max44 Опубліковано: 30 квітня 2016 Поділитись Опубліковано: 30 квітня 2016 І так. Будується в мене каркасний будинок( м. Луцьк). Є потреба сконстуювати КОТЕЛЬНЮ. Перерив кучу інфи, зустрічався з продавалами, монтажниками. Того що я хочу ніхто неможе/нехоче запропонувати. 121 кв, 1.5 поверхи. Перший поверх всюда тепла підлога, 21 поверх радіатори. І так щож я хочу??? Твердопаливний котел з теплоакумолятором, що разок загружати в добу. Бюджет розумний (ніяких пірозізників). Загружати планую тільки дрова, хороші, куплені. Є можливість самому привезти котла з Польщі, якщо звичайно є з цього сенс. Що думаю я (як не професіонал): - котел на 15-21 Кв без автоматики (який сенс з автоматики якщо все буде йти через теплоакумолятор???) - Теплоакумолятор на 500л. - Бойлер косвеник на 100-120л. Плоша котельні 5,3 м.кв. Проект будинку, www.archon.com.ua/proekt-doma/m4e2426dcaa0e8,dom-miniatiurka-n мій 1й поверх ссилка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 30 квітня 2016 Поділитись Опубліковано: 30 квітня 2016 Твердопаливний котел Почитайте, думаю кращого не знайдете, і бака-акумулятора не потрібно tehnogorenie.com.ua/tverdotoplivnye-kotly-na-pellete/tt-kotel-liberator-mini15/ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
max44 Опубліковано: 30 квітня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 30 квітня 2016 Почитайте, думаю кращого не знайдете, і бака-акумулятора не потрібно tehnogorenie.com.ua/tverdotoplivnye-kotly-na-pellete/tt-kotel-liberator-mini15/ Дякую за пораду, але це діло дуже не надійне. Як він мені при -20 зламається (що відбудеться з ймовірністю 90%, всі пелетники проблемні) хто мені його в Луцьку буде ладити??? Правельно нема кому. Пелетник це дуже великий гемор в обслуговуванні - не хочу. Хочу простіше! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 30 квітня 2016 Поділитись Опубліковано: 30 квітня 2016 Пелетник це дуже великий гемор в обслуговуванні - не хочу. Хочу простіше! Ви так впевненно все пишете, начебто вже їх сотню змінили. Сервіс у них нормальний, при першій заявці з Дніпра приїджає спец, і в регіонах у них є сервісмени. Я порадив, ви міркуйте, ставте що хочете. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
siscom Опубліковано: 30 квітня 2016 Поділитись Опубліковано: 30 квітня 2016 І так. Будується в мене каркасний будинок( м. Луцьк). Є потреба сконстуювати КОТЕЛЬНЮ. Перерив кучу інфи, зустрічався з продавалами, монтажниками. Того що я хочу ніхто неможе/нехоче запропонувати. 121 кв, 1.5 поверхи. Перший поверх всюда тепла підлога, 21 поверх радіатори. І так щож я хочу??? Твердопаливний котел з теплоакумолятором, що разок загружати в добу. Бюджет розумний (ніяких пірозізників). Загружати планую тільки дрова, хороші, куплені. Є можливість самому привезти котла з Польщі, якщо звичайно є з цього сенс. Що думаю я (як не професіонал): - котел на 15-21 Кв без автоматики (який сенс з автоматики якщо все буде йти через теплоакумолятор???) - Теплоакумолятор на 500л. - Бойлер косвеник на 100-120л. Плоша котельні 5,3 м.кв. Проект будинку, www.archon.com.ua/proekt-doma/m4e2426dcaa0e8,dom-miniatiurka-n мій 1й поверх ссилка Обычный Т.к буфер и обвязка котел 30-35 кв, буфер куб, и 2 раза в сутки будете дрова кидать. Но надо еще разные пасочки, трехходовой, ит.д. Как то так. Раз в сутки на т.к и буфер и дровами не реально. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
silverneo Опубліковано: 30 квітня 2016 Поділитись Опубліковано: 30 квітня 2016 Хороший шахтник:Калвис,Венибе,СДК,кил 30-40,2куба ТА,одна загрузка и сутки можно спать спокойно,от 5 до 10 час. будет гореть на все деньги,КПД будет на максимуме,остальное время раздает ТА,в большие морозы после 25 пара топок. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Слободарий Опубліковано: 30 квітня 2016 Поділитись Опубліковано: 30 квітня 2016 1. Шо означає "не за дякую?" 2. Які тепловтрати будівлі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cvalentino Опубліковано: 30 квітня 2016 Поділитись Опубліковано: 30 квітня 2016 І так. Будується в мене каркасний будинок( м. Луцьк). оффтоп Якщо не секрет що за фірма будує? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
max44 Опубліковано: 2 травня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 2 травня 2016 1. Шо означає "не за дякую?" 2. Які тепловтрати будівлі? Ну якщо мені хтось нормально все розкладе по полочкам, не поверхнево, про що я і сам знаю. То з мене наприклад бутилка хорошого віскаря 2. Тепловтрати порахував цим калькулятором ссилка Вийшло шось дуже мало 3 Кв, ну хай буде 7-9 Кв. Добавлено через 30 секунд оффтоп Якщо не секрет що за фірма будує? Платформа Луцьк 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 2 травня 2016 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2016 Ну якщо мені хтось нормально все розкладе по полочкам, не поверхнево, про що я і сам знаю. То з мене наприклад бутилка хорошого віскаря Итого в сумме: 121 кв.м. с теплопотерями около 8 квт\ч, тт котел на дровах и загрузка раз в 24 часа. Итого расчетно 180..190 квтч. надо накопить для работы на сутки. Исходя из физики воды и учитывая, что максимально все будет работать с полами, в один куб воды можно напаковать около 50 квтч энергии. А нам надо 180-190 - приходим к емкости в 3-4 куба. Чтобы нагнать в емкость 180 квтч надо сжечь около 50 кг дров, тоесть котел надо брать не 25 квт, а побольше - чуть ли не 60ку максималку из линейки. 5 кв.м. котельного помещения - смешно. Нужно строить пристройку. Итого - задача с котельной по масштабам заморочки сопоставима со стоимостью этого домика. Посему, либо меняйте тех.задачу, либо продолжайте дальше удивляться почему вся королевская конница и вся королевская рать Луцка не может выдать нагора решение. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 2 травня 2016 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2016 Пелетник мощностью 12кВт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 2 травня 2016 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2016 Итого - задача с котельной по масштабам заморочки сопоставима со стоимостью этого домика. Зарплата истопнику будет в самый раз. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
max44 Опубліковано: 2 травня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 2 травня 2016 А що скажете про такий варіант? Посилання Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Пролин Опубліковано: 2 травня 2016 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2016 - Теплоакумолятор на 500л. Как уже сказал Андрей 500 л Вам не хватит. Нужно 3-4000 л для аккумуляции на сутки 50 кВт котлом. Твердопаливний котел з теплоакумолятором, що разок загружати в добу. Или котел с большими загрузками в сутки меньшей мощности. Например, БТС14Премиум без теплоаккумулятора, но с буфером, например в 500л, отдавая должное теплым полам. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NikolayII Опубліковано: 2 травня 2016 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2016 А чому Ви так категорично налаштовані проти пеллетника? Більшість пеллетників ідуть DUO, тобто при бажанні або аварії можна завантажити камеру дровами і вперед. При дуже великому бажанні можна нашурувати ТА від топки з дровами і засипати бункер пеллетами для комфорту. Тим більше Ви не постійно будете вдома, а отже жінка буде кочегаром, а якщо ще якесь відрядження... Дарма Ви так про пеллетник. Доречі, напишіть будь-ласка реальні випадки поломки таких котлів з вказанням марки. P.S. я не продаю, просто сам хочу купляти пеллетник в Польщі. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
max44 Опубліковано: 2 травня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 2 травня 2016 А чому Ви так категорично налаштовані проти пеллетника? Більшість пеллетників ідуть DUO, тобто при бажанні або аварії можна завантажити камеру дровами і вперед. При дуже великому бажанні можна нашурувати ТА від топки з дровами і засипати бункер пеллетами для комфорту. Тим більше Ви не постійно будете вдома, а отже жінка буде кочегаром, а якщо ще якесь відрядження... Дарма Ви так про пеллетник. Доречі, напишіть будь-ласка реальні випадки поломки таких котлів з вказанням марки. P.S. я не продаю, просто сам хочу купляти пеллетник в Польщі. Про поломки це я з цієї теми Ну я не категорично проти. А на які пелетники з польщі диветесь? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 2 травня 2016 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2016 ... P.S. я не продаю, просто сам хочу купляти пеллетник в Польщі. А смысл? Доступ к запчастям на протяжении хотя бы трех дней у Вас будет? Если да, то можно думать. Если нет - забудьте. Польские пеллетники из разряда "подешевле" ну ооочень далеко не идеал в плане юзабельности, надежности и эффективности. Хотя в рекламувках оно звучит гарно, да. А из разряда "подороже" и стоят соответсвенно. Во вторых, если уж так очень охота сэкономить, уж проще брать наши либераторы с горелками - не дороже, до 2 КЕ можно взять пристойную игрушку, с запчастями не скажу что будет прекрасно, но не хуже, чем из Польши. ИМХО. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 2 травня 2016 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2016 брать наши либераторы с горелками - не дороже, до 2 КЕ можно взять пристойную игрушку, с запчастями не скажу что будет прекрасно, но не хуже, чем из Польши. В Киеве с либераторами уже есть некая подвижка по сервису. При необходимости запчасти с новых котлов на складе уже снимают. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NikolayII Опубліковано: 2 травня 2016 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2016 Про поломки це я з цієї теми А на які пелетники з польщі диветесь? Pereko KSP DUO або Metal-Fach SEG Bio. Потужність зараз підбираю. Добавлено через 21 минуту А смысл? Согласен, котел без сервиса выглядит хорошо неопределенное время до первой поломки... На дешевые польские с позволения сказать "пеллетники" даже смотреть без слез сложно, я присматриваюсь к среднему классу, производители PEREKO и Metal-Fach . При желании у нас есть сервисный центр, я думаю с ними можно будет договориться о сервисном обслуживании за сладкие пирожки с какао. Основная причина покупки там ,есть ОЧЕНЬ сильно ощутимая разница в цене (кому интересно посмотрит цены на наших и польских сайтах). Еслибы наши снизили цены, зачем бы я искал себе приличный гемор? На всякий случай у меня будет котел который может работать как от пеллеты так и от дров, а если и так не захочет, то будет электро... Живу близко возле Польши, смогу купить или поменять запчасть даже там. Хотя здравый смысл подсказывает все-таки купить его (котел) у нас. Вот и чухаю репу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
balola Опубліковано: 5 травня 2016 Поділитись Опубліковано: 5 травня 2016 Почекайте трохи. Тишком-нишком підкрадаюсь до вирішення цієї проблеми. Зробив собі котла. Якщо коротко, треба було встановити ТПК в тамбурі житлового будинку на обмеженій площі. Нічого крім Стропуви-10 не входило, але ж до Стропуви було багато питань. То ж пройшовся нетом (в т.ч. цим Форумом) і вирішив робити своє. Завдання було приблизно таке: 1. Габарити в плані 450х600 мм 2. Час горіння закладки (тільки дрова або тирса) - 12 год 3. Діапазон ефективної роботи - 3-15 квт 4. Зручність обслуговування 5. Схожий не на паровоз, а хоча б трохи, на холодильник. Що вийшло: 1. Габарити 450х550х2600 мм 2. Об*єм шахти 170 л, 55кг сухого дубу,або два мішка тірси. 3. Неохолоджувані камери згоряння і допалювання, роздільна подача ПВ і ВВ, підігрів ВВ,автоматика с димососом, змінна площа ТО. 4.Бездимне дозавантаження палива за рахунок відсмоктувння диму в потрібних місцях, чистка ТО в будь який момент ,в т.ч. під час роботи шляхом обертання турбулізаторів. 5. На паровоз вже не схоже, хоча і на холодильник ще не дуже. Враховуючи, що запалив я його наприкінці лютого, випробувати на повну потужність не було можливості, поки що працював на один поверх з теплою підлогою. 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Слободарий Опубліковано: 5 травня 2016 Поділитись Опубліковано: 5 травня 2016 Виглядає дуже пристойно. Все ж більше на холодильник схожий Особливо вражає фото відкритої шахти з дровами під час роботи котла. Цікавлять подробиці. Як виглядає теплообмінник, як можна його чистити. Яка температура в димовій трубі в максимальному режимі? На скільки вистачає закладки? Ну і ще, скільки він вам коштував? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sasko Опубліковано: 5 травня 2016 Поділитись Опубліковано: 5 травня 2016 Прикольний котлик. Схемки і принцип роботи? Кінцева ціна? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 5 травня 2016 Поділитись Опубліковано: 5 травня 2016 На паровоз вже не схоже, хоча і на холодильник ще не дуже. А мені здалося на коптильню Може щей такий девайс до ньго обдумайте? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
balola Опубліковано: 6 травня 2016 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2016 Слободарий, ТО - чотири труби ф76, чиститься турбулізаторами,що обертаються(планується електропривід), на максимальній потужності ще не працював. По схемі - класичний шахтний(нижнього горіння)котел. По вартості,не враховуючи власного часу і праці, трохи дешевше Стропуви. Про коптильню треба подумати...:D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Слободарий Опубліковано: 6 травня 2016 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2016 Схемку намалюєте? Яка площа теплообмінника? Гарна ідея чистити турбулізаторами. Самі придумали? Я бачу Вам рекламодавці вже доплачують? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз