sidus Опубліковано: 16 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2024 В 03.04.2023 в 15:49, Gitan сказал: Труби від скважин сходяться у колодець окремо від дома. Виведить з дому дві труби ПЕ100 ф32 мм від котельной до передбачуваного місця встановлення колодязя. Я самє так і зробив. Встановив Тн вода-вода на 3 рік після вселення. В мене ще простіше: є колодязь для скважини 1.5м діаметру, туда ж потім поставив коллектор грунтового контуру, а потім вже 4 труби із будинку до цього колодязю: 2 - 40мм ПНД для ТН, 1 - 20мм ПНД для кабелю із будинку, 1 - 32мм ПНД для води ввід в будинок. Цей варіант економить гроші і простір (один раз копається траншея, один колодязь тощо). Тому у вашому випидку просто зробіть скважину для води (без неї ніяк на будівництві) і колодязь із ЖБ кілець 1.5м і просто плануйте, шо ваше геополе буде туда сходитись. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 16 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2024 В 20.07.2023 в 12:10, Ripit Aftami сказал: Всім привіт, а хтось щось знає про теплові насоси Geosun Чи це такі ж граблі як і Entheos? В мене GeoSun 18кВт версія, ставив в 21му році, тобто 3 сезона пройшов: в цілому задоволений, сам насос із більш менш пристойних компонентів зроблений. Деякі дитячі хвороби в ТН були, проте хлопці поправили вже походу експлуатаціі. І наскільки я знаю, в наст. версіях цих проблем вже нема. Мені вони робили в т.ч. і обвязку котельні, зроблено все добре. В них є і сервісне обслуговування подальше. Хлопці нікуди не зникають, працюють і зараз. По обслуговуванню до речі в мене є питання до форуму (власне тому і забіг): наскільки часто треба доливати фреон у компрессор? Власне, едине шо мені не подобається у ТН моєму, це те, шо потрібно кожен рік трошки доливати фреон, інакше на початку сезона при старті ТН реле напруги вибиває із помилкою захисту компрессора, звучить вона так: "Відсутність напруги на клемах МП або залипання контактів МП". Хтось може мені пояснити, чи це у всіх ТН так? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 16 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2024 У товариша БУ ТН з европи, ніхто туди ніколи не долівав фреон і все гарно. тож у вас мабудь таки десь є дуже мала негерматичність фреонового кола 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 16 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2024 (змінено) 1 час назад, Vikingua сказал: У товариша БУ ТН з европи, ніхто туди ніколи не долівав фреон і все гарно. тож у вас мабудь таки десь є дуже мала негерматичність фреонового кола Дякую, але порівняння з європейцями звичайно не дуже корректне, бо вітчизняні ТН це не заводський виріб по суті, а збірка ручна, тому є нюанси ну і відповідно це відображено в ціні питання ) Цікаво як у інших вітчизняних ТН з цим Змінено 16 жовтня 2024 користувачем sidus Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 16 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2024 5 часов назад, sidus сказал: Дякую, але порівняння з європейцями звичайно не дуже корректне, бо вітчизняні ТН це не заводський виріб по суті, а збірка ручна, тому є нюанси ну і відповідно це відображено в ціні питання ) Цікаво як у інших вітчизняних ТН з цим Утечек по фреона не должно быть. И неважно кто их собирал. Хоть студент Необходимо найти утечку(как вариант ультрафиолет) Утечка устраняется за счёт производителя (хотя мне -это и больно писать ;)) но пр@ебы бывают. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 17 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2024 17 часов назад, Dem@ сказал: Утечек по фреона не должно быть. И неважно кто их собирал. Хоть студент Необходимо найти утечку(как вариант ультрафиолет) Утечка устраняется за счёт производителя (хотя мне -это и больно писать ;)) но пр@ебы бывают. Погоджуюсь, хлопці обіцяли приіхати і якшо знов дозаправка все пофіксить, то це точно витік (+ в мене банально візуально видно, шо підтікає) - буду наполягати, шоб шукали витік. Єдине, шо це ж на місці не фікситься? Це треба забирати агрегат і перепаювати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 17 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2024 7 часов назад, sidus сказал: Погоджуюсь, хлопці обіцяли приіхати і якшо знов дозаправка все пофіксить, то це точно витік (+ в мене банально візуально видно, шо підтікає) - буду наполягати, шоб шукали витік. Єдине, шо це ж на місці не фікситься? Це треба забирати агрегат і перепаювати? Все ремонтується на місці. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 25 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2024 В 17.10.2024 в 20:02, Dem@ сказал: Все ремонтується на місці. Були на минулому тижні хлопці, знайшли мікротріщинку, яку досить важко було знайти, бо вона настільки маленька, шо сезон спокійно ТН працював. Сподіваюсь, більше немає 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 (змінено) Підкажіть плз, в мене звичайно робочий режим геотермального контура це +5/+0 приблизно, а цього року трапилось біда: тепловий насос перестав працювати, діагностували проблему із цирк. насосом геоконтуру (3 роки пропрацював): здувся конденсатор, при чому сам цирк. насос не гримить, працював тихо, не перегрівався. Я замінив конденсатор, ТН почав працюовати нормально далі. Але почав помічати, шо робочий режим геоконтуру став +3.5/+1.5, що як на мій непрофесійний погляд, викликає хвилювання. Шо скажете? Знов цирк. насос на межі? Змінено 16 грудня 2024 користувачем sidus Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 5 хвилин тому, sidus сказав: Шо скажете? Знов цирк. насос на межі? Навпаки, тепер насос працює з потрібною продуктивністю, тому дельта на геоконтурі менша. Із поганим конденсатором продуктивність насосу була нижчою. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 2 минуты назад, volomoto сказал: Навпаки, тепер насос працює з потрібною продуктивністю, тому дельта на геоконтурі менша. Із поганим конденсатором продуктивність насосу була нижчою. Дякую, то може зменшити швидкість на насосі? Воно завжди стояло на максимумі (3я швидкість) Падіння верхньої температури я розумію (швидше теплоносій по контуру йде і меньше прогрівається), але чому нижня температура стала вищою? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 7 хвилин тому, sidus сказав: але чому нижня температура стала вищою? Більший потік – менша дельта на теплообміннику при тому самій потужності. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 18 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 18 грудня 2024 Поставив 2гу швидкість на цирк. насосі геоконтуру: на початку було +5/0, але за 8 годин роботи параметри стали +1.5/-1. Тобто трошки збільшилась дельта, але таке враження шо геополе трошки приморожене вже чи я помиляюсь і це ок? Бо це 4ий сезон і до цього були параметри стабільно +5/0, в найгіршому випадку було +4/0 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 20 лютого Поділитись Опубліковано: 20 лютого Потребую поради. Маю бойлер Ariston з вбудованим тепловим насосом. Система з капіляром, все доволі просто, маленький компресор з r134a 200гр об'єм заправки. Пропрацював місяців вісім. Вчора раптово довелось митись прохолодною водою, +38С. Хоча компресор працював вже кілька годин. Я розібрав кожух, газ з компресора ледь теплий, обратка досить прохолодна, компресор теж прохолодний. Позвонив в гарантійний сервіс, кажуть привозьте, ми таке не робили, місяць будем робити. Позвонив знайомому холодильщику, каже витік газу, треба додути, завтра-післязавтра вдуєм з краскою, будем шукать шо паять. Сьогодні пробую вмикнути, а воно гріє, ще й добре. А вчора при багатьох спробах запуску різниця температур була малою. Що скажуть спеціалісти по цій ситуації? Дуть чи не дуть фреон? Шо то було? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 20 лютого Поділитись Опубліковано: 20 лютого Фреон пока не трогать. Вентилятор работал? Обдув испарителя был хороший? Ну фото хоть что бы понимать, что там у Вас?!? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 20 лютого Поділитись Опубліковано: 20 лютого 39 хвилин тому, Dem@ сказав: Фреон пока не трогать. Вентилятор работал? Обдув испарителя был хороший? компресор не з реле, як в холодильнику, а з конденсатором. Система проста, конденсатором є труба, обмотана навколо бака бойлера, потім капіляр і випаровувач з алюмінію. Я на тому нижньому штуцері бачив плями жирні наче. Але ж воно ні з того ні з сього запрацювало. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 20 лютого Поділитись Опубліковано: 20 лютого Випарник повинен обдуватися Відбір холоду. Тоді буде і тепло. Обдув е? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 20 лютого Поділитись Опубліковано: 20 лютого (змінено) 3 хвилини тому, Dem@ сказав: Обдув е? там все добре, за випарником вентилятор, модуль контролює температуру приміщення, ще пару датчиків на трубках є. Але ж тоді компресор теж крутився, характерна вібрація булькотіння і невелика але різниця температур вхід/вихід компресора. Зараз грів шо дурний, 100 літрів за годину до 45. В холодильниках знаю бувають ситуації, коли двигун вібрує, але не крутиться. Охолодження відсутнє, спрацьовує термозахист і перезапускає компресор через якийсь час. А тут компресор був холодний, крутив пару годин безрезультатно. Якийсь барабашка .. Змінено 20 лютого користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 21 лютого Поділитись Опубліковано: 21 лютого Кілька успішних запусків і знову лажа. Компресор BSA357CV-R1AN Hitachi Highly, пишуть про запуск від 187 вольт. Конденсатор справний. Напруга при невдалих спробах була 214-220в. Ще така особливість, входить в режим довго, подача стає гаряча аж через 20 хвилин. При роботі періодично цокає там шось. Що можу зробити, це інтегрувати чипа, він буде перевіряти успішність запуску по датчикам температури, при невдалій спробі - перезапуск з паузою хвилин 10. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 21 лютого Поділитись Опубліковано: 21 лютого (змінено) Тяжело сказать без подключения манометрия. У нас есть три фактора. 1 качает ли компрессор- это мы можем увидеть когда подключимся. Т.е давление будет одинаковое на всасе и на выходе. Это жопа компрессору. Иногда ломается пружинка в компрессоре. 2. Если будет перепад по давление - возможно утечка, тогда перезаправка. И смотреть на показания приборов и работоспособность системы. И устранять утечку. 3. Убедится что работает вентилятор обдува и отводит холод , куда надо. Змінено 21 лютого користувачем Dem@ 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 22 лютого Поділитись Опубліковано: 22 лютого 21.02.2025 в 22:32, Dem@ сказав: качает ли компрессор помалу втягуюсь в тему Нова версія - запарафінена капілярка. Компресор може годинами крутити ледве гріючи. Беру паяльник і грію вхід в бублик капілярки, починається циркуляція аж бублик вібрує, гріє знову. В італійців лажа - фільтр один на всасі компресора. А совкопром ставив фільтр перед капіляром. Місце є, чого б не впаяти ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 22 лютого Поділитись Опубліковано: 22 лютого 38 минут назад, yur43 сказал: помалу втягуюсь в тему Нова версія - запарафінена капілярка. Компресор може годинами крутити ледве гріючи. Беру паяльник і грію вхід в бублик капілярки, починається циркуляція аж бублик вібрує, гріє знову. В італійців лажа - фільтр один на всасі компресора. А совкопром ставив фільтр перед капіляром. Місце є, чого б не впаяти ? Это называется прихват. Такое бывает когда влага в системе. Надо менять - пока есть гарантия. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого 9 годин тому, Dem@ сказав: Это называется прихват. Такое бывает когда влага в системе. Надо менять - пока есть гарантия. з червня працювало добре, ото в лютому почалося Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого 20 минут назад, yur43 сказал: з червня працювало добре, ото в лютому почалося Греть надо в этом месте. Если после прогрева(защигалгой) система начинает работать. Это плохо. Это прихват - но данная система не контактирует с водой. Испаритель обмерзает? Когда ТН работает? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого 3 хвилини тому, Dem@ сказав: Испаритель обмерзает? Когда ТН работает? датчик випаровувача показує +4С, візуально на трубках конденсату мало, снігу немає взагалі. Там стоїть на всасі клапан Шредера, ковпачок погано закручений. А при роботі там розрідження, могло втягнути конденсат. Якщо вакумувати і заправити по новому? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз