Zergus Опубліковано: 27 грудня 2017 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2017 Оформлюю підписку. Також мається хата з 30 сотками, але у Кіровоградській області, хутір на кордоні з черкаською, холодний яр, суботів, Чигирин - у радіусі 40 км. А у хуторі виток тясмину та біла криниця, яку ще козаки облаштували. Тому цікаво, що мене чекає у майбутньому. Пiдписуюсь однозначно )) ми ж майже сусiди! Ну тобто якщо в межах холодноярськоi республiки - в цьому роцi завершив облаштування будиночку з нуля, так як землю теж з нуля оформлював, бо не мав ранiше приватного будинку... все квартира та квартира. Козацькi мiсця, атмосфера неймовiрна, власне як I краевиди! пс. Хутiр часом не Бурякове зветься, бо менi до нього км з 20 ;) я ж кажу, майже сусiди Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 28 грудня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2017 Пiдписуюсь однозначно )) ми ж майже сусiди! Ну тобто якщо в межах холодноярськоi республiки - в цьому роцi завершив облаштування будиночку з нуля, так як землю теж з нуля оформлював, бо не мав ранiше приватного будинку... все квартира та квартира. Козацькi мiсця, атмосфера неймовiрна, власне як I краевиди! пс. Хутiр часом не Бурякове зветься, бо менi до нього км з 20 ;) я ж кажу, майже сусiди Не Бурякове, я на іншому боці. Там діяв Наддніпрянський повстанський комітет Холодноярського повстанського руху. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarnava13 Опубліковано: 6 березня 2018 Поділитись Опубліковано: 6 березня 2018 Молодці! Дуже гарно вийшло! Просто теж маю будинок в Черкаськом р-н, в селі Сагунівка. Хочемо теж привести до ладу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 10 липня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 10 липня 2018 Цього року старт сезону був раннім, необхідно було підрізати дерева, вносити добрива. Мій сад поповнився декількома новими сортами. Груші - Говерла і Конференція Яблуні - Скіфське золото, Амулет. Через посуху боротьба за однорічки була запекла, але прижилося 100% дерев. Дуже гарний приріст дали дерева на Лонзі. На трьохрічках є перший врожай, сподіваюсь Ред допоможе визріти плодам і витримати деревам. А ще цього року обзавелись закутком, де можна трохи розслабитись в тіньку, пообідати, випити кави, посмажити м"ясо на заході сонця. Як ми без цього жили раніше? І на останній фото хімічна лабораторія садівника 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tsoy Опубліковано: 10 липня 2018 Поділитись Опубліковано: 10 липня 2018 Гарно! Цой ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 12 липня 2018 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2018 Хороша така тема, для душі. Ні тобі ніяких розмов тепловитрат, рекуператорів і супер дорогої черепиці під газоблок і пластикових вікон:D А лише природа, риба і мясо Круто 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 12 липня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 12 липня 2018 Хороша така тема, для душі. Ні тобі ніяких розмов тепловитрат, рекуператорів і супер дорогої черепиці під газоблок і пластикових вікон:D А лише природа, риба і мясо Круто Ви знаєте, будинок дуже комфортний в плані мікроклімату. Глина і цегла працюють відмінно. Близькість вікон до землі, до трави теж додають комфорту, коли спиш з відчиненим вікном. Об"ємне тепло від печі в холодну пору приємно зігріває. Промерз, промок, стомився - на лежанку. Пів години помліли кісточки і наче заново народився. Зараз реалізовую себе як садівник, добре що є де розійтись. А коли навколо комфорт і гармонія, як себе не побалувати чимось смачненьким. Ось так і живемо 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 13 березня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 13 березня 2019 Минулого року перше дерево в саду, сформоване від пагона з пенька, дало перший щедрий врожай - свої яблука в погребі були до січня. Що не кажіть, а базарне воно зовсім не таке, хоча сорт і умови зберігання ніби то ті ж. Цього року очікую врожай з абрикос та вишньо-черешень. Декілька слів про зимівлю саду. "Збитки", з якими раніше не стикався. Сильний сніг та вітер у грудні наробили шкоди. На фото видно, де йшов потік вітру зі снігом. Снігу було в рівні з парканом. Коли все розтануло - мінус декілька дерев. Їх просто роздавило, переломано в 2-х, 3-х місцях. Що ж, тапер знаю, що і таке буває. А ще, вилізши на піч погрітись після насиченого дня в саду помітив, що діти після літа залишили на комині нові розписи 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 15 вересня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2020 Щось я давно не писав про наше сільське життя. При цьому село ми стали відвідувати частіше. З"явився час і на відпочинок. В сусідньому селі за підтримки голови товариства розширили ботанічний сад: до 2га вічнозелених і декоративних дерев додали 2га квітників. Дуже комфортно гуляти з дитиною. Помандрували околицями, показали малечі, як пасеться череда корів. А вечорами релаксували у своїй «тоскані» Садки ростуть і діляться врожаєм. Поки що не дуже великим, але все ж. Останні роки були дуже складними в плані посухи. В селі практично немає дощів. Також почались переюої з центральним водопостачанням. Як результат - багато молодих дерев загинуло не витримавши перерви в 2-3 тижні без поливу. В будинку теж не комфортно було, оскільки вода зникала раптово і надовго. Було вирішено питання водопостачання - свердловина для поливу і заведено воду в будинок+радіорозетка для дистанційного рерування поливом. Тепер вода в нас є! Продовжуємо опоряджувати територію. Вже не лишилось старих дерев, весь сад омолоджено. Залишили тільки стару шовковицю, яка затіняє зону відпочинку біля альтанки. Також посадив кущ винограду з південного боку альтанки, щоб була тінь. Просив щось не вибагливе, морозостійке. Порекомендували сорт Віктор. Побачимо як зимує, а сигнальний врожай порадував смаком. 10 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 15 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2020 Також посадив кущ винограду з південного боку альтанки, щоб була тінь. Просив щось не вибагливе, морозостійке. Порекомендували сорт Віктор. Побачимо як зимує, а сигнальний врожай порадував смаком. Якщо це Віктор, а не Вікторія, то він не морозостійкий. До -17 максимум витримує. Вікторія до -25. По фото куща з врожаєм я, можливо, би міг сказати, що за виноград у Вас. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 15 вересня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2020 продовження фотозвіту. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 15 вересня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2020 Якщо це Віктор, а не Вікторія, то він не морозостійкий. До -17 максимум витримує. Вікторія до -25. По фото куща з врожаєм я, можливо, би міг сказати, що за виноград у Вас. Ось так виглядала перша грона цього року 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 15 вересня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2020 Все ж схоже на Віктор Добавлено через 5 минут В усіх джерелах морозостійкість вказана -22...-25*С 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 15 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2020 Ось так виглядала перша грона цього року Так, схоже на Віктор. Його треба вкривати на зиму. Добавлено через 5 минут В усіх джерелах морозостійкість вказана -22...-25*С На жаль, це не інститутська форма. Ніхто не проводив лабораторних випробувань її морозостійкості. Цифра оціночна, виходячи з морозостійкості батьківських сортів. Та навіть ця цифра -19 (дані автора форми). А в реаліях у неї бувають випадання бруньок і після -17. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
мастерок Опубліковано: 15 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2020 Садіть Юпітер та й майте спокій. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 15 вересня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2020 Садіть Юпітер та й майте спокій. Дякую, занотував Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 1 січня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 1 січня 2021 Всіх з Новим роком! В перший день нового року останні плоди минулорічного врожаю 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 26 лютого 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 26 лютого 2021 На жаль, це не інститутська форма. Ніхто не проводив лабораторних випробувань її морозостійкості. Цифра оціночна, виходячи з морозостійкості батьківських сортів. Та навіть ця цифра -19 (дані автора форми). А в реаліях у неї бувають випадання бруньок і після -17. Так сталось, що цього року він зимував без укриву. Побачу, як переніс -25*С З нетерпінням чекаю вікна хорошої погоди і поїду різати сад. Інструмент готовий, руки чешуться 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Старый знакомый Опубліковано: 27 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2021 Вам недалеко уже до собственного вина и сидра Тем более при своих то яблоках. Рекомендую присмотреться к сидру, он достаточно прост в производстве, результат феноменален, правда. Даже с банальным белым наливом, как оказалось вполне можно работать. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 27 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2021 Рекомендую присмотреться к сидру, он достаточно прост в производстве, Технологией поделитесь? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 27 лютого 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2021 Вам недалеко уже до собственного вина и сидра Тем более при своих то яблоках. Рекомендую присмотреться к сидру, он достаточно прост в производстве, результат феноменален, правда. Даже с банальным белым наливом, как оказалось вполне можно работать. Ми за осінь-весну споживаємо кілограми сушки, тому я більше придивляюсь до великих сушарок. Хоча сидр - теж гарна ідея Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Старый знакомый Опубліковано: 28 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2021 Ми за осінь-весну споживаємо кілограми сушки, тому я більше придивляюсь до великих сушарок. Хоча сидр - теж гарна ідея Только с груш не делайте. По отзывам с форума самогонщиков, все продукты брожения груши имеют водянистый вкус и абсолютное отсутствие волшебных дюшесных ноток. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 28 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2021 Только с груш не делайте. По отзывам с форума самогонщиков, все продукты брожения груши имеют водянистый вкус и абсолютное отсутствие волшебных дюшесных ноток. Французы об этом, наверное, не знают. Потому что делают прекрасные яблочно-грушевые сидры. А грушевый дистиллят из сорта Вильямс - всемирно признанный шедевр. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Старый знакомый Опубліковано: 28 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2021 Технологией поделитесь? Все достаточно просто. Самое главное: покупаете в интернетиках дрожжи для сидра, чистую культуру. Без подсластителя. Мытые яблоки, удалили хвосты, отжали сок, косточки, серединку удалять не надо, смысла не имеет. Гниль- убрать. Если мятое свежее- ничего страшного. Мама сок давит сок несколько дней подряд, сливая все в баклаги и храня в холодильнике. Обычно начинает в среду, что бы к воскресенью было готово. Цель,- что бы сока было 4/5 вашей тары, в который вы планируете проводить первичное брожжение. Дальше интересное: Можно сделать т.н. "храбрый сидр", добавить 50г сахара/фруктозы на 1 литр сусла и более. Это для любителей погорячее. Не рекомендую, утром не оч хорошо, как по мне- крепковат, слишком храбрый. Я добавляю так сказать "на верочку" 20 грамм на литр, не заморачиваясь с рефлектометрами и прочим. Можно не добавлять вообще, сколько набродит- столько набродит с своей фруктозы. Берете 2/3 содержимого пакетика дрожжей и растворяете в соке. Остаток- в холодильник. Ставите в 19-и литровый пластик (без ручки!!) или в 20л старую милую советскую стекляную. Под гидрозатвор. На трубочку в стаканчик. Можно Печатку с латекса, но тогда втыкаете две иголки с шприца 5мл в перчу. Перчатку БИНТИКОМ приматываете скрученым в жгут или изолентой. не проводом, не ниткой! В теплое место, на 10 дней, бурно отбродило, небрежно сливаете с осадка, в другую емкость, то же под гидрозатвор. Важно не провтыкать эти 10-12 дней. Если провтыкаете- возможно будет горчить. Я пишу дату маркером на бутыле. Поверьте, лучше написать, чем потом на перегон. Ставите на вторичное брожжение. дней 10 под гидрозатвором в теплом, потом можно перенести на отстаивание в холод. Гидрозатвор лучше не убирать. Осветлилось (стало почти прозрачным)- пробуете, плюетесь (омерзительное пойло), трубочкой снимаете с осадка в 1,5 литровки крЭпкие, не с пивных банков и прочего (можете уже начинать бутылки собирать). В это же время растворяете остаток дрожжей (1/3) в сидре, небольшом кол-ве, добавляете 15 грамм фруктозы на 1,5 литра, и в каждую бутылку доливаете растворенных дрожжей. Я расчитываю так кол-во сидра в котором растворяю дрожжи, что бы в каждую бутылку было по 5мл раствора. По винця наливаете бутылки, закручиваете (энергично и сильно) у меня потом день кисть болит после 15-20 баклажек). И вертикально ставите в темное тепленькое место и забываете на месяц (карбонизация, вкусные пузырики). Потом переносите (ооооочень аккуратно, вертикально) в погреб. Потом, когда совершенно прозрачным становится, как правило уже заморозки и под НГ, выставляете на улицу и снова готовите баклажки. Литраж на ваше усмотрение. Аккуратно открываете когда охладилось, и переливаете в чистые баклажки, без осадка. Обычно эту операцию делаю вдвоем с женой, она подсвечивает фонариком. Что бы муть не попала. Воронкой не пользуетесь при этом, ваша задача сохранить углекислоту. Из жадности сливки переливаю, опять же не болтая сильно в баклажку, ставлю вертикально, и как правило к 2 партии у меня есть полуфабрикат, прозрачный сидр на долив. ****** Еще есть тонкий момент: У вас уменьшится литраж сусла (вы же с осадка слили) на вторичном брожжении, емкость будет не полная, а это недопустимо. Надо что бы на вторичном брожжении емкость была максимально полная. Поэтому я ставлю обычно большую емкость+ еще в 10-и литровке банке литров 5-7. Потом соединяю. Настоящий сидр- сухой. В Есть технологии приготовления правильного и сладкого сидра (т.н. кивинг) но это высший пилотаж. В Англии не заморачиваясь добавляют сироп. У меня в планах на этот год сироп из цветов бузины. Добавлено через 3 минуты Французы об этом, наверное, не знают. Потому что делают прекрасные яблочно-грушевые сидры. А грушевый дистиллят из сорта Вильямс - всемирно признанный шедевр. Я думаю знают. Я пил бельгийский сидр грушево-яблочный. Там не так все просто с технологией. Или сорта груш, или добавление кислоты, или еще что. Неохотно бродит. Кислоты не хватает. Как и у персиков. Если вы таки с Полтавы и катаетесь по области, и есть в планах ехать мимо бутенок, маякните, подгоню бутылку сидра. 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 28 лютого 2021 Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2021 Все достаточно просто. Спасибо за подробнейшее описание! Утащил в блокнот. Я уже давно делаю вино, у меня в Новых Санжарах виноградник на даче. А это 2\3 дороги до Бутенок . Так что как-нибудь летом обменяемся образцами продукции . Мне интересно. Сухой, не карбонизированный сидр сбраживал на винных ЧКД ЕС1118. Делал кальвадос. После поездки во Францию заинтересовался карбонизированным, он там бесподобен. Но внятного описания процесса в домашних условиях не встречал. Еще раз спасибо. А если назовете ЧКД, которыю использовали, то совсем круто будет. По сходной технологии в пэт-бутылках сделал в этом году виноградный петнат. В белое сухое (на стадии завершения брожения) из Цитронного Магарача добавил 50г на 1,5л бутылку консервированного сока из того же сорта. Очень приятный сухой игристый напиток получился. Единственный недостаток - не удается открыть так, чтобы не поднялся осадок. ТС, Ви не проти, що ми у Вас ділимося досвідом виноробства? Можливо згодом і Вам знадобиться 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз