Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ГАСК: упрощенная система ввода в эксплутацию. Миф или реальность!!!

Sididi

Рекомендовані повідомлення

Спасибо! Хоть кто-то меня понимает. А то все говорят про какие-то сказочные суммы 170-850 грн:)

 

 

Блин, ребята, ну при чем тут эксплуатация??? Для самостроя 2009 года?? Даже если творят такой произвол, что выписывают такой штраф, значит просто надо звонить во все колокола = писать во все инстанции, а не идти покорно платить или "договариваться"...

 

Добавлено через 7 минут

Так почему тогда с людей берут штраф 6800? Этот штраф ведь не может быть выписан без существующей нормы закона. У них ведь целый отдел юристов. Уже бы головы полетели. Может штраф берут за то что ты эксплуатируешь дом с момента вступления 4220 в силу?

Ведь здесь все только просят, опишите кто оспорил штраф. А мы сидим и ждем с моря погоды, так как я щас пойду, мне штраф выпишут и согласно закону у меня 15 дней. Потом доки передадут в суд. И кому что доказывать?

 

Так потому и берут, что все идут и покорно платят. А чего головы должны лететь, если никто не жалуется, не делает попыток опротестовать и пр.? В крайнем случае, если кто-то "припрет" их с стенке своими жалобами, то начальник ГАСКа театрально"пожурит" юриста или инспектора-исполнителя за то, что, что, якобы, исполнитель допустил ошибку трактовки вашего самостря - и все. Скажут "ну, понимаете, человеческий фактор". Здесь ребята о таких случая рассказывали (в личку). И никакие головы ни у кого не летят.

А если даже и жаловаться не пытаться, а идти тупо платить - то о чем можно вообще говорить... :unknown:

 

Добавлено через 8 минут

Поддерживаю .

Знакомая неделю назад оплатила 6800 штрафа. С ее слов в техпаспорте самострой 2002 года, в доме красотень, штраф за эксплуатацию типа. На месте договориться не смогли. Теперь " договорились" за декларацию около 13 штук за 150 кв. м примерно . Попросила ее не спешить оплачивать , а попытаться бороться.

 

И она даже не попыталась оспорить официально? Просто взяла и заплатила?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Поддерживаю .

Знакомая неделю назад оплатила 6800 штрафа. С ее слов в техпаспорте самострой 2002 года, в доме красотень, штраф за эксплуатацию типа. На месте договориться не смогли. Теперь " договорились" за декларацию около 13 штук за 150 кв. м примерно .

 

Это официальный штраф? Интересно, исходя из чего такие цифры?

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А мы сидим и ждем с моря погоды, так как я щас пойду, мне штраф выпишут и согласно закону у меня 15 дней. Потом доки передадут в суд. И кому что доказывать?

 

Значит будем "первопроходцами" :) Я в таком же положении, как и вы. Мои мысли такие: после выписки штрафа районным ГАСКом, сразу пишу в областной с копией на районный все свои доводы в опротестовании суммы штрафа.

Если размер подтверждается областным, то сразу подаю в суд, руководствуясь своим правом оспорить в суде в теч. тех же 15 дней.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

чому? тому, що потрібно наповнювати казну. Людям по формальних причинах суперюристи відмовляють в реєстрації повідомлень/декларацій енн разів і що хтось з них сидить у тюрмі чи хоча б отримав попередження? Ви прямо живете в правовій державі без бандюка президента і таких самих депутатів. Не будьте наївними

тим більше вже 10 разів цитували лист-роз'яснення , а вам ще мало? Платіть тоді 6800, якщо у вас є така схильність до доброчинності для держави

С вашими доводами сложно не согласиться. Но в конце концов мы живем не в эре мезозой. И кознокрады уже давно научились вытягивать деньги из наших карманов законным путем. Соответственно законы написаны двояко и в нашем случае нужно четко знать свои права и возможные действия на каждом этапе процедуры.

 

А если даже и жаловаться не пытаться, а идти тупо платить - то о чем можно вообще говорить.

Написал письмо на телеканал Тонис что факты приведенные в передаче по поводу штрафов не соответствуют действительности.

 

Значит будем "первопроходцами" Я в таком же положении, как и вы. Мои мысли такие: после выписки штрафа районным ГАСКом, сразу пишу в областной с копией на районный все свои доводы в опротестовании суммы штрафа.

 

Вот мы и пытаемся понять какие доводы? так как вариантов тут, уже повылазило от этих законов.

Ps вот Вам в личку написали правду, значит переживают люди за что то раз не выложили всем.

PPS Эти чиновники все святое оставили в детстве.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вот мы и пытаемся понять какие доводы? так как вариантов тут, уже повылазило от этих законов.

 

Ну вот хотя бы ссылка на этот ЛИСТ с цитатой. То, что мы тут все коллективно догадываемся, как они гипотетически могли бы трактовать этот ЛИСТ, еще не значит, что они это делают. Мне вообще кажется, что они тупо лупят максимум, который хоть каким-то образом можно "притянуть" по какой-то из статей, потому что такая команда получена сверху в расчете на то, что люди будут платить безоговорочно "лишь бы не связываться" или будут "договариваться".

Но ведь никто еще на форуме не выложил ни одного ответа, где ГАСКовцы бы ссылались та какую-то свою трактовку этого ЛИСТА. Пока это просто наши домыслы.. Да и, вы правильно задали вопрос, который меня тоже интересует: есть хоть один человек с самостроем до 2009, которому бы выписали "за эксплуатацию" и который попытался оспорить? Пока мы видим только инфу о том, что люди, якобы, платят иди "договариваются". Да и то, это только инфа, а не непосредственно опыт реального форумчанина, который тут сам об этом рассказал. Почему никто из реально оштрафованных на 6800 вместо 170-850 не выложил, напр., скан постановления, где можно было бы прочитать на что ссылается ГАСК при выписки штрафа. Вот тогда можно было бы о чем-то говорить и строить дальнейшую стратегию действий, а так - просто наши домыслы и пустое сотрясение воздуха..:unknown:

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

И она даже не попыталась оспорить официально? Просто взяла и заплатила?

 

Позвонила знакомая и предупредила уже меня, чтобы я не платила штраф в сумме 6800 если выпишут . Она узнала, задним числом, что такой штраф в ее ситуации не законный. Но оспаривать ничего не будет. Посетовала что у нее нет возможности общаться на таком сайте как у нас, делиться информацией, принимать решения. На мое повторное предложение оспорить этот штраф и не оплачивать услуги " ускорителя" по декларации- отказалась. Ее эта "тягомотина" вымотает . И , с ее слов, у нас такая коррупция что нам этой системе хребет не сломать. А здоровья уйдет много.

 

Добавлено через 2 минуты

Уже пошла вторая неделя нашей заявки в ГАСК , а инспектора не видно.:( А время идет.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Позвонила знакомая и предупредила уже меня, чтобы я не платила штраф в сумме 6800 если выпишут . Она узнала, задним числом, что такой штраф в ее ситуации не законный. Но оспаривать ничего не будет.

Не совсем понятно, что ваша знакомая собирается делать?

 

Добавлено через 2 минуты

не хочу когось образити, але через нашу лінивість маємо те, що маємо

А хтось рахував, скільки коштують суди? Скільки місяців на це піде і руху по декларації не буде?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А хтось рахував, скільки коштують суди? Скільки місяців на це піде і руху по декларації не буде?

я думаю, можна ці питання вирішити можна не доходячи до суду, а просто пишучи скарги до вищестоячих органів

 

Логіка більшості людей наступна: прикидуємо затрати, час + додаємо лінивство та нічого не вийде і вибираємо хабар. А потім - "ой яка жахлива країна, які хабарники". Я згоден, що є непробивні стіни, є, це однозначно і не підлягає обговоренню. Але є ситуації, в яких можна трохи помучитись, але не платити. Можливо це буде навіть дорожче в кінцевому результаті, але мене особисто гріє думка, що я не дав себе розвести.

Ну от приводжу приклад, два дні назад у знайомого сперли номера з автомобіля. Подзвонили і вимагали 200грн. Я погуглив, прикинув кажу попав десь на 300 грн і треба потрати час на міліцію, ДАІ, МРЕО і фірму, що їх виготовить. Всі знайомі кажуть не плати це розвод. Навіть одного мєнта набрали, той підтвердив, що ніхто номера не поверне. Але ж ні, треба вже, це ж день без машини і час. Заплатив 200 грн падлюці, яка нічого не повернула. Падлюку заохотив красти інші номерні знаки і пройшов усю процедуру, потративши пів дня і 250 грн. Так це непоодинокий випадок нашого лінивства

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я згоден, що є непробивні стіни, є, це однозначно і не підлягає обговоренню. Але є ситуації, в яких можна трохи помучитись, але не платити.

 

В случае наших законов, касающихся регистрации прав на недвижимость (постанов, "листів"), Вы ничего не добьетесь. Они написаны так, что сами себе противоречат. И даже если Вы сделаете по одному закону, то обязательно найдется другой, который Вы при этом нарушите.

Самый простой пример, с которым я сталкивалась лет 15 назад: если входная дверь в магазине открывается внутрь, то Вы нарушаете пожарные нормы, т.к. при каком-нибудь взрыве дверь должна легко открываться наружу. Если дверь открывается наружу, то Вы нарушаете нормы благоустройства, т.к. дверью может ударить прохожих на тротуаре. Думаю, сейчас этот вопрос как-то урегулировали законно, но всегда есть что-то еще :)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

я думаю, можна ці питання вирішити можна не доходячи до суду, а просто пишучи скарги до вищестоячих органів

Ви самі вірите в те, шо написали?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ви самі вірите в те, шо написали?

якби я за 4 місяці не зареєстрував свою декларацію, то може б і не писав

 

S_S_S, я писав, що є і такі випадки. Але є і реальні випадки, які можна вирішити

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

якби я за 4 місяці не зареєстрував свою декларацію

Ви кажете про свій конкретний випадок, від вас не вимагили сплати штраф. Тому ви всього за 4 місяця зареєстрували декларацію.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ви кажете про свій конкретний випадок, від вас не вимагили сплати штраф. Тому ви всього за 4 місяця зареєстрували декларацію.

повірте, що від мене могли вимагати сплатити штраф та все інше. Ви ж не думаєте, що я не експлуатував будинок чекаючи 4 місяці? І власне 4 місяці пройшло, тому, що виводив разом з форумчанами формулу успіху. Зараз я думаю це можна здійснити швидше по чужих слідах, хоча звичайно тут великою мірою присутнє таке поняття "як пощастить"

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

"як пощастить"

Ваш досвід корисний, але в кожного свої обставини. Якщо б у вас був несплачений штраф, то все так просто/швидко не скінчилося.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ваш досвід корисний, але в кожного свої обставини. Якщо б у вас був несплачений штраф, то все так просто/швидко не скінчилося.

Штраф уже висів над моєю головою (інспектор був на пів дорозі), але інспектор був посланий в сад з перевіркою - попросив узгодити зі мною перевірку письмово, а у зв'язку з тим, що я сильно "нашумів" по усіх службах, то інспекція махнула рукою і зареєструвала декларацію. Пощастило, але тим не менше "проба грошей не коштує"

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Все так умело ссылаются на лист Держархбудінспекції України №40-17-484 від 30.01.2012р. а кто то его полностью читал, или только вырвали пару фраз которые вам интересны и все.

 

Добавлено через 4 минуты

лист Держархбудінспекції України №40-17-484 від 30.01.2012р.

 

 

1. Стосовно розгляду питання про притягнення забудовника до відповідальності за будівництво індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорій складності (далі – об’єкти), здійснене до 31 грудня 2009 року без дозволу на виконання будівельних (під час розгляду документів, поданих замовником відповідно до наказу Мінрегіону від 24.06.2011 № 91).

 

19 січня 2011 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності та вдосконалення державного регулювання у сфері містобудівної діяльності» № 4220 (далі – Закон № 4220), який передбачає нові підходи стосовно притягнення до відповідальності в залежності від категорії складності об’єкта.

 

Разом з тим, пунктом 9 перехідних положень Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» № 3038 (далі - пункт 9 Перехідних положень Закону № 3038) та Порядком прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж, затвердженим наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства 24.06.2011 № 91 (далі – Порядок), як тимчасовий захід надано право забудовнику прийняти в експлуатацію збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт об’єкти.

 

 

Згідно із пунктом 3.8. Порядку Державна архітектурно-будівельна інспекція України та її територіальний орган розглядають справи про адміністративне правопорушення і накладають адміністративні стягнення згідно із статтею 2446 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

 

Відповідно до статті 2446 Кодексу України про адміністративні правопорушення (із змінами, внесеними Законом № 4220) Державна архітектурно-будівельна інспекція України та її територіальні органи розглядають справи про адміністративні правопорушення, пов'язані з порушенням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил під час виробництва, виготовлення та застосування будівельних матеріалів, виробів, конструкцій, а також будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту та прийняття в експлуатацію об'єктів чи споруд, невиконанням законних вимог (приписів) посадових осіб інспекцій державного архітектурно-будівельного контролю (статті 96, 961 (крім частини третьої), 18842).

 

Таким чином, із набранням чинності Закону № 4220 Державна архітектурно-будівельна інспекція України та її територіальні органи не уповноважені розглядати справи за правопорушення, передбачені статтею 97 Кодексу України про адміністративні правопорушення (самочинне будівництво).

 

Разом з тим, частина перша статті 96 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за порушення вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил та затверджених проектних рішень під час нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту об'єктів чи споруд у вигляді накладення штрафу у розмірі на громадян від десяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та на посадових осіб - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

 

Відповідальність юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців за будівництво індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорій складності, закінчене у період з 5 серпня 1992 року до 31 грудня 2009 року без дозволу на виконання будівельних робіт, у розмірі десяти мінімальних заробітних плат, передбачена пунктом другим частини другої статті 2 Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності» (із змінами, внесеними Законом України від 22.12.2011 № 4220).

 

2. Стосовно прийняття рішення щодо притягнення фізичних осіб до відповідальності за експлуатацію об'єктів будівництва, споруджених до набрання чинності Закону № 4220 не прийнятих в експлуатацію (під час розгляду документів, поданих замовником відповідно до наказу Мінрегіону від 24.06.2011 № 91).

Відповідно до Конституції України закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

 

Одночасно відповідно до статті 8 Кодексу України про адміністративні правопорушення закони, які пом'якшують або скасовують відповідальність за адміністративні правопорушення, мають зворотну силу, тобто поширюються і на правопорушення, вчинені до видання цих законів. Закони, які встановлюють або посилюють відповідальність за адміністративні правопорушення, зворотної сили не мають.

 

Відповідальність фізичних осіб за експлуатацію об'єктів будівництва, споруджених до набрання чинності Закону № 4220, та не прийнятих в експлуатацію, не була встановлена.

 

Виходячи із конституційних принципів щодо дії актів у часі та керуючись Кодексом України про адміністративні правопорушення, рішення про притягнення до відповідальності фізичних осіб за правопорушення щодо експлуатації об’єктів після закінчення будівництва не прийнятих в експлуатацію застосовується до об’єктів, які споруджені та експлуатуються з моменту набрання чинності Закону № 4220, тобто з 19.01.2012.

 

 

Добавлено через 5 минут

Как вариант для людей которые планируют только подавать свои документы на штраф. Идете в ГАСК берете с собой вот это письмо и прямым текстом спрашиваете "А что теперь меня не оштрафуют" И ждете ответ.

 

Лично мне просто интересно что скажут Юристы по поводу этого потому завтра схожу в ГАСК и спрошу у них (есть там нормальные люди правда встретил там пока только одного адекватного и хоть чуточку понимающего в этих делах юриста)

Так что завтра ближе к обеду напишу о результатах разговора.

Потом еще планирую зайти К инспектору который накладывает штраф Тоже задам тот же вопрос.

Ну в общем завтра чувствую будет веселый денек))))))

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Все так умело ссылаются на лист Держархбудінспекції України №40-17-484 від 30.01.2012р. а кто то его полностью читал, или только вырвали пару фраз которые вам интересны и все.

 

Добавлено через 4 минуты

лист Держархбудінспекції України №40-17-484 від 30.01.2012р.

 

 

1. Стосовно розгляду питання про притягнення забудовника до відповідальності за будівництво індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорій складності (далі – об’єкти), здійснене до 31 грудня 2009 року без дозволу на виконання будівельних (під час розгляду документів, поданих замовником відповідно до наказу Мінрегіону від 24.06.2011 № 91).

 

19 січня 2011 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності та вдосконалення державного регулювання у сфері містобудівної діяльності» № 4220 (далі – Закон № 4220), який передбачає нові підходи стосовно притягнення до відповідальності в залежності від категорії складності об’єкта.

 

Разом з тим, пунктом 9 перехідних положень Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» № 3038 (далі - пункт 9 Перехідних положень Закону № 3038) та Порядком прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж, затвердженим наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства 24.06.2011 № 91 (далі – Порядок), як тимчасовий захід надано право забудовнику прийняти в експлуатацію збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт об’єкти.

 

 

Згідно із пунктом 3.8. Порядку Державна архітектурно-будівельна інспекція України та її територіальний орган розглядають справи про адміністративне правопорушення і накладають адміністративні стягнення згідно із статтею 2446 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

 

Відповідно до статті 2446 Кодексу України про адміністративні правопорушення (із змінами, внесеними Законом № 4220) Державна архітектурно-будівельна інспекція України та її територіальні органи розглядають справи про адміністративні правопорушення, пов'язані з порушенням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил під час виробництва, виготовлення та застосування будівельних матеріалів, виробів, конструкцій, а також будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту та прийняття в експлуатацію об'єктів чи споруд, невиконанням законних вимог (приписів) посадових осіб інспекцій державного архітектурно-будівельного контролю (статті 96, 961 (крім частини третьої), 18842).

 

Таким чином, із набранням чинності Закону № 4220 Державна архітектурно-будівельна інспекція України та її територіальні органи не уповноважені розглядати справи за правопорушення, передбачені статтею 97 Кодексу України про адміністративні правопорушення (самочинне будівництво).

 

Разом з тим, частина перша статті 96 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за порушення вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил та затверджених проектних рішень під час нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту об'єктів чи споруд у вигляді накладення штрафу у розмірі на громадян від десяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та на посадових осіб - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

 

Відповідальність юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців за будівництво індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорій складності, закінчене у період з 5 серпня 1992 року до 31 грудня 2009 року без дозволу на виконання будівельних робіт, у розмірі десяти мінімальних заробітних плат, передбачена пунктом другим частини другої статті 2 Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності» (із змінами, внесеними Законом України від 22.12.2011 № 4220).

 

2. Стосовно прийняття рішення щодо притягнення фізичних осіб до відповідальності за експлуатацію об'єктів будівництва, споруджених до набрання чинності Закону № 4220 не прийнятих в експлуатацію (під час розгляду документів, поданих замовником відповідно до наказу Мінрегіону від 24.06.2011 № 91).

Відповідно до Конституції України закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

 

Одночасно відповідно до статті 8 Кодексу України про адміністративні правопорушення закони, які пом'якшують або скасовують відповідальність за адміністративні правопорушення, мають зворотну силу, тобто поширюються і на правопорушення, вчинені до видання цих законів. Закони, які встановлюють або посилюють відповідальність за адміністративні правопорушення, зворотної сили не мають.

 

Відповідальність фізичних осіб за експлуатацію об'єктів будівництва, споруджених до набрання чинності Закону № 4220, та не прийнятих в експлуатацію, не була встановлена.

 

Виходячи із конституційних принципів щодо дії актів у часі та керуючись Кодексом України про адміністративні правопорушення, рішення про притягнення до відповідальності фізичних осіб за правопорушення щодо експлуатації об’єктів після закінчення будівництва не прийнятих в експлуатацію застосовується до об’єктів, які споруджені та експлуатуються з моменту набрання чинності Закону № 4220, тобто з 19.01.2012.

 

 

Добавлено через 5 минут

Как вариант для людей которые планируют только подавать свои документы на штраф. Идете в ГАСК берете с собой вот это письмо и прямым текстом спрашиваете "А что теперь меня не оштрафуют" И ждете ответ.

 

Лично мне просто интересно что скажут Юристы по поводу этого потому завтра схожу в ГАСК и спрошу у них (есть там нормальные люди правда встретил там пока только одного адекватного и хоть чуточку понимающего в этих делах юриста)

Так что завтра ближе к обеду напишу о результатах разговора.

Потом еще планирую зайти К инспектору который накладывает штраф Тоже задам тот же вопрос.

Ну в общем завтра чувствую будет веселый денек))))))

 

Удачи, ждем результат, а письмо читали.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Добрый день, коллеги!

 

В 2011 году по почте отправил в ГАСК уведомление о начале строительства. Вернулась квитанция о получении письма. И всё. Через пару месяцев у них на сайте нашёл себя в реестре зарегестрированных уведомлений о начале строительства. Сегодня поехал в БТИ за изготовлением тех паспорта на дом, а они требуют уведомление с отметкой ГАСКа. Подскажите, что делать? Ехать в ГАСК и требовать от них письмо с номером? Или требовать от БТИ чтобы они сами смотрели в электронный реестр?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Добрый день, коллеги!

 

В 2011 году по почте отправил в ГАСК уведомление о начале строительства. Вернулась квитанция о получении письма. И всё. Через пару месяцев у них на сайте нашёл себя в реестре зарегестрированных уведомлений о начале строительства. Сегодня поехал в БТИ за изготовлением тех паспорта на дом, а они требуют уведомление с отметкой ГАСКа. Подскажите, что делать? Ехать в ГАСК и требовать от них письмо с номером? Или требовать от БТИ чтобы они сами смотрели в электронный реестр?

 

1. Послать. И потребовать письменный ответ от БТИ.

2. Сделать запрос в ГАСК - и получить ответ в течении 5 раб дней. В ответе будет номер.

3. Взять копию уведомления и сверху ручкой написать номер.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1. Послать. И потребовать письменный ответ от БТИ.

2. Сделать запрос в ГАСК - и получить ответ в течении 5 раб дней. В ответе будет номер.

3. Взять копию уведомления и сверху ручкой написать номер.

 

Спасибо !!!

1-й вариант скорее всего не пройдет, т.к. у них (БТИ) на стенде в перечне необходимых документов одним из пунктов есть "Повідомленя про початок будівельних робіт з відміткою ДАБІ" (почему-то электронным реестром они пользоваться не хотят или не умеют ...)...

2-й вариант - реальный, но долгий ..

3-й ... А достаточно ли на таком же уведомлении ручкой проставить номер ? Или в ГАСК-е еще ставят какую-то печать или штамп ?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Спасибо !!!

1-й вариант скорее всего не пройдет, т.к. у них (БТИ) на стенде в перечне необходимых документов одним из пунктов есть "Повідомленя про початок будівельних робіт з відміткою ДАБІ" (почему-то электронным реестром они пользоваться не хотят или не умеют ...)...

2-й вариант - реальный, но долгий ..

3-й ... А достаточно ли на таком же уведомлении ручкой проставить номер ? Или в ГАСК-е еще ставят какую-то печать или штамп ?

 

1. Если у них это на доске висит, то это нарушение.

2. Это 5 рабочих дней на ответ. Срок они соблюдают.

3. Я не раз просто вписывал сверху, а потом ксерил и подавал куда необходимо.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Покажите мне этого гада который написал этот ЛЫСТ.:fool:

Дайте хоть за его горло подержаться.

Наверное во время войны абвер шифровки писал на более понятливом языке.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3-й ... А достаточно ли на таком же уведомлении ручкой проставить номер ? Или в ГАСК-е еще ставят какую-то печать или штамп ?

Мне сейчас готовят техпаспорт и попросили предоставить мой экземпляр Повидомлення, сделать копию и еще написать на нем "Згидно з оригиналом". Повидомлення забирала в ГАСКе лично, там поставили регистрационный номер и свой штампик с входящим номером.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Все так умело ссылаются на лист Держархбудінспекції України №40-17-484 від 30.01.2012р. а кто то его полностью читал, или только вырвали пару фраз которые вам интересны и все.

 

Читали, много думали, но не факт, что всё поняли :D

Думаю, что "мои" ГАСКовцы скорее всего эти листом и руководствовались, когда сквозь зубы процедили: "вы под штраф УЖЕ не попадаете".

 

Добавлено через 4 минуты

А хтось рахував, скільки коштують суди? Скільки місяців на це піде і руху по декларації не буде?

 

Ну ведь хоть попытаться же надо! Может все не так страшно, как кажется.. И потом, я все пытаюсь понять, чем рискуют самостройщики до 2009? Ну не будет руху по декларации - ну и что? Чем нам это грозит?

Это я не для того, чтобы с вами поспорить :rolleyes:, это пытаюсь для себя понять, т.к. все равно намерена бороться. Ну, во всяком случае, попытаться бороться..

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...