Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Свій дім (Щоденник будівництва)

111zerg111

Рекомендовані повідомлення

3 хвилини тому, ЯД сказав:

Ну там вроде как камин

Я зрозуміла що камін. Але в каміні може бути димохід, а може бути шахта с трубами гарячого повітря подібний конструкції . Якщо це димохід, то виглядає він не нормально. Якщо шахта то допустимо.

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Сарочка сказав:

Я зрозуміла що камін. Але в каміні може бути димохід, а може бути шахта с трубами гарячого повітря подібний конструкції . Якщо це димохід, то виглядає він не нормально. Якщо шахта то допустимо.

А дым куда? 

Может потом туда нержу будут вставлять.

Посилання на коментар

Це димохід, каміна не буде, взагалі не планувалось ніяких димоходів, але війна показала що краще щоб була альтернатива електриці, тому димохід роблю, а там побачимо , якщо буде необхідність буде встановлений резервний твердопаливний котел

Посилання на коментар

12 часов назад, Сарочка сказал:

Що ненормального в ньому?

Посилання на коментар

10 часов назад, ЯД сказал:

А дым куда? 

Может потом туда нержу будут вставлять.

Дим як зазвичай наверх )) буде вихід димаря разом з вентиляцією вище даху

Стосовно труб всередині це як варіант, поки що я про це не думаю бо воно закладається як резерв, якщо ситуація дасть Бог стабілізується після нашої перемоги, я його просто заглушку назавжди і буде як і планувалося опалення електрикою. А якщо буде якась проблема буду консультуватись зі спеціалістами як там розмістити підключити і тд твердопаливний котел

Посилання на коментар

59 хвилин тому, 111zerg111 сказав:

каміна не буде, 

Я теж була такої думки, коли будували будинок. Але, в останню мить, вирішили, що поставимо камінопіч. І це було найкращим рішенням, яке приймалось , поки будувались.

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар

5 хвилин тому, 111zerg111 сказав:

Стосовно труб всередині це як варіант, поки що я про це не думаю бо воно закладається як резерв, якщо ситуація дасть Бог стабілізується після нашої перемоги, я його просто заглушку назавжди і буде як і планувалося опалення електрикою. А якщо буде якась проблема буду консультуватись зі спеціалістами як там розмістити підключити і тд твердопаливний котел

Стенки внутри не гладкие у вас. Сажа на них оседать сильно будет 

Посилання на коментар

4 минуты назад, ЯД сказал:

Стенки внутри не гладкие у вас. Сажа на них оседать сильно будет 

Ну типу того)) але я бачив як у кума в 22му році пробивали стіну для того щоб вивести трубу, я ж зробив канал, а там спеціалісти якщо що скажуть , треба то вставлю туди трубу . Просто передбачаю так би мовити місце заздалегідь)) я все ж таки розраховую що воно не знадобиться і буде просто електрокотел

Посилання на коментар

3 хвилини тому, 111zerg111 сказав:

Ну типу того)) але я бачив як у кума в 22му році пробивали стіну для того щоб вивести трубу, я ж зробив канал, а там спеціалісти якщо що скажуть , треба то вставлю туди трубу . Просто передбачаю так би мовити місце заздалегідь)) я все ж таки розраховую що воно не знадобиться і буде просто електрокотел

Вы просто когда дальше муровать будете, с внутренней стороны заглаживайте, чтобы соплей раствора не оставалось

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

Так кладка з середини поштукатурена і затерта під рукавицю, напливи деякі в місцях де був закладений пінопласт, але ж типу так, кладка не рівна тому і канал в середині такий собі, щось з цеглою в мене взагалі ніяк не виходить потоваришувати, але вже як є, якщо що труба всередині все виправить))

• Лайк 1
Посилання на коментар

Якщо гільзувати цей отвір, то взагалі то все одно як вам ту шахту викладуть. АЛЕ

Але ні в якому разі це не повиннно бути  ось це , що зараз на фото,  бути димарем каміну,  ось так, як воно зараз- з напливами.

. Ну добре, не Шіделем єдині, але, якщо наважились ось прям ,  зовсім якусь саморобну штуку, в в вигляді каміну , то до створення димоходу, теж треба привернуть увагу. Це сама небезпечна штука в домі.
Ось прям сама- сама, .
Це як вогнище посерд будинку розпалити. Якщо ви міркуєте, що ви з одній строні його в скло спрятали і це вже безпечно, то це не так -не працює. 

Ваш димохід виглядає зараз більш погано , ніж в старому сіляньському домі, де піч клали після 3 бутилок водяри., і це не просвіт в кінці тунелю. , це тупо край життя мешканців майбутнього будинку , якщо це  одоробло залишиться , як димохід ,
з всій повагою , без образ

Якщо ви його залишити як є . То коли буде пожар, це просто час. Ви ніколи цю скелю сталогмітв не зможете гарно почисти . Тому , або гальзувати, або робити як треба, а не ось так робити далі

Посилання на коментар

13 годин тому, 111zerg111 сказав:

Це димохід, каміна не буде, взагалі не планувалось ніяких димоходів, але війна показала що краще щоб була альтернатива електриці, тому димохід роблю, а там побачимо , якщо буде необхідність буде встановлений резервний твердопаливний котел

Не зрозуміло. Топка вже є. Як так каміна нема?  Чі ви каміном називаєте щось взагалі ?

Посилання на коментар

12 годин тому, 111zerg111 сказав:

Єєє , ось тут знов проблемка. Вихід однією шахтою біля димоходу каміну ось ціх двух отворів,зліва, та справа,  що  вас напевно вінтіляція. Біля отвору якій , напевно,  отвір димоходу, то це дуже- дуже- дуже погана ідея.  Але це знов не зрозуміло, бо це  по фото,  без ваших остаточних коментарів.

Посилання на коментар

11 годин тому, 111zerg111 сказав:

Так кладка з середини поштукатурена і затерта під рукавицю, напливи деякі в місцях де був закладений пінопласт, але ж типу так, кладка не рівна тому і канал в середині такий собі, щось з цеглою в мене взагалі ніяк не виходить потоваришувати, але вже як є, якщо що труба всередині все виправить))

Не ну я намагалась дуже обережно викласти свою думку. Але якщо це « під рукавивицю» на фото , то все , я пас.  

Посилання на коментар

45 хвилин тому, Сарочка сказав:

Єєє , ось тут знов проблемка. Вихід однією шахтою біля димоходу каміну ось ціх двух отворів,зліва, та справа,  що  вас напевно вінтіляція. Біля отвору якій , напевно,  отвір димоходу, то це дуже- дуже- дуже погана ідея.  Але це знов не зрозуміло, бо це  по фото,  без ваших остаточних коментарів.

А можно раскрыть тему, чем? Как бы Шидель так делает, или они делают очень - очень плохую идею?

Посилання на коментар

1 годину тому, ЯД сказав:

А можно раскрыть тему, чем? Как бы Шидель так делает, или они делают очень - очень плохую идею?

Я бачила реалізацію саме такой , описаний вами ідеї в Шиделя виключно на газови котли. . Мені здається що такі це зовсім різне, ніж пряме спалювання деревини ( вогнище) . І я її реалізацію бачила в багатоповерхівках. Щось там нічого схожего до каміну не було. Так саме ваша інсталяція це далеко ще не Шидель.  Та і Шидель, це не просто купа кирпича  .  Взагалі не про кирпич. Взагалі не то що ви робите.
Але ж це не богатоповірхівка ,

ну давайте просто поміркуємо …. То ви шукаєте чистого повітря біля димоходу? Чі над ним, чі наскільки під ним? Атмосферний тиск впав, дим стелиться до землі, що в цей час повиннно бути з вентиляцією. Як їй казазати, що вона повинна захлнопнутися і не тягнути повітря до дому. А в цей час ваша жінка включила  витяжку і вирішила посмажити млинці.  . Поміркуйте. Хто з якого отвіру переможе витяжку?  Її мотор 100%, а може 200% більш потужний, ніж природна тяга.  
Але хто зна. Ніщо вам не забороняє отримувати досвід за ваші гроші. Це ж було лише зауваження, на яке ви можете звернути увагу, або ні. 

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар

)))) давайте я спробую пояснити картинкою що я там можливо бачу

Верхній отвір під вхід труби

Нижній для чистки

Там немає ніякої топки чи каміна і тд

Це просто шахта для можливо майбутнього котла

IMG_20250722_071033.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

8 часов назад, Сарочка сказал:

Ну я так собі планую такий варіант, бачу що багато хто так робить, не знаю ж знов таки наскільки це критично

529fbf6575aea22ab1a6c6b354e34352.jpg

Посилання на коментар

10 годин тому, Сарочка сказав:

Як їй казазати, що вона повинна захлнопнутися і не тягнути повітря до дому.

Отак прямо і сказати: Пані (припливна) вентиляція ніколи не розміщуйтесь поблизу димоходів , смітників , доріг , і.т.д....

10 годин тому, Сарочка сказав:

А в цей час ваша жінка включила  витяжку і вирішила посмажити млинці.  . Поміркуйте. Хто з якого отвіру переможе витяжку?  Її мотор 100%, а може 200% більш потужний, ніж природна тяга.  

А заборонено використовувати примусову вентиляцію в будинку з каміном , пічю чи іншим твердопаливним агрегатом , якщо робота цієї витяжки не компенсована необхідним припливним каналом. Ставите витяжку , будьте добрі забезпечити її необхідним повітрям. 

Посилання на коментар

4 години тому, 111zerg111 сказав:

Це просто шахта для можливо майбутнього котла

І це "невеличка" економічна помилка. Могли б стопку гривень десь з метр висотою зекономити , якщо б замість цієї шахти викласти повноцінний цегляний димохід.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...