musia Опубліковано: 23 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 23 серпня 2021 8 дней назад дом моей мамы был отрезан от водоснабжения.Мама старенькая пенсионерка инвалид. Без предупреждения письменного или усного.При обращении в водоканал получили ответ:вода отрезана в связи с прорывом водяной трубы которая не есть на балансе водоканала,а есть собственностью 3 совместных зем. участков.В первом от цен.водопровода домовладении находится колодец от которого идет разводка труб дальше к нашим участкам .Ветка водоснабжения была проложена в 1985 году не по улице,а через совместные зем.участки.Владелица первого участка не дала согласия на ремонт прорыва водоканалу.В водоканале это аргументируют так- без согласия владелицы первого участка мы ничего сделать не можем.И имеем полное право отключить вас от водоснабжения.Разбирайтесь с ней сами!И настаивают на том,что-бы мы рыли траншею(уже по дороге),покупали трубы ,укладывали их,строили новые колодцы и делали заново проект и новую врезку.Цена вопроса +-25 тыс.грн.Ни наличие уже готового проекта,ни договора с водоканалом ничего не меняют.Задолженостей по оплате нет.И даже в случае прокладывания новых труб по дороге на баланс нас никто ставить не будет,все последующие аварии будут устраняться за наш счет.Нынешний Отрез от водоснабжения называют полностью законным.Так ли это?Может кто -нибудь подскажет куда обращаться в таких случаях?Такая сумма для моей мамы с пенсией в 2 тыс.слишком высока.В выходные никаких работ никто не делает. У нас спрашивали письмо или расписку с разрешением на прокладку водопровода через ныне аварийный участок.,я так понимаю,что-то связано с зем.сервитутом.Его у нас нет ,так как уже на всех участках за это время поменялись владельцы и не один раз. Оставили заявку на урядовiй гарячiй лiнii 1545 и на горячей линии обласной рады. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 23 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 23 серпня 2021 39 хвилин тому, musia сказав: Отрез от водоснабжения называют полностью законным.Так ли это? Абсолютно. Пояснення: 39 хвилин тому, musia сказав: связано с зем.сервитутом.Его у нас нет Владелица первого участка не дала согласия на ремонт прорыва водоканалу 39 хвилин тому, musia сказав: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 24 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2021 при таком порядке цен, не проще маме скважину сделать? 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
musia Опубліковано: 24 серпня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2021 Пока просчитываем все варианты.Ждем окончания выходных,завтра надеемся получить хоть какую-то информацию( помимо самого водоканала).Юрист посоветовал писать письма в обл.совет и в местную администрацию и водоканал( для письменного ответа) и с этим в самом конце обратиться в полицию( если мер никаких не будет предпринято). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
evgeny196 Опубліковано: 24 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2021 по сегодняшним ценам за 25 к ожно пробурить 55 м с пластиковой трубой и забыть о беспокоящихся о вашем кармане... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
musia Опубліковано: 24 серпня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2021 Тоже думаем о скважине,но только если ничего не сможем добиться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
evgeny196 Опубліковано: 24 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2021 а платить за сомнительного качества жидкость, сколько им вздумается , не надоело? Ведь бесконечные повышения тарифов... Одно дело- многоэтажка, деваться некуда. .. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
musia Опубліковано: 24 серпня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2021 Очень надоело,но больше неприятно когда с нами так поступают.Вопрос в другом- мы пытаемся отвоевать свою существующую трубу.Так как многое говорит о неправильном поступке водоканала.Подкопаться там есть к чему,но нужно найти рычаги воздействия.Пробить скважину не проблема,но все упирается в тоже немалую сумму.А ее тоже надо где-то взять.Водоканал уже нам передал,что из-за нашего упрямства будет ставить нам палки в колеса. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
musia Опубліковано: 24 серпня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2021 У нас это уже не первый случай,практически весь частный сектор нашего города тянул трубы через участки.Люди узнают,что можно вот так людей отрезать,быстренько это делают .В основном старушек,которые могут только поплакать в ответ от бессилия что либо сделать.Наша соседка выстроила басейн с сауной на наших водяных трубах,теперь вообще их отрезала.На метр вылезла зданием готельних номеров на уличную дорогу и что? Потребление воды 15 кубов за 3 летних месяца с наличием бассейна,сауны и гот.номеров которые сдает курортникам.Мы семьёй из 3 человек потребляем 11-13 кубов в месяц летом,а тут.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 24 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2021 Ви мабуть не розумієте - ваші труби йдуть по чужих ділянках без будь-яких дозволів і погоджень. Власники ділянок не зобов'язані обмежувати себе чужими трубами. Так само як і водоканал не зобов'язаний оплачувати підключення за власний рахунок 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
musia Опубліковано: 25 серпня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2021 Друга сусідка з трьох також постраждала,вона також відрізана від водопостачання.Ви хочете сказать,що провести воду (першими власниками 30 років назад) можливо було без погоджень між собою?Підпису в нас немає,але ж він мабуть повинен зберігатись в архівах? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
musia Опубліковано: 25 серпня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2021 Ви фахівець в таких ділах? Чі також були в такій ситуації? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 25 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2021 Врегулювати такі питання і відповідно проблеми покликаний сервітут Договір про встановлення земельного сервітуту — це домовленість, в силу якої одна сторона (власник) надає у обмежене користування іншій стороні (сервітуарію) земельну ділянку за плату або безоплатно, а інша сторона (сервітуарій) зобов’язується користуватись земельною ділянкою відповідно до умов та припинити використання в передбачених законом випадках. Укладання такого договору має свої нюанси У вас як я розумію його немає, на якій підставі ви хочете обмежити права власників на свої ділянки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
musia Опубліковано: 25 серпня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2021 Через мій двір прокладені провода телефона на інші ділянки,а по нашій сумісній межі з другої постраждалой сусідкою( також в минулому робітницею нашого водоканала) лежать газові труби які ведуть газ далі сусідам,провода електроенергії також ідуть через мій участок,т епер ( з ваших слів) я маю право повідрізать всіх своїх сусідів? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 25 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2021 Я не знаю яке у вас право бо не знаю як все оформлено. Але за відсутності угод ви цілком можете відмовити працівникам обслуговуючих організацій у доступі на свою ділянку, і вони абонентів повідрізають самі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
musia Опубліковано: 25 серпня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2021 Все понятно.Жаль только,что прошли те времена,когда человек человеку был друг,когда сосед соседу приходил на помощь.Теперь грядут времена- человек становится человеку врагом! Помимо государства,которому мы не нужны. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 25 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2021 Так поговоріть із сусідкою. Що вам заважає переконати її оформити той же догові сервітуту? І буде вам сусідка другом. Спитайте чим ви можете сусідці допомогти, може їй щось треба. Звісно якщо не встигли з нею посваритися (можу помилятися, але з тону вашого мені здається, що посваритися вже встигли). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
musia Опубліковано: 25 серпня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2021 Ви дуже помиляетесь,з сусідкою ні словом не обмовилась,незнаю чим мій тон вам не сподобався.З сусідками ніколи не сварилися,наоборот,всі сусіди у яких є вода час від часу приходять самі до нас з флягами води,допомагають чім можуть,хто словом,хто ділом.Одна сусідка запропонувала нам прокласти труби через її участок,сказала дасть підпис( сервітут), але сказавши це руководству водоканала почула відповідь- ви наступаєте на ті самі граблі,вона вас так само відріже як і нині,про сервітут( просто засміявся) А про домовляння про сервітут з сусідкою нинішньої нейдеться зовсім, ви просто її не знаєте.Сьогодні були у " вищестоящих",там сказали що в архіві всі підписи зберігаються ,але.....це було 30 років назад,і хто зна де їх шукать,і хто їх буде шукать.І іще дуже багато є того,що тут озвучувати вважаю за лишне.Дякую за увагу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 25 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2021 Постраждалих сусідок двоє? Зробити одну скважину на двох. Буде вдвічі дешевше. А пенсіонерам дебіту вистачить з головою. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
musia Опубліковано: 25 серпня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2021 5 минут назад, MaksymS сказал: Постраждалих сусідок двоє? Зробити одну скважину на двох. Буде вдвічі дешевше. А пенсіонерам дебіту вистачить з головою. Да двоє.Друга сусідка одинока багатодітна мати .Скважина на двох- думаю це не вихід( хочу залишитись в гарних стосунках з нею). А що таке дебіт? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
musia Опубліковано: 25 серпня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2021 Скважину будем бить однозначно,більше не хочу мать із водоканалом нічого спільного.І сусідка також. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 25 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2021 56 минут назад, musia сказал: А що таке дебіт? Скільки води можна викачати зі скважини за одиницю часу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 26 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 26 серпня 2021 (змінено) 13 часов назад, musia сказал: Скважина на двох- думаю це не вихід( хочу залишитись в гарних стосунках з нею) я жил с одной скважиной на двоих. Если с дебитом все ок и сосед адекватен - проблем нет. Если сосед мудак, кидает шланг в огород "на полив" и уходит на полдня, а насосы поверхностные и у каждого свой (как было у меня) - беда. Второй насос завоздушивается и умирает Я менял 1-2 насоса в год, так как у меня сосед хоть и появлялся раз 15 в году, но он был мудак. Выход - погружной насос. Это дороже и по самой скважине, и по насосу, но меньше проблем. На выходе тройник с обратным клапаном на каждого соседа, у каждого свой гидроаккумулятор - и все будет ок. Успехов. Змінено 26 серпня 2021 користувачем sly 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Master888 Опубліковано: 26 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 26 серпня 2021 А как электричество, насосом потреблённое оплачивать? У меня коллега на пару с соседом скважиной пользуются. Пока отношения были норм, просто делили пополам. Сумма небольшая была. Но сосед дом детям оставил и вдруг начались претензии. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SPClientOM Опубліковано: 26 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 26 серпня 2021 16 часов назад, musia сказал: Одна сусідка запропонувала нам прокласти труби через її участок,сказала дасть підпис( сервітут), але сказавши це руководству водоканала почула відповідь- ви наступаєте на ті самі граблі,вона вас так само відріже як і нині,про сервітут( просто засміявся) Сейчас на том участке живёт соседка, с которой у вас хорошие отношения, через год-два поменяются хозяева, отношения с новыми соседями не наладятся, - и вы наступаете на те же грабли. По поводу сервитута - действительно смешно. Законы в нашей стране не работают, и если собственник участка захочет отрезать вам воду, он это сделает, сервитут не поможет... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз