omozhyn Опубліковано: 28 жовтня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 2022 1 час назад, Dendnepr сказал: Насколько удобна топка? Узкая и высокая. Дрова не выпадают при открытии дверки? Нема з чим порівнювати - мені все подобається. Такий дизайн найбільш подобається, та і вписалась як на мене добре. Там є поріг невеликий, тому не випадають, все норм. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
omozhyn Опубліковано: 28 жовтня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 2022 1 час назад, yur43 сказал: Волохатий начальнік штаба ? 5 кВт на 48 В на шо вистачає? Як змонтую - протестую і поділюсь враженнями) Але, я так думаю, що для моїх потреб вистачить 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
omozhyn Опубліковано: 3 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 3 березня 2023 (змінено) В 10.02.2022 в 15:47, omozhyn сказал: Итоги по январю - 2431 кВт/ч. Думаю, сказались праздники, много находились дома, и для комфорта приходилось частенько включать днем догрев полов. Лютий = 1991 кВт Березень - 1941 Квітень - 1899 Травень - 1086 Червень - 893 Липень - 1268 Серпень - 1165 Вересень - 1211 Жовтень - 1353 Листопад - 1466 Грудень - 1435 Січень 2023 - 1481 кВт Ось такий рік. Це все - загальна кількисть спожитої електроенергії. Освітлення, ГВС, опалення\кондиціонування, заряджання електромобіля (звідси такі цифри у квітні, бо тоді волонтерив в повний зріст, бензину майже не було, заряджав двічи в день). Результатом задоволений. Тепловий насос досі так і не зібрали🤷♂️ Змінено 3 березня 2023 користувачем omozhyn 9 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
omozhyn Опубліковано: 12 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2023 13 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 12 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2023 ТВ боком дивитесь? 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 13 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 10 часов назад, Gitan сказал: ТВ боком дивитесь? Разрывается между камином и телеком)) 1 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
omozhyn Опубліковано: 13 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2023 11 годин тому, Gitan сказав: ТВ боком дивитесь? Здебільшого очами 2 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vsv-avto Опубліковано: 14 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2023 Купив собі таку саму піч. І десь так само планував ставити дровник, ще не робив його. Залізо дровника дуже гріється? десь 30-40 см там відстань? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 14 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2023 и у меня такая же. дровник будет стоять санитиметров 40, но со стороны печки обощью гипсовыми плитами (потолочный армстронг) и покрашу их в черный цвет 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vsv-avto Опубліковано: 14 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2023 11 минут назад, Dendnepr сказал: и у меня такая же. дровник будет стоять санитиметров 40, но со стороны печки обощью гипсовыми плитами (потолочный армстронг) и покрашу их в черный цвет 11 минут назад, Dendnepr сказал: и у меня такая же. дровник будет стоять санитиметров 40, но со стороны печки обощью гипсовыми плитами (потолочный армстронг) и покрашу их в черный цвет Була і така думка ))) Зашити суперізолом як варіант. Чи звичайного гіпса з потолка вистачить? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 14 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2023 Гіпсови плити мають текстури різні. Буде красивіше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
omozhyn Опубліковано: 14 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2023 5 годин тому, vsv-avto сказав: Залізо дровника дуже гріється? Точно не памʼятаю, але здається градусів до 40-45. Буду наступного разу розпалювати камін - заміряю пірометром 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2023 А я на дровітню не звернув увагу. В мене замала - і наповнювати часто доводиться і бруд на підлогу попадає. Ваша наче в ціх питаннях значно краще. Не збереглося посилання чи назви виробу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
omozhyn Опубліковано: 14 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2023 Якщо не помиляюсь, то це Flamma H205B-M Модернізував сам - зробив поличку за допомогою двох шпильок, на які натягнув термоусадку 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
omozhyn Опубліковано: 18 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 14.11.2023 в 12:47, vsv-avto сказав: Залізо дровника дуже гріється? до 75 гріється. я думав, що менше. але я так розумію, що дрова в дровнику за рахунок цього непогано підсушуються 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
omozhyn Опубліковано: В середу в 19:43 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 19:43 Вітаю, шановне панство! Напередодні чергової важкої зими вирішив трохи поділитись досвідом облаштування свого локального пункту незламності. Ще задовго до всіх цих блекаутів мав у себе сонячну станцію під "Зелений тариф" потужністю 20 кВт. Як всі розуміють, при відключеннях це були просто красиві скляні прямокутники в алюмінєвій рамці на даху. Почав свій шлях з виміняного при нагоді офф-грідного інвертора Маст на 5 кВт та збірки з Ліфовських консерв +- на 7-8 кВт. Взагалі без сонця, чисто ДБЖ. Бо на даху система 1000 вольтова(600+ вольт на стрінг), маленькі гібриди та оффгріди таку напругу не дуже люблять. Згодом Маст переїхав в офіс, а в мене оселився ЛюксПавер зі збіркою на 10кВт та JK BMS. Також при нагоді та погоді виліз на дах, і трошки почаклував, зробивши один стрінг для низьковольтового Люкса, основний масив був підключені до мережевого. Також на навіс над входом, який дивиться на захід кинув близько 2,5 кВт фотомодулі, підключив до второго входу Люкса. Так пережили минулу зиму, навіть тиждень, коли за добу світло давали на 3 години, сильно не страждали. Завдячую добре утепленому будинку з теплими полами та бетонними стінами (все це досить інерційне та тримає тепло), вже згаданій в цій темі буржуйці, тепловому насосу (перероблений кондер 24-ка). Нагадаю - газу, центрального водопостачання та водовідведення в мене немає. А ще в сімʼї два електромобіля🙄 І все ж було трохи обіднєнько, що на даху приблизно 15 кВт фотомодулів простоюють, коли в будинку йде битва за кожен кіловат. Тому в лютому, придушвши трохи зелену істоту, поміняв мережевий інвертор на гібридну Дейю 12кВт. І АКБ поміняв з 10 на 16 кВт. Простіше мабудь було поміняти мережевий+Люкс на гібрид 20 кВт. Але генератор в мене (котрий правда ще з 23 року стоїть в упаковці, на випадок повного БП) однофазний. І авто моє з V2L може віддавати тільки 1 фазу. Та і сама мережа у нас буває досить нестабільна, одну прийнятну фазу легше знайти, ніж чекати, поки всі 3 вирівняються. Тому на сьогоднішній день схема виглядає таким чином. Два гібридних інвертори 6 кВт 1ф + 12 кВт 3ф, загалом сонця +-22 кВт, АКБ 16 кВт, ще 16 замовлено. Люкс спілкується з батками по КАН, Дейе підʼєднана чисто силою, налаштовується по напрузі. Генераторний порт Люкса буде виведений до парковки. Там на нього можна підключити машину - це десь 70+ кВт батарейка на колесах, на випадок важливих переговорів. Або підключити власне генератор. І маніпуляція не для слабких духом. Якщо станеться таке, що світла довго немає, вдома тепло і затишно, АКБ зарядились, а світить яскраве сонечко - то ГЕН-порт легким рухом руки перетворються на Смарт-лоад порт, і надлишками сонця заряджає ту саму батарейку на колесах. Фото ілюстративне, чисто розбавити лонгрід, я поки да такого не доріс Ну і звичайно запас дров трохи зробив. На рік мені вистачало 1 біг-бега колотих дров, в цей раз через Є-Дрова купив 1,5 куба колод, у вільний час (ха-ха) розважаюсь пилянням та рубанням... 12 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз