Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Женская стройка дома из газобетона без помощников

Сарочка

Рекомендовані повідомлення

30.10.2024 в 11:44, Фрай сказав:

………………………………Ой! @Сарочка
Здається у когось сьогодні День народження?народження? 
……………………………………………………
image.gif.d2c2ab62039b8ee66c556394972e76bb.gif

IMG_7269.thumb.jpeg.27035cb9be4d5d78b8e615aee077d457.jpeg

…………………………………………………………………………………………………image.gif.52b8640e19b71954a2156815a7237332.gif

Дякую за такі теплі вітання!

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• 8 місяців потому...

Якось взяла  себе до купи і знов почала щось робити. Ніщо так не стимулює, як захват дорозі новим і сусідом.😀

О. Паркан, якій був мені не дуже потрібний, бо мріяла про відкриту єкспозицію. Галявина перед домом, мені так подобалось. Мені не подобалось паркани , вулиця дуже обмежена домами і ми з останніх в тупику,і вулиця не прохіднаі тому її обрала за це.
 Але з часом ставлення змінилось. Дім бабусі напроти зайняли . бабусю більше  не відпускають з будинку . Живе взаперті - іі діти її вибір.
  Але почалося захоплювання  скрізь . Буквально захоплення по шматочку від всіх сусідів. 
Якщо не поставил паркан 2 метра - це вважається незайманий, настільки, що до твого дому впритул починають тулиться , тулитися дуже нахабно, настільки, що на паркані висять працівники Хазяїна ( це просто найманий люди які бруківку робили), ламають бузок, тількі щоб вивільнити рух камазу, якій на спільну дорогу посередині висипал щебень і намагається його оминути, бо Хазяїн  казав”  сипати тут”

коротше кажучі настав мені паркан.  Бо сусід за два рокі захоплює 3 метра дорозі і розповідає, що це так завжди було  і то що дорога  тепер колею буде десь тут. Тобто в тебе. А тут в мене будуть разврот з заїздом в ще одні ворота, то посунься…

нагадую, що в цей темі я колись казала, що не можу заїхати камазом, бо дорога вузька,  дерева , зелень,клумби,тому ні міксера, ні щось подібне на цей базі не можу зробити, бо мені здавалося, що це порушить уклад місцевих…..

А, то я помилялася. Треба було просто бути більш,,,, скотинякою і чавити ту грунтовку , вона все стерпить і  потім прийдуть сусіди і закидають 40 см просідання ґрунту самі.  
Головне за те, не треба просити вибачення, тоді то і все як норм буде, начеб то  і не було

.  А за то ,що ця машина майже не впала в твій дім , бо загрузла( ну я і що , що я в цей час робила опалубку під підпірну стіну,  і зламала її, ну то таке, то  ж сама винна. Мені ж все ще не було на часі ставити паркан

Еее  я дуже дружно живу з людьми- я завжди всім допомагаю , і мені також. Л полюбляю людей і це взаємно. Я швидко здружилася з місцевими і мені від них була велика допомога , за що всім я дуже дякую.     Але це випадок , коли сусід …. Не має до мене добросусідской поваги. Це трохи дивно.  Але таке. Змушує рухатись кудись. Почала з паркану и підпірний стени. Закінчила напевно « квіткарником» . В планах заплести трояндам і весь паркан стіною.  . То паркан є троянди висаджени. Даже трохи квітнуть, до вирішального вигляду десь два- три рокі. Ну і фасад…….. щось треба з ним зробити напевно. . Мабуть восени займусь. 
Ось це все ліричне. Перейдемо до практики. Відстань між будинком і парканом 1,5 метра . 80-60 перепад від дорозі , місцевость має ухил. Тому така собі підпірна стіна. . Пятка 40*40 см в основані, одна стіна грунт, і інша звичайна опалубка із гімна і палок( то що було от прям зараз) супер рівність потрібна була зовні, то там опалубка з осб на брусі щитами.. знутри буде плитка. Грунт вировнен  біля будинку і закрит 2 шара і геотканини. . Не вирішила що хочу. Бетон і бруківку не хо. 
з одной сторони  будинок зашитий глухою часткою г образного паркана. То щоб заходити внутрішню частину між паркано та будинком, та одночасно та мати приватність, іншу , дзеркальну , зробила з величезною хвірткою,  . Такій собі балкон величезний

PS паркан знов варила сама , з кованим і елемента і не дуже впиралася , на мінімалках все одно буде з часом зелена стіна.

IMG_5762.jpeg

IMG_5761.jpeg

IMG_0830.jpeg

IMG_5619.jpeg

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 13
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Я б до цього посту щодо паркана, відсилала б всіх хто вагається, а потрібен йому той паркан чи ні....

• Лайк 3
Посилання на коментар

2 хвилини тому, irina1969 сказав:

відсилала б всіх хто вагається, а потрібен йому той паркан чи ні....

І почула у відповідь, що з сусідами треба жити мирно, тоді і паркану не треба. Я вже проходила таке  на форумі. Тільки посміхаюсь, коли чую, що паркан не потрібен, бо від самого себе залежить, які відношення з сусідами. Але, коли проходиш приблизно таке, як в Ані - дорога через мою  ділянку, бо вантажівкам та міксеру з бетоном так зручно їхати та заливати фундамент, що на 2 поверхи вниз; то віддай мені свої 3 кв.м ділянки, бо виконроб посадив будинок криво, а вона мені віддасть 3кв.м внизу землі, що належить Водоканалу; то мовчки кілки пересунути та сподіватись, що я не буду переміряти та робити акт з геодезистом. Тож, коли ці її примхи стали вже  зовсім нестерпними, вона отримала свій самий великий жах - європаркан з чорновою стороною до неї. Бо спочатку була мова за дерев'яний (по-людськи), щоб кожен собі пофарбував в який хоче колір. Ні, пів року колупала мозок...можу ще продовжувати, але  навіщо? Мовчки замовила той європаркан і поставила. Там теж не обійшлось без вистави - прибігла зі сльозами та почала про те, що вона хотіла товаришувати з нами, щоб , взагалі, не ставити паркан між ділянками. Товаришувати після того, як я з'ясувала, що вона, ще трохи і була б власницею трансформатору, на який  кожен з сусідів ( я+ ще 2 сусіда крім неї) скидались по 6000дол. Не вийшло, але це був шок для всіх нас ( сусідів). Все виправили, кожен з нас мав право на той трансформатор і одразу з'явився паркан між нами та нею, заввишки 2,5 метри. Жалкую що не 3 метри. Тож Аня зробила все , як треба. Ані співчуваю, бо добре розумію, що таке мати отаке в сусідах. 

До речі, з появою паркану вона заспокоїлась, бо їй дали зрозуміти, що колупати нам мозок чайною ложечкою їй більше не дозволять. 

Аня, будинок, навіть без фасаду, має затишний вигляд. Уявляю, яка краса буде з фасадом та парканом з квітучими трояндами. 

• Лайк 5
  • Дякую 1
Посилання на коментар

13 часов назад, Сарочка сказал:

Якось взяла  себе до купи і знов почала щось робити. Ніщо так не стимулює, як захват дорозі новим і сусідом.😀

О. Паркан, якій був мені не дуже потрібний, бо мріяла про відкриту єкспозицію. Галявина перед домом, мені так подобалось. Мені не подобалось паркани , вулиця дуже обмежена домами і ми з останніх в тупику,і вулиця не прохіднаі тому її обрала за це.
 Але з часом ставлення змінилось. Дім бабусі напроти зайняли . бабусю більше  не відпускають з будинку . Живе взаперті - іі діти її вибір.
  Але почалося захоплювання  скрізь . Буквально захоплення по шматочку від всіх сусідів. 
Якщо не поставил паркан 2 метра - це вважається незайманий, настільки, що до твого дому впритул починають тулиться , тулитися дуже нахабно, настільки, що на паркані висять працівники Хазяїна ( це просто найманий люди які бруківку робили), ламають бузок, тількі щоб вивільнити рух камазу, якій на спільну дорогу посередині висипал щебень і намагається його оминути, бо Хазяїн  казав”  сипати тут”

коротше кажучі настав мені паркан.  Бо сусід за два рокі захоплює 3 метра дорозі і розповідає, що це так завжди було  і то що дорога  тепер колею буде десь тут. Тобто в тебе. А тут в мене будуть разврот з заїздом в ще одні ворота, то посунься…

нагадую, що в цей темі я колись казала, що не можу заїхати камазом, бо дорога вузька,  дерева , зелень,клумби,тому ні міксера, ні щось подібне на цей базі не можу зробити, бо мені здавалося, що це порушить уклад місцевих…..

А, то я помилялася. Треба було просто бути більш,,,, скотинякою і чавити ту грунтовку , вона все стерпить і  потім прийдуть сусіди і закидають 40 см просідання ґрунту самі.  
Головне за те, не треба просити вибачення, тоді то і все як норм буде, начеб то  і не було

.  А за то ,що ця машина майже не впала в твій дім , бо загрузла( ну я і що , що я в цей час робила опалубку під підпірну стіну,  і зламала її, ну то таке, то  ж сама винна. Мені ж все ще не було на часі ставити паркан

Еее  я дуже дружно живу з людьми- я завжди всім допомагаю , і мені також. Л полюбляю людей і це взаємно. Я швидко здружилася з місцевими і мені від них була велика допомога , за що всім я дуже дякую.     Але це випадок , коли сусід …. Не має до мене добросусідской поваги. Це трохи дивно.  Але таке. Змушує рухатись кудись. Почала з паркану и підпірний стени. Закінчила напевно « квіткарником» . В планах заплести трояндам і весь паркан стіною.  . То паркан є троянди висаджени. Даже трохи квітнуть, до вирішального вигляду десь два- три рокі. Ну і фасад…….. щось треба з ним зробити напевно. . Мабуть восени займусь. 
Ось це все ліричне. Перейдемо до практики. Відстань між будинком і парканом 1,5 метра . 80-60 перепад від дорозі , місцевость має ухил. Тому така собі підпірна стіна. . Пятка 40*40 см в основані, одна стіна грунт, і інша звичайна опалубка із гімна і палок( то що було от прям зараз) супер рівність потрібна була зовні, то там опалубка з осб на брусі щитами.. знутри буде плитка. Грунт вировнен  біля будинку і закрит 2 шара і геотканини. . Не вирішила що хочу. Бетон і бруківку не хо. 
з одной сторони  будинок зашитий глухою часткою г образного паркана. То щоб заходити внутрішню частину між паркано та будинком, та одночасно та мати приватність, іншу , дзеркальну , зробила з величезною хвірткою,  . Такій собі балкон величезний

PS паркан знов варила сама , з кованим і елемента і не дуже впиралася , на мінімалках все одно буде з часом зелена стіна.

IMG_5762.jpeg

IMG_5761.jpeg

IMG_0830.jpeg

IMG_5619.jpeg

До вас донецькі переїхали?:) Чи місцеві жлоби?

В будь-якому разі ота бордюрна стрічка не надто допоможе від розвороту вантажівок. Це ви й самі вже зрозуміли після пошкодженой опалубки. А ось великі камінці (чим більші тим краще) ну дуже дисциплінують тупих водіїв. Перевірено на практиці. До їх появи в мене регулярно хтось  заїздив на придомову, а зараз єдине місце для розвороту - в'їзд на ділянку (до воріт зрозуміло), де основа під бруківкою зроблена з урахуванням вантажівок.

Спойлер

345033923_.thumb.png.acc8726e9dc94f812ca9bc037454f28b.png

Змінено користувачем Vikctor
  • Лайк 3
Посилання на коментар

40 хвилин тому, Vikctor сказав:

А ось великі камінці (чим більші тим краще)

Ми зрозуміли, що треба захистити галявину за парканом, як тільки почали її облаштовувати. Те, що зробили щебеневу доріжку між дорогою та галявиною, щоб автівки мали змогу там зупинитись, не рятувало від довбні, що заїжджали просто на галявину. Тому купили декоративні стовпчики у Ковальської та закопали на межі галявини та щебеню. Недороге та дієве рішення. Сусіди подивились на нас і собі зробили так само. Це дуже допомогло і нам, і сусідам. Бо були ситуації, коли завдяки тим стовпчикам паркан залишився цілим і в нас, і в сусіда. 

Аня, перепрошую, що не сховала світлину під спойлер. 

Изображение 2156.jpg

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 6
Посилання на коментар

08.07.2025 в 12:56, Vikctor сказав:

До вас донецькі переїхали?:) Чи місцеві жлоби?

В будь-якому разі ота бордюрна стрічка не надто допоможе від розвороту вантажівок. Це ви й самі вже зрозуміли після пошкодженой опалубки. А ось великі камінці (чим більші тим краще) ну дуже дисциплінують тупих водіїв. Перевірено на практиці. До їх появи в мене регулярно хтось  заїздив на придомову, а зараз єдине місце для розвороту - в'їзд на ділянку (до воріт зрозуміло), де основа під бруківкою зроблена з урахуванням вантажівок.

Приховати вміст

345033923_.thumb.png.acc8726e9dc94f812ca9bc037454f28b.png

Бачу в вас хвойникі .
А як ви їх захищаєте від собак. Бо сусід спочатку висадив вишню, а потім в додаток  бліжче до дорозі посадив ялинку ,  десь на відстані 70 см від колії, ну то таке.
Але в нас настільки затишна вулиця, що на ней є собаки тропою бігають. Звісно, що безпритульни, але чиповани, соціалізіровани, то їх кормлять і не чіпають.  Вони майже охайно виглядають, якщо позвати, будь як, то підійдуть, їх не то щоб багато , але з десяток напевно буде . Окремо бігають одна від одной. Саме цей троп ой по колу, завжди , чомусь в одному напрямку.
То на ту ялинку дзюрчить три разі ( з різних сторін, кожна, коли ялинка стала червоною( на мій погляд була засцяна остаточно, то тепер вона хоча  в загорожці, але собаки продовжують на ней сцяти, на ту огорожу.)  я не уявляю ялину посеред дорозі. Якщо вона виросте, сусід напевно якось має інше бачення розвітку рослин. То я їй щиро бажаю померти зараз ніж потім, 
То хвойники  на паркані, в нашій місцевості, то ну дуже складно 

Посилання на коментар

43 минуты назад, Сарочка сказал:

Бачу в ас хвойникі. А як ви їх захищаєте від собак. Бу сусід спочатку висадив вишню, а потім посадив ялинку( схоже на глобозу . Але в нас настільки затишна вулиця, що на ней є собаки тропою бігають. Звісно, що безпритульних, але чиповани, соціалізіровани, то їх кормлять і не чіпають.  Вони майже охайно виглядають, якщо позвати, будь як, то підійдуть, їх не то щоб став, але з десяток напевно буде .
То кожна на ту ялинку дзюрчить три разі кожна, коли ялинка стала червоною( на мій погляд була засцяна остаточно, то тепер вона в загорожці, але собаки продовжують на ней сцяти, на огорожу.
То хвойники  на паркані, в нашій місцевості, то ну дуже складно складно. І то по нашій вулиці ще собак не вигулюють, масово, як на сусідній. Де люди роблять вигляд що їх маленький собаці в одежі клумби. , випромінюють хмару ромашок, а сцють на клумби. Чомусь так роблят переселенці. Але з часом перевиховиваються , отримав люлей.  Але ж їх багато, постійно нови. В мене велики собакі, то як їх виволять на повідку на вигул , то на нашу вулицю не заходять вигульщикі собак, через то, що бояться зустрітися з великою собакою . 
PS
до речі, алабай в наморднику  все одно людей вражає і лякає. Жодна людина собрала не була, з собаками 7/8.

Я не знаю що вам відповісти стосовно собак, бо уяви не маю чи дзюрять вони на мої сосни/яливці на прибудинковії території. Рослини виглядають чудово. В мене взагалі ці два вида найбільш безпроблемні. Ось ялинки в мене не ростуть хоч плач. Вже під штуку баксів пропало в мріях їх виростити і більше не саджатиму.

Посилання на коментар

9 хвилин тому, Vikctor сказав:

Я не знаю що вам відповісти стосовно собак, бо уяви не маю чи дзюрять вони на мої сосни/яливці на прибудинковії території. Рослини виглядають чудово. В мене взагалі ці два вида найбільш безпроблемні. Ось ялинки в мене не ростуть хоч плач. Вже під штуку баксів пропало в мріях їх виростити і більше не саджатиму.

Ну так працює на всіх хвойниках,( туї також)  схоже ваші не приваблюють собак, чі вас собак малувато. , бо це виглядає наче кислотою випалюють рослину. А чому в вас не растуть ялинки ? Це ж не сама складна рослина? Якщо не саджати її великою, звісно., з великою то дійсно танці з бубнами прі посадки , і потім ще треба пару років танцювати.

Посилання на коментар

1 час назад, Сарочка сказал:

Бачу в вас хвойникі .

12 минут назад, Сарочка сказал:

Ну так працює на всіх хвойниках,( туї також) 

Сорри, но правильно говорить хвойные, т.к. хвойники - это отдельный род или класс растений (эфе́дра), к которым туи, сосны, ёлки, можжевельники и прочие, о которых вы подразумевали, не относятся.

Змінено користувачем eam
  • Лайк 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, eam сказав:

Сорри, но правильно говорить хвойные, т.к. хвойники - это отдельный род растений, к которым туи, сосны, ёлки, можжевельники и прочие, о которых вы подразумевали, не относятся.

так ви маєте рацію, правильно писати хвойні, а не хвойники, дякую

Посилання на коментар

24 минуты назад, Сарочка сказал:

А чому в вас не растуть ялинки ? Це ж не сама складна рослина? Якщо не саджати її великою, звісно., з великою то дійсно танці з бубнами прі посадки , і потім ще треба пару років танцювати.

Через воду - в мене зі скважини вона має багато солейі великій піаш. Напевно ялинки до цього чутливі. Досі вижила лишень одна фробург й пара сербських ледь живі.

Посилання на коментар

1 година тому, Vikctor сказав:

Через воду - в мене зі скважини вона має багато солейі великій піаш. Напевно ялинки до цього чутливі. Досі вижила лишень одна фробург й пара сербських ледь живі.

Так, ялині потрібен кислий ґрунт, гарний, пухкій. Захист від ваших спекотних суховеев, в вас більш спекотно влітку, та захист від весняних опіків.

Тобто все ж такі , можливо, це не банани , якщо дуже хо , якщо підібрати північну , захищену експозицію, з вологістю.  Разкіслять ваш лужний ґрунт ( хоча в мене також також трохи лужний-6 , вода ph 7,2 і ялинки тут теж вже танці.) мульчування бажано хвойним опадом ( від нього мікоріза, ну хочаб додати багато кори сосни в яму  на ваш грунт). Ну і завжди кисле добриво, та іноді доведеться додатково кіслой рідиною проливати. По уровню складності, напевно, як гортензію крупнолистову вирощувати, тількі іі ще і укривати потрібно на зиму, а вас тількі затишний куточок знайти

Карликови форми типу глобоза , та карликові типу коники все ще можуть , на такому зростати.  Якщо саджати маленькими Ну і правильно посадити, та вчасно і достатне вологі  . я разумію, що складно знайти на ділянці уявни Карпати, але треба тримати в голові саме такі умови, як ідеал. То приблизно створити схожі- менш  вітрів, менш сонця

ялини погано переносять сухій ґрунт , не полюбляють крапельного поливу, їм потрібен глибокій на 30 см мін полив, але болота теж не полюбляють, то, якщо грунт досить пухкій, треба ставити спицю на полив, а не просто краплю, щоб вона глибоко на 30-50 см змочувала коріння, бо вони в них глибоко разташовани, це не сосна з поверхневою кориневою.. Кисле добриво ,в такому випадку ,теж під спицю закладати. 
. Це не порада, якщо все ще бажання, то пробувать можна, з меншім віком рослини, щоб не було так боляче. Менші краще приживаються, до речі, на мій досвід.

Посилання на коментар

8 часов назад, Сарочка сказал:

бо вони в них глибоко разташовани, це не сосна з поверхневою кориневою..

Аня, з точністю до навпаки. У сосни дуже глибока стрижнева коренева система, що легко дістає до ґрунтових вод. Тому сосна може рости на галімому піску, який ніколи не поливається. Ялинка ж - болотяне дерево з поверхневою кореневою системою. Для неї ідеальні умови - це кислий мокрий торф на болоті.

Стосовно собак та їх шкоди туям. Перевірено практикою, якщо обробляти туї від грибкових захворювань профілактично, ніякі собаки нічого не випалюють. Можливо, собача сеча сприяє заселенню грибкових, не знаю. Але якщо туї обробляються кожні 2 тижні - нічого не "вигорає". Мабуть, з іншими хвойними та сама проблема.

• Лайк 3
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...