Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Будинок з вентиляцією та рекуперацією Chandelle C 2-200

МакДо

Рекомендовані повідомлення

14.09.2025 в 16:30, МакДо сказав:

Гілка форуму завмерла. Пора щось змінювати.

P.s. - To be continued :)

IMG_5457.jpeg

Это заместо родной от вентс?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, МакДо сказав:

Цікаво чому вам того не вистачає

Може пан думає про випадок абсолютної відсутності інтернету, звідки тоді esp буде брати час?

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, ЯД сказав:

Это заместо родной от вентс?

Так. Тут є 2 виходи 0-10в для керування вітряками. А також можливість писати код (навіть за допомогою ШІ). Також додатково замовив ще один продукт на 4 виходи 0-10в для керування байпасною заслонкою, та щоб 3шт лишилося про запас. Бо ціна на 2 та 4 виходи дуже схожа.

Змінено користувачем МакДо
Посилання на коментар

45 хвилин тому, TaurosRMK сказав:

Може пан думає про випадок абсолютної відсутності інтернету, звідки тоді esp буде брати час?

Ну… За 3,5 роки мій провайдер не клав звʼязок ні разу. Може то я так за всіх і подумав :(. Піду куплю батарейку:)

Посилання на коментар

33 хвилини тому, МакДо сказав:

Так. Тут є 2 виходи 0-10в для керування вітряками. А також можливість писати код (навіть за допомогою ШІ). Також додатково замовив ще один продукт на 4 виходи 0-10в для керування байпасною заслонкою, та щоб 3шт лишилося про запас. Бо ціна на 2 та 4 виходи дуже схожа.

Ну а кроме вентиляторов - датчики температуры ж тоже есть. Подогрев и пр? Или это уже новые свои вешать?

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

11 хвилин тому, ЯД сказав:

Ну а кроме вентиляторов - датчики температуры ж тоже есть. Подогрев и пр? Или это уже новые свои вешать?

Датчиків температури можна вішати багато. В деяких джерелах вказано до 100штук :). Підігрів керується тим самим 0-10в через ssr. Якщо я правильно розумію, то це твердотільне реле керує напругою, що подається на тен нагрівача. Кінконі перш за все то датчики та керовані виходи/реле.

Посилання на коментар

2 хвилини тому, МакДо сказав:

Датчиків температури можна вішати багато. В деяких джерелах вказано до 100штук :). Підігрів керується тим самим 0-10в через ssr. Якщо я правильно розумію, то це твердотільне реле керує напругою, що подається на тен нагрівача. Кінконі перш за все то датчики та керовані виходи/реле.

Ну то есть собираетесь делать трепанацию вентсу и замену управления, оставляя существующие в ПВУ датчики?) если так то прикольно)

Посилання на коментар

7 хвилин тому, ЯД сказав:

Ну то есть собираетесь делать трепанацию вентсу и замену управления, оставляя существующие в ПВУ датчики?) если так то прикольно)

Плату керування в аборт. Датчик там лише один, і нехай там лишиться) якщо будуть складнощі з трепанацією. Повністю все під заміну, маю на увазі керування. Там лишаться вітряки та байпасна заслінка. Але окрім цих приладів там був лише не точний датчик температури на вихлопі, той що там єдиний). Тому зроблю ПВУ більш інформативною та керованою. 

Ще думаю над датчиками швидкості, але попередньо заміряв систему на анемостатах, то було майже ідеально збалансовано. Не впевнений, що мені то потрібно. Але десь хотілося б щоб вітряки підрулювали при дисбалансі, наприклад коли кухонна витяжка увімкнена. Але ж знову, воно дорого. Не дуже точно. Можливо краще залізти у кухонну витяжку і брати звідти сигнал про ON і тим самим придушувати витяжні вітряки, та пушити припливні. Але і в цьому випадку при відкрите вікно на кухні вирішує це питання.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, yur43 сказав:

Чого про байпас як про єдиний? Їх два завжди, притоку і витяжний.

А це вже цікаво. Думав там один, як показано на схемі. Але вже роздивився другу шторку :)
Але сьогодні інший прикол настав. Прокинувся і в будинку стало помітно прохолодніше. Я до ПВУ, а там температура повітря з вулиці 12,6 градусів, подача в будинок 13,2. Тобто заслінка відкрита. Я до пульта, а там байпас вимкнений. Натискаю, а в ПВУ тільки реле клацає :( Тобто байпас завмер у відкритому положенні.

Посилання на коментар

2 години тому, МакДо сказав:

Тобто байпас завмер у відкритому положенні.

Заліз в середину. Спробував рукою прикрити заслінку - фіг там. Потім поліз до плати, а там хрін що вниз головою розбереш.

IMG_5495.jpeg

IMG_5497.jpeg

Посилання на коментар

4 години тому, МакДо сказав:

Заліз в середину. Спробував рукою прикрити заслінку - фіг там. Потім поліз до плати, а там хрін що вниз головою розбереш.

до компа підключити і подивитись

Посилання на коментар

31 хвилину тому, yur43 сказав:

до компа підключити і подивитись

Підключав вже. Система бачить стани Open/Close але поруч вольтаж показує максимум 0,04v. А в режимі Демо показує 5,6в. Щойно знову підулючився. Забрав галочку з байпасу і потух припливний вітрях, а стан байпасу став None. Потім почалися глюки, коли я перемикав байпас на пульті, вітряк теж тух. Коли з програмки йшов в Program mode, почала блимати аварія на пульті. Але як зайшов в Control mode, аварія зникла. Не пам'ятаю такої поведінки, коли підключався минулі рази. 

image.thumb.png.a03161df90c4c8a00551ff975a23e595.pngimage.thumb.png.5824e3e0876ac4cd574d83ce646e029e.png

Посилання на коментар

5 годин тому, МакДо сказав:

IMG_5497.jpeg

оці два модуля вгорі - управління обома байпасами.

До кожного приходить 3-дроти, маса + відкрити + закрити. Відходить два дроти до моторчиків. Воно там просте як обналічкадодверей.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, yur43 сказав:

Воно там просте як обналічкадодверей.

Просте може для тих, хто в цьому шарить :) Трішки пізніше висмикну дроти на двигун та заміряю напругу. Ох же і не зручно туди підлазити)))

Посилання на коментар

9 хвилин тому, МакДо сказав:

Просте може для тих, хто в цьому шарить :) Трішки пізніше висмикну дроти на двигун та заміряю напругу. Ох же і не зручно туди підлазити)))

моторчики постійного струму, а вхід на ті модулі начебто йде прямо з трансформатора, змінний струм. Випрямляється в модулях. Це я по памяті пишу, тобто неточно.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, yur43 сказав:

моторчики постійного струму, а вхід на ті модулі начебто йде прямо з трансформатора, змінний струм. Випрямляється в модулях. Це я по памяті пишу, тобто неточно.

Заміряв вихідну напругу на одному з модулів. В стані On 16,4v, а в стані OFF неочікувані 15,4v. Хіба так має бути?

Так, так має бути, бо керування зміною полярності. І полярність змінюється. Невже одразу 2 двигуни вилетіли?((

upd: та ні, як би ви тоді керували заслінкою з кінконі?) 

Поки ви відповісте я тут напридумую теорій))) я такий)))

• Конфуз 1
Посилання на коментар

26 хвилин тому, МакДо сказав:

Заміряв вихідну напругу на одному з модулів. В стані On 16,4v, а в стані OFF неочікувані 15,4v. Хіба так має бути?

Так, так має бути, бо керування зміною полярності. І полярність змінюється. Невже одразу 2 двигуни вилетіли?((

двигуни захищені тими модулями, з ладу можуть вийти тільки редуктори, а це не швидко. 

Посилання на коментар

4 хвилини тому, yur43 сказав:

двигуни захищені тими модулями, з ладу можуть вийти тільки редуктори, а це не швидко. 

В тому то і справа, що користувався я тим за два літа зовсім мало через забудьковість та іноді дуже теплі ночі.

Дуже не хочу везти ПВУ в сервіс не стільки через можливо неочікувано вартість ремонту, а саме через побоювання, що вона там лежатиме тижнями.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...