rum Опубліковано: 10 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2012 Здрастуйте, колеги. Прошу сильно не пинати і пальцем біля скроні не крутити, а підказати, чи існує і де можна подивитись на проект дому, зробленого по принципу "грибка", тобто нижній поверх ("підошва") вужчий, другий поверх ("нiжка") ширший, із звісами над першим, а мансарда-дах ("шляпка") ще ширша. Коротше, схематичне уявлення що я хочу даю на малюнку, прошу тільки сильно не копати, бо малюю - як умію в Paint. Много чітал. Думал. Шукав по форумах, але ніде чогось подібного не знайшов. Підкажіть, чи має право така ідея на життя? P.S. Пусть безумная идея - не решайте сгоряча...:D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seyvalter Опубліковано: 10 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2012 Має то має, можна і гвозді лобом забивати, питання тільки - НАВІЩО? Якщо другий поверх буде не полегшений - а з блоків/цегли - то там прийдеться робити серйозні ж/б конструкції. Це дорого і геморойно, дуже. І повторю своє запитання - НАВІЩО? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Aleks_inc Опубліковано: 10 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2012 Здрастуйте, колеги. Прошу сильно не пинати і пальцем біля скроні не крутити, а підказати, чи існує і де можна подивитись на проект дому, зробленого по принципу "грибка", тобто нижній поверх ("підошва") вужчий, другий поверх ("нiжка") ширший, із звісами над першим, а мансарда-дах ("шляпка") ще ширша. Коротше, схематичне уявлення що я хочу даю на малюнку, прошу тільки сильно не копати, бо малюю - як умію в Paint. Много чітал. Думал. Шукав по форумах, але ніде чогось подібного не знайшов. Підкажіть, чи має право така ідея на життя? P.S. Пусть безумная идея - не решайте сгоряча...:D Каждая идея имеет право на жизнь! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ionico Опубліковано: 10 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2012 А что тут, собственно, безумного? Безумно (читай "гениально") - это вот что: (Музей Гуггенхайма в Бильбао, арх. Фрэнк Гери) В вашем случае ничего сложного даже теоретически не вижу. Ну будут выступать ригели, удерживающие нависание, ну и что? Будет нависать на 1-1,5 м. (судя по картинке) - ж/б ригеля 400*400 мм. явно хватит. Чтобы не торчали ригели, их можно подшить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
rum Опубліковано: 10 серпня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2012 Якщо другий поверх буде не полегшений ... І повторю своє запитання - НАВІЩО? Буде. Полегшений. Перший планується з ГБ, другий - дерев'яний зруб, дах/мансарда - стандартні. Перекриття між першим і другим думаю, все-таки, залізобетон (плити або монолітна заливка) між другим і мансардою - дерево. Навіщо? Площа ділянки не така вже й велика - 8 соток. Хотілось би побільше подвір'я з можливим майбутнім облаштуванням чогось типу басейну або альпійської гірки або просто трав'яного газончику, щоби п'ятка будинку займала поменше площі. Кароч, аптымізація, будь она неладна...:D. Але суть вапроса ось у чому: чи ныхто не бачив проект чогось подібного? Якщо так, то ткніть носом... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
loader Опубліковано: 10 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2012 есть даже такое: www.novate.ru/blogs/291208/11052/ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
rum Опубліковано: 10 серпня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2012 [ATTACH]206912[/ATTACH] (Музей Гуггенхайма в Бильбао, арх. Фрэнк Гери). O!!! Це - жесть! По ступеню безумості мені ще далеко... Але цей проект цілком опозитний - тут площа під спорудою зайнята максимально, а самої споруди - з гулькін ... нос :D. В мене ж ціль зовсім протилежна - зайняти поменше площі, а набудувати побільше об'му. Ну будут выступать ригели, ... Будет нависать на 1-1,5 м. 100-пудово. Прямо моїми думками виражаїтись... То усе ж таки, хто порадить, де почитати/подивитись на щось подібне? Добавлено через 8 минут есть даже такое: Бачив я ето "такое" вживу. Всередину, правда, не заходив. Це недалеко від тих місць, де і я планую будуватись... Але поки-що такий варіант не розглядаю, хоча чим біс не шутить?.. Мій запит скромніший: домік-"грибок". Ткніть в проект чогось подібного, please:). Добавлено через 14 минут Якщо другий поверх буде не полегшений ... І повторю своє запитання - НАВІЩО? Буде. Полегшений. Перший планується з ГБ, другий - дерев'яний зруб, дах/мансарда - стандартні. Перекриття між першим і другим думаю, все-таки, залізобетон (плити або монолітна заливка) між другим і мансардою - дерево. Навіщо? Площа ділянки не така вже й велика - 8 соток. Хотілось би побільше подвір'я з можливим майбутнім облаштуванням чогось типу басейну або альпійської гірки або просто трав'яного газончику, щоби п'ятка будинку займала поменше площі. Кароч, аптымізація, будь она неладна...:D. Але суть вапроса ось у чому: чи ныхто не бачив проект чогось подібного? Якщо так, то ткніть носом... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seyvalter Опубліковано: 10 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2012 З такими розкладами - я б гнав цілком з бруса, в Карпатах - де проблеми з рівними ділянками таке зустрічав. З беоном я б особисто зв"язуватись нестав - тіж ригелі під полегшену стіну цілком можуть бути і дерев"яними. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена А. Опубліковано: 10 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2012 а зачем вам свесы с двух сторон ? почему не стандартный вариант. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tort Опубліковано: 10 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2012 Буде. Полегшений. Перший планується з ГБ, другий - дерев'яний зруб, дах/мансарда - стандартні... ...Але суть вапроса ось у чому: чи ныхто не бачив проект чогось подібного? Якщо так, то ткніть носом... каркасна технологiя бiльше пiдходити пiд таку форму. Точнiше - фахферкова. Сруб не пiдiйде - заважкий, щоб спирати його на ГБ. Це все вже було в середньовiчнiй Eвропi. Нiбито налог на землю пiд будiвлею був зависокий. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seyvalter Опубліковано: 10 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2012 Людина хоче площу другого поверху більшу ніж першого. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
RAA Опубліковано: 10 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2012 а как вам такой вариант), изначально очень хотел себе имено этот проэкт но позже сошелся всеже на более простом (проэкт З 1369-33) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wipe Опубліковано: 10 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2012 А почему не поставить на 8 сотка нормальный дом ? у нас шесть, и строим 14,5 на 12 метров, считаю главное дом, а не грядка под помидоры, у вас на 8 сотках станет и дом, НОрмальный дом, и хорошая биседка и что там вам еще надо, и ландшафт можно красиво сделать, вам огород надо ? для себя сделал вывод, на 1000 грн раз в год можно закупить все, овощи и фрукты до не могу, зачем этот проект. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
rum Опубліковано: 10 серпня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2012 Шановні колеги, дякую за відповіді та активне обговорення. Спробую і я відповісти. а зачем вам свесы с двух сторон ? почему не стандартный вариант. Ну, по-перше просто хочеться і все. Сам не знаю чому, але така концепція мені дуже подобається. По-друге стандартний варіант з підпірною колоною - неефективне використання площі першого поверху, який стає меншим і тіснішим, ІМНО. На нижньому поверсі хотілось би просторий зал з каміном, кухня-їдальня, прихожа, гардероб і т.д., а тут получається, що треба стискатися. А посидіти на свіжому повітрі можна і під звісами верхнього поверху, або й просто на лужайці... За фахверкові технології і ссилку на середньовічну Европу - special thanks:good:, деякі будівлі - майже то, що мені треба, але хотілось би не тільки зовнішній вигляд, але й поверхові плани, тобто щось схоже на проект, бодай ескізний. Людина хоче площу другого поверху більшу ніж першого. Абсолютно вірно. А крім того хочу подивитись на креслення чогось подібного, якщо вони існують. Варіант з проектом З 1369-33 дуже гарний, але то закруто, не потягну... А почему не поставить на 8 сотка нормальный дом ? Справа в тому, що живу за 130 км від ділянки і перебиратись туди не планую, тому в повноцінному домі 12х14 м потреби немає. Це - скорше дачний варіант, причому планується більше використовуватись взимку. Але разом з тим не хотілось би тіснитись в маленькій хатинці, тому й пробую досягти мінімаксу - невеликий за площею нижній поверх із спільним камінним залом і дещо просторіший верхній, де будуть спальні, ну і мансардний на всяк случай, тобто намагаюсь "впихнуть невпихуемое" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mikle20 Опубліковано: 10 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2012 Посмотрите на троллейбусную станцию в Алуште. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wipe Опубліковано: 11 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2012 Справа в тому, що живу за 130 км від ділянки і перебиратись туди не планую ага, понятно, а то я грешным делом подумал, что это будет дом для постоянного проживания. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
rum Опубліковано: 11 серпня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2012 Посмотрите на троллейбусную станцию в Алуште. Дякую, подивився. У нас у Львові також є подібна споруда на кінцевій трамвайних маршрутів біля залізничного вокзалу. Але то би було вже занадто екстравагантно. Місцеві бойки не поймуть Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DVIJOK Опубліковано: 11 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2012 возле ульрамарина, сзади, построили какой-то клуб, там три уровня, один над другим нависает, свес на взгляд метра 2... под навесами терраса... пытались что-то вытянуть из фасада, все равно уродский получился. Такие формы очень требовательны к архитектуре, и как следствие, не дешевы.Построить то можно, но очень сумлеваюсь, что нижний пятак у вас получится меньше 8х8 метра. А где восемь, там и десять, а это уже нормальный дом без всяких свесов. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
rum Опубліковано: 12 серпня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2012 ... нижний пятак у вас получится меньше 8х8 метра. А где восемь, там и десять... Ну, 8х8 i навіть 10х10, то ще не 12х14... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Robust Опубліковано: 12 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2012 ничего безумного в общем-то нет. В Болгарии, например, таких домов достаточно много раньше строилось. Только причиной постройки таких домов там скорее было узкие улицы, а в Вашем случае -архитектурные изыски. Да и климатические зоны разные, ведь пол такого выноса нужно хорошо теплоизолировать. Хотя, такие дома мы видели и в глубинке Болгарии, например вот этот с шириной улицы там вроде нормально, так что все таки это их определенные архитектурные традиции Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 13 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2012 Если главная цель - экономия площади на земле..... Лупаните сваи +2,5м и перекройте панэлями.... Вот вом стройплощадка:) ну а лестница места многоне займёт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seyvalter Опубліковано: 13 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2012 Нормальний будиночок може бути і 7,5 на 7,5. І без всяких викрутасів. Якщо треба - звертайтесь покажу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
rum Опубліковано: 13 серпня 2012 Автор Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2012 Лупаните сваи +2,5м и перекройте панэлями.... Нєєє... То вже домік на курячих ножках буде, а мені домік-грибок потрібен Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
RAA Опубліковано: 13 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2012 www.magazindomov.ru/2012/08/04/steklyannyj-dom-v-tokio/ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз