Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вопросы по сантехнике, не требующие создания отдельных тем.

B.S.V.

Рекомендовані повідомлення

9 хвилин тому, LITMANENko сказав:

Це має бути зовсім убитий ЗК щоб я лив воду на одному кінці, а на іншому кінці вона одразу витікала. Я розумію заповнити трубу, десь її підвісити, витерти насухо, а потім день почекати. Але такої можливості немає. В трубу я лив воду коли опускав в колодязь, знизу в колодязь нічого не лилось і не капало, труба заповнилась до кінця. Але звісно якщо ЗК пропускає воду трошки, то треба значно більше часу для спостереження. За ніч насос не втрачає воду і на ранок працює. А от за два дні вже не працює. Тобто за 10 годин а може й більше вода не тікає в значній кількості. На жаль не знаю, яка втрата води достатня, щоб насос перестав працювати. Ясно вже що буду все доставати заново. Заллю воду перед тим як опускати вниз і буду якийсь час спостерігати. 

Та я й не кажу , що воно має одразу витікати. Просто так можна перевірити за найменших рухів. Від`єднати трубу залити повну води і залишити на день/два , спостерігати. Через день/два вода тікає діставати трубу та усувати проблему. Вода не тікає , значить трубу можна не чіпати.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 минут назад, LITMANENko сказал:

Хіба це не схоже на те що ЗК почав працювати гірше? Може від брудної води. Я просто дивився на ЗК Європа після вашого допису, то на першому ж сайті написано Для чистої води. То я засумнівався чи він мені підходить. Може пісок і бруд трохи порушують його герметичність і виходить такий результат 

Візуально він в повному порядку.

11 минут назад, Propeller сказал:

Ви краще не пишіть і не треба буде вибачатись.

Більш того, LITMANENko написав "в кого є які ідеї". Тобто запросив всіх бажаючих. Він не писав "хто страждає від цієї проблеми, та продовжує з нею жити, бо стоїть в технічному тупіку".

По темі і про "але поверхневий насос то явно не ваша парафія".

У мене є дача (років 50 їй). На ній мої дівки живуть все літо. На дачі потрібна вода. Вана є. Ми - поруч з Дніпром (річка така). УГВ десь 3-4 метри. В мене "голка" - абіссінська свердловинКа по піску. Поліетиленова труба 40-ка з ЗК над фільтром. Далі отвод (коліно) з редукцією на 1 дюйм. Далі арморваний шланг зі штуцерами а-ля (накидна гайка) з силіконовими кільцевими прокладками. Цей шланг йде до насосної станції HWA 1300 F AL-KO. Від неї через гафровану нержавійку 3/4 дюйма в будинок, де стоїть ГА. Дали розводка, по будинку + полив. На зиму вся система зливається , частково продуааэться. Обладнання везеться в Київ. 

Мінімум понтов з витончиними способами регулювання (надійні італійські......) простої задачі : вода завжди повинна бігти з крану з портібною витратою. До речі - у  насоса досить приємна опція - прозорий корпус фільтра грубої очистки. Видно, чи багато насос всмоктує повітря. Як варіант первинної діагностики. Фото нижче. 

Продовжуйте гріти мозок з братами по нещастю. Я покурю в стороні. Якщо переможете буду радий прочитати в чому була проблема. Час від часу з ними стикаюсь. І таких під моїм технічним наглядом (обслуговування, ремонт) три будинки. На громадських засадах (бля буду). Фото нижче.

IMG_20180610_132026130_HDR.jpg

IMG_20250202_220606253.jpg

Ви даєте мені надію, що поверхневі насоси таки можуть працювати без підсрачників. Я вже був майже впевнений, що таке можливо тільки з заглибними.

Посилання на коментар

6 хвилин тому, andrey_ka сказав:

Від`єднати трубу залити повну води і залишити на день/два , спостерігати. Через день/два вода тікає діставати трубу та усувати проблему

Як ви це бачите? Приїхав на дачу, розкрутив, залив і два вихідні дні чекаєш? Уявляю ))

Далі, у проточному реле ЗК є і що це вам дає?

400гр води у самому реле, а у порожнині насосу хрін ночував бо вода з нього пішла у свердловину і що у підсумку? Проливання!

я дуже ледачий і тому встановив собі кран на вході, їду з дачі - накачав повний тиск і перекрив крани на станції, приїхав - крани опен і насос закачує воду без проблем, щоправда у мене ресивер на 20/11 літрів, але ж і сам насос повністю з водою.

Станція у приямку?
Також не проблема - шматок арматури потрібної довжини зігнутий згори з привареним шматочком для крану внизу на станції і все!

Навіть клапан додатковий не треба.

Посилання на коментар

25 минут назад, Фрай сказал:

Також не проблема - шматок арматури потрібної довжини зігнутий згори з привареним шматочком для крану внизу

Так приямок закритий кришкою на замку, сам приямок далеченько. Ще треба кришку прорізати, арматуру до крана присобачить. Але... Якщо нічого іншого не допоможе, то тільки це і залишиться 😒

Посилання на коментар

38 хвилин тому, Фрай сказав:

Як ви це бачите? Приїхав на дачу, розкрутив, залив і два вихідні дні чекаєш? Уявляю ))

Ну звісно , якщо треба то і 3 і 4 дні.  Це ж не змагання зі швидкісного ремонту.

46 хвилин тому, Фрай сказав:

Далі, у проточному реле ЗК є і що це вам дає?

Розуміння де шукати проблему.

42 хвилини тому, Фрай сказав:

400гр води у самому реле, а у порожнині насосу хрін ночував бо вода з нього пішла у свердловину і що у підсумку? Проливання!

У підсумку маємо протікаючий ЗК. Заміна на справний і не потрібно усіх цих танців з бубном.

Посилання на коментар

1 година тому, andrey_ka сказав:

У підсумку маємо протікаючий ЗК. Заміна на справний і не потрібно усіх цих танців з бубном.

І що?

03.09.2025 в 13:13, LITMANENko сказав:

Заменили на новый (италия из эпицентра) - проблема осталась абсолютно такой же. Врядли и старый клапан и новый клапан не рабочие.

От як приклад, попала піщинка під клапан і все, потрошку починає пропускати, а сам клапан то в нормі. Що тоді?

А ще звернув увагу, що зараз йдуть всі комплектуючі з просадженою різьбою, якось легко все закручується і без пасти на фумці також може травити чи смоктати повітря.

03.09.2025 в 21:55, Propeller сказав:

Якщо це реле тиску, яке вмикає насос при падінні тиску за ним, то не миттево, якщо гідроакумулятор живий. 

так ГА ж стоїть після реле, а вода має бути у порожнині насоса.

Посилання на коментар

1 годину тому, LITMANENko сказав:

Ще треба кришку прорізати, арматуру до крана присобачить.

Не прорізати, просверлити отвір трохи більший ніж діаметр арматури.

І ще, у вас на клапані у свердловині є фільтр?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...