Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

самогоноварение и виноделие в домашних условиях

Dark

Рекомендовані повідомлення

34 хвилини тому, normal сказав:

Її треба розмішувати хоч 2 рази на добу (якщо цього не робили, то наче могло і зіпсуватися), в мене вже на другий день підіймається, але в нас сік з мезгою такий густий, як желе, важко колотити і дуже насичений, тому завжди додаємо воду і цукор, цього разу додавав десь 5л води на 15л мезги і 200гр цукру, при ферментації ще 1-2 тижні бутлі колотю, щоб шапку піни збивати

так, авжеж. топив шапку і розмішував як мінімум 2 рази на день

у мене десь 50 на 50 сік знизу і мезга зверху

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Нічого не треба мити і додавати, там вже є купа дріжджів, в мене все грає за одним рецептом: спочатку вишневе вино, потім грушово-яблуневе, далі може бути сливово-ожинове чи вже комбінація всякого, виноградне то останнє у сезоні, навіть у хлібний квас неможна додавати дріжджі, культурні зразу псують смак і все завонюється, я додаю 4 родзинки вже у розлиті бутилки з квасом для карбонизації у холодильнику і через добу вже зливаю з осаду, і то залишається трохи чути дріжджами, а якщо їх додати у закваску, то вже можна її викидати. "Культурні" йдуть тільки для тіста, для вина вже є купа своїх на шкірці, для квасу вирощуються бактерії. Щоб не забродила мезга, це треба або низька температура, або вода з хлоркою, або хз що, в мене такого ніколи не було... Перенесіть десь у тепло і підставте пінопласт під тару з мезгою, щоб не холола

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 часов назад, Dendnepr сказал:

Може треба було "культурных" дріжджів добавити?

Дрожжи на поверхности винограда.

Главное не мыть)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, DimaF сказал:

Дрожжи на поверхности винограда.

Главное не мыть)

Там їх стільки різних. Можуть набродити такого, що й не треба. Або бути слабкими і їх подавить патогенна мікрофлора. Тому я за внесення сильних, відібраних селікціонерами. стабільних штамів культурних дріжджів.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

в мене теж питання. є момент,коли трубка всасує ту херову воду з бутилки. колись спортив так 2 банки. 
як варік,перчатка піде? чи як так не напоротися знову

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, МаТраС сказав:

в мене теж питання. є момент,коли трубка всасує ту херову воду з бутилки. колись спортив так 2 банки. 
як варік,перчатка піде? чи як так не напоротися знову

вода з гідрозатвору в бутиль/банку потрапляє? чи як?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, МаТраС сказал:

в мене теж питання. є момент,коли трубка всасує ту херову воду з бутилки. колись спортив так 2 банки. 
як варік,перчатка піде? чи
як так не напоротися знову

А у мене була така ситуація. Любимо компот зі звичайного синього винограду. Я накладаю повну банку того винограду і не люблю щоб було дуже солодке. І так сталося, що у мене не влазе увесь зірваний виноград в банки (ну не викидати же!), так я його доклала в дві останні банки - запихувала кулаком! І не дуже солодким сиропом залила. Звісно ж, він забродив. Ще пощастило, що я вчасно помітила, а то був би хвонтан в кладовці. Я кришки відкрила і залишила на кухні щоб зранку винести на компостну кучу.

Я не пам'ятаю хто перший спробував те ... Божоле, але воно було смачне! природньо-ігристе! Довго воно не простояло.

Так от! Як повторити?

 

Змінено користувачем voglya
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 години тому, МаТраС сказав:

є момент,коли трубка всасує ту херову воду з бутилки. колись спортив так 2 банки. як варік,перчатка піде? чи як так не напоротися знову

Або мало цукру, або холодно, або первинне бродіння закінчилось

2 години тому, voglya сказав:

Так от! Як повторити?

А шо його повторювати? З винограду завжди виходить тільки божественний напій, причому перший раз саме ігристе, бо зарання розлив по бутилкам і воно догравало без виходу газів, зараз розливаю по бутилкам тільки зимою: коли всі дрожджі переробили весь цукор на 15-17 спирту, здохли від нього і холоду та осіли на дно

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 годин тому, normal сказав:

Або мало цукру, або холодно, або первинне бродіння закінчилось

А шо його повторювати? З винограду завжди виходить тільки божественний напій, причому перший раз саме ігристе, бо зарання розлив по бутилкам і воно догравало без виходу газів, зараз розливаю по бутилкам тільки зимою: коли всі дрожджі переробили весь цукор на 15-17 спирту, здохли від нього і холоду та осіли на дно

то по ідеї,того вакуума не повино взагалі створюватись?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 годин тому, normal сказав:

всі дрожджі переробили весь цукор на 15-17 спирту, здохли від нього

:lol:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 годин тому, normal сказав:

Або мало цукру, або холодно, або первинне бродіння закінчилось

Згадав. Минулого року мабуть таке спостерігалось, але я тоді подумав що швидко вода випаровується...

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, МаТраС сказав:

то по ідеї,того вакуума не повино взагалі створюватись?

Частенько буває коли бродить на вулиці, то на ранок від холоду перчатка втягується назад

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В банці наче бульки є, якщо і в стакані булькає, то цукру ще вистачає, по фото незрозуміло чи то пліснява, чи залишки піни, зніміть шлангом з осаду (не всмоктуючи низ і верх) у 2-х літрову банку (щоб не було так багато повітря), понюхайте і спробуйте, якщо не смердить і не солодке, то додайте ще 100гр цукру і нехай грає

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дивнто. У всіх банках однакове (з однієї ємності розливав)-але газує тільки одна. Це вже "добродіння" після другого зняття з осаду. Верніше спочатку активно тижні 3 у бочці 60 литрів бродило. потім зняв зі жому у 20ти літрову та 10ти литрові бутиля - десь тижні три-чотири в хаті стояло точно. потім в погріб зніс там постояло пару тижнів,  і потім зняв з осаду в 3-х літрові бутиля.

 

IMG_20241006_115538.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Велику роль грає розмір дірки у рукавичці, я раніше голкою пробивав кілька штук, але все одно бувало зривало, зараз просто трохи надкусюю палець і рукавички завжди лежать, а через кілька місяців, коли майже перестає бродити ставлю нові без дірок - все одно ті рукавички довго не живуть і самі з часом розлазяться. Ще може грати роль аерація, коли набирали ту банку - вино розтікалось по стінкам і хапануло більше кисню, дріжджам це сподобалось і активніше пішов процес. А навіщо підписувати? Чи під рукавичкою крім вина буває щось інше?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, normal сказав:

В банці наче бульки є, якщо і в стакані булькає, то цукру ще вистачає, по фото незрозуміло чи то пліснява, чи залишки піни, зніміть шлангом з осаду (не всмоктуючи низ і верх) у 2-х літрову банку (щоб не було так багато повітря), понюхайте і спробуйте, якщо не смердить і не солодке, то додайте ще 100гр цукру і нехай грає

Точно не залишки піни, попередньо піни не було. Зняв з осаду, додав цукру. Запах норм, а на смак кислувате.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, normal сказал:

А навіщо підписувати? Чи під рукавичкою крім вина буває щось інше?

Є ще виноградне. али поки у великих бутилях. Скоро буде з осаду знімати.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ааа, я ще думаю невже такий виноград ранній, вишня в мене цей рік не дуже вродила і вино не робив, а попередні 2-3 роки тіки воно і виручало поки виноградне дограє, ми не підписуємо, бо "закритими очима" можемо знайти його у підвалі, причому дружина орієнтується не гірше за мене :)

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...