Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

качество продуктов питания

igorrius

Рекомендовані повідомлення

36 хвилин тому, YELENA сказав:

Ну не знаю, соусы домашние совсем иначе выглядят и имеют другой вкус с тем же составом. Хотя да, вместо воды и томатной пасты используем помидоры или другие фрукты/овощи и без крахмала.

А по арбузам не соглашусь. Химия сильно дорогая в сравнении с их ценой в сезон. Та и растут они сами как сорняк. У нас в Бердянске однажды самосевом взошли среди цветов, разлезлись по газону и хороший урожай дали. Кто-то из отдыхающих наплюхкал, наверное. Никто не удобрял их, не обрабатывал, полив вместе с газоном раз в неделю. Не думаю что в тех краях и южнее нужно сильно заморачиваться с их выращиванием. Я про сезон, а не тепличные.

Полив газону раз в неділю? Газону?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13.02.2022 в 18:10, Дощ сказав:

Склад

вода питна, паста томатна, цукор білий, загущувач (крохмаль модифікований), сіль кухонна, регулятор кислотності (кислота оцтова), кориця, екстракти гвоздики, лаврового листа та мускатного горіха.

Яка там хімія...

От в кавунах - там хімія

Модифікованого крохмалю достатньо

"

Вплив на організм

В людському організмі модифікований крохмаль переробляється гірше звичайного. У шлунково-кишковому тракті він піддається процесу гідролізу, перетворюючись у глюкозу, доступну для засвоєння організмом. При гідролізі цієї харчової добавки виникають продукти проміжного значення – декстрини, які відносяться до полісахаридів.

Між тим, деякі джерела масово друкують інформацію про те, що модифікований крохмаль може бути вкрай небезпечним. Він сильно шкодить підшлунковій залозі, і навіть може стати причиною страшного захворювання – панкреонекрозу. Модифікований крохмаль уповільнює переробку їжі, провокує здуття, нетравлення, нудоту та болі. В окремих випадках викликає зупинку шлунка і серйозну інтоксикацію організму."

Диму без вогню не буває.

Мені більш до вподоби перець чилі чи домашня аджика.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Який чилі, ви сповна розуму? Він же пошкоджує шлунково-кишковий тракт! 

Якщо так хвилює здоров’я - то треба пити бульйони з домашньої курочки і їсти виключно відварне м’ясо домашньої курки або кролика. Все інше - табу! І варити без солі, бо сіль це біла смерть! Про цукор й так зрозуміло - як розбиратися з чого його роблять то простіше взагалі виключити з раціону. І бульйончик варити не на привозній воді, а придивитися де біля криниці живуть бабусі по 90 років - то в тій криничі точно вода цілюща й лише там її набирати й готувати на ній домашнє м’ясо. 

  • Хаха 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 години тому, MaksymS сказав:

Який чилі, ви сповна розуму? Він же пошкоджує шлунково-кишковий тракт! 

Кому як. Знаю одного, майже щодня їсть термоядерний перець по декілька стрючків. Я лиш на язик попробував і виплюнув. Їсть з юності) і ні хера його шкт  

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 часов назад, MaksymS сказал:

Так він може й масло з магазину їсть і нічого його не бере. 

Одна молода дівчина якось з'їла напівтухлого оселедця, заїла квашеним огірком і випила літр кислого молока. Але їй нічого від цього не було. Бо в неї батько депутат, а мати суддя.

  • Лайк 1
  • Хаха 8
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

14 годин тому, MaksymS сказав:

Який чилі, ви сповна розуму? Він же пошкоджує шлунково-кишковий тракт! 

"Чим корисний

Постійне вживання гострого перцю є профілактикою багатьох проблем зі здоров'ям.

Розглянемо докладніше, яка користь можлива від використання гіркого перцю для жіночої та чоловічої половин людства:

Зміцнення нервової системи і позбавлення від больових відчуттів. Пекучі речовини впливають на слизову, яка подає сигнал мозку, в результаті чого відбувається збільшення частоти пульсу, збільшення потовиділення і виділення гормону ендорфіну.

Як відомо, він прибирає біль, позбавляє від стресу і покращує настрій. Користь чилі для жінок в цьому контексті дуже важлива, так як саме слабка стать частіше за все піддається стресу і перепадів настрою, що негативно відбивається на здоров'ї.

Нормалізація роботи серця. Деякі речовини в складі прискорюють кровообіг, що мінімізує ризик появи атеросклерозу і тромбів. Крім цього, відбувається зміцнення судин і збільшення їх еластичності.

Скорочує кількість споживання солі. Для яскравого смаку будь-якої страви не потрібні інші приправи, навіть сіль, перець і так має досить яскраві смакові якості.

Важливо! Вживання гострого перцю призводить до звикання. Чим більше його їдять, тим він здається менш пекучим. В результаті для отримання бажаного ефекту збільшують дозу, що призводить до проблем зі здоров'ям. 

Корисність прянощі пов'язана з мінімізацією ризику появи діабету другого типу. Вчені Австралії в результаті досліджень встановили, що перець в їжі знижує рівень цукру в крові, що зменшує потребу інсуліну для зниження його показників.

Зниження ризику розвитку ракового захворювання. Статистичні дослідження показали, що ті, хто вживають перець чилі, скорочують схильність до ризику розвитку онкології на 90%. Однак офіційних наукових даних щодо цього показника поки немає.

Зниження високого тиску. Гіркий перець розширює судини, що призводить до стабілізації тиску.

Ефективний при проблемах з травленням і інфекційних ангінах. Такі речовини, як капсаіціноіди, які наділяють пряність пекучими якостями, негативно відбиваються на бактеріях, які від такої взаємодії гинуть.

Відновлює потенцію у чоловіків.

Крім цього, у пекучого перчика присутні і такі корисні властивості:

поліпшення процесу травлення і роботи печінки;

зміцнення імунітету;

підвищення апетиту;

поліпшення перистальтики кишечника;

стимулювання росту волосся;

лікування алергічних захворювань.

Шкода і протипоказання

Незважаючи на користь, при надмірному вживанні перець може завдати організму жінок і чоловіків деяку шкоду.

Сюди можна віднести наступні моменти:

поява печії;

розвиток захворювань шлунково-кишкового тракту;

кровотеча;

проблеми з нирками і печінкою.

Норми споживання в день

Вживати в їжу щодня допускається не більше 15 г перцю чилі. Перевищення цієї норми може призвести до появи проблем зі здоров'ям."

 

Якось так, а що занадто то звісно не здраво, хоч яке б воно корисне не було.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ой, у виробників пальмової олії теж таких статей ціла папка є. За гроші копірайтери й не таке напишуть. 

Якщо не занадто то й сіль можна вживати в їжу, й цукор. Тільки ж он скільки статей про їх шкідливість й що від них скоро людство все вимре. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, MaksymS сказал:

Ой, у виробників пальмової олії теж таких статей ціла папка є. За гроші копірайтери й не таке напишуть. 

Якщо не занадто то й сіль можна вживати в їжу, й цукор. Тільки ж он скільки статей про їх шкідливість й що від них скоро людство все вимре. 

вода взагалі вбила більше людей ніж сіль чи цукор

  • Хаха 3
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, MaksymS сказав:

Ой, у виробників пальмової олії теж таких статей ціла папка є. За гроші копірайтери й не таке напишуть. 

Якщо не занадто то й сіль можна вживати в їжу, й цукор. Тільки ж он скільки статей про їх шкідливість й що від них скоро людство все вимре. 

Та я не заставляю Вас їсти перець.

А от сіль і цукор не можна, якість вже не та.

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, Vit3f сказал:

А от сіль і цукор не можна, якість вже не та.

Невже і в сіль підмішують несолоні білі кристали? :shock:

  • Лайк 1
  • Хаха 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тільки що, yurriy сказав:

Невже і в сіль підмішують несолоні білі кристали? :shock:

А то ви не знали, бадяжять як газ повітрям.

  • Лайк 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, yurriy сказал:

Невже і в сіль підмішують несолоні білі кристали? :shock:

Наоборот,в ней  куча консервантов и усилителей вкуса, не говоря уже о том, что она вся генно-модифицированная. 

  • Лайк 1
  • Хаха 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

24 минуты назад, yurriy сказал:

Невже і в сіль підмішують несолоні білі кристали? :shock:

пісок річковий бадяжать неякісним цукром

цукор бадяжать сіллю

сіль - піском

Так що пофігу що додавати в страву, смак незмінний.

 

Змінено користувачем MaxS
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

40 хвилин тому, igorrius сказав:

m.youtube.com/watch?v=34nGlMqKeWE

Та вообще яд, там же сахара больше чем в кока-коле.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, Vit3f сказал:

Та вообще яд, там же сахара больше чем в кока-коле.

так что, даже картошку есть нельзя?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, igorrius сказал:

так что, даже картошку есть нельзя?

А вы уже нашли, что в нее подмешивают?

  • Хаха 4
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

18 минут назад, yurriy сказал:

А вы уже нашли, что в нее подмешивают?

так если сахар нельзя- то и углеводы тоже нельзя,  картошка- тот же сахар ?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 минут назад, igorrius сказал:

картошка- тот же сахар ?

Гениально! Теперь вы можете пить чай с картошкой! Ну, чтобы не сыпать туда эти белые несладкие кристаллы!

  • Лайк 6
  • Дякую 1
  • Хаха 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 години тому, igorrius сказав:

так что, даже картошку есть нельзя?

Картошку надо обязательно с селедкой и в мундирах, вы что забыли что царь бульбашей говорил по поводу правильного питания.

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 минут назад, Vit3f сказал:

Картошку надо обязательно с селедкой и в мундирах

В таких?

 

spacer.png

  • Лайк 2
  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...