Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Зеленый тариф в каждый дом

gespenster

Рекомендовані повідомлення

43 минуты назад, yurriy сказал:

Вхід і вихід у зубрах з'єднує банальний контакт електромагнітного реле. Йому пофіг на напрям струму.

Це чудова новина! Тобто вхід та вихід на них підписані суто для зручності/естетики єдинообразного підключення? Спробую в сонячний день чи відбуватиметься експорт крізь зубри.

36 минут назад, МакДо сказал:

Це жахливо, бо в мене часто 247в на фазі. Іноді буває і 250-260в. Буду взагалі без мережі. Але в моєму ДТЕК про РН ще нічого не казали. Встановлення лічильника ще чекаю (домовлялися на 30.11).

В них все хитро зроблене - той електрик, що встановлюватиме лічильник, нічого не знає (або не розповідає) про вимоги підключення СЕС. Він навіть вайфай модуль не підключає. А ось потім приїде інженер від ДТЕК, який перевіре обладнання, підключить вайфай модуль і саме з ним доведеться вирішувати питання стосовно наявності відповідних вимогам ДТЕКу РН, а також їх опломбування.

• Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 минуты назад, Vikctor сказал:

Тобто вхід та вихід на них підписані суто для зручності/естетики єдинообразного підключення?

Не зовсім. Вимірювач напруги в них підключено до входу. Щоби коли спрацює захист і реле відключить вихід - мати інформацію про напругу на фазі. А на експорт, до моменту відключення, ніяких обмежень (крім струму) немає.

Змінено користувачем yurriy
  • Лайк 1
Посилання на коментар

4 минуты назад, yurriy сказал:

У мене теж мережа стрибає далеко за межі, які Віктору виставили. Тому одразу поставив хрест на мрії про ЗТ :(.

Є на форумі хлопець, який завжди пише зарозумілі лонгріди й тому його мало хто любе.:) Десь під Києвом в нього будинок. Він півроку бомбив свій РЕС вимогами відрегулювати обладнання на його ТП таким чином, щоб напруга не виходила за встановлені регулятором вимоги. У підсумку в його ТП замінили купу обладнання, але після того напруга весь час у нормі. Не дзвонив, не бранився, а писав офіційні листи сухою юридичною мовою.

• Лайк 5
Посилання на коментар

1 година тому, Vikctor сказав:

Якщо в вас є ось такий опломбований бокс:

а це вже в тебе? вони що, вдома його ставлять?

Посилання на коментар

3 минуты назад, yurriy сказал:

Не зовсім. Вимірювач напруги в них підключено до входу. Щоби коли спрацює захист і реле відключить вихід - мати інформацію про напругу на фазі. А на експорт, до моменту відключення, ніяких обмежень (крім струму) немає.

Знов дилема - або придбати/встановити обладнання відповідно до вимог ДТЕК до приїзду інженера, бо я зацікавлений оформити ЗТ до НР. Або дочекатись іінженера, посперечатись з ним та спробувати донести, що  інвертор на жаль не вміє не в автономному режимі змінювати напругу і таким чином яка напруга прийде з мережі - така само потече в зворотньому напрямку. В автономному же режимі, коли інвертор сам встановлює рівень напруги - експорт неможливий. З мого досвіду саме стосовно інженерів РЕС це не має сенсу.

Посилання на коментар

1 минуту назад, shneider_vova сказал:

а це вже в тебе? вони що, вдома його ставлять?

Ні, це в сусіда Едика. Це саме від нього вся інфа про нові вимоги ДТЕК для нових підключень СЕС. А вже після того я знайшов підтвердження на сайті ДТЕК. Це до речі наче той хлопець встановив, що тобі змонтував інвертор та панелі. Так що можеш в нього напряму дізнатись.

• Лайк 1
Посилання на коментар

17 минут назад, Vikctor сказал:

інвертор на жаль не вміє не в автономному режимі змінювати напругу і таким чином яка напруга прийде з мережі - така само потече в зворотньому напрямку.

Це доки він не вдує в мережу сонечка з десяток кВт. Щоб експортувати, інвертору треба піднімати напругу - інакше як струм потече у мережу?

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, yurriy сказал:

Це доки він не вдує в мережу сонечка з десяток кВт. Щоб експортувати, інвертору треба піднімати напругу - інакше як струм потече у мережу?

Юрій, я лишень нагадаю, що ти зараз спілкуєшся не з колегами чи наприклад з Іголкіним.:) Я не інженер-електрик і тому аргументів проти не маю. Тобто в режимі експорту таки справді збільшується напруга і вимоги ДТЕК в принципі розумні? Тоді таке питання - якщо мені від ДТЕК заходить по якийсь фазі напруга гранична з налаштуваннями РН, а з твоїх слів інвертор підвищує напругу експорту, то в таких умовах РН постійно вимикатиметься?

• Хаха 1
Посилання на коментар

12 минут назад, Vikctor сказал:

Юрій, я лишень нагадаю, що ти зараз спілкуєшся не з колегами чи наприклад з Іголкіним.:) Я не інженер-електрик і тому аргументів проти не маю. Тобто в режимі експорту таки справді збільшується напруга і вимоги ДТЕК в принципі розумні? Тоді таке питання - якщо мені від ДТЕК заходить по якийсь фазі напруга гранична з налаштуваннями РН, а з твоїх слів інвертор підвищує напругу експорту, то в таких умовах РН постійно вимикатиметься?

Так вимоги ДТЕК розумні. Нерозумні лише умови, в яких вони виставляються. Дійсно, при експорті інвертор піднімає напругу. І тим вище, чим гірша лінія, яка до тебе заходить. Якщо трансформатор недалеко від тебе і переріз дротів на стовпах не жлобсько-радянський, переживати не варто. Повинно все вписатись у межі ДТЕК. Якщо ж напруга в мережі уже близька до межі відключення - то таки да, РН буде постійно вимикатись. Але інвертор, здається, має можливість обмежувати експорт (Max Solar Power). Можна погратись цією опцією і підібрати потужність експорту, яка "не зашкалює".

• Лайк 2
Посилання на коментар

16 минут назад, yurriy сказал:

Так вимоги ДТЕК розумні. Нерозумні лише умови, в яких вони виставляються. Дійсно, при експорті інвертор піднімає напругу. І тим вище, чим гірша лінія, яка до тебе заходить. Якщо трансформатор недалеко від тебе і переріз дротів на стовпах не жлобсько-радянський, переживати не варто. Повинно все вписатись у межі ДТЕК. Якщо ж напруга в мережі уже близька до межі відключення - то таки да, РН буде постійно вимикатись. Але інвертор, здається, має можливість обмежувати експорт (Max Solar Power). Можна погратись цією опцією і підібрати потужність експорту, яка "не зашкалює".

Все чітко та зрозуміло. Дякую.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Буду ставити в окремому боксі для лічильника Zubr 3f + чотирьох-полюсний контактор. Подивимося прокатить чи ні.

Посилання на коментар

25.11.2024 в 12:41, Vikctor сказав:

198-242В.

я так рахую що генерація буде майже неможлива 

Посилання на коментар

2 години тому, DraVVa сказав:

я так рахую що генерація буде майже неможлива 

Це мабуть залежить від якості мережі. 

image.png.08d50ea9dfc7d120d67f453508c66fa1.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...
05.11.2024 в 16:02, МакДо сказав:

Сьогодні після обіду вирішив перевірити свої шанси. Поїхав в ДТЕК. Результат - дали рахунок на двонаправлений лічильник (16к грн) та вже 30.11 приїдуть встановлювати. До н.р. пообіцяли встигнути. А взагалі, за наявності вільних днів у монтажників загальний строк оформлення - 1 місяць. Так мені сказали в моєму відділенні. Однолінійна схема без Зубрів.

Всім привіт. Моя історія ще не закінчилась. Перший візит в ДТЕК та оплата лічильника та послуги відбувся 05.11.24. Вже 4.12.24 в мене був встановлений лічильник. 18.12 лічильник був «зчитаний» і мої відносини з ДТЕК по тарифу закінчилися. В той же день я пішов в місцевий офіс коек, де мені надали список документів та кілька роздрукованих заяв. В той же день всі документи зібрав, заповнив, відсканував та надіслав у канцелярію на Борщагівській. Сиджу, чекаю на дзвінок, щоб поїхати і щось там підписати. Всього було три візита до ДТЕК (один з них зайвий, бо прийшов під вечір). Сьогодні в особистому кабінеті знайшов в меню опцію Генерація із зеленим листочком. В підменю вказано «Зелений» тариф. А тут таке. Виходить, мій тариф вже зафіксований і я можу продавати? (Якщо чесно, вже давно продаю :-), але ж зима)

IMG_2807.jpeg

Змінено користувачем МакДо
  • Лайк 5
Посилання на коментар

31 минуту назад, МакДо сказал:

Всім привіт. Моя історія ще не закінчилась. Перший візит в ДТЕК та оплата лічильника та послуги відбувся 05.11.24. Вже 4.12.24 в мене був встановлений лічильник. 18.12 лічильник був «зчитаний» і мої відносини з ДТЕК по тарифу закінчилися. В той же день я пішов в місцевий офіс коек, де мені надали список документів та кілька роздрукованих заяв. В той же день всі документи зібрав, заповнив, відсканував та надіслав у канцелярію на Борщагівській. Сиджу, чекаю на дзвінок, щоб поїхати і щось там підписати. Всього було три візита до ДТЕК (один з них зайвий, бо прийшов під вечір). Сьогодні в особистому кабінеті знайшов в меню опцію Генерація із зеленим листочком. В підменю вказано «Зелений» тариф. А тут таке. Виходить, мій тариф вже зафіксований і я можу продавати? (Якщо чесно, вже давно продаю :-), але ж зима)

IMG_2807.jpeg

Круто. До мене вчора за розкладом повинні були приїхати з перевіркою обладнання від ДТЕК. Не приїхали, не дзвонять, не пишуть.

• Сумно 1
Посилання на коментар

А напомните плиз, для оформления ЗТ все уже должно быть установлено и потом менять/добавлять оборудку нельзя?

Посилання на коментар

5 хвилин тому, ЯД сказав:

А напомните плиз, для оформления ЗТ все уже должно быть установлено и потом менять/добавлять оборудку нельзя?

В коек мені ще дали заяву (не знаю навіщо) на зміну потужності інвертора чи генерації. Взагалі, перший візит в ДТЕК можна робити ще без обладнання. В моєму випадку аж це через місяць приїхали монтувати лічильник і захотіли подивитися на інвертор

• Лайк 1
Посилання на коментар

54 хвилини тому, Vikctor сказав:

Круто. До мене вчора за розкладом повинні були приїхати з перевіркою обладнання від ДТЕК. Не приїхали, не дзвонять, не пишуть.

Не засмучуйтеся 

IMG_2844.jpeg

Посилання на коментар

11 часов назад, МакДо сказал:

Не засмучуйтеся 

IMG_2844.jpeg

Та я не засмучуюсь. Скоріше дивуюся. Зазвичай ДТЕК у нас дуже пунктуальні.

• Лайк 1
Посилання на коментар

7 часов назад, ЯД сказал:

Может уже тут был вопрос - при 3ф подключении и зт должен быть на 3ф и соответственно инвертор?

Був. Не обов'язково.

• Дякую 1
Посилання на коментар

9 годин тому, ЯД сказав:

Может уже тут был вопрос - при 3ф подключении и зт должен быть на 3ф и соответственно инвертор?

підключали при 3-ф підключенні 12-15 кВт один 6 кВт однофазник, другий два по 6к.

• Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...