ЯД Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня А скажите плиз, кто оформлял недавно ЗТ. Я видел делают отдельный щиток с он и контактором. Это типа дополнительно у тому, что есть на вводе в дом? И достаточно ли будет того что на вводе, чтобы не городить еще одно) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня 14 хвилин тому, ЯД сказав: А скажите плиз, кто оформлял недавно ЗТ. Я видел делают отдельный щиток с он и контактором. Это типа дополнительно у тому, что есть на вводе в дом? И достаточно ли будет того что на вводе, чтобы не городить еще одно) Деякі регіональні ДТЕК вимагають встановлення реле напруги на вході. Але не всі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня Такого я ще не бачив))) vm.tiktok.com/ZNeKLYqVd/ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня А це правда, шо розпочинати оформлення ЗТ краще ще до початку монтажу панелей? І чи в когось лишився бланк заяви в ДТЕК Київські електромережі, що подається із документами на ЗТ? Якшо так, поділіться плз, дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня 3 хвилини тому, sidus сказав: заяви в ДТЕК Київські електромережі, що подається із документами на ЗТ Там вроде в кабинете приєднань дтек есть создание заявки на генерирующую установку /сес Я думаю через нее делать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня (змінено) 1 час назад, ЯД сказал: Там вроде в кабинете приєднань дтек есть создание заявки на генерирующую установку /сес Я думаю через нее делать Не нашел в кабинете где, возможно, есть просто "Звернення щодо обліку", но это для вопросов-ответов З.Ы. Перепутал с кабинетом особистим, в кабинете приэднань действительно есть - спасибо Змінено 6 січня користувачем sidus Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня 4 хвилини тому, sidus сказав: Не нашел в кабинете где, возможно, есть просто "Звернення щодо обліку", но это для вопросов-ответов там где заявки на приєднання 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня А підкажіть плз шо в ці поля записувати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня Я ещё не разбирался. Просто заметил, что есть и может упростить беганину Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня 4 минуты назад, ЯД сказал: Я ещё не разбирался. Просто заметил, что есть и может упростить беганину Я уверен, кто-то уже подавал и подскажет нам ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня В 04.01.2025 в 22:14, yur43 сказал: Коли генерації менше ніж споживання, кіловати віднімають від споживання пропорційно відношенню день/ніч. Тобто ми економили, споживали вночі 90% енергії і 10% вийшло на день. Тут засвітило сонце, і кількість згенерованої енергії розділяють в такому ж співвідношенні, на компенсацію нічного споживання піде 90% генерації, на денне піде 10%. Обідно, але справедливо. появились данные в koek целых 19 киловатт с данными ХА\инвертора совпадает, все прям как вы сказали отняли пропорционально 3 от дневных и 16 от ночных 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 17 годин тому, sidus сказав: А це правда, шо розпочинати оформлення ЗТ краще ще до початку монтажу панелей? Це мабуть залежить від інспектора. В мене інспектор перевіряв та фотографував інвертор, фотографував встановлені панелі (правда тоді були не усі). Якщо все піде швидко то що робити інспектору у вас? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 2 часа назад, k-master сказал: Це мабуть залежить від інспектора. В мене інспектор перевіряв та фотографував інвертор, фотографував встановлені панелі (правда тоді були не усі). Якщо все піде швидко то що робити інспектору у вас? А як швидко він до вас добрався після оформлення заявки? Якшо це тиждень це одне, але якшо місяць? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 53 минуты назад, sidus сказал: А як швидко він до вас добрався після оформлення заявки? Якшо це тиждень це одне, але якшо місяць? В мене від подання заявки в ДТЕК минуло вже 2 місяці. Інспектор досі не доїхав. Теоретично я міг би навіть замовити інвертор з панелями в китаї після подання заявки і скоріш за все вони встигли б приїхати) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
orange22 Опубліковано: 8 січня Поділитись Опубліковано: 8 січня В 06.01.2025 в 17:18, k-master сказал: А скільки дозволеної потужності? 17квт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 8 січня Поділитись Опубліковано: 8 січня 06.01.2025 в 21:03, sidus сказав: А підкажіть плз шо в ці поля записувати? В перше можете написати, що ваш інвертор за конструкцією не генерує на продаж напругу без вхідної напруги. У другому від вас чекають повідослення, що ви встановили реле (ЗУБР) напруги з можливістю його пломбування. Сама дурна хрінь. Бо вони його налоштовують по стандартам, щоб ви не геенрували занадто високу напругу, а по факту будете сидіти без електрики, коли вони видають 180 в мережу, замість 220. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 8 січня Поділитись Опубліковано: 8 січня 1 час назад, AndryG сказал: В перше можете написати, що ваш інвертор за конструкцією не генерує на продаж напругу без вхідної напруги. У другому від вас чекають повідослення, що ви встановили реле (ЗУБР) напруги з можливістю його пломбування. Сама дурна хрінь. Бо вони його налоштовують по стандартам, щоб ви не геенрували занадто високу напругу, а по факту будете сидіти без електрики, коли вони видають 180 в мережу, замість 220. Мається на увазі ЗУБР, шо біля лічильника монтується, а не той, шо в мене в будинку в основному щитку стоїть? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 8 січня Поділитись Опубліковано: 8 січня (змінено) 1 година тому, sidus сказав: Мається на увазі ЗУБР, шо біля лічильника монтується, а не той, шо в мене в будинку в основному щитку стоїть? Думаю, що так. Або напхають пломб вам в щиток, а воно вам треба? Вивчав їх кодекси для боданя з обленерго і зустрічав там ці норми по захисним пристроям. Ви повинні поставити реле напруги, щоб від вас в мережу не йшов струм "не по ДСТУ". Але його вимагають, як бачимо, не всюди. zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0310874-18#n4508 Цитата улаштування технічних засобів для недопущення відпуску в електричну мережу ОСР та їх користувачів, ОМСР електричної енергії, параметри напруги якої не відповідають визначеним державними стандартами (у разі встановлення генеруючої установки з можливістю відпуску електричної енергії, виробленої такою генеруючою установкою, в електричну мережу ОСР та їх користувачів, ОМСР); Цитата забезпечення місць для опломбування встановлених на виконанням технічних вимог технічних засобів захисту, блокувань, захисної автоматики, контролю (у разі встановлення генеруючої установки з можливістю відпуску електричної енергії, виробленої такою генеруючою установкою, в електричну мережу ОСР та їх користувачів, ОМСР); Змінено 8 січня користувачем AndryG Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 8 січня Поділитись Опубліковано: 8 січня 13 годин тому, orange22 сказав: 17квт Ну у вас потужність панелей менше ніж дозволена потужність. Я б не переймався. Проблема коли дозволена 12, інвертор на 12,а панелей 15 - тут писали що іноді починають рахувати по панелям. 07.01.2025 в 15:00, sidus сказав: А як швидко він до вас добрався після оформлення заявки? Якшо це тиждень це одне, але якшо місяць? Тиждень чи два, я не пам'ятаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 9 січня Поділитись Опубліковано: 9 січня Сьогодні. Новини з комітету ЖКП. Самовиробництво. Треш-дискусія. ОСББ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня В 06.01.2025 в 18:39, ЯД сказал: Там вроде в кабинете приєднань дтек есть создание заявки на генерирующую установку /сес Я думаю через нее делать Подал заявку сегодня через кабинет, поглядим... При этом указал, что у меня стоит реле напряжение ЗУБР сразу после счетчика, но по факту там ничего еще нету - планирую договрится с тем, кто приедет на проверку-замену счетчика, на установку обвязки. И документы на инвертор/панели/сертификаты соотвествия не просили на этапе подачи заявки 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня (змінено) 12 хвилин тому, sidus сказав: И документы на инвертор/панели/сертификаты соотвествия не просили на этапе подачи заявки В моєму випадку доки на обладнання просили на завершальному етапі. Попросили сертифікати. Я дав роздруковані даташити п.с. - просіть монтажників лічильника вписати в акт заміни інвертор в примітках Якщо звісно він у вас буде на той час. Змінено 14 січня користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 1 минуту назад, МакДо сказал: В моєму випадку доки на обладнання просили на завершальному етапі. Попросили сертифікати. Я дав роздруковані даташити п.с. - просіть монтажників лічильника вписати в акт заміни інвертор в примітках Якщо звісно він у вас буде на той час. А шо це дасть? В моєму випадку заміни лічильника не буде, бо я його 3 роки тому міняв і він підтримує ЗТ, треба налаштувати + АСКОЕ додати наскільки розумію Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 1 година тому, sidus сказав: А шо це дасть? В моєму випадку заміни лічильника не буде, бо я його 3 роки тому міняв і він підтримує ЗТ, треба налаштувати + АСКОЕ додати наскільки розумію В моєму випадку це привело до полегшення оформлення ЗТ у вигляді відсутності перевірки. Бо: 1) Інвертор потужністю менше за виділену потужність (12 проти 13); 2) Інвертор був вписаний в акт заміни лічильника. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня Підскажіть хто з вас пілключався до мережі під час войни отримавши тимчасові тех умови і підкл зел тариф? Е такі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз