sktd Опубліковано: В суботу в 21:25 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 21:25 12 часов назад, allanek сказал: Я вподобайку за інше поставила- за стовпи. Не за їх кількість, бо їх там забагацько, а за те, що вони гарного розміру в товщині. Не знаю, чия то була пропозиція- не заощаджувати на стовпах, але рішення розумне. Бо часто бачу, начебто, нормальні будинки, і на тобі "подаруночок" - стовпи тераси або стоянки виглядають так, наче ті дахи тераси та стоянки штахетником підперли. Взагалі, я далека від такого вигляду будинку, але в цьому випадку, будинок зі стовпами та терасами, сам по собі, мені виглядає гармонійно і вписується в навколишнє середовище лісу та пагорбів. Хай господарю там живеться добре. Дякую. Стовбів не багато, а як потрібно. Свайний фундамент з кроком 2м. Верхній прогон стоїть прямо на сваях. Корінний. І за рахунок платформи( технологія будівництва каркасних будинків) додатково надає міцності конструкції. Товщина стовбів 200*200. На них лягає спарена балка 50*200( прогон). Три ряди. Це Карпати. Погані грунти. Схил. Вітрові навантаження. Снігове навантаження. Хочу спати спокійно. І щоб замовник і мій товариш, залишався задоволений і моїм товаришем. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cherednik Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому В 12.11.2023 в 09:43, sktd сказал: Я не прибічник використання свіжоспиляного лісу. Це дружній проект. А в комерційних роботах потрібно використовувати сухий калібрований матеріал. На жаль , боротися практично неможливо. вітаю. що можете сказати про варіант взяти свіжопил (в холодну пору) просушити його в штабелі 3-4 місяці, зробити силовий каркас і так ще дати місяців 2 посохнути (літній період) до моменту утеплення та закриття плівками? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cherednik Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому В 15.03.2017 в 11:16, sktd сказал: Как для продавцов, то нужно на всю крышу. нещодавно дивився відео Олександ Терехов (думаю знаєте про кого йде мова ) то він розповідав, що осб плита перетворилася в труху під бітумкою - через те що коли сонце гріє на плиту то вона нагрівається повітря конденсіє на стику осб-бітумка і відповідно виникає волога. І що бітумна покрівля - це найгірший варіант покриття. Що ви про це думаєте? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Про захист кромки ОСБ плити торцевим захистом для дерева пан Терехов не знає (( 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#roofinspector Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 3 часа назад, cherednik сказал: нещодавно дивився відео Олександ Терехов (думаю знаєте про кого йде мова ) то він розповідав, що осб плита перетворилася в труху під бітумкою - через те що коли сонце гріє на плиту то вона нагрівається повітря конденсіє на стику осб-бітумка і відповідно виникає волога. І що бітумна покрівля - це найгірший варіант покриття. Що ви про це думаєте? Терехов - это блоггер, домостроительный стендаппер, который вынужден регулярно выкладывать ролики, чтобы не потерять монетизацию. Соответственно он не вникая в тему рассказывает какую-то хайповую дичь, лишь бы просмотры получить. Не всегда но часто. Пи сути вопроса - полный бред. Дело не в стыке (которых не избежать) а в избыточной влаге, которая туда попала. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Та там они все такие. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cherednik Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 09.03.2021 в 22:11, sktd сказав: Для нормального каркасного будинку ,краще використовувати крок 417. Для двухповерхового другого за 417 не може бути. багато років читав про каркасні будинки, але таку цифру вперше почув. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cherednik Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 14.03.2021 в 22:28, sktd сказав: І останнє про стіни . Важлива частина- це на чому стіни стоять . Не фундамент , а те на що їх кріплять. Нижня обв'язка чи її відсутність. Як це виглядає. В класичному каркасніку підлога дерев'яна і стіни прибиваються до підлоги. Підлогу і перекриття розберемо далі. Це проста ситуація , відмічаються лінії і виставляються стіни , після чого прибиваються до балок і лобової дошки підлоги. Але є більш складна процедура. Ця процедура виконується ,як і для дерев'яної підлоги ,так і для монтажу стін на бетонні основи. З збільшенням популярністі теплої підлоги використовується все частіше. Це нижній об'вязочний брус. Тут у нас можна надивитись на любі варіанти. Частіше всього для легкого розводу клієнта , пропонують об'вязочний брус із дуба чи ліствінніци. Використання таких матеріалів абсолютно не доцільно. Як маркетинговий хід - непоганий. Технічно - нема про що балакати. В любому випадку , між бетоном і об'вязочний брусом є бітумна , ізолююча прокладка. І ,якщо все зроблено правильно ,то ніякої ролі не має ,з якого дерева виконаний об'вязочний брус. Наступне ,це кріплення об'вязочного бруса до бетону. В ідеальному варіанті ,це шпількі ,які вмонтовані в основу, ще в процесі побудови фундамента. Але такі варіант дуже рідко зустрічається. Більш використовувана схема ,це анкер 10*100 чи 10*120.;Під об'вязочний брус товщиною в 40 - 45 мм.. Як відсікаючий елемент між обв'язкою і бетоном використовується еврорубероїд 3 мм , для спокійного життя можна скласти в два шари. Мазання обвязочного бруса бітумом чи антісептіками ,можливе. Але особливого результата не дає. Важливо розуміти ,що нижня обв'язка ,це варіант спрощення собі життя при монтажу. Коли збірається дерев'яна підлога ,то вона обов'язкова. Несучі балки треба закріпити до бетона. Але коли підлога бетона , тоді стіни можливо закріпити прямо до бетона. Так само і до дерев'яної підлоги. Нижня обв'язка частіше використовується при монтажі готових стін з завода. Практично все про початок будівництва . Якщо є зауваження і питання - питайте. Наступна розповідь: верхня обв'язка і перекриття. Перекриття першого і другого поверху. Також була думка завчасно закласти шпильки для кріплення стін, однак подумав що коли будуть шпильки стирчати з фундаменту буде не зручно зібрану стіну ставити на своє місце, тому вирішив закласти закладні а саме проволку 5,5 мм мяку, і коли все стане на свої місця проволкою звязати усі стіни до фундаменту. відстань облав 1,5 м. Внутрішні перегородки відповідно на анкера до бетону вже по місцю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз