Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 1 час назад, eam сказал: datouboss dt-1218 Аккумы 200+314+314, т.е. в сумме где-то в районе 10кВт Походная плитка тоже есть, но после покупки маломощных чайника и микроволновки в ней пока нету необходимости. А бойлей подключил через трансформатор чтобы было куда сливать лишнее солнце. Ну вот, акцент на максимальную емкость а не производительность, что для блэкаутов наверное является самым трезвым подходом при ограниченном бюджете. На днях видел видос как люди вложилися в 12 квт deye и батарею 16 квт (заводскую), панелей не поставили (да и толку от них зимой). В результате не хватало времени зарядится и они сидели без электричества вложившись 4 куска бакинских. И стоял вопрос еще накинут косарик на гену потужного (и +топливо) чтоб что-то вливал в батарейку за адекватное время. (Но я думаю у них отопление на электрике). А зробылы б грубку-и было б им счастье. Ось така куйня малята ...лисичка з'їла колобка. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому (змінено) 1 година тому, Nikolay Cherednichenko сказав: (да и толку от них зимой). В результате не хватало времени зарядится и они сидели без электричества кому як. ось поденний графік виработки за грудень 2024 - 6,5квт панелів - за весь місяць може 8 днів менше 3 квт*г тож за два тижня по-любому сонце щось нагоне. моя точка зору - батареї на пережити ніч макс дві - вдень зарядити від сонця або генератора. Змінено 13 годин тому користувачем vbb 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 13 минут назад, vbb сказал: кому як. +1 В самые хмурые дни все равно 200 ватт дает, а в морозные январь февраль, даже без солнца выдавало по 500-600, что закрывало пассивное потребление. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 3 минуты назад, vbb сказал: кому як. ось поденний графік виработки за грудень 2024 - 6,5квт панелів - за весь місяць може 8 днів менше 3 квт*г тож за два тижня по-любому сонце щось нагоне. Можливо... Тут ще треба розуміти об'єми використання . Судячи з їх 12квт інвертора-люди мали не мале споживання. Я про те що при обмеженому бюджеті і для забезпечення базового використання (насос опалення, освітлення, інтернет/зв'язок) ємність важливіша за потужність (ми не знаємо як на довго нас залишать без електрики ). Суб'єктивно, не претендую на істину. Особисто я зробив ставку на це-і це мій вибір і моя логіка-намагався знайти баланс. Я розумію що можуть влупити і по перекачці газу , тому гроші які економляні на повноцінних дороговартісних СЕС можна вкласти в піч і дрова-забезпечити собі варіативність. Пи. си. Мені б ваш масив і ваші показники-було б норм. Але не зможу фізично більше 3 квт поставити масиву (навіть при наявності бабала) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому (змінено) 9 минут назад, DimaF сказал: +1 В самые хмурые дни все равно 200 ватт дает, а в морозные январь февраль, даже без солнца выдавало по 500-600, что закрывало пассивное потребление. Так ни кто не спорит. А толку от работы на самого себя когда емкости на все остальное нет? Работа ради работы? Или я чего-то недопонимаю? Чтоб просто гудел и хату грел?)) Змінено 13 годин тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 1 час назад, Nikolay Cherednichenko сказал: акцент на максимальную емкость а не производительность, что для блэкаутов наверное является самым трезвым Ну дт1218 7000 стоил, уже дороже, в чем проблема немного доплатить и купить хотя бы 24в инвертор а акуммуляторы 10кВт часов в любом случае это 10кВт часов , хоть 12, хоть 24 хоть 48. Для дт1218 столько ухищрений приходится придумывать и все равно в итоге это не полноценная автономность. К тому же у него дебильный мппт , который работает непойми как - это я ответственно заявляю, лежит такой как запасной - уже ремонтировал, выбило все мосфеты по низкой стороне. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому (змінено) 6 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: дт1218 7000 стоил, уже дороже, в чем проблема немного доплатить и купить хотя бы 24в инвертор а акуммуляторы 10кВт часов в любом случае это 10кВт часов , хоть 12, хоть 24 хоть 48. Ну скажем, это небольшой момент... Я купил 24в, но вы все равно меня закакали))) (Вам то куй длинный-то рубашка короткая))) Змінено 13 годин тому користувачем Nikolay Cherednichenko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому Ни кто вас не какал , непонятно в чем преимущество именно для вас 24 вольта, ведь видите сами, что 48 не на много дороже. Если уж экономить то смысл тогда в люксповер(?) - есть же дешевле, или мощнее. Вам, кстати пароль инсталятора дали? Или как на сайте написано - 1500грн заплати за то, чтоб к своему инвертору полный доступ иметь? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому (змінено) 1 час назад, SantehnikPPR100 сказал: Ну дт1218 7000 стоил, уже дороже, в чем проблема немного доплатить и купить хотя бы 24в инвертор а акуммуляторы 10кВт часов в любом случае это 10кВт часов , хоть 12, хоть 24 хоть 48. Если речь обо мне, то у меня уже была аккумы и мне нужно было просто поменять инвертор. У меня эта система неспешно развивается с 22го года когда я купил дбж вольт польска на 500вт + 100А агм. Потом докупил еще пару агмов в 23м. Потом когда цены на лиферы стали адекватные добавил 200А лифер. А когда цены на лиферы чуть ли до дна упали добавлял по 314А. Вот в этом году заменил инвертор и добавил панелей на 2,5квт что позволило летом почти автономным быть - за июнь и июль по 8квт потребил из сети. А чтобы перейти на 24 то надо все с нуля делать. Да и я не вижу смысла переходить на 24 - надо сразу на 48. И перейти, в теории, не проблема в финансовом плане, но анализ рисков говорит что не очень оно и имеет смысл этим сейчас заниматься и вкладывать деньги. PS. Был бы Вова в Харькове отдал бы ему свой старый volt polska 1500s вместе с тремя 100А агм и солнечной панелью на 555вт что с ним работала не дорого Змінено 12 годин тому користувачем eam 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 4 минуты назад, eam сказал: Если речь обо мне Я вроде довольно доходчиво написал про свой опыт... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому (змінено) 7 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Ни кто вас не какал , непонятно в чем преимущество именно для вас 24 вольта, ведь видите сами, что 48 не на много дороже. Если уж экономить то смысл тогда в люксповер(?) - есть же дешевле, или мощнее. Вам, кстати пароль инсталятора дали? Или как на сайте написано - 1500грн заплати за то, чтоб к своему инвертору полный доступ иметь? Когда я брал ячейки, не было 152 АН чтоб собрать на 8 000 грн дороже но 48 в систему с growatt. А от 230 ан цена уже была б на 20 000 грн больше, а для меня это 4 панели (и я их куплю) и я уперся в потолок по деньгам. (Сейчас уже 152 АН есть в продаже на NKON) Кастом код есть, а за 1500 это мастер код (не знаю или он мне нужен, скорее всего нет). Змінено 13 годин тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 13 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал: А толку от работы на самого себя когда емкости на все остальное нет? Работа ради работы? Или я чего-то недопонимаю? Батареи меньше садит, а при выработке выше 400 покрывает потребности (газ.котел, свет, холодильники, инет, ТВ), что не понятного!? Комфорт почти абсолютный. 15 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Чтоб просто гудел и хату грел?)) В гараже стоит) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому (змінено) 2 минуты назад, DimaF сказал: выше 400 покрывает Ну тут да. А сколько кВт у вас массив? 2 минуты назад, DimaF сказал: гараже стоит) Недочет)) Змінено 13 годин тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 50 минут назад, vbb сказал: або генератора І тут важливим є потужність генератора щоб за мінімальний час і за адекватні гроші зарядитися...? Чи знову не так? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 2 хвилини тому, Nikolay Cherednichenko сказав: І тут важливим є потужність генератора щоб за мінімальний час і за адекватні гроші зарядитися...? Чи знову не так? в домашньому хазяйстві оптимально 2,5-3,5 квт генератор. по ціні та по споживанню. навіть 2,5 зарядить 5 кв*г батарею за скажіио 3-4 години з урахуванням споживання будинку одночвсно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) 47 минут назад, vbb сказал: в домашньому хазяйстві оптимально 2,5-3,5 квт генератор. по ціні та по споживанню. навіть 2,5 зарядить 5 кв*г батарею за скажіио 3-4 години з урахуванням споживання будинку одночвсно Прикинув. Погоджуюсь.але 5 квт батареї малувато (Але в мене 1,8 квт нажаль генератор) А Вові треба недороге рішення для життєзабезпечення, бажано варіативне. Змінено 12 годин тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) В вас вроді взагалі ще нема акума. Чи комірки вже телепортувались з Нідерландів (?) Чи ви про генератор? Змінено 12 годин тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому Только что, SantehnikPPR100 сказал: В вас вроді взагалі ще нема акума. Чи комірки вже телепортувались з Нідерландів (?) Не розумію суті закиду... Ви уважно читали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому Уважно, пишіть понятніше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) 6 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Уважно, пишіть понятніше 🤣🤣 Написав той - хто навіть свої дописи не адресує... Товариш Сантехнік, ну йо-майо... (Я наприклад завжди відповідаю тому кому хочу адресувати текст, а ви лупашите в общак) Змінено 12 годин тому користувачем Nikolay Cherednichenko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 4 хвилини тому, Nikolay Cherednichenko сказав: А Вові треба недороге рішення для життєзабезпечення, бажано варіативне. я вже не можу нічого радити пану Володимиру там розрахунок на кума, генератор або буржуйку з заміною вікна взимку..... більше перейчається гаджетами .. мабуть там зарядна станція все аирішить та і потому... 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 1 минуту назад, vbb сказал: я вже не можу нічого радити пану Володимиру там розрахунок на кума, генератор або буржуйку з заміною вікна взимку..... більше перейчається гаджетами .. мабуть там зарядна станція все аирішить та і потому... Ну все можливе перебрали вроді в ході дискусії (думок було багато)... Тому вибір за ним. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 40 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал: А сколько кВт у вас массив? 7, на юг) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому @eamспасибо за ответ, Вы я смотрю тоже подпольный "Корейко" судя по емкости И вот тут очередной плюс 12 вольт, в Вовеной ситуации, что сравнительно недорого, на фоне 48 вольт, добавлять емкость, либо когда рынок падает, либо когда деньги появляются, ну и можно оценивать свою необходимость Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз