Vikctor Опубліковано: В четвер в 09:04 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:04 А можна почути коментарі від сантехників а не сантехніків-меблярів - чи дійсно в РБ в СО треба накачувати менший тиск ніж загальний тиск на холодну в СО? Одному мені здається це дурнею, бо втрачається сенс в тому РБ? 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: В четвер в 09:09 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:09 2 минуты назад, Vikctor сказал: А можна почути коментарі від сантехників а не сантехніків-меблярів - чи дійсно в РБ в СО треба накачувати менший тиск ніж загальний тиск на холодну в СО? Одному мені здається це дурнею, бо втрачається сенс в тому РБ? Це наслідки травматичного досвіду певних "шкіл" і течій сантехніки. Не звертайте уваги. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В четвер в 09:33 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:33 23 минуты назад, murava сказал: Це наслідки травматичного досвіду певних "шкіл" і течій сантехніки. Не звертайте уваги. Це інструкції виробників котлів. Цирк уїхав, а.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В четвер в 09:41 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:41 35 минут назад, Vikctor сказал: Одному мені здається це дурнею, бо втрачається сенс в тому РБ В вас з логікою взагалі проблеми. То не дивно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: В четвер в 10:29 Поділитись Опубліковано: В четвер в 10:29 Вы ещё подеритесь 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В четвер в 10:48 Поділитись Опубліковано: В четвер в 10:48 ну а че пи...ть? да давно бы уже получил, заслуженно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: В четвер в 11:39 Поділитись Опубліковано: В четвер в 11:39 (змінено) 51 хвилину тому, SantehnikPPR100 сказав: ну а че пи...ть? да давно бы уже получил, заслуженно. В моїй інструкції для фахівців вказано заводське налаштування попереднього тиску 0,5 бара. В мене котел на висоті 120-200 см від підлоги першого поверху. Батареї першого поверху на висоті 20-70 см від підлоги (працюватимуть весь сезон). Батареї другого поверху на висоті 20-70 см від підлоги (включатиму при потребі). Відстань між підлогою першого і другого поверхів - 3 м. Змінено В четвер в 11:40 користувачем Игорь&Ира Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: В четвер в 11:47 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 11:47 2 часа назад, Vikctor сказал: чи дійсно в РБ в СО треба накачувати менший тиск ніж загальний тиск на холодну в СО? Одному мені здається це дурнею, бо втрачається сенс в тому РБ? По науке вот так: (картинка ниже). Но........ 1.При каком давлении вырубится котел? 2.Чем (каким прибором) измеряем давление в системе и давление в баке. 3. Система радиаторы или ТП (+80 или +40 градусов) 4. Что залито в системе вода или незамерзайка? 5. Как часто хочется ездить к заказчику? 6.Бак с запасом или нет, какой подрывник? 7. и.т.д. Вот накачает уважаемый " Игорь&Ира" по нуке, и расскажет нам, как часто по давлению вырубается котел с его незамерзайкой. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: В четвер в 12:18 Поділитись Опубліковано: В четвер в 12:18 22 хвилини тому, Сергей 31 сказав: По науке вот так: (картинка ниже). Но........ 1.При каком давлении вырубится котел? 2.Чем (каким прибором) измеряем давление в системе и давление в баке. 3. Система радиаторы или ТП (+80 или +40 градусов) 4. Что залито в системе вода или незамерзайка? 5. Как часто хочется ездить к заказчику? 6.Бак с запасом или нет, какой подрывник? 7. и.т.д. Вот накачает уважаемый " Игорь&Ира" по нуке, и расскажет нам, как часто по давлению вырубается котел с его незамерзайкой. Спробую відповісти: 1. Вночі або в робочий час, тому невідомо. Але вчора зпрацював і при 0,6 барах по манометру котла. Перевів його в режим постійної роботи - стало 0,7-0,8 бара, але горілка весь час тактувала. 2. В системі орієнтуюся по манометру котла, в баку - навіть не знаю, як це робити. 3. Радіатори (+70). 4. Незамерзайка Фритерм-20. 5. - 6. Майже впритул; не знаю. 7. ? Ви мене лякаєте. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В четвер в 12:21 Поділитись Опубліковано: В четвер в 12:21 То и советую как работает гарантировано. С простыми манометрами и в практически любых условиях. То мой скрин из инструкции для рогуля обыкновенного. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В четвер в 12:24 Поділитись Опубліковано: В четвер в 12:24 (змінено) 6 минут назад, Игорь&Ира сказал: Майже впритул; не знаю. Я надеюсь вы не рогуль как тот витя, график видите? Линии проведите по вашему обьему и температуре и посмотрите где пересекаются. При давлении 1 бар проходит(?) ну то и все. Качайте 0.9 - 1 воздух и заполняйте 1.1-1.2 , можно по тому же манометру на баке смотреть , а не на котле. Змінено В четвер в 12:26 користувачем SantehnikPPR100 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: В четвер в 12:25 Поділитись Опубліковано: В четвер в 12:25 Тільки що, SantehnikPPR100 сказав: Я надеюсь вы не рогуль как тот витя, график видите? Линии проведите по вашему обьему и темперратуре и посмотрите где пересекаются. Робив. Додатковий бак не потрібен. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: В четвер в 12:26 Поділитись Опубліковано: В четвер в 12:26 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В четвер в 12:29 Поділитись Опубліковано: В четвер в 12:29 (змінено) 11 минут назад, Игорь&Ира сказал: баку - навіть не знаю, як це робити Так же как давление в колесах авто проверяют. Я вам советовал повторно развоздушить радиаторы. Вы это делали? Змінено В четвер в 12:30 користувачем SantehnikPPR100 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: В четвер в 12:32 Поділитись Опубліковано: В четвер в 12:32 2 хвилини тому, SantehnikPPR100 сказав: Я вам советовал повторно развоздушить радиаторы. Вы это делали? Рівномірна температура поверхні по всьому радіатору. Яке повітря? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В четвер в 12:35 Поділитись Опубліковано: В четвер в 12:35 Обычное . Неужели так сложно маевского открыть/закрыть.(?) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: В четвер в 12:38 Поділитись Опубліковано: В четвер в 12:38 (змінено) 24 хвилини тому, SantehnikPPR100 сказав: Обычное . Неужели так сложно маевского открыть/закрыть.(?) Чи варто це робити саме зараз: тиск ще більше впаде. Змінено В четвер в 12:59 користувачем Игорь&Ира Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: В четвер в 12:42 Поділитись Опубліковано: В четвер в 12:42 17 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав: Я надеюсь вы не рогуль как тот витя, график видите? Линии проведите по вашему обьему и темперратуре и посмотрите где пересекаются. Криву якого попереднього тиску враховувати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В четвер в 17:35 Поділитись Опубліковано: В четвер в 17:35 Звісно шо саме зараз не треба. Але той мізер повітря шо може бути це паразитний об'єм який впливає на тиск в системі при нагріві. То при 120 літрів і 70 градусів точка в дозволеній зоні 1 бар. 0.9 же нема, але вона ж правіше. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: В п'ятницю в 06:21 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 06:21 12 годин тому, SantehnikPPR100 сказав: То при 120 літрів і 70 градусів точка в дозволеній зоні 1 бар. 0.9 же нема, але вона ж правіше. Чому беремо 1 бар, якщо заводське налаштування 0,5 бар і не факт, що його змінили при монтажі? Ви за додатковий бак? Так 120 л - це разом з контуром котел-бойлер. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В п'ятницю в 09:34 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 09:34 (змінено) 3 часа назад, Игорь&Ира сказал: Чому беремо 1 бар, Не 1 , а 0.9. А 1 то про графік- найближча крива. Тому шо 2 поверхи і треба в системі 1.1-1,2 мінімум - буде сильно розтягувати мембрану. Тому шо манометр , якщо не електронний і не професійної серії зазвичай бреше до 1 бару. Тому шо так прийнято , шоб не шукати потім де тиск дівся. Змінено В п'ятницю в 09:36 користувачем SantehnikPPR100 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: В п'ятницю в 11:05 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:05 1 година тому, SantehnikPPR100 сказав: Не 1 , а 0.9. А 1 то про графік- найближча крива. Тому шо 2 поверхи і треба в системі 1.1-1,2 мінімум - буде сильно розтягувати мембрану. Тому шо манометр , якщо не електронний і не професійної серії зазвичай бреше до 1 бару. Тому шо так прийнято , шоб не шукати потім де тиск дівся. Дякую. Який манометр порадите на трубу системи опалення біля штуцера? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: В п'ятницю в 11:10 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:10 1 годину тому, SantehnikPPR100 сказав: Не 1 , а 0.9. А 1 то про графік- найближча крива. Тому шо 2 поверхи і треба в системі 1.1-1,2 мінімум - буде сильно розтягувати мембрану. Тому шо манометр , якщо не електронний і не професійної серії зазвичай бреше до 1 бару. Тому шо так прийнято , шоб не шукати потім де тиск дівся. При розрахунку потрібно враховувати теплоносій тільки в системі опалення чи в системі опалення плюс контур котел-бойлер? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В п'ятницю в 11:21 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:21 Манометри всі, шо на рідину чим дорожче тим надійніше. І всі рано чи пізно виходять з ладу. Шо є в наявності то і купуйте, тільки шоб шкала була не широка, не до 10бар, а менше. Весь теплоносій враховується, зазвичай. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: В п'ятницю в 11:24 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:24 (змінено) 18.12.2025 в 11:04, Vikctor сказав: А можна почути коментарі від сантехників а не сантехніків-меблярів - чи дійсно в РБ в СО треба накачувати менший тиск ніж загальний тиск на холодну в СО? Одному мені здається це дурнею, бо втрачається сенс в тому РБ? Знайшов в Інтернеті таке: Змінено В п'ятницю в 11:38 користувачем Игорь&Ира Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз