Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

1 минуту назад, ashim1990 сказал:

Дякую. От чим їх обжати на місці? 

обжимка должна быть , стоит не дорого 

вот такого плана наконечники можно купить

takel.ua/nakonechnik-shtyrevoy-pbl-16

• Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

50 хвилин тому, ashim1990 сказав:

Вітаю. В цю неділю міняв у знайомого автомат 100 А в щитку на вулиці.

На 100А мають бути вже кільцеві наконечники із обжимкою. 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

28 минут назад, Vikctor сказал:

Алюмо-мідний так

странно , а к алюминиевым контактам ячеек LIFEPO4 луженые почему то люди применяют для подключения , да?

Змінено користувачем igorrius
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

3 минуты назад, volomoto сказал:

На 100А мають бути вже кільцеві наконечники із обжимкою. 

под сечение сипа надо брать такого плана

takel.ua/nakonechnik-shtyrevoy-pbl-16

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, igorrius сказав:

под сечение сипа надо брать такого плана

На 100А СІП 50мм2, а це вже тільки під гвинт, якщо хочеться спати спокійно.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, ashim1990 сказал:

Дякую. От чим їх обжати на місці? 

В мене був обтискач, який на максимумі можливостей якраз зміг обтиснути таку велику гильзу.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

58 минут назад, igorrius сказал:

странно , а к алюминиевым контактам ячеек LIFEPO4 луженые почему то люди применяют для подключения , да?

Бо луджені підходять як для контакту з міддю, так і з алюмінієм. Це по-перше. По-друге для алюмінію властива підвищена текучість під навантаженням. Це і є головною проблемою для алюмінієвих дротів в силовой автоматиці, бо під навантаженням контакт послаблюється й нагрівається, а з часом підгорає. У випадку з алюмінієвими терміналами комірок в зв'язці з мідними лудженими перемичками що може трапитись? "Потечуть" термінали? Дурня ж відверта. А ви просто наочний приклад дії карми. Бо спочатку місяцами у всіх доступних темах ви обсирали LiFePo4 акб взагалі, а потім робили те саме тільки стосовно комірок з нкону.  Обрали шлях придбання найкращіх й найякісніших комірок у світі напряму в виробника (що само по собі ржака), то й отримуйте риготання через прогулянку по граблях. І ви лишень на початку цього цікавого шляху.

45 минут назад, volomoto сказал:

На 100А СІП 50мм2, а це вже тільки під гвинт, якщо хочеться спати спокійно.

А яким чином це кільце в клеми автомата всунути? Чи 100А має гвинтові клеми? Я не стикався якщо чесно.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

10 хвилин тому, Vikctor сказав:

А яким чином це кільце в клеми автомата всунути? Чи 100А має гвинтові клеми? Я не стикався якщо чесно.

Є автомати з гвинтовими клемами.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

ну на пример у меня вводной автомат такой . Когда ставил ,то электриков глаза на лоб полезли .

Screenshot_570.jpg

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

28 минут назад, Vikctor сказал:

Бо луджені підходять як для контакту з міддю, так і з алюмінієм

луженые наконечники - по сути медные , подходят только для медных проводов .

Себе ведь Вы не луженый наконечник для алюминиевого провода применяли , не правда ли ?

Не зря ведь человечество придумало отдельно алюминиевые наконечники и отдельно - медные , каждый под свой материал проводника.

• Дізлайк 2
Посилання на коментар

1 хвилину тому, igorrius сказав:

Не зря ведь человечество придумало отдельно алюминиевые наконечники и отдельно - медные , каждый под свой материал проводника.

А как же тогда алюмо-медные?)

Посилання на коментар

22 минуты назад, Made in USSR сказал:

ну на пример у меня вводной автомат такой

все верно , тип автомата на месте тоже надо учитывать , скорее всего в вышеприведенном случае автомат установлен обычный модульный , не корпусной

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, ЯД сказал:

А как же тогда алюмо-медные?)

Вы ведь сами знаете : чтобы оконцевать алюминиевый провод и подключить к медному контакту , медь должна контачить с медью , алюминий - с алюминием

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, igorrius сказав:

Вы ведь сами знаете : чтобы оконцевать алюминиевый провод и подключить к медному контакту , медь должна контачить с медью , алюминий - с алюминием

А из какого они тогда материала? Из меди или алюминия? Если из обоих одновременно - то как так медь контачит с алюминием?

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

47 минут назад, Made in USSR сказал:

ну на пример у меня вводной автомат такой . Когда ставил ,то электриков глаза на лоб полезли .

Screenshot_570.jpg

У вас дядько на електростанції працює?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

27 минут назад, igorrius сказал:

луженые наконечники - по сути медные , подходят только для медных проводов .

Себе ведь Вы не луженый наконечник для алюминиевого провода применяли , не правда ли ?

У вас діслексія чи просто не розумієте українську? Спробуйте кілька разів перечитати з перекладачем, бо я всі відповіді дав в попередньому повідомленні і розжовувати це для людей з IQ  нижче 70 не готовий.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

8 минут назад, Made in USSR сказал:

вот реальное фото вводного автомата в доме. поставил . никто не был против 😁

20260107.22222222.jpg

В сенсі ви не сплачували за 65кВт дозволеной потужності  в місцевий РЕС?

• Хаха 1
Посилання на коментар

ну нет конечно. Вообще без проблем поставили 😬 .  Вопрос в том ,что взять невозможно с фазы более 4-5 квт и то далеко вообще не всегда ,так как напряжение на фазе просто падает до 100 и менее  вольт ,а на других фазах 300 .  даже стабилизатор квант с трудом вытягивает . СЕЛО линия барахло.

тут смотрим мои посты https://www.stroimdom.com.ua/topic/223483-stabilizator-quant-druge-pokolinnya/page/34/#comment-5564879

Посилання на коментар

1 час назад, ЯД сказал:

А из какого они тогда материала? Из меди или алюминия? Если из обоих одновременно - то как так медь контачит с алюминием?

с одной стороны медь - с другой алюминий , Вы что , никогда не видели алюмомедные наконечники и гильзы ?

Посилання на коментар

46 минут назад, Vikctor сказал:

У вас діслексія чи просто не розумієте українську? Спробуйте кілька разів перечитати з перекладачем, бо я всі відповіді дав в попередньому повідомленні і розжовувати це для людей з IQ  нижче 70 не готовий.

та видим мы Ваш ответ : мол обжимайте луженым медным наконечником , а я себе - как положено , алиминиевым обжимать алюминий буду. Если рекомендуете луженую медь для алюминия - надо было быть последовательным , себе так и делать

Посилання на коментар

хороший вопрос  :какие же  наконечники я себе реально  поставил  . Дело было давно ,может быть тоже полностью алюминиевые   ,а  НЕ ЛУЖЕНЫЕ  медные . Брал все  ОДНОВРЕМЕННО  в профмагазине ( и сип и наконечники и вводной автомат ) ,так что должно подходить было одно к одному  . Это точно. 

Посилання на коментар

23 минуты назад, Made in USSR сказал:

хороший вопрос  :какие же  наконечники я себе реально  поставил  . Дело было давно ,может быть тоже полностью алюминиевые   ,а  НЕ ЛУЖЕНЫЕ  медные

для начала надо вспомнить , какой провод обжат наконечником .

на всякий случай : луженые наконечники идут под медь , 

вот как Аско пишет о своих наконечниках :

Призначені для окінцювання проводів і кабелів з мідними жилами методом опресовування.

www.acko.ua/e-store/xml_catalog/nakonechniki_midni_serii_dt_g/21964/

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, igorrius сказал:

та видим мы Ваш ответ : мол обжимайте луженым медным наконечником , а я себе - как положено , алиминиевым обжимать алюминий буду. Если рекомендуете луженую медь для алюминия - надо было быть последовательным , себе так и делать

Як же важко з тупенькими спілкуватись... В моєму акб термінали в комірках алюмінієві (як і у всіх), перемички та накінечники силових дротів та дротів бмс - мідні луджені. Все працює чудово. Нічого жодного разу не підтягував. Алюмомідні накінечники я застосував виключно для з'єднання дротів з СІП з клемами вводного автомату. Мені здається навіть 8-річна дитина вже вловила б різницю...

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...