lastandr Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому В 09.02.2026 в 06:31, Andrey-Bucha сказал: вже купив в епіцентрі. там знижку дають та виходить нормально. дешевше ніж на базах дерева поруч. Андрій, це ви купили зрощену вагонку, через то і ціна низка.... Але вона підходить тількі для фінскої сауни (без пару)... "...Для вологої парильні (лазні) зрощена вагонка не є найкращим вибором, оскільки в умовах екстремальної вологості (до 100%) та високих температур клейові з'єднання можуть з часом втрачати міцність, а сама дошка — деформуватися нерівномірно. Фахівці рекомендують використовувати цільну вагонку з листяних порід, таких як липа або вільха, які стійкі до гниття та не виділяють смол... Чому цільна вагонка краща за зрощену в парильні Стійкість до вологості: Зрощена вагонка складається з окремих брусків, склеєних між собою. Постійне намокання та висихання створює напругу в місцях склеювання, що може призвести до розтріскування..." 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 09.02.2026 в 10:26, Dendnepr сказав: Цікаве - то у Вас зрощена вагонка. Ще не зустрічав таку в парних. Як себе поведе в важких умовах в мене були зрощені штапіки в парилці, попливли 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) В 09.02.2026 в 06:50, Andrey-Bucha сказал: ну це треба ще мати час щоб шукати. Я знаю пару баз з деревом поруч + епіцентр. Вільного часу на жаль бракує Я собі епіковською дах на мансарді підбивав. Квадратів 50 приблизно в них купляв років 15 тому. Лампа, доречі, звідти ж, що в ваша сантехніка, польского Леруа-Марлен. 😎 Змінено 9 годин тому користувачем sergio 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrey-Bucha Опубліковано: 9 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 8 часов назад, lastandr сказал: Андрій, це ви купили зрощену вагонку, через то і ціна низка.... Але вона підходить тількі для фінскої сауни (без пару)... "...Для вологої парильні (лазні) зрощена вагонка не є найкращим вибором, оскільки в умовах екстремальної вологості (до 100%) та високих температур клейові з'єднання можуть з часом втрачати міцність, а сама дошка — деформуватися нерівномірно. Фахівці рекомендують використовувати цільну вагонку з листяних порід, таких як липа або вільха, які стійкі до гниття та не виділяють смол... Чому цільна вагонка краща за зрощену в парильні Стійкість до вологості: Зрощена вагонка складається з окремих брусків, склеєних між собою. Постійне намокання та висихання створює напругу в місцях склеювання, що може призвести до розтріскування..." в мене як раз тут суха сауна буде. Нам так більше подобається Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз