sidus Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня В 03.04.2023 в 15:49, Gitan сказал: Труби від скважин сходяться у колодець окремо від дома. Виведить з дому дві труби ПЕ100 ф32 мм від котельной до передбачуваного місця встановлення колодязя. Я самє так і зробив. Встановив Тн вода-вода на 3 рік після вселення. В мене ще простіше: є колодязь для скважини 1.5м діаметру, туда ж потім поставив коллектор грунтового контуру, а потім вже 4 труби із будинку до цього колодязю: 2 - 40мм ПНД для ТН, 1 - 20мм ПНД для кабелю із будинку, 1 - 32мм ПНД для води ввід в будинок. Цей варіант економить гроші і простір (один раз копається траншея, один колодязь тощо). Тому у вашому випидку просто зробіть скважину для води (без неї ніяк на будівництві) і колодязь із ЖБ кілець 1.5м і просто плануйте, шо ваше геополе буде туда сходитись. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня В 20.07.2023 в 12:10, Ripit Aftami сказал: Всім привіт, а хтось щось знає про теплові насоси Geosun Чи це такі ж граблі як і Entheos? В мене GeoSun 18кВт версія, ставив в 21му році, тобто 3 сезона пройшов: в цілому задоволений, сам насос із більш менш пристойних компонентів зроблений. Деякі дитячі хвороби в ТН були, проте хлопці поправили вже походу експлуатаціі. І наскільки я знаю, в наст. версіях цих проблем вже нема. Мені вони робили в т.ч. і обвязку котельні, зроблено все добре. В них є і сервісне обслуговування подальше. Хлопці нікуди не зникають, працюють і зараз. По обслуговуванню до речі в мене є питання до форуму (власне тому і забіг): наскільки часто треба доливати фреон у компрессор? Власне, едине шо мені не подобається у ТН моєму, це те, шо потрібно кожен рік трошки доливати фреон, інакше на початку сезона при старті ТН реле напруги вибиває із помилкою захисту компрессора, звучить вона так: "Відсутність напруги на клемах МП або залипання контактів МП". Хтось може мені пояснити, чи це у всіх ТН так? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня У товариша БУ ТН з европи, ніхто туди ніколи не долівав фреон і все гарно. тож у вас мабудь таки десь є дуже мала негерматичність фреонового кола 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) 1 час назад, Vikingua сказал: У товариша БУ ТН з европи, ніхто туди ніколи не долівав фреон і все гарно. тож у вас мабудь таки десь є дуже мала негерматичність фреонового кола Дякую, але порівняння з європейцями звичайно не дуже корректне, бо вітчизняні ТН це не заводський виріб по суті, а збірка ручна, тому є нюанси ну і відповідно це відображено в ціні питання ) Цікаво як у інших вітчизняних ТН з цим Змінено 16 жовтня користувачем sidus Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 5 часов назад, sidus сказал: Дякую, але порівняння з європейцями звичайно не дуже корректне, бо вітчизняні ТН це не заводський виріб по суті, а збірка ручна, тому є нюанси ну і відповідно це відображено в ціні питання ) Цікаво як у інших вітчизняних ТН з цим Утечек по фреона не должно быть. И неважно кто их собирал. Хоть студент Необходимо найти утечку(как вариант ультрафиолет) Утечка устраняется за счёт производителя (хотя мне -это и больно писать ;)) но пр@ебы бывают. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 17 часов назад, Dem@ сказал: Утечек по фреона не должно быть. И неважно кто их собирал. Хоть студент Необходимо найти утечку(как вариант ультрафиолет) Утечка устраняется за счёт производителя (хотя мне -это и больно писать ;)) но пр@ебы бывают. Погоджуюсь, хлопці обіцяли приіхати і якшо знов дозаправка все пофіксить, то це точно витік (+ в мене банально візуально видно, шо підтікає) - буду наполягати, шоб шукали витік. Єдине, шо це ж на місці не фікситься? Це треба забирати агрегат і перепаювати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 7 часов назад, sidus сказал: Погоджуюсь, хлопці обіцяли приіхати і якшо знов дозаправка все пофіксить, то це точно витік (+ в мене банально візуально видно, шо підтікає) - буду наполягати, шоб шукали витік. Єдине, шо це ж на місці не фікситься? Це треба забирати агрегат і перепаювати? Все ремонтується на місці. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 25 жовтня Поділитись Опубліковано: 25 жовтня В 17.10.2024 в 20:02, Dem@ сказал: Все ремонтується на місці. Були на минулому тижні хлопці, знайшли мікротріщинку, яку досить важко було знайти, бо вона настільки маленька, шо сезон спокійно ТН працював. Сподіваюсь, більше немає 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз