопоглинанням більше 3% вкрай не рекомендується клеїти на вулиці, бо її порве, якщо вона буде десь у вологому місці. Сенсу у такому клею С1 небагато, якщо не сказати що немає зовсім. То може обмеження по водопоглинанню для класу С1 все ж таки є ? Бо не тільки крейзель про це пише. Вони що , зговорились ? Це ж самий що не на є європейський. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: В п'ятницю в 12:05 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:05 (змінено) Так, все, я здаюсь. 35 минут назад, andrey_ka сказал: Там же чітко , чорним по білому написано : всередині приміщень. А хочете там де сонце , дощ та мороз , будьте добрі змінити склад цього клею , або купити інший. хоча чорним по білому написаного "всередині приміщень" не знайшов, але будемо вважати що там таке написано, а про облицювання зовні там не написано ні слова, принаймні точно не написано про сонце і дощ, а я написав. винен. 35 минут назад, andrey_ka сказал: То може обмеження по водопоглинанню для класу С1 все ж таки є ? так обмеження таки є і складає приблизно менше 0,5% по водопоглинанню, дехто з виробників пише >0%, дехто перестраховується і пише що більше 1%, що цілком резонно для клею для плитки класу С1, а дехто що більше 3%. просто до плитки типу Грес відноситься якраз плитка з водопоглинанням від 0,5% до 3%, а от плитка з водопоглинанням більше 3% відноситься до керамічної. але якщо ви вважаєте, що різниця несуттєва і це одна й та ж плитка, я заперечувати не буду в жодному разі. Змінено В п'ятницю в 12:08 користувачем Миколайчик Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: В п'ятницю в 12:24 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:24 50 хвилин тому, andrey_ka сказав: Так хто ж каже ліпити СМ11 на вулиці де сонце , дощ , та мороз ? Ви бачите в сфері застосування такі рекомендації ? Там же чітко , чорним по білому написано : всередині приміщень. А хочете там де сонце , дощ та мороз , будьте добрі змінити склад цього клею , або купити інший. То може обмеження по водопоглинанню для класу С1 все ж таки є ? Бо не тільки крейзель про це пише. Вони що , зговорились ? Це ж самий що не на є європейський. Вот интересно, в других темах вы приводите только нормы и говорите, что маркетинг это фигня, а в этой тему идете против норм и приводите маркетинг? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: В п'ятницю в 13:11 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 13:11 1 час назад, Миколайчик сказал: Так, все, я здаюсь. И правильно. Там непробиваемо 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: В п'ятницю в 13:20 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 13:20 Так все ж таки який клей обрати для водяної теплої підлоги? Розмір плитки 42х42 (тут більш менш зрозуміло) та 20х80. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: В п'ятницю в 13:29 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 13:29 (змінено) 19 минут назад, BAV_Lug сказал: Так все ж таки який клей обрати для водяної теплої підлоги? Розмір плитки 42х42 (тут більш менш зрозуміло) та 20х80. Класу С2 (ЗК2) і С2 S1 (ЗК4). Змінено В п'ятницю в 13:40 користувачем Миколайчик Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: В п'ятницю в 13:40 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 13:40 24 минуты назад, Vitaliy67 сказал: И правильно. Там непробиваемо Так це я просто взяв перші 2 клеї, на які натрапив. А якщо розписати усі хоча б більш-менш відомі, уявіть скільки буде бажаючих розказати який я неправий, наскільки і в чому. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В п'ятницю в 14:41 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 14:41 1 година тому, Миколайчик сказав: хоча чорним по білому написаного "всередині приміщень" не знайшов, але будемо вважати що там таке написано, а про облицювання зовні там не написано ні слова, принаймні точно не написано про сонце і дощ, а я написав. винен. Ви придираєтесь до слів. Якщо не зрозуміло , що я мав на увазі , то опустіться в тому самому пості трохи нижче. Там є точно таке саме описання , тільки вже докладно розписане. І про вседерині і що вони мають на увазі під ззовні. 2 години тому, andrey_ka сказав: Стосовно саме kreisel, то я не розумію обмеження по водопоглинанню для плитки 3% для клею класа С1, оскільки по європейському стандарту випробування клею на відповідність його класу С1 проводиться на плитці з водопоглинанням менше 0,5%. Та й саму плитку з водопоглинанням більше 3% вкрай не рекомендується клеїти на вулиці, бо її порве, якщо вона буде десь у вологому місці. Сенсу у такому клею С1 небагато, якщо не сказати що немає зовсім. Якщо клей С1 немає обмеження по водопоглинанню , або має зовсім несутєве (якщо я правильно зрозумів ваші слова про 0,5%) , то чому не можна той самий грес вкладати на нього всередині приміщень , або на вулиці але в сухих умовах? ПС.. Якщо ви втомились чи вам неприємно , скажіть і я перестану задавати вам питання . Без проблем. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В п'ятницю в 14:46 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 14:46 2 години тому, ЯД сказав: Вот интересно, в других темах вы приводите только нормы и говорите, что маркетинг это фигня, а в этой тему идете против норм и приводите маркетинг? А де я йду проти норм ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: В п'ятницю в 14:54 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 14:54 (змінено) andrey_ka, я просто не знаю як відповідати на питання, які містять неправильні відповіді. Змінено В п'ятницю в 14:58 користувачем Миколайчик Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В п'ятницю в 15:41 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 15:41 25 хвилин тому, Миколайчик сказав: andrey_ka, я просто не знаю як відповідати на питання, які містять неправильні відповіді. Можна (Грес) вкладати всередині приміщень на клей класу С1 ? Можна (Грес) вкладати ззовні (на вулиці) у сухих умовах (критий паркінг , балкон , тераса , тощо) на клей класу С1 ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: учора в 06:17 Поділитись Опубліковано: учора в 06:17 (змінено) 15 часов назад, andrey_ka сказал: Можна (Грес) вкладати всередині приміщень на клей класу С1 ? Можна (Грес) вкладати ззовні (на вулиці) у сухих умовах (критий паркінг , балкон , тераса , тощо) на клей класу С1 ? Можна використовувати для плитки грес з розміром сторони до 30см всередині і зовні будівель на стабільних недеформованих основах, у тому числі для теплих підлог. І я не бачу причин не викоритовувати цей клей у житловому будівництві на некритичних основах для плитки з розміром сторони до 60см у всередині будівель у сухих умовах як мінімум (але вже НЕ для теплих пілог). Адже якщо уважно подивитись на таблицю порівняння рецептур клеїв класу С1 на попередній сторінці, то можна побачити що клей класу С1 має адгезію більше 1МПа після випробування у сухих умовах і після водного зберігання, тобто для цих умов по суті він відповідає за адгезією класу С2. Але потрібно ДУЖЕ уважно читати що пише виробник на мішку, бо часто С1 не є таким по суті, а також невідомо як окремий виробник вирішив "оптимізувати" клей. І плитка грес - це плитка з водопоглинанням від 0,5 до 3%. Чим нижче водопоглинання плитки, тим якіснішим має бути клей для досягнення нормативних показників адгезії. І якщо це клей С1, то він має бути придатним для застосування плитки з водопоглинанням більше 1% або менше (може бути 0 або 0,5% ще, наприклад), але не більше. Більша цифра у цьому випадку означатиме гірший клей. Здається, саме цього ви не зрозуміли. Змінено учора в 06:49 користувачем Миколайчик 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: учора в 07:40 Поділитись Опубліковано: учора в 07:40 37 хвилин тому, Миколайчик сказав: І плитка грес - це плитка з водопоглинанням від 0,5 до 3%. Чим нижче водопоглинання плитки, тим якіснішим має бути клей для досягнення нормативних показників адгезії. І якщо це клей С1, то він має бути придатним для застосування плитки з водопоглинанням більше 1% або менше (може бути 0 або 0,5% ще, наприклад), але не більше. Більша цифра у цьому випадку означатиме гірший клей. Здається, саме цього ви не зрозуміли. Та ні , це я зрозумів , іменно за це я і зацепився , коли ви написали про Крейзель 102. Що він С1 , але придатний для приклеювання плиток від 3%. А коли я відкрив документ до цього клею , то там в сфері застосування написано від 1%. І скоріш за все на реальному мішку буде написано так само. І ось тут: Цитата 17 годин тому, BAV_Lug сказав: Так все ж таки який клей обрати для водяної теплої підлоги? Розмір плитки 42х42 (тут більш менш зрозуміло) та 20х80. Класу С2 (ЗК2) і С2 S1 (ЗК4). ви радите для плитки 20х80 використовувати клей 3К4. Чому не 3К2 ? Наприклад СМ117 (3К2) дозволяє клеїти плитку зі стороною 80см. Що в клеєві взагалі , обмежує допустиму сторону плитки ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: учора в 08:25 Поділитись Опубліковано: учора в 08:25 (змінено) 46 минут назад, andrey_ka сказал: Та ні , це я зрозумів , іменно за це я і зацепився , коли ви написали про Крейзель 102. Що він С1 , але придатний для приклеювання плиток від 3%. Це не я написав, а Крейзел. Я дав ссилку. 46 минут назад, andrey_ka сказал: ви радите для плитки 20х80 використовувати клей 3К4. Чому не 3К2 ? Наприклад СМ117 (3К2) дозволяє клеїти плитку зі стороною 80см. Що в клеєві взагалі , обмежує допустиму сторону плитки ? - Тому що ЗК4 повноцінно еластичний, а ЗК2 ні. - Якщо дозволяє, то напевно можна клеїти. Потрібно лише 5 раз перечитати інструкцію і впевнитись у тому, що все зрозумів там правильно. А так 117 непоганий клей, особливо гарні відгуки чув за стійкість до сповзання на вертикальних поверхнях. Але чому б не переплатити 100 грн і не купити вже повноцінний ЗК4? - Це тема окремої дисертації. Якщо коротко, еластичність і пластичність клею. Змінено учора в 08:28 користувачем Миколайчик Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: учора в 08:50 Поділитись Опубліковано: учора в 08:50 По 117 могу сказать, максимально удобен в работе , за свои деньги. Но вот эксплуатационные параметры хуже, чем у одноклассников. Что бы удержать цену их и принесли в жертву. Я, так думаю 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: учора в 08:52 Поділитись Опубліковано: учора в 08:52 9 хвилин тому, Миколайчик сказав: І чому б не переплатити 100 грн і не купити вже повноцінний ЗК4? Ну , як би не 100гр. Але , чому б і не переплатити. СМ117 (3К2) = 648гр. СМ17 (3К4) = 1040гр. 16 хвилин тому, Миколайчик сказав: Це не я написав, а Крейзел. Я дав ссилку. Це , скоріш за все сайтописець помилився. ІМХО. Звірятись що пишуть в документах до клею , ну і що на реальному мішку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: учора в 08:58 Поділитись Опубліковано: учора в 08:58 (змінено) 24 минуты назад, andrey_ka сказал: Ну , як би не 100гр. Але , чому б і не переплатити. СМ117 (3К2) = 648гр. СМ17 (3К4) = 1040гр. Я не церезіт мав на увазі, є й інші виробники. І коли планується дорога великоформатна плитка до купівлі, напевне також варто спланувати відповідний дорожчий клей до неї. Інакше ніхто не заважає купити керамічну плитку до 30см і найдешевший клей до неї. Змінено учора в 09:17 користувачем Миколайчик Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: учора в 09:08 Поділитись Опубліковано: учора в 09:08 8 хвилин тому, Миколайчик сказав: Я не церезіт мав на увазі, є й інші виробники. Наприклад ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: учора в 10:52 Поділитись Опубліковано: учора в 10:52 1 годину тому, Миколайчик сказав: І коли планується дорога великоформатна плитка до купівлі, напевне також варто спланувати відповідний дорожчий клей до неї. Дорога великоформатна плитка сама продиктує дорогий клей , інший тупо не підійде. Якщо ви пропонуєте дорожчий клей ніж необхідний , то з таким підходом і арматури у фундамент треба класти більше , і цементу у бетон. Замовник так і збанкрутувати може. Але як правило воно так і відбувається. Вибір клею майже завжди за майстром , а той з тих чи інших причин , але майже завжди , обирає дорожчий ніж того потребують умови. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому (змінено) 4 часа назад, andrey_ka сказал: Дорога великоформатна плитка сама продиктує дорогий клей , інший тупо не підійде. Якщо ви пропонуєте дорожчий клей ніж необхідний , то з таким підходом і арматури у фундамент треба класти більше , і цементу у бетон. Замовник так і збанкрутувати може. Але як правило воно так і відбувається. Вибір клею майже завжди за майстром , а той з тих чи інших причин , але майже завжди , обирає дорожчий ніж того потребують умови. Та то ви мене неправильно зрозуміли. Якраз вам особисто я пропонував купити дешеву плитку і підібрати найдешевший клей до неї. Бо ви абсолютно праві, що дорогий клей - це пряма дорога до банкрутства. Напевно, не дочитали. Причому моїми рекомендаціями не користуйтесь у жодному разі, бо ви набагато краще розбираєтесь у клеях. Змінено 19 годин тому користувачем Миколайчик 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 49 хвилин тому, Миколайчик сказав: Та то ви мене неправильно зрозуміли. Якраз вам особисто я пропонував купити дешеву плитку і підібрати найдешевший клей до неї. Бо ви абсолютно праві, що дорогий клей - це пряма дорога до банкрутства. Напевно, не дочитали. Причому моїми рекомендаціями не користуйтесь у жодному разі, бо ви набагато краще розбираєтесь у клеях. Так , я дійсно не зрозумів того сенсу який ви вклали , але дякую що пояснили. ПС.. Я не мав на увазі ососбисто вас , коли писав про "ви пропонуєте" . Там мало б бути написано "пропонується". Дійсно вийшло негарно. Перепрошую , ящо я вас цим образив! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому (змінено) 10 часов назад, Миколайчик сказал: Я не церезіт мав на увазі, є й інші виробники. І коли планується дорога великоформатна плитка до купівлі, напевне також варто спланувати відповідний дорожчий клей до неї. Інакше ніхто не заважає купити керамічну плитку до 30см і найдешевший клей до неї. Плитка вартує 500 грн за квадрат, а клей до неї купляти за 1000+ мішок? Якось не вкладається в мене в голові це (( І якось дивно виходить для плитки 30х60 підходить клей за 250 грн, а для 20х80 вже потрібно за 1000+ купляти Змінено 15 годин тому користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому Пример можете привести? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 1 час назад, Vitaliy67 сказал: Пример можете привести? Как варіант www.leroymerlin.ua/p/plytka-acero-svitlo-bezhevyi-190kh890kh6-11837-m2-12498311 Ок, не 500, 640грн Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз