Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 час назад, eam сказал: datouboss dt-1218 Аккумы 200+314+314, т.е. в сумме где-то в районе 10кВт Походная плитка тоже есть, но после покупки маломощных чайника и микроволновки в ней пока нету необходимости. А бойлей подключил через трансформатор чтобы было куда сливать лишнее солнце. Ну вот, акцент на максимальную емкость а не производительность, что для блэкаутов наверное является самым трезвым подходом при ограниченном бюджете. На днях видел видос как люди вложилися в 12 квт deye и батарею 16 квт (заводскую), панелей не поставили (да и толку от них зимой). В результате не хватало времени зарядится и они сидели без электричества вложившись 4 куска бакинских. И стоял вопрос еще накинут косарик на гену потужного (и +топливо) чтоб что-то вливал в батарейку за адекватное время. (Но я думаю у них отопление на электрике). А зробылы б грубку-и было б им счастье. Ось така куйня малята ...лисичка з'їла колобка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 1 година тому, Nikolay Cherednichenko сказав: (да и толку от них зимой). В результате не хватало времени зарядится и они сидели без электричества кому як. ось поденний графік виработки за грудень 2024 - 6,5квт панелів - за весь місяць може 8 днів менше 3 квт*г тож за два тижня по-любому сонце щось нагоне. моя точка зору - батареї на пережити ніч макс дві - вдень зарядити від сонця або генератора. Змінено 2 години тому користувачем vbb 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 13 минут назад, vbb сказал: кому як. +1 В самые хмурые дни все равно 200 ватт дает, а в морозные январь февраль, даже без солнца выдавало по 500-600, что закрывало пассивное потребление. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 3 минуты назад, vbb сказал: кому як. ось поденний графік виработки за грудень 2024 - 6,5квт панелів - за весь місяць може 8 днів менше 3 квт*г тож за два тижня по-любому сонце щось нагоне. Можливо... Тут ще треба розуміти об'єми використання . Судячи з їх 12квт інвертора-люди мали не мале споживання. Я про те що при обмеженому бюджеті і для забезпечення базового використання (насос опалення, освітлення, інтернет/зв'язок) ємність важливіша за потужність (ми не знаємо як на довго нас залишать без електрики ). Суб'єктивно, не претендую на істину. Особисто я зробив ставку на це-і це мій вибір і моя логіка-намагався знайти баланс. Я розумію що можуть влупити і по перекачці газу , тому гроші які економляні на повноцінних дороговартісних СЕС можна вкласти в піч і дрова-забезпечити собі варіативність. Пи. си. Мені б ваш масив і ваші показники-було б норм. Але не зможу фізично більше 3 квт поставити масиву (навіть при наявності бабала) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 9 минут назад, DimaF сказал: +1 В самые хмурые дни все равно 200 ватт дает, а в морозные январь февраль, даже без солнца выдавало по 500-600, что закрывало пассивное потребление. Так ни кто не спорит. А толку от работы на самого себя когда емкости на все остальное нет? Работа ради работы? Или я чего-то недопонимаю? Чтоб просто гудел и хату грел?)) Змінено 2 години тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 час назад, Nikolay Cherednichenko сказал: акцент на максимальную емкость а не производительность, что для блэкаутов наверное является самым трезвым Ну дт1218 7000 стоил, уже дороже, в чем проблема немного доплатить и купить хотя бы 24в инвертор а акуммуляторы 10кВт часов в любом случае это 10кВт часов , хоть 12, хоть 24 хоть 48. Для дт1218 столько ухищрений приходится придумывать и все равно в итоге это не полноценная автономность. К тому же у него дебильный мппт , который работает непойми как - это я ответственно заявляю, лежит такой как запасной - уже ремонтировал, выбило все мосфеты по низкой стороне. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 6 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: дт1218 7000 стоил, уже дороже, в чем проблема немного доплатить и купить хотя бы 24в инвертор а акуммуляторы 10кВт часов в любом случае это 10кВт часов , хоть 12, хоть 24 хоть 48. Ну скажем, это небольшой момент... Я купил 24в, но вы все равно меня закакали))) (Вам то куй длинный-то рубашка короткая))) Змінено 2 години тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Ни кто вас не какал , непонятно в чем преимущество именно для вас 24 вольта, ведь видите сами, что 48 не на много дороже. Если уж экономить то смысл тогда в люксповер(?) - есть же дешевле, или мощнее. Вам, кстати пароль инсталятора дали? Или как на сайте написано - 1500грн заплати за то, чтоб к своему инвертору полный доступ иметь? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 1 час назад, SantehnikPPR100 сказал: Ну дт1218 7000 стоил, уже дороже, в чем проблема немного доплатить и купить хотя бы 24в инвертор а акуммуляторы 10кВт часов в любом случае это 10кВт часов , хоть 12, хоть 24 хоть 48. Если речь обо мне, то у меня уже была аккумы и мне нужно было просто поменять инвертор. У меня эта система неспешно развивается с 22го года когда я купил дбж вольт польска на 500вт + 100А агм. Потом докупил еще пару агмов в 23м. Потом когда цены на лиферы стали адекватные добавил 200А лифер. А когда цены на лиферы чуть ли до дна упали добавлял по 314А. Вот в этом году заменил инвертор и добавил панелей на 2,5квт что позволило летом почти автономным быть - за июнь и июль по 8квт потребил из сети. А чтобы перейти на 24 то надо все с нуля делать. Да и я не вижу смысла переходить на 24 - надо сразу на 48. И перейти, в теории, не проблема в финансовом плане, но анализ рисков говорит что не очень оно и имеет смысл этим сейчас заниматься и вкладывать деньги. PS. Был бы Вова в Харькове отдал бы ему свой старый volt polska 1500s вместе с тремя 100А агм и солнечной панелью на 555вт что с ним работала не дорого Змінено 50 хвилин тому користувачем eam 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 4 минуты назад, eam сказал: Если речь обо мне Я вроде довольно доходчиво написал про свой опыт... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 7 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Ни кто вас не какал , непонятно в чем преимущество именно для вас 24 вольта, ведь видите сами, что 48 не на много дороже. Если уж экономить то смысл тогда в люксповер(?) - есть же дешевле, или мощнее. Вам, кстати пароль инсталятора дали? Или как на сайте написано - 1500грн заплати за то, чтоб к своему инвертору полный доступ иметь? Когда я брал ячейки, не было 152 АН чтоб собрать на 8 000 грн дороже но 48 в систему с growatt. А от 230 ан цена уже была б на 20 000 грн больше, а для меня это 4 панели (и я их куплю) и я уперся в потолок по деньгам. (Сейчас уже 152 АН есть в продаже на NKON) Кастом код есть, а за 1500 это мастер код (не знаю или он мне нужен, скорее всего нет). Змінено 2 години тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 13 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал: А толку от работы на самого себя когда емкости на все остальное нет? Работа ради работы? Или я чего-то недопонимаю? Батареи меньше садит, а при выработке выше 400 покрывает потребности (газ.котел, свет, холодильники, инет, ТВ), что не понятного!? Комфорт почти абсолютный. 15 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Чтоб просто гудел и хату грел?)) В гараже стоит) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 2 минуты назад, DimaF сказал: выше 400 покрывает Ну тут да. А сколько кВт у вас массив? 2 минуты назад, DimaF сказал: гараже стоит) Недочет)) Змінено 1 година тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 50 минут назад, vbb сказал: або генератора І тут важливим є потужність генератора щоб за мінімальний час і за адекватні гроші зарядитися...? Чи знову не так? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 хвилини тому, Nikolay Cherednichenko сказав: І тут важливим є потужність генератора щоб за мінімальний час і за адекватні гроші зарядитися...? Чи знову не так? в домашньому хазяйстві оптимально 2,5-3,5 квт генератор. по ціні та по споживанню. навіть 2,5 зарядить 5 кв*г батарею за скажіио 3-4 години з урахуванням споживання будинку одночвсно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 47 минут назад, vbb сказал: в домашньому хазяйстві оптимально 2,5-3,5 квт генератор. по ціні та по споживанню. навіть 2,5 зарядить 5 кв*г батарею за скажіио 3-4 години з урахуванням споживання будинку одночвсно Прикинув. Погоджуюсь.але 5 квт батареї малувато (Але в мене 1,8 квт нажаль генератор) А Вові треба недороге рішення для життєзабезпечення, бажано варіативне. Змінено 55 хвилин тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) В вас вроді взагалі ще нема акума. Чи комірки вже телепортувались з Нідерландів (?) Чи ви про генератор? Змінено 1 година тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Только что, SantehnikPPR100 сказал: В вас вроді взагалі ще нема акума. Чи комірки вже телепортувались з Нідерландів (?) Не розумію суті закиду... Ви уважно читали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Уважно, пишіть понятніше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 6 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Уважно, пишіть понятніше 🤣🤣 Написав той - хто навіть свої дописи не адресує... Товариш Сантехнік, ну йо-майо... (Я наприклад завжди відповідаю тому кому хочу адресувати текст, а ви лупашите в общак) Змінено 1 година тому користувачем Nikolay Cherednichenko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 4 хвилини тому, Nikolay Cherednichenko сказав: А Вові треба недороге рішення для життєзабезпечення, бажано варіативне. я вже не можу нічого радити пану Володимиру там розрахунок на кума, генератор або буржуйку з заміною вікна взимку..... більше перейчається гаджетами .. мабуть там зарядна станція все аирішить та і потому... 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 минуту назад, vbb сказал: я вже не можу нічого радити пану Володимиру там розрахунок на кума, генератор або буржуйку з заміною вікна взимку..... більше перейчається гаджетами .. мабуть там зарядна станція все аирішить та і потому... Ну все можливе перебрали вроді в ході дискусії (думок було багато)... Тому вибір за ним. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 40 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал: А сколько кВт у вас массив? 7, на юг) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз