Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Шуруповерты. Обмен опытом.

adre25

Рекомендовані повідомлення

14.02.2025 в 11:08, TaurosRMK сказав:

Порекомендуйте модель і лінійку шурупокрута чи може імпакта, акумуляторного, не за дорого.

Якщо 12 вольт, то Бош;  якщо 18 - то ДеВолт.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, Humanite сказал:

Акумулятри не замалі? Я дивився, але там здебільш ідуть 2 АГ.. І здається (по вазі) там редуктори не повністю металеві. Але як для дому, коли не потрібно використовувати кожного дня - непоганий побутовий інструмент.

В мене 2. На 2Аг та на 4Аг. Мені вистачає 

Забув, щє болгарка теж є. Доречі дуже прикольна. Дуже чутко реагує на закус диску, і моментом стопорить його

Змінено користувачем BAV_Lug
  • Лайк 1
Посилання на коментар

А щось не за всі гроші є? )) Може конкретно якусь модель з Milwaukee чи DeWALT? Повторюся що для домашніх робіт, де 85% часу будуть крутитися лише саморізи, дуже рідко гвинти 6-8мм, можливо конструкційні гвинти, час від часу без проблем просверлити парочку отворів 10-12 мм в брусі 100-150 мм, ну ще інколи метал сверлити, але не товстіше 3-4 мм. Бо щось під 20К грн за тушку + 2 акуми + зарядка + кейс вигладає не дешево для дому і щоб раз в рік покрутити гвинти або посверліти 🙂

Посилання на коментар

40 хвилин тому, TaurosRMK сказав:

А щось не за всі гроші є? )) Може конкретно якусь модель з Milwaukee чи DeWALT? Повторюся що для домашніх робіт, де 85% часу будуть крутитися лише саморізи, дуже рідко гвинти 6-8мм, можливо конструкційні гвинти, час від часу без проблем просверлити парочку отворів 10-12 мм в брусі 100-150 мм, ну ще інколи метал сверлити, але не товстіше 3-4 мм. Бо щось під 20К грн за тушку + 2 акуми + зарядка + кейс вигладає не дешево для дому і щоб раз в рік покрутити гвинти або посверліти 🙂

До девольт акума можна купити адаптер і мати ліхтарик і зарядку з виходом usb і type-c

New Replacement DCB090 Power Source For Dewalt 20v Max 18V Battery Adapter with USB and TYPE-C LED Work Light
a.aliexpress.com/_EGscs8k

По девольту там з ударом чи без.

Є група в вайбері де привозять девольт і вроді мілвокі зі США навіть гарантію 1 рік вроді надають. Там знайомий в них купував. Тут на форумі є людина яка теж торгує девольтом, є сайт toolsmart.com.ua/

Тема тут на форумі.

Я купував на розетці і ф.юа, мені треба гарантію 3 роки, я просто дуже вартовий.

Імпакт Dcf850 і болгарка dcg416

• Лайк 1
Посилання на коментар

9 годин тому, TaurosRMK сказав:

Зараз за 18000 можна взяти комплект з імпакту (887), шуруповерту (796), 3 аккумів на 5А, зарядного та кейсу 🙂 

Посилання на коментар

21 годину тому, TaurosRMK сказав:

А щось не за всі гроші є? )) Може конкретно якусь модель з Milwaukee чи DeWALT?

Сто разів казали: для інструменту спочатку обирається лінійка - зарядне і аккум, а потім докупляються інструменти і там часто може бути акція\шара, я наприклад то пилосос, то шуруповерт, то садові ножиці позатой рік брав по 1300-1500грн, той рік газонокосарку за 7500грн, це все аккумуляторна макіта і зараз те саме коштує вже 4000-10000, а з зарядним і аккумами напевно всі 20000, почніть з маленького і докупляйте...

Посилання на коментар

36 хвилин тому, normal сказав:

Сто разів казали: для інструменту спочатку обирається лінійка - зарядне і аккум, а потім докупляються інструменти

Ну це так, але у кожного нормального/популярного виробника є лінійка 18V/20V де є багато інструменту - Makita, Bosch, DeWalt, Milwaukee, Metabo та ін. І всі ходові позиції товарів мабуть є у кожного з виробників, вони ж між собою конкурують, тому було б дивно якби акумуляторні болгарки були тільки у боша чи макіти, а не було у інших. Хіба що якісь специфічні позиції, які точно не для домашнього користування.

А з іншого боку не впевнений що мені знадобиться дуже багато акумуляторного інструменту. Є базовий набір мережевого інструменту для дому - будівельний пилосос макіта, перфоратор бош dfr 2-26, лобзик бош синій, дискова пила макіта, фрезер бош, мережева дрель інтерскол, не бачу сенсу змінювати їх на акумуляторний, вони виконують свою функцію. В теорії інколи було би непогано використовувати акумуляторну дискову пилу, але це буває рідко, все що робиться, то робиться на "землі" і в зоні досяжності до розетки, тому цілком підходить мережева пила. Єдине що якраз позиція дрель/шурупокрут поки вакантна, мережеву дрель не завжди зручно використовувати, а шурупокрут вже віджив своє. А це найбільш ходовий інструмент.

Як додатково із акумуляторного може знадобитися ексцентрикова шліфмашинка і шабельна пила, але поки не критично, а ці два інструменти напевно є в кожного виробника.

Посилання на коментар

В мене останні роки найбільші споживачі аккумів це десь так: пилосос (весь рік), тример\газонокосарка\ножиці (літом), шурупокрут восени (виноград перебити на вино)

Посилання на коментар

14 годин тому, normal сказав:

В мене останні роки найбільші споживачі аккумів це десь так: пилосос (весь рік), тример\газонокосарка\ножиці (літом), шурупокрут восени (виноград перебити на вино)

Про який пилосос йде мова? 

Посилання на коментар

Так, по хаті чи біля каміну чи в авто - все пилососимо цим малюком, великий звичайний пилосос не дістаємо, китайський автомобільний теж, бо смокче набагато гірше

• Лайк 2
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Як провести діагностику акумуляторів від шурупокрута? Їм вже є трохи років, десь біля п'яти. Важко сказати в якому вони стані, останнім часом не роблю нічого такого щоб за один захід розрядити батарею і зрозуміти скільки вона тримає. Прості завдання виконує, а щось складне не під силу, чи то потужності самого інструменту не вистачає, чи батарейки вже потухли. Якщо батарейки швидко втрачають заряд при роботі, то можна їх сміло викидувати?

Хоча кинув оком на DeWALT DCD791 / DCD800, або варіанти з ударом (але не впевнений чи потрібно воно при наявності перфоратора), пізніше можливо до комплекту додам DCF850. Наче на олх цих моделей є достатньо, і ціна доступна, тільки то все "імпортне" і зарядку треба перепаювати під 220В.

Посилання на коментар

21 хвилину тому, TaurosRMK сказав:

Як провести діагностику акумуляторів від шурупокрута? Їм вже є трохи років, десь біля п'яти. Важко сказати в якому вони стані, останнім часом не роблю нічого такого щоб за один захід розрядити батарею і зрозуміти скільки вона тримає. Прості завдання виконує, а щось складне не під силу, чи то потужності самого інструменту не вистачає, чи батарейки вже потухли. Якщо батарейки швидко втрачають заряд при роботі, то можна їх сміло викидувати?

Хоча кинув оком на DeWALT DCD791 / DCD800, або варіанти з ударом (але не впевнений чи потрібно воно при наявності перфоратора), пізніше можливо до комплекту додам DCF850. Наче на олх цих моделей є достатньо, і ціна доступна, тільки то все "імпортне" і зарядку треба перепаювати під 220В.

Dcf850 собі купив, класна річ той імпакт. Зараз бачу є акція на шуруповерт dcd1007 ціна зараз 11500, було 15+

Але чи такий потужний Вам потрібний, на олх купувати це лотарея, може бути китайський Китай типу на 30 вольт чи ще щось. Є група в вайбері де привозять зі США . Хоча той імпакт і болгарка що я тут купив в інтернет магазинах то теж Китай з 3 річною гарантією.

В знайомого акуми девольт 2а вже мабуть 10 років є, він ними часто користується.

Тут на форумі є людина яка має свій інт магазин теж з продукцією девольт, я тут вище про цей писав.

• Лайк 1
Посилання на коментар

8 часов назад, TaurosRMK сказал:

Як провести діагностику акумуляторів від шурупокрута? Якщо батарейки швидко втрачають заряд при роботі, то можна їх сміло викидувати?

Для акб характерно 3 ситуації втрати функціоналу, старість😁, втрата ємності, через п.1 або потужну експлуатацію (можна орієнтуватись на цифру 250циклів заряду\розряду) та розбаланс комірок. Розбаланс можна відкоригувати  і акб ще трошки побігає. Для цього треба розібрати акб, переміряти мультиметром напругу на кожній групі комірок, та зробити так, щоб напруга була однакова на всіх комірках. 
В інших випадках тільки заміна комірок. За потреби в Запоріжжі перепакую акб, також можу продати гарні акб для перепаковки та не тільки

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 годин тому, Dr.Yura сказав:

Зараз бачу є акція на шуруповерт dcd1007 ціна зараз 11500

І це навіть без аккумів та зарядного? Чому не взяти комплект макіти з 2 аккумами і зарядним за 9000? Або 12в комплект за 6000?

Посилання на коментар

1 годину тому, tolik86 сказав:

Для акб характерно 3 ситуації втрати функціоналу, старість😁, втрата ємності, через п.1 або потужну експлуатацію (можна орієнтуватись на цифру 250циклів заряду\розряду) та розбаланс комірок. Розбаланс можна відкоригувати  і акб ще трошки побігає. Для цього треба розібрати акб, переміряти мультиметром напругу на кожній групі комірок, та зробити так, щоб напруга була однакова на всіх комірках. 
В інших випадках тільки заміна комірок. За потреби в Запоріжжі перепакую акб, також можу продати гарні акб для перепаковки та не тільки

В домашніх умовах перепакувати можна? Це ж просто заміна на нові елементи, вірно? 

Посилання на коментар

1 година тому, normal сказав:

І це навіть без аккумів та зарядного? Чому не взяти комплект макіти з 2 аккумами і зарядним за 9000? Або 12в комплект за 6000?

Просто це інструмент вищого рівня. Маю макіту на 12В, навіть з новими акумуляторами він не може закрутити якісь великі гвинти/саморізи, наприклад конструкційні 150-200мм, гвинти 6х100/120 чи більші, таке йому не під силу. Вчора дивився огляд dcd800, то йому це дається легко, а 1007 це ще вищий рівень. 

Звичайно якщо основна робота це саморізи не довші 70 мм чи збірка меблів, то і макіти 12В вистачить. 

Змінено користувачем TaurosRMK
  • Лайк 1
Посилання на коментар

В мене сама дешева 18в DHP453Z, то я нею навіть бетон колотив у відрі як міксером, перфоратор дістаю тільки коли треба бурити 18мм в бетоні або 40мм у металі, а ви хочете щоб і на перфораторі зекономити...))

Посилання на коментар

33 минуты назад, TaurosRMK сказал:

В домашніх умовах перепакувати можна? Це ж просто заміна на нові елементи, вірно? 

Так проста заміна, але краще не зв'язуватись, бо треба обладнання для точкової зварки, бо домашній паяльник та олово може викликати перегрів комірки і її вихід з ладу (може навіть з полум'ям). Якщо міняти, то на заміну йдуть всі комірки. В домашніх умовах балансування є спасінням

Змінено користувачем tolik86
  • Лайк 1
Посилання на коментар

А ще вміти розібрати клеєну батарею, я викруткою пробив руку наскрізь, більше не експерементую...

Посилання на коментар

58 хвилин тому, normal сказав:

так, лише сам шуроповерт і пластиковий ящик

купувати різних брендів акум інстурмент дуже затратно, краще одного виробника так дешевше на акумах.

Посилання на коментар

20 хвилин тому, normal сказав:

то я нею навіть бетон колотив у відрі як міксером

Котолити бетон і закручувати гвинти 8х120 чи більші, то трохи різні речі. Я тоже своїм 12В щось колотив, коли потрібно було буквально одне відро.

Посилання на коментар

Зарядив батарейки (2Аг), пішов тестувати. Закрутив в сосновий брус 5-6 чорних саморізів 50мм, пішли нормально, 70мм не захотів крутити на трещітці, переключив на режим свердління, закрутив, але запахло жареним і пішов ледь помітний димок з шурупокрута, захист спрацьовував, але чи за пізно, чи то нормально, але димок був 😁 Жовті саморізи здаєть 5х50 не під силу, навіть на режимі сверління, гвинти навіть не було сенсу пробувати. Як результат навіть не 10 саморізів і пів батарейки нема. Взяв сверло 10х100 мм, насвердлів 12-13 отворів і на тому все, батарейка здохла.

Здаєтсья батарейки віджили своє. Можливо з новими 4Аг батарейками було би ще досить нормально як для саморізів і сверління отворів в дереві. А для чогось більшого потрібен таки імпакт, в тій же лінійці 12В також є імпакти. Або переходити на 18В DeWALT DCD791 / DCD800.

Посилання на коментар

Ще пробував зняти патрон, бо він трохи розбитий. Хотів подивитися чи справа в патроні чи в редукторі, може там місце під підшипники розбилося. Патрон зняти нереально, хіба що силою, але тоді є шанс викинути редуктор і міняти все зразу. На youtube говорять що патрон на герметику, тому його важко відкрутити.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...