Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ГАСК: упрощенная система ввода в эксплутацию. Миф или реальность!!!

Sididi

Рекомендовані повідомлення

Viorel,без подмаза, полгода "боевіх" действий (жалоб, особістих прийомов и т.д.)

Может и мне прийдется идти этой тропинкой.:beer:

Их аргумент, что в стройпаспорте нет штампа самострой, чем крыли?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Может и мне прийдется идти этой тропинкой.:beer:

Их аргумент, что в стройпаспорте нет штампа самострой, чем крыли?

такой вопрос не задавали

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Друзья, что слышно с Печерских холмов о нововведениях, которые собирались внедрить ещё почти 3 месяца назад??!?!?:)

 

Может эта "задержка" как то связана с очередной попыткой монополизации "семьей" рынка экспертной оценки? Если будут" выводить" стоимость вводимого объекта (для последующего налогообложения), то скоро" внедрят " новый 91 т. к. сегодня отменили Постанову 1103(оценщики теперь не могут работать по налогу с физлиц). Подождем пару дней!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

такой вопрос не задавали

Вы при подаче декларации о готовности объектов строительства сдавали копию стройпаспорта?

Я имею ввиду второй экземпляр от БТИ.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У меня тоже в техпаспорте нет штампа самострой. Правда, я еще в процессе, но именно к этому не цеплялись пока. Единственное, что у меня не новое строительство, а реконструкция, но на мой взгляд без разницы.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Доброго дня! Допоможіть будь-ласка! Така ситуація: в техпаспорті у штампі самобуд вказані 1)прибудова 2007рік 2)сарай 1992 ;сам будинок 1960; в 2012 прибудову ввели в експіуатацію, але реєструвати право власності нехочуть, як доказати що сарай побудовано до 5.08.92?

Заздалегідь вдячний!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 місяць потому...
Добрый день! Подскажите, пожалуйста, может кто в курсе. При реконструкции гаража существуют ли какие-то нормы на не значительное увеличении в размере? Спасибо.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Доброго дня! Допоможіть будь-ласка! Така ситуація: в техпаспорті у штампі самобуд вказані 1)прибудова 2007рік 2)сарай 1992 ;сам будинок 1960; в 2012 прибудову ввели в експіуатацію, але реєструвати право власності нехочуть, як доказати що сарай побудовано до 5.08.92?

Заздалегідь вдячний!

 

На останній сторінці вашого технічного паспорту має бути вказано рік побудови вашого будинку та всіх інших будівель та споруд які розташовані на ділянці. Якщо рік побудови не вказано йдіть в БТІ нехай підіймуть архів, в архівній справі має бути інформація про рік будівництва.

 

Добавлено через 2 минуты

Может и мне прийдется идти этой тропинкой.:beer:

Их аргумент, что в стройпаспорте нет штампа самострой, чем крыли?

 

Может Вы имели ввиду Технический паспорт?

 

Добавлено через 2 минуты

Господа, подскажите, пожалуйста, какие изменения в декларации с 04.02.2013?

Последнюю версию какую нашел с изменениями от 18.01.2013, на сайте ДАБИ такая же версия, это не последняя?

 

На сайте "Інспекціїї державного архітектурно будівельного контролю м. Києва" в разделе "Дозволи" есть все формы деклараций они обновляються при каждом выходи нового закона

 

Добавлено через 4 минуты

Господа, прочитав последние новости так и не понял - дома построенные до 2011 года можно сдать в эксплуатацию только при наличии тех. паспорта ?

более детально : есть зем. участок, на нем есть дом , построенный в период с 2007-2011 год , дом не введен в эксплуатацию , и там сейчас никто не проживает (не решился вопрос с отоплением)

как с минимальными затратами (и максимальными усилиями) сдать данный дом в эксплуатацию ?

как согласно приказа 91 от 24.06.2011 с соответствующими изменениями будут определять когда дом был построен (до 12 марта 2011 года или после ) ???

 

Лучше всего по упрощенной системе по приказу №95, если у вас дом до 300 м. кв. достаточно только техпаспорта, акта на землю и квитанций про оплату штрафа. Немного о штрафах по последним данным они вернулись на старые, тоесть 170 -850 гр.

 

Добавлено через 10 минут

Читаем ознакамливаемся.

zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0612-13

 

Добавлено через 51 секунду

МІНІСТЕРСТВО РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ, БУДІВНИЦТВА ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

 

НАКАЗ

 

19.03.2013 № 95

 

 

 

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

15 квітня 2013 р.

за № 612/23144

 

Про затвердження Порядку прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж

 

Відповідно до підпункту 30 пункту 7 розділу І Закону України від 20 листопада 2012 року № 5496-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань регулювання містобудівної діяльності» НАКАЗУЮ:

 

1. Затвердити Порядок прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж, що додається.

 

2. Установити, що звіти про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж, складені після 05 січня 2013 року, є чинними при поданні документів для прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, збудованих у період з 05 серпня 1992 року до 12 березня 2011 року та громадських будинків І і ІІ категорій складності, які збудовані до 12 березня 2011 року.

 

3. Департаменту нормативно-правового регулювання (Вернигор Ю.Ю.) разом з Державною архітектурно-будівельною інспекцією України (Рибак О.В.) в установленому законодавством порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

 

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Ісаєнка Д.В.

 

Міністр

 

Г.П. Темник

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

регіонального розвитку,

будівництва

та житлово-комунального

господарства України

19.03.2013 № 95

 

 

 

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

15 квітня 2013 р.

за № 612/23144

 

ПОРЯДОК

прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж

 

I. Загальні положення

 

1.1. Цей Порядок встановлює процедуру та умови прийняття в експлуатацію збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт та механізм проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж:

 

індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, збудованих у період з 05 серпня 1992 року до 12 березня 2011 року;

 

збудованих до 12 березня 2011 року:

 

громадських будинків I і II категорій складності;

 

будівель і споруд сільськогосподарського призначення I і II категорій складності.

 

1.2. У цьому Порядку терміни вживаються в таких значеннях:

 

господарські (присадибні) будівлі - допоміжні (нежитлові) приміщення, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції тощо;

 

господарські (присадибні) споруди - земельні поліпшення, що не належать до будівель та приміщень, призначені для виконання спеціальних технічних функцій, до яких належать колодязі, вигрібні ями, огорожі, ворота, хвіртки, замощення тощо;

 

дачний будинок - будинок, який використовується протягом року з метою позаміського відпочинку;

 

замовник - особа, що має право власності чи право користування земельною ділянкою, на якій розміщено об'єкт, та подала в установленому законодавством порядку відповідну заяву;

 

індивідуальний (садибний) житловий будинок - будівля капітального типу, споруджена з дотриманням вимог, встановлених законом, іншими нормативно-правовими актами, поверховість якої не повинна перевищувати чотирьох поверхів, призначена для постійного у ній проживання та яка складається із житлових та допоміжних (нежитлових) приміщень;

 

садовий будинок - будинок для літнього (сезонного) використання;

 

технічне обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єктів - комплекс заходів, спрямованих на встановлення технічного стану будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єктів з метою визначення можливості або неможливості їх безпечної експлуатації.

 

Громадські будинки та будівлі і споруди сільськогосподарського призначення, які належать до I та II категорій складності, визначаються відповідно до будівельних норм, державних стандартів і правил.

 

II. Проведення технічного обстеження

 

2.1. Технічне обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єктів, зазначених у пункті 1.1 розділу І цього Порядку (далі - об`єкти), проводиться відповідно до цього Порядку з урахуванням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил виконавцем.

 

2.2. Технічне обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єктів (далі - технічне обстеження об’єктів) включає в себе такі етапи:

 

попереднє (візуальне) обстеження об'єкта, в тому числі огляд і фотографування об'єкта та його конструктивних елементів, визначення категорії складності об'єкта, вирішення питання щодо необхідності застосування спеціального устаткування, приладів та апаратури під час технічного обстеження;

 

детальне (інструментальне) обстеження об'єкта, в тому числі визначення параметрів і характеристик матеріалів, виробів та конструкцій, а також при необхідності порушення перед виконавцем питання щодо залучення до технічного обстеження атестованих лабораторій для проведення необхідних досліджень чи інших відповідальних фахівців для прийняття обґрунтованого рішення.

 

Якщо етапи технічного обстеження об'єкта, що проводилось, не збігаються з указаними етапами, зазначаються фактично пройдені етапи технічного обстеження.

 

2.3. Виконавець з урахуванням виду, складності, технічних та інших особливостей об'єкта при здійсненні технічного обстеження та з урахуванням проведених заходів, передбачених пунктом 2.2 цього розділу, проводить оцінку технічного стану об'єкта та за результатами готує звіт про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єкта.

 

2.4. Не дозволяється проведення технічного обстеження виключно за фотографіями, відеозаписами, кресленнями чи іншими документами без візуального огляду об'єкта.

 

2.5. На основі інформації, отриманої під час технічного обстеження, з урахуванням даних технічного паспорта, а також проектної та іншої технічної документації на об'єкт (якщо така є) складається звіт про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єкта (далі - звіт) за формою, наведеною у додатку 1 до цього Порядку.

 

2.6. Пронумерований та прошнурований звіт скріплюється підписом виконавця, що його склав. Звіт зберігається замовником.

 

2.7. Технічне обстеження об’єктів індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, прибудов до них загальною площею до 300 квадратних метрів включно, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них загальною площею до 100 квадратних метрів включно проводиться під час їх технічної інвентаризації з подальшою видачею технічного паспорта.

 

III. Прийняття в експлуатацію об'єктів

 

3.1. Прийняття в експлуатацію об'єктів, зазначених у пункті 1.1 розділу І цього Порядку, здійснюється безоплатно територіальними органами Держархбудінспекції України (далі - Інспекція) протягом 10 робочих днів з дня подання заяви власниками (користувачами) земельних ділянок, на яких розміщені такі об’єкти, за результатами технічного обстеження цих об’єктів шляхом реєстрації декларації про готовність об'єкта до експлуатації (далі - декларація), яка складається за формою, наведеною у додатку 2 до цього Порядку.

 

Документом, який засвідчує відповідність закінчених будівництвом до 05 серпня 1992 року індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, які не підлягають прийняттю в експлуатацію, вимогам законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил, зокрема для потреб державної реєстрації прав власності на нерухоме майно, є технічний паспорт, складений за результатами технічної інвентаризації.

 

3.2. Замовник або його уповноважена особа подає особисто або надсилає рекомендованим листом з описом вкладення до Інспекції за місцезнаходженням об'єкта заяву про прийняття в експлуатацію об'єкта за формою, наведеною у додатку 3 до цього Порядку, до якої додаються:

 

два примірники заповненої декларації;

 

звіт про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єкта з висновком про їх відповідність вимогам надійності і безпечної експлуатації (крім індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, прибудов до них загальною площею до 300 квадратних метрів включно, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них загальною площею до 100 квадратних метрів включно);

 

засвідчені в установленому порядку копії:

 

документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, на якій розміщено об'єкт;

 

технічного паспорта.

 

Заява про прийняття в експлуатацію об'єкта підписується також співвласниками земельної ділянки та зазначеного об'єкта (у разі їх наявності).

 

3.3. Інспекція розглядає документи, зазначені у пункті 3.2 цього розділу, та приймає рішення про реєстрацію декларації або її повернення у строк, передбачений пунктом 3.1 цього розділу.

 

3.4. Дані, зазначені в декларації, повинні узгоджуватись з документами, які подаються разом з нею.

 

Замовник відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» несе відповідальність за повноту та достовірність даних, зазначених у поданій ним декларації.

 

3.5. Інспекція повертає замовнику декларацію, якщо вона подана чи оформлена з порушенням вимог, установлених цим Порядком, у тому числі у разі виявлення невідповідності поданих документів вимогам законодавства та виявлення недостовірних відомостей у поданих документах.

 

3.6. У разі прийняття рішення про повернення декларації Інспекція у строк, передбачений для її реєстрації, надсилає замовнику письмове повідомлення про прийняте рішення з обґрунтуванням причин повернення.

 

3.7. Після усунення недоліків, що стали підставою для прийняття рішення про повернення декларації, замовник може повторно подати до Інспекції документи згідно з цим Порядком.

 

3.8. Інспекція приймає рішення:

 

про накладання адміністративного стягнення на фізичних осіб відповідно до статті 97 Кодексу України про адміністративні правопорушення на підставі протоколу про адміністративне правопорушення, складеного за формою, наведеною у додатку 4 до цього Порядку, шляхом винесення постанови по справі про адміністративне правопорушення за формою, наведеною у додатку 5 до цього Порядку;

 

про накладання штрафної санкції на юридичних осіб відповідно до пункту 2 частини другої статті 2 Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності» на підставі протоколу про правопорушення у сфері містобудівної діяльності, шляхом винесення постанови про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності за формами, затвердженими наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 15 травня 2012 року № 240 «Про затвердження форм актів та інших документів, які складаються під час або за результатами здійснення державного архітектурно-будівельного контролю», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 04 липня 2012 року за № 1116/21428.

 

3.9. Один примірник декларації після проведення реєстрації повертається замовнику, а другий залишається в Інспекції, яка її зареєструвала.

 

3.10. Датою прийняття в експлуатацію об'єкта є дата реєстрації декларації про готовність об'єкта до експлуатації.

 

3.11. Зареєстрована декларація є підставою для укладення договорів про постачання на прийнятий в експлуатацію об'єкт необхідних для його функціонування ресурсів - води, газу, тепла, електроенергії, включення даних про такий об'єкт до державної статистичної звітності та оформлення права власності на нього.

 

За наявності правовстановлюючих документів щодо об'єкта, який вводиться в експлуатацію, зареєстрована декларація є також підставою для внесення змін до технічного паспорта об'єкта.

 

3.12. Замовник зо бов'язаний протягом семи календарних днів з дня прийняття в експлуатацію об'єкта подати копію декларації місцевому органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням об'єкта для подання такими органами інформації про прийнятий в експлуатацію об'єкт до органу державної статистики за формами, передбаченими звітно-статистичною документацією.

 

IV. Видача дублікатів зареєстрованих декларацій

 

4.1. У разі втрати або пошкодження декларації Інспекція видає безоплатно дублікат зареєстрованої декларації протягом десяти робочих днів з дня надходження від замовника відповідної заяви та підтвердження розміщення ним у засобах масової інформації повідомлення про втрату декларації або надання пошкодженої декларації.

 

4.2. Виготовлення дубліката здійснюється шляхом проставлення на копії зареєстрованої декларації слова «ДУБЛІКАТ», підпису уповноваженої посадової особи, скріпленого печаткою Інспекції, та дати видачі дубліката.

 

Заступник директора

Департаменту державних

програм та розвитку

житлового будівництва

 

 

 

 

В.М. Височин

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А техпаспорт БТИ по 95 должен быть 2013 года? Сейчас у техпаспорта есть какой то срок "свежести"?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Подавал декларацию по 95 приказу - и снова отказ - теперь нужен паспорт с датой после 29.04.2013 с указанием информации в паспорте о соответствии объекта требованиям надежности и безопасности эксплуатации. Выдержку из письма ГАСКа прилагаю

А делает ли БТИ паспорт с такой информацией?

2048953119_.thumb.JPG.e14c76984f85d5b8217fbacea0e1ed45.JPG

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Подавал декларацию по 95 приказу - и снова отказ - теперь нужен паспорт с датой после 29.04.2013 с указанием информации в паспорте о соответствии объекта требованиям надежности и безопасности эксплуатации. Выдержку из письма ГАСКа прилагаю

А делает ли БТИ паспорт с такой информацией?

 

Співчуваю інспекторам, вимушеним на практиці виправляти "по-дебільному написаний" текст наказу-95.

 

"2.7. Технічне обстеження ... проводиться під час їх технічної інвентаризації з подальшою видачею технічного паспорта."

 

Інструкція не передбачає ніякої інформації про відповідність (невідповідність) об'єкта вимогам надійності і безпечної експлуатації в техпаспортах. Це виходить за межі компетенції інженерів технічної інвентаризації. Це також не поміщається в голові авторів наказу-95.

 

Про перевірку інспекція написала навіть трохи неконкретно. Інспектор зобов'язаний провести позапланову перевірку на підставі необхідності

 

"перевірки достовірності даних, наведених у ... декларації про готовність об’єкта до експлуатації, протягом трьох місяців з дня подання зазначених документів;"

 

Оце і все, що мала повноваження перевіряти інспекція. То вже в наказі-95 Мінрегіон поставив себе вище Президента і наділив інспектора правом перевіряти:

 

"...у тому числі у разі виявлення невідповідності поданих документів вимогам законодавства та виявлення недостовірних відомостей у поданих документах".

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Подавал декларацию по 95 приказу - и снова отказ - теперь нужен паспорт с датой после 29.04.2013 с указанием информации в паспорте о соответствии объекта требованиям надежности и безопасности эксплуатации. Выдержку из письма ГАСКа прилагаю

А делает ли БТИ паспорт с такой информацией?

 

Я так поняла, что кроме свежего ТП, они еще потребовали проверить соответствие объекта требованиям надежности и безопасной эксплуатации, так как в самом ТП эта информация не предусмотрена! :evil::evil:

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Получается тупик - БТИ наверно не будет указывать информации о надежности и безопасной эксплуатации. И что делать?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

... кроме свежего ТП, они еще потребовали проверить соответствие объекта требованиям надежности и безопасной эксплуатации, так как в самом ТП эта информация не предусмотрена!

 

Давайте холоднокровно проаналізуємо правомірність вимог інспектора.

Передусім, він має виконувати Конституцію України.

Стаття 19:

"...Органи державної влади ..., їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України."

Стаття 106. Президент України:

"...15) утворює, реорганізовує та ліквідовує за поданням Прем'єр-міністра України міністерства та інші центральні органи виконавчої влади, діючи в межах коштів, передбачених на утримання органів виконавчої влади;"

Президент України не може передавати свої повноваження іншим особам або органам.

Президент України на основі та на виконання Конституції і законів України видає укази і розпорядження, які є обов'язковими до виконання на території України.

 

Акти Президента України, видані в межах повноважень, передбачених пунктами ... 15, 17, ...цієї статті, скріплюються підписами Прем'єр-міністра України і міністра, відповідального за акт та його виконання.

 

В Положенні про ДАБІ, затвердженому Указом Президента від 8 квітня 2011 року N 439/2011 (із останніми змінами від 8 липня 2011 року N 742/2011) написано:

"2. Держархбудінспекція України у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, цим Положенням, іншими актами законодавства України, а також дорученнями Президента України."

 

Тобто, інспектор має право у своїй діяльності посилатися на будь-який нікчемний нормативно-правовий акт, який має реєстрацію в Мінюсті.

 

Президент дає право інспектору:

"4. Держархбудінспекція України відповідно до покладених на неї завдань:

... 4) реєструє ..., ..., декларації про готовність об'єкта до експлуатації та у визначених законодавством випадках відмовляє в реєстрації таких декларацій;"

 

Які ж це випадки? ПКМУ-553 прийнята на виконання статті 41, п.2 ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності":

 

"2. Державний архітектурно-будівельний контроль здійснюється органами державного архітектурно-будівельного контролю в порядку ( 553-2011-п ), встановленому Кабінетом Міністрів України."

 

Цей дебілізм у законі явно протирічить статті 120 Конституції України:

 

"Організація, повноваження і порядок діяльності ..., інших центральних ... органів виконавчої влади визначаються Конституцією і законами України."

 

Тобто, Верховна Рада не мала права передоручати Кабміну встановлювати порядок здійснення архітектурно-будівельного контролю, а Президент не мав права підписувати такий закон. Цей порядок мав бути встановлений саме законом.

 

І що ви тепер можете очікувати від Мінрегіону, а тим більше, від рядового інспектора?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Получается тупик - БТИ наверно не будет указывать информации о надежности и безопасной эксплуатации. И что делать?

 

Дешевле по деньгам и нервам сделать техотчет у сертифицированного инспектора.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Получается тупик - БТИ наверно не будет указывать информации о надежности и безопасной эксплуатации. И что делать?

 

Это они тах техотчет хотят.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дешевле по деньгам и нервам сделать техотчет у сертифицированного инспектора.

 

"сертифицированного инспектора" - это гротеск.

 

А насчет сертифицированного - на днях мне один товарищ рассказал, что пытался сделать паспорт в старом БТИ в Севастополе. Так там нет даже сертифицированного инженера, не то что эксперта. Я лично не знаю закона, регламентирующего обязательное наличие сертифицированного инженера для БТИ, и дающего основание инспектору выставлять такое требование. Но вот по экспертам, имеющим право определять "відповідність (невідповідність) об'єкта вимогам надійності і безпечної експлуатації" статья 39-2 появится в ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльности" только с начала июля.

 

Это они так техотчет хотят.

 

Денег хотят.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Денег хотят.

 

И какой картой нам "бить" дальше?.. Я до сих пор не понимаю, на каком основании они ТП каждый раз требуют датой "после наказа". Что по 304-му, что сейчас.. Ну даже формально - на что они могут ссылаться?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

И какой картой нам "бить" дальше?.. Я до сих пор не понимаю, на каком основании они ТП каждый раз требуют датой "после наказа". Что по 304-му, что сейчас.. Ну даже формально - на что они могут ссылаться?

 

Отчет об обследовании действителен, если составлен после 5 января с.г. Натыкайте носом в п. 2 приказа-95:

 

"2. Установити, що звіти про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж, складені після 05 січня 2013 року, є чинними при поданні документів для прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, збудованих у період з 05 серпня 1992 року до 12 березня 2011 року та громадських будинків І і ІІ категорій складності, які збудовані до 12 березня 2011 року."

 

А если паспорт - то в последней редакции Инструкции.

Змінено користувачем consultant
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Отчет об обследовании действителен, если составлен после 5 января с.г. Натыкайте носом в п. 2 приказа-95:

 

"2. Установити, що звіти про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж, складені після 05 січня 2013 року, є чинними при поданні документів для прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, збудованих у період з 05 серпня 1992 року до 12 березня 2011 року та громадських будинків І і ІІ категорій складності, які збудовані до 12 березня 2011 року."

 

А если паспорт - то в последней редакции Инструкции.

 

А если у меня ТП сентябрем 2012, а изменения в него внесены в феврале 2013, то не прицепятся?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Когда-то, а точнее полгода назад, в К.-Святошинском БТИ делала висновок про технічний стан будинку (заказывала вместе с техпаспортом). Может такое приложение, если такое еще делают, "успокоит" ГАСковцев? Надоело уже каждые полгода переделывать техпаспорта...
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А если паспорт - то в последней редакции Инструкции.

 

То, что они хотят - это я понимаю. Я не могу понять как связаны 2 временных фактора - дата вступления в действие Порядка и дата ТП? Даже не в связи с нашей "гасковской" ситуацией, а вообще. Ну какая формулировка какого пункта в каком законе говорит о том, что одна дата исключает другую? Ну если подходить формально и переводить все на сугубо юридический язык? Мы же не меняем свой паспорт, св-во о рождении и пр. только потому, что меняются процедуры, в которых могут участвовать эти документы.

Вот у Yarik в отказе написано, что дата ТП должна быть после даты вступления в действие порядка. А почему- не написано. Какое основание? Где это написано? с ТО все понятно - его актуальная дата четка прописана, а с ТП - муть какая-то - механизм для манипуляции..

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...