Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Гібриди і все, що з ними пов"язано

vadimv

Рекомендовані повідомлення

15 хвилин тому, Александр Аврамчук сказав:

тут статистика каже що електричок продається помітно більше і доля зростає 

ШІ дає трохи іншу статистику:

Електрички:

У 2025 році продажі BEV досягли приблизно 16,7%–18% від загального світового ринку легкових автомобілів.

Гібриди:

У 2025 році гібридні автомобілі стали найбільш швидкозростаючим сегментом світового авторинку, оскільки багато споживачів обирали їх як альтернативу суто електричним авто.

Гібриди всіх типів (HEV та PHEV) разом зайняли близько 25–30% світового ринку нових легкових автомобілів.

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, vadimv сказал:

HEV та PHEV

Ну как раз здесь пропасть между двумя видами.

Первое - баловство, вторые - как раз как альтернатива чистым электричкам.

Посилання на коментар

15 хвилин тому, DimaF сказав:

Ну как раз здесь пропасть между двумя видами.

Именно - один вид может ехать 1000 км на одной заправке, а другой - нихт.

Без лишней тонны веса и без остановок на полчаса...

В точности как сказано:

Цитата

Гібриди обігнали чисту електрику саме тому, що пропонують переваги без недоліків

В результате:

Цитата

По предварительным итогам 2025 года самым продаваемым автомобилем в мире стал кроссовер Toyota RAV4. 

Посилання на коментар

5 часов назад, vadimv сказал:

ціну гібридної Тойоти треба порівнювати не з ціною електрички чи ДВЗ, а з ціною електрички+ДВЗ.

Это с какого перепуга нужно цену гибридной(пусть Тойоты) нужно сравнивать с электричкой + ДВС?

Посилання на коментар

7 хвилин тому, ozor сказав:

Я перепрошую, ви дійсно хочете, щоб Вадим розгорнув відповідь?

Не бачу сенсу повторювати все по 30-му разу.

Та й взагалі, практика - критерій істини.

• Лайк 2
Посилання на коментар

10 минут назад, ozor сказал:

Я перепрошую, ви дійсно хочете, щоб Вадим розгорнув відповідь?

Ну я понимаю что ему в Хургаде на пишкарусе понятно дело виднее), я как бы сама гибрид имею HEV  и PHEV у меня как бы тоже был, но интересно же экспертное мнение узнать.

Посилання на коментар

7 минут назад, vadimv сказал:

Та й взагалі, практика - критерій істини.

Правда, а она у вас есть:pardon:???

Посилання на коментар

21 хвилину тому, seksinika сказав:

Правда, а она у вас есть:pardon:???

Статистика вверху страницы

Посилання на коментар

46 хвилин тому, seksinika сказав:

сама гибрид имею HEV  и PHEV у меня как бы тоже был, но интересно же экспертное мнение узнать.

Це, взагалі, глибинне питання цих тем. 
Не зрозуміло, чи ти маєш гібрид, електричку, чи вони імєют власників цих авто.

• Хаха 1
Посилання на коментар

4 часа назад, vadimv сказал:

Статистика вверху страницы

При чем тут статистика вверху страницы до вашей практики), вот и критерий истины).

Посилання на коментар

3 часа назад, ozor сказал:

Це, взагалі, глибинне питання цих тем. 
Не зрозуміло, чи ти маєш гібрид, електричку, чи вони імєют власників цих авто.

Ну такое), электрички точно хозяев не имеют, а вот ДВС с гибридами то уже дело такое:o.

Посилання на коментар

1 годину тому, seksinika сказав:

При чем тут статистика вверху страницы до вашей практики), вот и критерий истины).

Практика отдельного индивида - это его субъективная истина, а результаты продаж за год - объективная истина рынка.

Цитата

У 2025 році гібридні автомобілі стали найбільш швидкозростаючим сегментом світового авторинку, оскільки багато споживачів обирали їх як альтернативу суто електричним авто.

Цитата

По предварительным итогам 2025 года самым продаваемым автомобилем в мире стал кроссовер Toyota RAV4. 

Я, кстати, на нем ездил (чуть-чуть) - не понравилось )

6 годин тому, seksinika сказав:

Ну я понимаю что ему в Хургаде на пишкарусе понятно дело виднее)

Недавно прокатился на Subaru XV - не знаю, где они (обзиратели) там нашли шикарную подвеску ) На спидбрейкерах трясет как в телеге ))

Посилання на коментар

То мы о практике или об истине), я вообще не понимаю почему у того РАВ-4 такая аудитория, мне например тоже они не нравятся, а если уже сильно хочется то интереснее вместо Тойоты купить Лексус.

П.С. Но все это отстой при наличии своей розетки и электрички) и если бы у меня был выбор и необходимость оставить одну машину, то ей бы 100% электричка а не гибрид или чистый ДВС.

Посилання на коментар

9 годин тому, seksinika сказав:

То мы о практике или об истине)

Так практика (рынка) - и есть критерий истины. Выбрал рынок RAV4 - вот это и есть истина, нравится это кому-то или нет.

9 годин тому, seksinika сказав:

я вообще не понимаю почему у того РАВ-4 такая аудитория

Это такой компромисс со всех сторон. Как утка - и ходит, и летает, и плавает и даже поет - но все это делает хреново.

Зато этот компромисс заменяет 2-3 "идеальных" машины. 3 в 1.

Посилання на коментар

Та ни чего он не заменяет), PHEV можно понять при очень узких условиях эксплуатации, это так что бы сошлись вместе своя розетка/дневной пробег до 30км./пару раз в год куда то далеко выехать но там тоже есть доступ к розетке, но при таких условиях можно и чистую электричку пару раз в год на коммерческих зарядках зарядить, HEV ну тут есть некая экономия топлива в городе но при более сложной конструкции, которая изначально стоит дороже если речь идет о новой машине и сколько на ней нужно по тому городу накатать что бы эту разницу выровнять вопрос), по трассе не думаю что будет какая то экономия топлива, вот экология с заездом в зеленые зоны, более лучшие ходовые характеристики имеют место быть.

В моем случаи, но понятно у меня поезженный биточек со страхового аукциона :lol:.

6.thumb.jpg.2635158b385ade53594cd3151bf3d59c.jpg

Первый критерий выбора был в размере машины и ее багажника, дальше ДВС до трех литров ибо выше таможня дорогая), что бы вид у нее был не ущербный(ну я же девочка:classic_love:), комплектация не бомж-стайл ну и хоть какая то ликвидность в дальнейшем:beer:, все это при вменяемом бюджете ибо реально машина даже не выходного дня, а одной летней поездки на море +- на 2 месяца), изначально вообще план был в 10000 вложиться в эту затею и вот прикинув возможные варианты получилось что  или Ауди Ку7 или Инфинити КуХ60 гибрид, в принципе так бы и было но захотелось в процессе растал да на комплектации итд в итоге победила гибридная Инфинити.

Вот а что там с расходом н трассе и не меньше ли он был бы у Ку7 летом узнаем), но после моего PHEV Ауди Е-Трона у меня на єтот счет есть сомнения).

• Хаха 1
Посилання на коментар

41 хвилину тому, seksinika сказав:

Та ни чего он не заменяет)

Та можно сколько угодно отрицать окружающую действительноть, а среднеарифметический потребитель все равно выберет RAV4 )

Если его, конечно, нагайками не загонят в светлое электрическое будущее.

image.png.39e7f440b4073dad485817a9b5c519ef.png

Что у Еврокомиссии и губернатора Калифорнии в последнее время не сильно получается.

Посилання на коментар

5 хвилин тому, vadimv сказав:

выберет RAV4

я би зараз взагалі таке взяв

www.instagram.com/reel/DTBND7NjHat/?igsh=NHdweXEzdTZpOWZq

Посилання на коментар

10 хвилин тому, US7IGN сказав:

я би зараз взагалі таке взяв

www.instagram.com/reel/DTBND7NjHat/?igsh=NHdweXEzdTZpOWZq

"Это какой-то позор" )

Посилання на коментар

В 05.01.2026 в 09:24, Александр Аврамчук сказал:

брехня. недоліків багато. складніше конструкція.  по суті це звичайний двс автомобіль плюс електричний .  відповідно дорожче обслуговування і ремонт. ресурс батарейки суттево нижче по причині меншого розміру. для прикладу. якщо типова батарейка у електрички 60 квт. то у гібрида 15 квт. чим менше батарейка , тим більше циклів за пробіг. 

Головні недоліки гібридів порівняно з електрокарами – це залежність від палива (не повністю екологічні, дорожчі в експлуатації, ніж чисті електромобілі, особливо в місті), складніша конструкція (два двигуни, дорожче обслуговування та ремонт), менша ефективність на трасі (порівняно з ДВЗ) і менша екологічність, ніж у електромобілів, оскільки викиди все одно є. 

Ось детальніше порівняння:

Недоліки гібридів порівняно з електромобілями:

Залежність від палива: Гібриди все ще потребують бензину, що робить їхню експлуатацію дорожчою, ніж чистих електромобілів, які їздять лише на електриці (особливо на коротких дистанціях).

Екологічність: Вони не є нульовими за викидами, на відміну від електрокарів, оскільки мають бензиновий двигун, який виділяє шкідливі вихлопи.

Складність конструкції: Наявність двох типів двигунів (ДВЗ та електро) робить їх технічно складнішими, що потенційно збільшує вартість та складність ремонту.

Обслуговування: Хоча обслуговування менше, ніж у чисто бензинових авто, воно все одно складніше і дорожче, ніж у електромобілів, де менше рухомих частин.

Ефективність: На трасі вони можуть бути менш ефективними порівняно з класичними бензиновими авто через додаткову вагу акумуляторної системи та електромотора.

Економіка: При регулярному використанні в місті підзаряджувані гібриди (PHEV) споживають мало палива, але якщо їх не заряджати, витрата бензину зростає (6-8 л/100 км) і стає порівнянною з традиційними авто. 

Пропоную спочатку ознайомиться з конструкцією гібрида з техничною/інженерною точки зору. Погуглите Цикл Аткінсона та планетарна КПП. Потрібно хоча би розрізняти FHEV та PHEV гібриди. не кажучи , що вони можуть мати різні принципи взаємодії.. 

Посилання на коментар

Infiniti Q50 Hybrid VQ35HR RWD - максимальный совокупный расход 11.2л на 100км. (это 180-200 трасса и город). В городе с эко режимом и 7л. можно. При этом почти 400л.с. под капотом.

Посилання на коментар

9 часов назад, vadimv сказал:

Та можно сколько угодно отрицать окружающую действительноть, а среднеарифметический потребитель все равно выберет RAV4 )

Если его, конечно, нагайками не загонят в светлое электрическое будущее.

image.png.39e7f440b4073dad485817a9b5c519ef.png

Что у Еврокомиссии и губернатора Калифорнии в последнее время не сильно получается.

При чем тут среднестатистический покупатель и собственно РАВ-4(был у меня кстати электрических, даже два один под продажу изначально покупался а на втором ездила почти год) к тому что вы пишите о том, что гибрид заменяет и ДВС и электрику?

Посилання на коментар

1 час назад, deemage сказал:

Infiniti Q50 Hybrid VQ35HR RWD - максимальный совокупный расход 11.2л на 100км. (это 180-200 трасса и город). В городе с эко режимом и 7л. можно. При этом почти 400л.с. под капотом.

У меня QX60 более пенсионерский вариант) всего 250 л.с.

• Лайк 1
  • Хаха 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

13 годин тому, seksinika сказав:

При чем тут среднестатистический покупатель ... к тому что вы пишите о том, что гибрид заменяет и ДВС и электрику?

При том, что в городе рядом с розеткой удобнее электричка, которая не воняет, не дырчит, не трясется, управляется одной педалью и удобна в пробках.

А где-то в глуши удобнее не зависящий от розетки ДВС, в который можно заливать концентрат энергии с бензоколонки на каждм углу, где принимают наличку, или даже из канистры, которых можно набрать с собой без всяких ограничений.

И среднетатистический покупатель понимает, что совместить эти два удобства удобнее всего в одной гибридной машине типа RAV4. Иными словами:

Цитата

Гібриди обігнали чисту електрику саме тому, що пропонують переваги без недоліків

Об этом жеж еще в 2019 году на первой и на третьей страницах было написано.

А потом еще и в видосике повторено. И еще раз. И еще раз.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...