Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

4 минуты назад, Vikctor сказал:

Як же важко з тупенькими спілкуватись... В моєму акб термінали в комірках алюмінієві (як і у всіх), перемички та накінечники силових дротів та дротів бмс - мідні луджені.

тупенький - это Вы , раз рассказываете об опресовке алюминия медными лужеными наконечниками , выше я привел ссылку со страницы протзводителя.

ну и EVE продает свои ячейки именно с алюминиевыми шинами , то нкон их меняет на луженые зачем то 

Змінено користувачем igorrius
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 хвилини тому, igorrius сказав:

ну и EVE продает свои ячейки именно с алюминиевыми шинами , то нкон их меняет на луженые зачем то 

мабуть нкон замовляє та комплектує що вважає за потрібне. чому? не знаю. може у них запитати?

Посилання на коментар

11 минут назад, igorrius сказал:

тупенький - это Вы , раз рассказываете об опресовке алюминия медными лужеными наконечниками

І де я таке написав? Чи таки діслексія?

Посилання на коментар

3 часа назад, Vikctor сказал:

Бо луджені підходять як для контакту з міддю, так і з алюмінієм

можете ссылку пожалуйста предлставить на основании чего Вы пришли к такому умозаключению ?

информация к размышлению : алюмомедные наконечники и гильзы для того и придуманы , чтобы медь имела контакт с медью и алюминий - с алюминием

Посилання на коментар

Только что, igorrius сказал:

можете ссылку пожалуйста предлставить на основании чего Вы пришли к такому умозаключению ?

Піпець важко з тугодумами вами. Луджений накінечник чудово з'єднується з мідними або алюмінієвими клемами автоматики. Зрозуміло що при здоровому глузді ніхто не пхає алюмінієві дроти в луджений накінечник, бо при обтисканні накінечника так чи інакше виникне контакт між двома металами. Але до чого тут комірки й їх з'єднання? Там немає алюмінієвих дротів а зусилля при закручіванні гаєк/болтів не призведуть до пошкодження слою олова на лудженой перемичці.

Посилання на коментар

32 хвилини тому, igorrius сказав:

youtu.be/hFe9eWi3NLg?si=k8aMEtcDzpq0MU23

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 минуты назад, Vikctor сказал:

Піпець важко з тугодумами вами. Луджений накінечник чудово з'єднується з мідними або алюмінієвими клемами автоматики.

как то Вы не можете нейтрально общаться , без наездов , Вас в детстве часто чмырили ? 

Вы ничем не подтверждаете свою точку зрения , мол луженый наконечник хорошо соединяется с алюминием , чего Вы так решили - непонятно .

мало того , страницей ранее Вы рекомендовали человеку оконцовывать сип имено алюмомедным наконечником , чтобы алюминий имел контакт с алюминием и медная часть наконечника - с клеммой автомата

Посилання на коментар

7 хвилин тому, МакДо сказав:

а щупи з рухомими контактами це щоб опору додавати? :lol:

Посилання на коментар

4 хвилини тому, US7IGN сказав:

а щупи з рухомими контактами це щоб опору додавати? :lol:

Не полініться. Гугл. Pogo pins

Посилання на коментар

Тільки що, МакДо сказав:

Не полініться. Гугл. Pogo pins

думаєте я не знаю що це? саме тому і питав за додатковий опір у високоточних вимірюваннях :lol:

Посилання на коментар

49 минут назад, igorrius сказал:

для начала надо вспомнить , какой провод обжат наконечником .

на всякий случай : луженые наконечники идут под медь , 

вот как Аско пишет о своих наконечниках :

Призначені для окінцювання проводів і кабелів з мідними жилами методом опресовування.

www.acko.ua/e-store/xml_catalog/nakonechniki_midni_serii_dt_g/21964/

Я же писал провода сип 16  ( 4 провода )  . Идут от столба в щит на территории домовладения . Вполне возможно  наконечники у меня  или полностью луженые   медные    или полностью алюминиевые .  Сейчас не помню . Опресованы работниками РЭС . В какой вводной автомат входят я показал. 

Посилання на коментар

2 минуты назад, Made in USSR сказал:

Я же писал провода сип

ну если у Вас применены алюмомедные наконечники , которые Вы приводили на предыдущей странице - то все ок , такие и надо применять

Посилання на коментар

4 хвилини тому, US7IGN сказав:

думаєте я не знаю що це? саме тому і питав за додатковий опір у високоточних вимірюваннях :lol:

В такому разі ви на 100% краще розбираєтесь в електроніці за виробників бюджетних вимірювальних приладів :) 

Напевно підпружинили, щоб за дорожче продати.

І саме тому вони комплектуються крокодилами Кельвіна в дешевшій комплектації 

Посилання на коментар

24 минуты назад, МакДо сказал:

в интернете пишут , что она проводит ток , в видео - не проводит .

как то не понятно , должна эта паста быть токопроводящей или нет и кто и из чего ее делает ? не покроется со временем клемма ячейки ямками от того , что металл кислотой выест ?

Посилання на коментар

20 минут назад, igorrius сказал:

Вас в детстве часто чмырили ? 

Ні. А вас напевно як в дитинстві почали так і досі продовжують?

21 минуту назад, igorrius сказал:

луженый наконечник хорошо соединяется с алюминием , чего Вы так решили - непонятно .

А навіщо їх тоді лудити? Для мідних контактів цілком підійдуть мідні накінечники без будь-якого покриття.

22 минуты назад, igorrius сказал:

мало того , страницей ранее Вы рекомендовали человеку оконцовывать сип имено алюмомедным наконечником , чтобы алюминий имел контакт с алюминием и медная часть наконечника - с клеммой автомата

В стоп'ятьсотий раз - з'єднання алюмінієвих дротів з мідними клемами неможливо якісно зробити напряму без відповідних накінечників. Пояснював чому. У випадку комірок і їх з'єднань не йдеться про мідні дроти. Тому що тут з чим порівнювати?

Посилання на коментар

6 минут назад, Vikctor сказал:

А навіщо їх тоді лудити?

для того, щоб запобігти окисленню міді та забезпечити хороший електричний контакт.

Посилання на коментар

13 хвилин тому, igorrius сказав:

в интернете пишут , что она проводит ток , в видео - не проводит .

как то не понятно , должна эта паста быть токопроводящей или нет и кто и из чего ее делает ? не покроется со временем клемма ячейки ямками от того , что металл кислотой выест ?

Подивіться відео повністю.

Посилання на коментар

5 минут назад, МакДо сказал:

Подивіться відео повністю.

автор только и рассказывает : не знаю как она работает , паста что то дает .

тут и к гадалке ходить не надо : сопротивление уменьшается за счет разрушения оксидной пленки алюминия .

состав пасты я так понимаю - неизвестен .

скорее всего разрушение происходит под действием кислоты , что входит в состав пасты .

да и к составу пасты есть вопрос : в интернете она токопроводящая , а автор видео меряет сопротивление - не проводит она ток , получается от партии к партии эту пасту могут делать из чего угодно и как угодно 

Посилання на коментар

22 хвилини тому, igorrius сказав:

автор только и рассказывает : не знаю как она работает , паста что то дает .

тут и к гадалке ходить не надо : сопротивление уменьшается за счет разрушения оксидной пленки алюминия .

состав пасты я так понимаю - неизвестен .

скорее всего разрушение происходит под действием кислоты , что входит в состав пасты .

да и к составу пасты есть вопрос : в интернете она токопроводящая , а автор видео меряет сопротивление - не проводит она ток , получается от партии к партии эту пасту могут делать из чего угодно и как угодно 

Я намагався вам донести те, що алюмінієві басбари мають більший опір, ніж луджені. І лише паста їх робить лише трішки краще. Це вам про алюміній+алюміній. Бо алюм теж покривається оксидною плівкою.

Посилання на коментар

41 хвилину тому, igorrius сказав:

не проводит она ток , получается от партии к партии эту пасту могут делать из чего угодно и как угодно 

В коментарях виробник пасти пояснював, цитую: "паста контактна. без прижиму - ізолятор. Навмисно зроблено так, щоб не коротило як десь потрапить. При прижимі появляється провідність". Знаєте що таке анізотропна стрічка і як працює? Ото то саме тільки в пасті.

• Лайк 5
Посилання на коментар

35 минут назад, МакДо сказал:

Я намагався вам донести те, що алюмінієві басбари мають більший опір, ніж луджені. І лише паста їх робить лише трішки краще. Це вам про алюміній+алюміній. Бо алюм теж покривається оксидною плівкою.

так именно алюминий и покрывается оксидной пленкой , поэтому его  и нельзя паять , как медь , пленка не дает .

начальное сопротивление -это одно , а сопротивление , которое будет со временем - это другое . Без применения пасты не факт , что с течением времени контакт меди с алюминием будет иметь меньшее сопротивление , чем алюминий с алюминием 

Посилання на коментар

55 хвилин тому, igorrius сказав:

меди с алюминием будет иметь меньшее сопротивление , чем алюминий с алюминием 

Я втомився. Ви напевно часто сьогодні пірнали в холодну воду. Або не зрозуміли сенсу того відео, де людина простими словами намагалася донести оточуючим корист від пасти при використанні тих хрінових перемичок. При чому тут алюм до алюма та мідь до алюма, якщо та мідь лудована? 

• Хаха 1
Посилання на коментар

7 часов назад, МакДо сказал:

людина простими словами намагалася донести оточуючим корист від пасти при використанні

паста действует с любым видом перемычек , убирая оксидную пленку с алюминиевых контактов ячеек , улучшая контакт .

Без пасты контакт алюминия с луженой медью становится хуже , чем соединение алюминий-алюминий

Посилання на коментар

15 часов назад, igorrius сказал:

так именно алюминий и покрывается оксидной пленкой , поэтому его  и нельзя паять , как медь

и давно это так, что нельзя его паять?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...