porterlv Опубліковано: 10 березня 2015 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2015 Привіт. Почав думати за опалення, чим більше дізнаюсь - тим більше питань виникає... Спробую систематизувати інформацію і задати чіткі питання. Маємо: Котедж, 9*11м, газоблок Аерок Д400 375мм. Зберігаючі склопакети. цоколь на пловину в землі по діагоналі (гараж, опалювальна, підвал, майстарня коридор+сходова). Бетон не утеплений. поверх + мансарда (дах і стрих утеплені 20 см Роквул ватою) Загальна 254 квадрати. Планується комбінована система опалення + ГВС. Джерела тепла: Конденсатний газовий + сонячний колектор + резервний електрокотел. Хочу теплонасос, однак не тягну по ціні... Цоколь. гребінка 3 точки, дві підлоги (майстерня і коридор) + батарея в гаражі. Підвал і опалювалюну не опалюю (воно в землі, за цю зиму нижче +3 не падало навіть при -20 ззовні) Поверх. гребінка, 5 точок, 4 підлоги і підлога + рушникосушка. мансарда. гребінка, 5 точок, радіатори підлоги і підлога + рушникосушка. Що турбує: - Теплоакумулятор. Досвіду не маю, але думаю, що потрібно поставити теплоакумулятор у нього резервний тен (3 фази маю), до акума підключати котел і сонячний колектор. Як грамотно то організувати? І синхронізувати роботу? Як грамотно організувати ГВС в такій системі? Котел брати 1 чи 2 контурний? - автоматизація. Кімнатні термостати, електроприводи, їх сумісна робота та робота з теплоакумулятором - котлом. Яке саме обладнання брати і як його грамотно засинхронізувати? - теплі підлоги, опалення ними. Весь перший поверх і частину цоколя планую опалювати підлогами. Яких нюансів чекати від такої задумки. Також, думаю і на мансарді зробити опалення теплими підлогами. Турбує вибір покриття. Які матеріали можна класти на теплу підлогу опрім керамоплитки??? - автоматизація гребінок, додаткові насоси, їх синхронізація. По проекту стоїть вузол змішування з насосом лише на поверсі. В цоколі і на мансарді немає. Чи можна так? Як правильно? Як краще організувати кімнатне регулювання на батареях? Термоголовками чи термодатчиком на стіні + привід на гребінці? Як добитись гідробалансу системи? Боюсь, якщо скину температуру на мансарді - змістяться фактичні режими на поверсі... Як подібного уникнути? Буду вдячний за рекомендації. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 10 березня 2015 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2015 Буду вдячний за рекомендації. Перепрошую, перед тим, як давати поради, запитаю. Ви хочете своїми силами втілювати в життя це все, після порад багатьох фахівців? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 10 березня 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 10 березня 2015 Ні. Поки не найшов спеціаліста, котрий міг би це якісно зробити... Ті що робили проект - уже рік завтраками кормлять. То у них великий об'єкт, то проблема, то бригадир у лікарні. Домушники - Кожен кричить як треба, але не може пояснити чому... На елементарні питання не можуть відповісти... Або відповідь "усе буде добре". По підлоговому опаленні - планував класти "Герц" 16*2. Страшать підробкою труби. Чи справді продають китай? Як відрізнити оригінал від китаю??? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 10 березня 2015 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2015 Ні. Поки не найшов спеціаліста, котрий міг би це якісно зробити... Тоді раджу знайти такого, який і розробить проект і змонтує, іншого не пробуйте, обпечетесь дуже сильно. Чому? Ви задали дуже серйозні запитання, і якщо зараз вам почнуть радити 10 чоловік і все по різному, у вас голова піде кругом і все одно нічого не зрозумієте. Вам потрібний фахівець з досвідом, який сяде з вами за стіл і все популярно на малюнках і словах роскаже. І всі ваші хотєлки уже на вскидку тягнуть на 4/5 ціни теплового насосу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Профессионал Опубліковано: 10 березня 2015 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2015 Ні. Поки не найшов спеціаліста, котрий міг би це якісно зробити... Ті що робили проект - уже рік завтраками кормлять. То у них великий об'єкт, то проблема, то бригадир у лікарні. Домушники - Кожен кричить як треба, але не може пояснити чому... На елементарні питання не можуть відповісти... Або відповідь "усе буде добре". По підлоговому опаленні - планував класти "Герц" 16*2. Страшать підробкою труби. Чи справді продають китай? Як відрізнити оригінал від китаю??? Извините, а сколько в Вашем доме всего м2 отапливаемой площади? Я так понимаю подвал, первый и второй этаж? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 10 березня 2015 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2015 Если Вы со Львова, обращайтесь Это будет быстрее, нежели писать диссертацию в формате форума. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 10 березня 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 10 березня 2015 naupv, голова давно обертом. Тому і шукаю відповіді. Чим їх більше (аргументованих) тим краще. Хотілка завжди сохне при формуванні ціни питання... ;) Я поки не маю калькуляції, лише робочий проект. Профессионал, питання теж не закрите... поки вважаємо, що 200+ квадратів. поки під питанням опалення сходової клітки і коридору мансарди. murava, киньте контакти у ПП. Завтра наберу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 10 березня 2015 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2015 Если не будете сильно икать от цены функционала, описанного в первом посте темы, то в принципе всё получится, ибо на 20К долл по всему ОВК Вы уже наговорили как пить дать. Ща сброшу телефон. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Профессионал Опубліковано: 10 березня 2015 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2015 Если не будете сильно икать от цены функционала, описанного в первом посте темы, то в принципе всё получится, ибо на 20К долл по всему ОВК Вы уже наговорили как пить дать. Ща сброшу телефон. Опередили (хотел начать с 15) Уважаемый porterlv и что Вы тут делаете? Хотите что бы я дал Вам совет как врезать электрокотел за 100$ в систему за 200$??? Или еще кто то , еще что то? Типа с какой стороны стоять и куда смотреть двух или трёхходовой? Так мы тут такого насоветуем, будете еще два года разбираться. С Вашим видением своей СО, не здесь надо советы спрашивать, а объявлять тендер, смотреть в сторону серьезных исполнителей для серьезных заказчиков, желательно с просмотром их работ и отзывов. Возможно из "местных", но уж точно не ввиде советов на форуме. Ну это, как всегда, мое ИМХО Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 10 березня 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 10 березня 2015 Профессионал, Хочу зрозуміти принципи правильної побудови системи. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 10 березня 2015 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2015 Профессионал, Хочу зрозуміти принципи правильної побудови системи. В беседе с глаза на глаз с заказчиком, на это уходит от 3х часов времени. "murava" мучайте, он Вам все расскажет. Добавлено через 5 минут а объявлять тендер, смотреть в сторону серьезных исполнителей для серьезных заказчиков, желательно с просмотром их работ и отзывов. У нас на форуме, спецы от сантехники не принимают участия в тендерах. Не принято, за многие годы это считается плохим тоном. Удел мелочевки. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Профессионал Опубліковано: 10 березня 2015 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2015 Профессионал, Хочу зрозуміти принципи правильної побудови системи. Поверьте, здесь у каждого свое видение и именно у него оно правильное. Я уже вижу по другому и что оно буде правильное? Не факт. Месяца не хватит все обсудить, не знаю кто этим здесь будет заниматься, Вам потом долго переваривать. Все таки мое мнение Вам непосредственно к специалисту. Возможно с ним и примите окончательное решение. Но не забывайте и сюда заглядывать Добавлено через 7 минут У нас на форуме, спецы от сантехники не принимают участия в тендерах. Не принято, за многие годы это считается плохим тоном. Удел мелочевки. Это я так умничаю, типа знаю очень умные слова. А вообще-то, неплохо в наше время живут сантехники, однако...такими мелочёвками разбрасываться...))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 10 березня 2015 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2015 Это я так умничаю, типа знаю очень умные слова. Для этого и существует тема " Что не монтажник то пуп земли". А вообще-то, неплохо в наше время живут сантехники, однако, такими мелочёвками разбрасываются Вы просто не слышали старой форумной шутки. (Почему столичные сантехники, каждый день вечером после работы заходят в салон и делают маникюр? Потому, что заусеницы на пальцах мешают бабло грести.) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Профессионал Опубліковано: 10 березня 2015 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2015 Для этого и существует тема " Что не монтажник то пуп земли". Да.... Там я уже поумничал, хватит. Дорога заказана Вот и здесь, постою в сторонке, с попкорном, мало ли может что то узнаю для себя новое, может пригодится, учиться ни когда не поздно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дмитрий Бабенко Опубліковано: 11 березня 2015 Поділитись Опубліковано: 11 березня 2015 У нас на форуме, спецы от сантехники не принимают участия в тендерах. Не принято, за многие годы это считается плохим тоном. Удел мелочевки. та вы шо? где? кто? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 12 березня 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 12 березня 2015 Народ, не фтопте, будь ласка . Дякую Андрію. Отримав багато відповідей та ще більше запитань... Найгірше - не встані позволити собі вищокласні матеріали та дублюваня... Головне, прояснилась послідовність робіт. Принято решення повністю опалювати підлогами. Частина з них будуть під паркетною дошкою. Розрахунок тепловтрат - 63 Вт на квадрат або 16 кВт на будинок. Для розрахунку бралась різниці -19 +20. Розводка через гребінки, запуск з конденсатником+ бойлер на ГВС. Усе решту з часом, як появиться бабло. З вище вказаного, планую обмежитись котлом на 24 +- кВт. На данний момент найбільше турбують питання автоматизації. Як її організувати? Як працює кімнатний термоконтролер - знаю. А як зовнішній??? Він має який гістерезис спрацювання? Який алгоритм роботи? З розмови з Андрієм зрозумів, що прийдеться контролювати два параметри: Т масиву підлоги і Т повітря в кімнаті. Як краще організувати такий контроль - регулювання на 10 кіл? Вкажіть на конкретні моделі автоматики (щоб гугланути документацію на них) Пишуть, що паркетної дошки макс Т 26 -27 градусів, і не більше 130 Вт на квадрат. Люди кажуть, що з дошки більше 60 Вт на квадрат ніяк... Що Ви про це дуваєте? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей_84 Опубліковано: 12 березня 2015 Поділитись Опубліковано: 12 березня 2015 Пишуть, що паркетної дошки макс Т 26 -27 градусів, і не більше 130 Вт на квадрат. Люди кажуть, що з дошки більше 60 Вт на квадрат ніяк... Що Ви про це дуваєте? правильно пишуть, я більше 50 Вт для паркетної дошки і не проектую.. під нею 26-27, на її поверхні в районі 24-25...з досвіду.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 13 березня 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 13 березня 2015 Тоді не витягую без радіаторів Які ще покриття ТП, окрім плитки, можіть віддати 60+ Вт на квадрат? Під мою хотілку вписуються кімнатні термостати WFHT-RF LCD. Якщо брати дротові - думаю, зможу собі позволити... Керування у них 4 або 6 ліній. що теж підходить. Вони можуть працювати на раз з двома давачами, програмують нижню і верхню Тмасиву+ Т повітря. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 13 березня 2015 Поділитись Опубліковано: 13 березня 2015 Які ще покриття ТП, окрім плитки, можіть віддати 60+ Вт на квадрат? Вот вам в помощь табличка для просчета тепла от ТП. Паркетную доску приравниваем к толстому паркету. Пример (смотрим на таблицу): если шаг укладки 15см, Т подающей воды 35грд, желаемая Т воздуха в комнате 20грд, то с 1кв/м ТП вы снимаете 52,5Вт/мкв. Т пола будет 25,0грд. При тех же параметрах, но при разных покрытиях вы снимаете: паркет, синтет волокно, ламинат- 65,0 плитка- 86,4 толстый ковер, велюр, дощатый пол- 44,2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
troll_9000 Опубліковано: 15 березня 2015 Поділитись Опубліковано: 15 березня 2015 Тоді не витягую без радіаторів Теплые стены в помощь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 15 березня 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 15 березня 2015 Теплые стены в помощь Чув про таке. Якось не звично і страшно ще... Що воно по ціні і ніюансах? То ж, мабуть, ще теплоізоляцію на стіну потрібно... а це і каса і товщина... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
troll_9000 Опубліковано: 15 березня 2015 Поділитись Опубліковано: 15 березня 2015 Чув про таке. Якось не звично і страшно ще... Тот же пол, только на стене И труба обычно тоньше, 10мм а не 16 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 9 травня 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 9 травня 2015 Теплі стіни відпадають. Як по ціні, так і по реалізації (вже поштукатурив). Андрійову пропозицію я не тягну фінансово... Хто ще може висловити своє бачення і висловити оферту по реалізації? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
troll_9000 Опубліковано: 9 травня 2015 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2015 Хто ще може висловити своє бачення і висловити оферту по реалізації? Прочел по диагонали Ваш первый пост. С ходу - автоматика увязать КК, СК, ЭК, ТА начинается в закупке от 1000 евро. Это не трубы, радиаторы, котлы и т.д. Это мозги. Маленькие коробочки с логикой. Монтаж этого - старт от 400 у.е. Проводов уйдет метров 200-300. И вопрос - предложение Муравы не тянете, тогда на что ориентироваться хотите? Где можно оптимизировать расходы? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 9 травня 2015 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2015 Начните с нормального проекта, где будет зафиксирован функционал. А то ща наоптимизируете... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз