yurets12 Опубліковано: 9 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2024 (змінено) 18 часов назад, yurets12 сказал: Вообщем опят я к своим баранам. Переделал я схему и теперь у меня отдельно пол и батареи и я могу это все перекрывать. Вчера запустил пол и как бы ничего не сглазить но давление 1,5 АТМ он держит четко вторые сутки. Завтра буду запускать батареи. Вообщем перекрыл пол. И начал работать на батареи и давление с 1,5 до 1,3 упало за 3 часа. Так что течь в контуре отопления. Есть у кого идеи как найти её? Как трасса трубопроводов лежит я знаю. Змінено 9 листопада 2024 користувачем yurets12 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 9 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2024 2 години тому, yurets12 сказав: Есть у кого идеи как найти её? Тиском. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 9 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2024 38 минут назад, andrey_ka сказал: Тиском. Это понятно. Дам я 5 АТМ. А дальше что? Вода то вниз пойдет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 9 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2024 2 часа назад, yurets12 сказал: упало за 3 часа Пока это ни о чём. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 9 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2024 10 хвилин тому, yurets12 сказав: Это понятно. Дам я 5 АТМ. А дальше что? Вода то вниз пойдет. Пофіг. Спочатку локалізуйте. Накачайте в систему 6 бар та перекрийте батареї , спостерігайте. Тиск падає , витікання в трубах. Тиск не падає , витікання в батареях. Як правило , труби ховають в стяжку /стіни без з`єднань (принаймні так повинно бути). На яких трубах у вас побудована система? Приховані з`єднання труб є ? В першу чергу витікання шукайте там. Якщо витікання в трубопроводах і ви знаєте розміщення труб , то: запускаєте систему на максимальну температуру , далі берете тепловізор та поступово переглядаєте всі траси труб . Тепловізор вкаже де є витікання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 9 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2024 7 часов назад, yurets12 сказал: Это понятно. Дам я 5 АТМ. А дальше что? Вода то вниз пойдет. Уже 0,8 (((( 7 часов назад, andrey_ka сказал: Пофіг. Спочатку локалізуйте. Накачайте в систему 6 бар та перекрийте батареї , спостерігайте. Тиск падає , витікання в трубах. Тиск не падає , витікання в батареях. Як правило , труби ховають в стяжку /стіни без з`єднань (принаймні так повинно бути). На яких трубах у вас побудована система? Приховані з`єднання труб є ? В першу чергу витікання шукайте там. Якщо витікання в трубопроводах і ви знаєте розміщення труб , то: запускаєте систему на максимальну температуру , далі берете тепловізор та поступово переглядаєте всі траси труб . Тепловізор вкаже де є витікання. Трубы -- полипропилен. Соединения -- пайка. Толщина стяжки 7+ 2 см финиш. Тепловизор возьмёт? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 8 годин тому, yurets12 сказав: Толщина стяжки 7+ 2 см финиш. Тепловизор возьмёт? ІМХО. Повинен. Але вам краще проконсультуватись з людьми , які цим займаються. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 46 минут назад, andrey_ka сказал: ІМХО. Повинен. Але вам краще проконсультуватись з людьми , які цим займаються. Вмісті таких немає. А якщо як варіант взяти свердло і кожні 30 см робити отвір в плитці до бетону, щоб побачити де буде мокріти, по трасі труб. Де вони лежать я знаю +- 5-10 см. ? Як думаєте? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 5 хвилин тому, yurets12 сказав: А якщо як варіант взяти свердло і кожні 30 см робити отвір в плитці до бетону, щоб побачити де буде мокріти, по трасі труб. Де вони лежать я знаю +- 5-10 см. ? Як думаєте? Навряд чи щось з цього вийде , тільки пошкодите плитку. Спробуйте взяти тепловізор на прокат. Якщо у вашому місті таких контор немає , спробуйте домовитись , щоб вислали поштою. У вас фото прокладених труб є ? Якщо є , можна там де з`єднання труб демонтувати плитку без пошкодження онної , розколупати стяжку до труб і таким чином знайти витікання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 16 минут назад, andrey_ka сказал: Навряд чи щось з цього вийде , тільки пошкодите плитку. Спробуйте взяти тепловізор на прокат. Якщо у вашому місті таких контор немає , спробуйте домовитись , щоб вислали поштою. У вас фото прокладених труб є ? Якщо є , можна там де з`єднання труб демонтувати плитку без пошкодження онної , розколупати стяжку до труб і таким чином знайти витікання. З'єднання не одне. Їх же багато. Як розуміти в якому. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 Та ніяк. Більш того, тепловізор теж не панацея - він погано працює в варіанті ізольованих труб. Додатково труба може текти в одному місці,а по ізоляції вода може піти зовсім в іншу кімнату. Лише кликати тих, хто шукає акустично. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 А может есть какой герметик для системы отопления? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 (змінено) есть и много разных ,но может сделать и хуже. тут точно надо понимать что туда заливать. вот неплохой вариант sites.google.com/view/bcg30eua Змінено 10 листопада 2024 користувачем Made in USSR 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 11 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2024 10 часов назад, Made in USSR сказал: есть и много разных ,но может сделать и хуже. тут точно надо понимать что туда заливать. вот неплохой вариант sites.google.com/view/bcg30eua А есть реальные люди кто ним пользовался? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 11 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2024 (змінено) 12 часов назад, yurets12 сказал: А может есть какой герметик для системы отопления? . Герметик не эффективен в следующих случаях: - течи в местах, подверженных вибрациям. Чем выше скорость движения теплоносителя на участке системы, тем больше вибрация на этом участке. Змінено 11 листопада 2024 користувачем SAN67 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) И снова я. Приходил чувак с тепловизором. Ходили мы смотрели на пол и что я вам хочу сказать - них...я ничего мы не нашли( Сделал замер сколько воды уходит, то за 12 часов 1 литр (( С герметиком конечно интересно. Есть кто реально ним пользовался ? Змінено 14 листопада 2024 користувачем yurets12 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 Полагаю от хорошего ,качественного герметика проблем не будет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 2 минуты назад, Made in USSR сказал: Полагаю от хорошего ,качественного герметика проблем не будет. С герметиком те же яйца, только в профиль, как и у автомобильного,......доехать до сервиса, и поменять радиатор. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 (змінено) Подходит для всех известных металлических и пластиковых материалов, труб и теплых полов. В местах протечек образует эластичные прочные и нестареющие уплотнения. BCG30E может оставаться в системе длительное время. Важно! При правильном использовании не наносит ущерба насосу и измерительным приборам! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- (Герметик разработан немецкой фирмой для применения в первую очередь на территории Германии с немецкими (и другими европейскими) котлами, теплообменник которых, как правило тоньше отечественных. Поэтому беспокойства насчет того, что если у вас немецкий котел, то герметик может забить теплообменник, мягко говоря, беспочвенны. Но важно правильно его применять!)* ---------------------------------- Змінено 15 листопада 2024 користувачем Made in USSR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 2 часа назад, Made in USSR сказал: Подходит для всех известных металлических и пластиковых материалов, труб и теплых полов. В местах протечек образует эластичные прочные и нестареющие уплотнения. BCG30E может оставаться в системе длительное время. Важно! При правильном использовании не наносит ущерба насосу и измерительным приборам! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- (Герметик разработан немецкой фирмой для применения в первую очередь на территории Германии с немецкими (и другими европейскими) котлами, теплообменник которых, как правило тоньше отечественных. Поэтому беспокойства насчет того, что если у вас немецкий котел, то герметик может забить теплообменник, мягко говоря, беспочвенны. Но важно правильно его применять!)* ---------------------------------- По-моему его уже не где не продают. А если установить клапан автоподпидки и держать давление на 1Атм? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 16 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2024 (змінено) Спеціалісти підкажіть як правильно виконане дане з'єднання. ? Якщо я відкручу гайку 1 то зможу кран здвинути в сторону ? Там з'єднання флягець с прокладкою? Хочу промити теплообмінник лимонною кислотою котел при роботі на опалення дуже швидко набирає температуру і відключається. Прийшлось кран газу трошки прикрутити але тепер гаряча вода не догріває. Це опалення мене доб'є Змінено 16 листопада 2024 користувачем yurets12 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 16 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2024 1 час назад, yurets12 сказал: Хочу промити теплообмінник лимонною кислотою И это поможет? 1 час назад, yurets12 сказал: дуже швидко набирає температуру А промывка позволит нагреваться не так быстро? 1 час назад, yurets12 сказал: Це опалення мене доб'є Попробуйте сменить подход к СО. А главное не лезьте к теплообменнику. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 16 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2024 (змінено) 16 минут назад, SAN67 сказал: И это поможет? А промывка позволит нагреваться не так быстро? Попробуйте сменить подход к СО. А главное не лезьте к теплообменнику. Добавил фото. В верхний пост. Да как же его сменить, подход, если система из за отключения батарей стала работать хрен пойми как. Раньше котел по термостатут включился и 2 часа греет без отключений держа заданную температуру в 60гр. Которые шли в батареи а 40 через гребёнку в пол. А сейчас нагрел до 45гр. воду, первый раза за 30 мин., а потом тактует включается и за 1 мину нагревает до 50 и отключается. Мне кажется что в теплообменник забит и вода не может пройти через соты полноценно вот она и перегревается быстро. Змінено 16 листопада 2024 користувачем yurets12 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 16 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2024 5 часов назад, yurets12 сказал: Раньше А кто Вас уверил в том, что это правильно? 5 часов назад, yurets12 сказал: из за отключения батарей Посмотрите в инструкции к котлу указанную минимальную нагрузку и сравните с мощностью ТП. Котёл исправный. Когда забивается теплообменник, то проблема не с перегревом, а с недогревом. Опрессуйте воздухом радиаторную часть СО. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 16 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2024 (змінено) 2 години тому, SAN67 сказав: Котёл исправный. Когда забивается теплообменник, то проблема не с перегревом, а с недогревом. Це не так. При забитому теплообміннику порушується циркуляція. Тобто , вода починає повільніше проходити через теплообмінник , а вогонь горить так само. Відповідно , вогонь нагріває воду в рази швидше і котел починає тактувати. Але в ТС , скоріш за все проблема не в теплообміннику. ВІн відключив радіатори , а ТП (правильніше його змішувальний вузол) обмежує циркуляцію. А так як котел занадто потужний (маю на увазі , що якщо в поточний момент потрібно потужність 4кВТ а мінімальна потужність 10кВТ) то котел занадто швидко наганяє температуру і по перегріву вимикається і.т.д... , тобто тактує. І вирішення тут два. Або програмно обмежити мінімальну потужність котла на опалення (якщо це дозволяють налаштування) , або краном придушити подачу газу (що ТС і зробив) зіткнувшись з іншою проблемою. Змінено 16 листопада 2024 користувачем andrey_ka 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз