Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

"Где жить хорошо". Квартира или дом. Плюсы и минусы.

MykolaG

Где по Вашему лучше жить ?  

334 користувачів проголосувало

У вас немає прав на голосування в цьому опитуванні, або на перегляд результатів опитування. Будь ласка, войдите или зареєструйтеся для голосування в опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

1 минуту назад, karbo сказал:

Переїхала в 80 щоби працювати в селі?

Нет, переехала в 60.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 минуты назад, DimaF сказал:

Нет, переехала в 60.

Значить віддала більше 20 років свого життя щоби самостійно вирощувати продукти для виживання. 

Ну це якби похвально, але ж воно не вічно триває. На жаль здоров'я дано не до самої смерті.

Ми сьогодні маємо дещо інші умови. Люди набагато розвинутіші, проінформованіші. І можуть собі заробити на достойніше проживання, а не знаходити можливість дальше працювати щоби виживати.

Змінено користувачем karbo
Посилання на коментар

2 минуты назад, karbo сказал:

Ми сьогодні маємо дещо інші умови. Люди набагато розвинутіші, проінформованіші. І можуть собі заробити на достойніше проживання, а не знаходити можливість дальше працювати щоби виживати.

Вопрос не такой простой как кажется.

Можно жить в городе с пенсией в 20к.

Жить в городе с пенсией в 5-7 - копаться в мусорниках в поисках еды....

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 минут назад, DimaF сказал:

Вопрос не такой простой как кажется.

Можно жить в городе с пенсией в 20к.

Жить в городе с пенсией в 5-7 - копаться в мусорниках в поисках еды....

Грубо кажучи я про вибір між:

- жити в селі в своєму будинку на просторі на пенсію 40 доларів і вкалувати до самої смерті, бо інакше помреш з голоду.

- жити в міській квартирі, гроші вкладати не в будинок, а в свій дохід нехай це буде 500-600 $ щомісячно на виході.

Якщо вже зовсім відверто, то я про інвестиції з прицілом на старість. Способів є багато. 

Не в будинок в селі.

Посилання на коментар

2 минуты назад, karbo сказал:

Грубо кажучи я про вибір між:

- жити в селі в своєму будинку на просторі на пенсію 40 доларів і вкалувати до самої смерті, бо інакше помреш з голоду.

- жити в міській квартирі, гроші вкладати не в будинок, а в свій дохід нехай це буде 500-600 $ щомісячно.

У вас якась каша в голове.

Люди которые родились и выросли/состарились в СССР не имеют особо выбора, кроме нищей пенсии.

Те кто помоложе, могут организовать свою жизнь так, чтобы жить в своем доме на пенсии, и иметь доход достаточный для проживания, например сдавать свою квартиру в городе. 

• Лайк 3
Посилання на коментар

У вас якась каша в голове.

Люди которые родились и выросли/состарились в СССР не имеют особо выбора, кроме нищей пенсии.

Те кто помоложе, могут организовать свою жизнь так, чтобы жить в своем доме на пенсии, и иметь доход достаточный для проживания, например сдавать свою квартиру в городе. 

Більше 30 років Незалежності. Більше 30 років люди знають про валюту. Фінансові операції. А про те що здавати квартиру в місті взагалі всі знають. 

Якщо з фінансами не склалося операціями, то можна було гроші вкладати не в сільський будинок, а викуповувати нехай сусідню квартиру, її здавати квартирантам. Ось тобі вже і пасивний дохід на старість ті самі 500-600 $ про які я говорю.

Посилання на коментар

А ще можна було, і це багато жінок зробило, здавати свою квартиру, а самим заробити на пенсію в Італії Іспанії Португалії.

Робота там не важча як працювати на своїй ділянці в селі.

Вийшла на пенсію 55 і вперед за кордон.

Варіанти завжди були. 

Ось якраз будинок в селі і вкласти туди всі свої гроші, всі свої сили,  енергію, і в результаті чекати на кусок хліба,  бо на пенсію в 40 доларів не розженешся -  це просто тупик.

Особисто знайомий з десятками таких жіночок, які заробили собі на достойну старість і дітям допомогли.

Посилання на коментар

13 минут назад, karbo сказал:

Вийшла на пенсію 55 і вперед за кордон.

Ага, охуенная перспектива мыть жопу европейским обосранцам....

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 минуты назад, DimaF сказал:

Моя сусідка медсестрою там. Дочка вивчилась в університеті.

Приятель автобус водить.

Посилання на коментар

Только что, karbo сказал:

Моя сусідка медсестрою там. Дочка вивчилась в університеті.

То и ви їдьте.

Посилання на коментар

То и ви їдьте.

Я вже там. До пенсії доробляю. Жопу не мию. Діти університети позакінчували.

• Лайк 1
Посилання на коментар

15 минут назад, karbo сказал:

Я вже там. До пенсії доробляю. Жопу не мию. Діти університети позакінчували.

Ваше гастробайтерство какое отношение имеет к жизни в Украине?

Посилання на коментар

5 минут назад, DimaF сказал:

Ваше гастробайтерство какое отношение имеет к жизни в Украине?

Я громадянин України, не виключаю повернення. Мої сусіди пропрацювали в Португалії 20 років і повернулися додому.

Ми же обговорюємо плюси і мінуси будівництва власного будинку в селі. 

Ось я і пропоную альтернативу у вигляді заробляння коштів тими силами, які були би вкладені в будівництво будинку. 

Лише замість ярма у вигляді будинку людина заробляє кошти на достойне проживання без гемороїв у вигляді чекання на пенсію 40 доларів та стояння раком на власній ділянці бо інакше здохнеш з голоду.

Я звичайно же розумію,  що така позиція, оголошення такої позиції, дратує тих, хто вклався в  пастку в селі.  

Посилання на коментар

Я громадянин України, не виключаю повернення. Мої сусіди пропрацювали в Португалії 20 років і повернулися додому.

Португалия это жопа Европы.

Лучше в Украине жить, в хорошем доме в селе.

• Хаха 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Португалия это жопа Европы.

Лучше в Украине жить, в хорошем доме в селе.

Звичайно же, лише не забути добавити " на пенсію в 40 доларів"

Посилання на коментар

Звичайно же, лише не забути добавити " на пенсію в 40 доларів"

Пенсия в 40 баксов у совсем идиотов.

У меня среди родичей таких нет, минимум 150.

Посилання на коментар

Пенсия в 40 баксов у совсем идиотов.

У меня среди родичей таких нет, минимум 150.

Це для поїсти. 

Західна Україна втратила всі виробництва з приходом незалежності. Вважаєш їх всіх ідіотами?

Посилання на коментар

Це для поїсти. 

Західна Україна втратила всі виробництва з приходом незалежності. Вважаєш їх всіх ідіотами?

Я вважаю що не треба гристи всих под одну гребинку.

У всих по ризному.

Посилання на коментар

Я вважаю що не треба гристи всих под одну гребинку.

У всих по ризному.

Тільки до всіх приходить старість і це їх об'єднує. Ми же зараз ведемо мову про базові речі,  а не індивідуальні відмінності.

Дуже легко порахувати кількість грошей та робочого часу витраченого людиною на побудову власного будинку в селі, та такі же трудові зусилля перебуваючи наприклад за кордоном. 

Також ми можемо порівняти з чим ми входимо в старість після цих двох варіантів.

Посилання на коментар

3 хвилини тому, karbo сказав:

Тільки до всіх приходить старість

Не до всіх ) Один мій однокашник помер у 25, ще один у 37, потім ще один у 47...

• Лайк 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, vadimv сказал:

Не до всіх ) Один мій однокашник помер у 25, ще один у 37, потім ще один у 47...

Я ж не буду в кожному реченні говорити про це.

Один раз, мені здається, я згадав.

• Хаха 1
Посилання на коментар

6 часов назад, MrBeen сказал:

Если честно очень сильно на комфорт влияет очень много факторов и одной семье будет комфортней жить в квартире а другом в частном доме. При этом и в том и другом варианте есть свои и плюсы и минусы)) Мне кажется это как тема мерседес или бмв))

Кстати. Переезжая в дом мы продали квартиру людям, которые продали дом....

Семья из одних женщин.  Мама и две взрослые дочки, которые учились в Днепре. А сами где-то из области

Посилання на коментар

3 години тому, karbo сказав:

Якщо вже зовсім відверто, то я про інвестиції з прицілом на старість. Способів є багато. 

З цього потрібно було і починати. Давайте вже свої багато способів. Потім легше буде вибрати між норою і халупою.

• Хаха 1
Посилання на коментар

22 часа назад, karbo сказал:

В місті вийшов з квартири, пройшов пару метрів і купив. Або доставку замовив.

Как сказать, как сказать.....

Областной центр, правда небольшой (300 тыс)

На расстоянии 5-7 минут пешком от дома - два небольших сетевых магазина, в 15 минутах пешком - крупный ТЦ с супермаркетом. 3-4 мелких местных магазинчика (на расстоянии 3-5 минут ходу) я в расчет не беру. Аптек в радиусе 10 минут 3 штуки

Остановка городского транспорта (троллейбус, автобус) - 6 минут от дома

До центра - 10-12 минут езды на авто, или 12-15 минут на городском транспорте

Думаю понятно, что такси, доставка, скорая и т.п. - это не проблема

В доме городские водопровод, канализация и т.п.

Капитальный ремонт дома сделан до заселения - поэтому возможные ремонтные проблемы появятся ещё достаточно не скоро.... во временном промежутке это нисколько не отличается от аналогичных ремонтных проблем по квартире. Единственное отличие - соседи по дому их точно не создадут (как в многоэтажках)

Скажете исключение ? Ну да.... :) вокруг целый "микрорайон" подобной частной застройки. Как новых домов, так и постройки ещё времен союза.  Да, не все дома подключены скажем к городским сетям - но тут уж дело каждого: возможность есть - а далее личное дело.

Ах да, объективности ради: нет ни одного стоящего заведения "общепита" рядом (приличное кафе или ресторан). Но как то после переезда в частным дом посещение подобных мест становится реже и реже..... все-таки неспешные посиделки с соседями/друзьями в беседках/на свежем воздухе очень уж прочно вошли в привычку... :) 

Так что я сделал не так ?

И не надо говорить про исключения: практически все мои знакомые проживающие в частном секторе имеют приблизительно схожие условия (плюс-минус)..... Не надо судить о частном секторе понятиями глухих деревень 50-80-летней давности....

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, DimaF сказав:

А що там з жопами не так? Чи у нас їх миють ретельніше?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...