Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, які не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

23 хвилини тому, Roma_Z сказав:

Розкажіть схему підключення, бо в мене така ж ситуація.

4 позиційний перемикач 1-0-2. на перший вхід приходить 3 фази від Дтек. на другий вхід приходить 1 фаза від інвертора, та дубльовані шиною на інші 2 фази. на виході перемикача - пішло 3 фази на будинок. Це зроблено на випадок, якщо все таки щось буде потужне працювати в будинку. і щоб інвертор можна було лагодити, не порушуючи життєдіяльність.

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 хвилин тому, Александр Аврамчук сказав:

якщо нема  трьохфазних споживачів то через авр 3П перемикати вихід інвертору на три фази. нічого складного.    

А вхід на інвертор? Як 3ф підключити до інвертора?

Посилання на коментар

Тільки що, Roma_Z сказав:

Як 3ф підключити до інвертора?

Ніяк – на вхід підключається одна фаза.

• Лайк 2
Посилання на коментар

6 хвилин тому, shneider_vova сказав:

4 позиційний перемикач 1-0-2. на перший вхід приходить 3 фази від Дтек. на другий вхід приходить 1 фаза від інвертора, та дубльовані шиною на інші 2 фази. на виході перемикача - пішло 3 фази на будинок. Це зроблено на випадок, якщо все таки щось буде потужне працювати в будинку. і щоб інвертор можна було лагодити, не порушуючи життєдіяльність.

Тобто ви живитися або від мережі або він інвертора, вірно? А батареї як заряжаєте від мережі?

Посилання на коментар

9 хвилин тому, Roma_Z сказав:

А вхід на інвертор? Як 3ф підключити до інвертора?

взяв одну з фаз. тобто одна фаза навантажена, інші 2 гуляють

Посилання на коментар

2 хвилини тому, Roma_Z сказав:

Тобто ви живитися або від мережі або він інвертора, вірно? А батареї як заряжаєте від мережі?

так можна, але за 2 місяці ні разу на мережу не перемикався. все йде через інвертор

Посилання на коментар

11 хвилин тому, shneider_vova сказав:

так можна, але за 2 місяці ні разу на мережу не перемикався. все йде через інвертор

А заряджаєте акуми як?

Посилання на коментар

8 хвилин тому, Roma_Z сказав:

А заряджаєте акуми як?

інвертор, звісно, заряджає батарею. а хто замість нього може це зробити?

• Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, shneider_vova сказал:

Тобто в тебе не автоматично вмикається автономне живлення при зникненні мережі? Для мене навіть з однофазним інвертором було важливим, щоб конпресорні двигуни холодильника, морозилкі, кондиціонера не вимикалися. Кажуть для них то не дуже корисно.

Посилання на коментар

взяв одну з фаз. тобто одна фаза навантажена, інші 2 гуляють

Тобто ти дві фази взагалі тільки для котла залишив? Напевно це якась більш-менш стандартна схема для однофазного інвертору при трьохфазному вводі, але не можу її повністю домислити. Та й не треба. Аби все працювало.

Посилання на коментар

30 хвилин тому, Vikctor сказав:

Тобто ти дві фази взагалі тільки для котла залишив? Напевно це якась більш-менш стандартна схема для однофазного інвертору при трьохфазному вводі, але не можу її повністю домислити. Та й не треба. Аби все працювало.

Ну якщо так тоді зрозуміло. Але якщо хочу щоб всі три фази були в роботі, то тоді тільки 3ф інвертор?

Посилання на коментар

2 години тому, Roma_Z сказав:

Ну якщо так тоді зрозуміло. Але якщо хочу щоб всі три фази були в роботі, то тоді тільки 3ф інвертор?

через авр 4p   перемикаете всі три фази на інвертор ... в чому проблема? 

www.rcscomponents.kiev.ua/product/avtomatychnyi-peremykach-vvedennia-rezervu-4p-230v-100a-toq5-100-4p-tomzn_191321.html

Змінено користувачем Александр Аврамчук
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, Vikctor сказав:

Тобто в тебе не автоматично вмикається автономне живлення при зникненні мережі? Для мене навіть з однофазним інвертором було важливим, щоб конпресорні двигуни холодильника, морозилкі, кондиціонера не вимикалися. Кажуть для них то не дуже корисно.

В мене весь час будинок працює через інвертор. По суті , той перемикач тільки на випадок ремонту інвертора. Чи його відключення наприклад, для апгрейда панелей чи аналогічних маніпуляцій. Як його перекинув один раз при інсталяції - більше не чипав.

Так, дві інші фази тільки для електрокотла

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, Александр Аврамчук сказав:

через авр 4p   перемикаете всі три фази на інвертор ... в чому проблема

Після перемикача в інвертор заходить одна фаза, вірно?  Якщо так, то далі з інвертора виходить теж одна фаза яка іде на живлення будинку. Тобто інші фази виключно на котел. Але я б хотів щоб три фази ішли і на будинок, тим самим розвантажуючи мережу. Рідко, але інколи плитка+духовка+чайник і вже насос може не запуститися.

Посилання на коментар

36 хвилин тому, Roma_Z сказав:

Після перемикача в інвертор заходить одна фаза, вірно?  Якщо так, то далі з інвертора виходить теж одна фаза яка іде на живлення будинку. Тобто інші фази виключно на котел. Але я б хотів щоб три фази ішли і на будинок, тим самим розвантажуючи мережу. Рідко, але інколи плитка+духовка+чайник і вже насос може не запуститися.

ви не вірно зрозуміли. при наявності мережі всі три фази живляться  через авр від трех фаз мережі.  при перемиканні авр на резерв всі три фази перемикаються на одну фразу з інвертору. можете перемикати не всі а тільки ті які потрібно. 

Змінено користувачем Александр Аврамчук
  • Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, Александр Аврамчук сказав:

ви не вірно зрозуміли. при наявності мережі всі три фази живляться  через авр від трех фаз мережі.  при перемиканні авр на резерв всі три фази перемикаються на одну фразу з інвертору. можете перемикати не всі а тільки ті які потрібно. 

Ну вірно, перемикатися на одну і все навантаження будинку іде на одну фразу. Запущу плитку+духовку+чайник чи ще бойлер і вже водяний насос може не запуститися. Не знаю як часто таке може бути, но все може бути.

Посилання на коментар

23 хвилини тому, Roma_Z сказав:

Ну вірно, перемикатися на одну і все навантаження будинку іде на одну фразу. Запущу плитку+духовку+чайник чи ще бойлер і вже водяний насос може не запуститися. Не знаю як часто таке може бути, но все може бути.

Якщо є мережа - то не страшно, інвертор допускає перевантаження по транзиту. А з батарей ви таке робити не будете. 

Доречі, нещодавно дізнався, скільки займає приготування крилець в духовці. Дружина прийнялася готувати саме під час відключення. Коли я побачив на інверторі 4 кВт, я хотів піти рухатися, але зачекав. На цикл 45 хвилин пішло рівно 1 кВт*год енергії, тобто 20% моєї батареї. Спокійно дочекався кінця відключення, і батарея стала на зарядку.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, Фрай сказав:

Так мало ж бути 3 кВт?

Просто 4 кВт - то потужність духовки на разогріві. Далі їй така потужність не треба. Аналогічно із посудомийкою та стиралкою. Вони беруть по 2 кВт, але недовго. А основний час - там невелике споживання. 

Індукція теж споживає небагато, якщо увімкнути скажімо на 6-8, там, борща варити. А смажити на 12 довго теж бажаючих мало

• Лайк 1
Посилання на коментар

Зрозуміло.

Я також користуюсь кавоваркою, пралкою і не парюсь, а от сварку та косарку мені відрадили вмикати.

Кажуть, що включення потужних споживачів шкідливі для контактів на самому інверторі.

Хз кому вірити, але чомусь вже не хочеться експериментувати. image.gif.b9ff8f8352d2085f2015fe4794d7fbe1.gif

Змінено користувачем Фрай
  • Лайк 1
Посилання на коментар

11 часов назад, shneider_vova сказал:

...хотів піти рухатися, але зачекав...

Схоже у багатьох свіжих володарів ДБЖ схожі процеси в родинах відбуваються)

• Хаха 1
Посилання на коментар

11 часов назад, shneider_vova сказал:

Просто 4 кВт - то потужність духовки на разогріві.

Что это за духовка на 4 квт?

Обычно 3.

Посилання на коментар

1 минуту назад, DimaF сказал:

Что это за духовка на 4 квт?

Обычно 3.

В мене 3.3 чи 3.5.

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 годин тому, shneider_vova сказав:

Аналогічно із посудомийкою

От посудомийка наша в кінці циклу зʼїдає ще майже 1кВт/г на сушіння посуду, і ця функція не відключається. Тому я на неї поставив смарт-розетку, як і на бойлер – щоб не працювала в період розряджання акумулятора.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...