Falwar Опубліковано: В четвер в 15:17 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 15:17 На додачу ще й вирішив розрівняти невелику територію між будинком і парканом сусіда, куди було висаджено ще одну лохину Гурон та кущ смородини (сорт, по правді, не знаю). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В четвер в 15:18 Поділитись Опубліковано: В четвер в 15:18 6 минут назад, Falwar сказал: Посадка винуватиці спонтанних дій - ще той квест. 1) Ям в рівень накопай (D=80, H=40-45) 2) Заготуй в лісі перепрівший хвойний опад, щоб розмішати з кислим торфом для субстрату: 3) Засип ями, посади і замульчуй хвоєю: В результаті було висаджено 4 сорти: Патріот, Нельсон, Дюк та Блю кроп. З тими всіма танцями з бубном в мене половина кущів лохини не пережила й двох років... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: В четвер в 15:19 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 15:19 А взагалі відпустка пройшла чудово. Радий тому, що роботи на ділянці почалися вже, а не на весні 2026, як планувалося раніше. В перервах між роботою була риболовля, де з берега впіймав свого першого судака 450 грам: Та вирізання гарбузів з дітьми на Хелоуін: 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: В четвер в 15:20 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 15:20 А ще сьогодні доставили блоки на фасадний паркан, то ж сподіваюся, що його встановлення разом в воротами та хвірткою буде чудовим закінченням сезону 2025. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: В четвер в 15:27 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 15:27 (змінено) В цілому перша спроба тривалого проживання в будику виявилася значно комфортнішою, ніж в квартирі, особливо враховуючи, що індивідуальне опалення можна запускати коли хочеш, а не мерзнути і спостерігати як лізуть грибки звідусіль, чекаючи централізованого. А мати можливість себе чимось зайяти на чистому повітрі, щоб мізки відпочили від розумової праці, - це просто прекрасно. Змінено В четвер в 15:40 користувачем Falwar 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В четвер в 16:38 Поділитись Опубліковано: В четвер в 16:38 1 година тому, Falwar сказав: А щоб їй не було одиноко, придбав в розпліднику ще й барбарис на грунтопокрівний ялівець: Будьте обережні, я дуже хотів Ред Рокет і довго шукав такий як бажав, але через кілька років був змушений подарувати його друзям, втім як і кортадерії. Бо красиво то воно красиво, але до певного розміру і на відповідному місці, а я посадив біля водоймочки і при цвітінні мав проблему, потім стала страждати грушка в трьох метрах від нього і не плодоносила доки не прибрав. А ще питання в тому, що воно зараза дуже колюче і чим більше ти його стрижеш тим більше колючок воно відрощує. Тобто, перш ніж посадити якусь забаганку ретельно продумайте як воно буде коли виросте. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В четвер в 16:55 Поділитись Опубліковано: В четвер в 16:55 16 минут назад, Фрай сказал: потім стала страждати грушка в трьох метрах від нього і не плодоносила доки не прибрав. Нічого не зрозумів, але цікаво. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В четвер в 17:37 Поділитись Опубліковано: В четвер в 17:37 36 хвилин тому, Vikctor сказав: Нічого не зрозумів, але цікаво. Дуже? Цитата 17 березня 2023 Фрай писав: вона в мене не хотіла плодоносити, квітне, але без результату Аж раптом вичитав про поганий вплив, кардинально обкарнав барбарис з цього боку і, о диво, плоди зав'язались і отримав бажане. Дерева у мене ростуть тісно, всі маленької форми і дуже вразливі. ) Доречі, вони реагують на хороші або погані слова. А коли викопав то кожен рік гілки ламає від плодів, дякую тому хто підказав на можливу проблему. Доречі, тепер буду прибирати ялівець, почав годувати грушки іржею, а за це ж попереджали всі фахівці. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В четвер в 18:21 Поділитись Опубліковано: В четвер в 18:21 38 минут назад, Фрай сказал: Дуже? А коли викопав то кожен рік гілки ламає від плодів, дякую тому хто підказав на можливу проблему. Доречі, тепер буду прибирати ялівець, почав годувати грушки іржею, а за це ж попереджали всі фахівці. Якось все загадково. Я тут днями порахував - в мене вже 54 ялівця і 5 груш. Всі груші чудово плодоносять. Вказаний барбаріс теж є. 43 минуты назад, Фрай сказал: Доречі, вони реагують на хороші або погані слова. t.me/bromeeems/30030 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В четвер в 21:19 Поділитись Опубліковано: В четвер в 21:19 3 години тому, Vikctor сказав: 3 години тому, Фрай сказав: Доречі, вони реагують на хороші або погані слова. t.me/bromeeems/30030 У мене легка рука і тільки добрі слова, прийметься навіть держак від лопати. За інше написав у відповідній темі - Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: В п'ятницю в 04:21 Автор Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 04:21 Не важливо, впливає барбарис і ялівці на плодові чи ні: декоративні клумби планую на передньому дворі, а сад - позаду будинку 🙂 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В п'ятницю в 06:57 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 06:57 2 години тому, Falwar сказав: Не важливо, впливає барбарис і ялівці на плодові чи ні Взагалі то я про те, що у цій справі не треба поспішати і чим скоріше все засадити, а ретельно продумати кожен кущик і дерево, уявити якими вони стануть через N-років, чи не будуть заважати один одному, вилазити на доріжки і тп. Особливо уважно віднестись до агресорів, щоб потім не витрачати час на зайві клопоти на пересадки чи видалення. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 12 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) Щось важко вже зупинитися. В голові крутяться 2 відомі пісні: Show must go on та Unstoppable. Завезено ще КамАЗ чорнозему та підготовлено 4 посадкові ями. Посадка плодових буде весною, коли земля всядеться і органічні рештки розкладуться. Під височенним парканом щі сторони сусіда планую посадити інжирний персик та абрикос. А в правому ряду: яблуню та грушу. Буду вдячним за пораду хороших сортів та хороших розплідників. Змінено 12 годин тому користувачем Falwar Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому За спостеріганням в часі, мені подобається посадка в осені дерев. 100% приживались, завжди. Якщо весною, то потрібно постійно поливати і приділять більше увагу. Восени , особливо зараз , в час знижок на посадковий матеріал, це простіше ( в струмів і забув) і ціна приємна. Весною якісь ажіотаж, якщо чекати знижок вже потрапляєш в час , коли все посадки вже не треба проводити. Весною ціна теж не приємно дивує, особливо, якщо посадкового матеріалу потрібно багато( квіти+ кущі+ дерева+ ще що небуть). То якщо все готово не знаю навіщо чекати весну 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 34 хвилини тому, Сарочка сказав: То якщо все готово не знаю навіщо чекати весну Дякую за відповідь. По хорошому, потрібно, щоб грунт в досить великій посадковій ямі просів за зиму. Якщо посадити зараз, є ризик, що саджанець просяде з грунтом і заглибиться коренева шийка. Думаю сформувати замовлення з розплідника зараз на весну, але чи пропонують розплідники такі варіанти?! Змінено 2 години тому користувачем Falwar Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 49 хвилин тому, Falwar сказав: Думаю сформувати замовлення з розплідника зараз на весну, але чи пропонують розплідники такі варіанти?! Я б вам порекомендував мій шлях, копайте/готуйте ями зараз, а купуйте вже коли почнуть квітнути, тоді будете бачити чого той саджанець вартий, чи не хворий. Крім того, ви вже у цей рік маєте змогу скуштувати плоди і побачити кота без мішка. Змінено 2 години тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 40 хвилин тому, Falwar сказав: Дякую за відповідь. По хорошому, потрібно, щоб грунт в досить великій посадковій ямі просів за зиму. Якщо посадити зараз, є ризик, що саджанець просяде з грунтом і заглибиться коренева шийка. Думаю сформувати замовлення з розплідника зараз на весну, але чи пропонують розплідники такі варіанти?! Зараз напевно ще ні. Зазвичай десь попередні замовлення працює з січня. Бо ще зараз відкритий сезон продаж. в якісь не великих розплідниках може вже і зараз працює ,є такі , що працюють по попереднім замовленням за пів року( з осені на весну і навпаки). Дивлячись на те, де ви плануєте купувати рослини. ПС складно уявити якого розміру ваша посадкова яма, щоб вона всідалася пів року. І якщо це звичайний ґрунт , а не багатошарова складна конструкція на складних грунтах. Якщо біля 100 літрів з поливом - 2 тижня з головою. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 17 хвилин тому, Фрай сказав: Я б вам порекомендував мій шлях, копайте/готуйте ями зараз, а купуйте вже коли почнуть квітнути, тоді будете бачити чого той саджанець вартий, чи не хворий. Крім того, ви вже у цей рік маєте змогу скуштувати плоди і побачити кота без мішка. Але ж то тоді суто крупномір, з ЗКС - ціна інша. Ну і бажано , щоб в складний час посадки на спекотне літо , з великой листовий масой на дорослому дереві і відсутністю повноцінного кореневого живлення не давать плодів. Або коріння, або насіння. Ну і це буде в такому разі ні разу не ледача посадка- все літо прибитий до той рослини. Якщо посадка одного дерева на рік, на не великой відстані від дому- гарна пропозиція . А ось чим більше тім складніше. Ну і саджати квитучу рослину з ОКС це взагалі екстремально. Це як тюльпани пересаджувати , коли вони квітнуть. можна, але це не найкращий час для переїзду рослини Змінено 1 година тому користувачем Сарочка 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 час назад, Сарочка сказал: За спостеріганням в часі, мені подобається посадка в осені дерев. 100% приживались, завжди. Якщо весною, то потрібно постійно поливати і приділять більше увагу. Восени , особливо зараз , в час знижок на посадковий матеріал, це простіше ( в струмів і забув) і ціна приємна. Весною якісь ажіотаж, якщо чекати знижок вже потрапляєш в час , коли все посадки вже не треба проводити. Весною ціна теж не приємно дивує, особливо, якщо посадкового матеріалу потрібно багато( квіти+ кущі+ дерева+ ще що небуть). То якщо все готово не знаю навіщо чекати весну Те саме в мене стосовно рослин з відкритим корінням, а це геть усі плодові дерева та ягідні кущі. Все що саджається восени - приживається на 95%. Посаджене навесні має значно гірші показники. Це я вже мовчу про те, що в усіх без виключення розплідниках саме таких рослин навесні продаються залишки непроданого восени. Розплідники дерев не підкажу, бо ми замовляли здебільшого з того що був під Бахмутом( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 час назад, Falwar сказал: Дякую за відповідь. По хорошому, потрібно, щоб грунт в досить великій посадковій ямі просів за зиму. Якщо посадити зараз, є ризик, що саджанець просяде з грунтом і заглибиться коренева шийка. Думаю сформувати замовлення з розплідника зараз на весну, але чи пропонують розплідники такі варіанти?! Саджав все в так само підготовлені ями і добре все втрамбовував ногами. Не розумію що там ще може просісти після цього. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) Ями досить великі: 1.4м в діаметрі, 0.6-0.7м в глибину. Копав такі великі і заповнив поживними грунтом, бо на ділянці бідна піщана земля, до того ж поверх насунутий пісок вибраний при копанні септиків. Про осінню посадку персика читав таке: "садити персик восени можна не пізніше, ніж за 1,5–2 місяці до очікуваних морозів. В більшості регіонів України висаджують персик на початку жовтня." Змінено 1 година тому користувачем Falwar Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 9 хвилин тому, Vikctor сказав: Саджав все в так само підготовлені ями і добре все втрамбовував ногами. Не розумію що там ще може просісти після цього. Ось саме так саджаю, 100 гр сууперфосфату ( дві жмені)на 1 дерево, трохи ворошу грунт, ведро води в свіжу яму, потім туда рослину, вирівнюю , втромбую ногами , жбурну ведро- два води, щоб коріння щільно облепілось ґрунтом, поставлю роспорки, щоб вітром не вивернуло. Ось і вся посадка. Всі підживлення роблю вже весною, коли буде коріння, та буде щось, що буде здібне поглинати добриво. Якщо рослина не потребує танців з бубнами іноді на цьому все. Тількі весною в бакову суміш на обробках додаю одночасно добриво. Так саджаю майже все- від дерев до троянд. А ось посадка весною- то там і вкусняшек в яму кидаю і закладаю і добриво типу лонг в гранулах , і потім бігаю перевіряю ґрунт кожну неділю, поливаю . Іноді доводиться додатково використовувати стимулятори, бо рослина не хоче/ не може оклигати. Результат буде такій самий майже, іноді трохи гірший, якщо посадка була вже ближче до травня. То якщо в мене є можливість, то я краще посаджу в листопаді, ніж квітні. Але в кожного буде свій досвід садівника. Експериментуйте, знайдете свій спосіб - саджати будете ще багато 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 20 хвилин тому, Falwar сказав: Ями досить великі: 1.4м в діаметрі, 0.6-0.7м в глибину. Копав такі великі і заповнив поживними грунтом, бо на ділянці бідна піщана земля, до того ж поверх насунутий пісок вибраний при копанні септиків. Про осінню посадку персика читав таке: "садити персик восени можна не пізніше, ніж за 1,5–2 місяці до очікуваних морозів. В більшості регіонів України висаджують персик на початку жовтня." Пісок то гарно. В мене також . І це я ще не погано дбаю за рослинами, взагалі і в піску теж растут, спитайте в сусідів. Та і глині з камінням і також растут. Сучасні добрива дозволяють це робить досить ефективно. Головне щоб не було болото. І було мокренько в міру( на піске ось как раз це зробить складно, скільки не лій все уходить, а якщо нема води, то нема поживних речовин. Персик останній саджала три роки тому в листопади , десь 15 числа, абрикос також. В вас трохи північ -то с корекцій. Але , вже мабуть шість років точно , мороз в нас в другої половіні січня, так щоб ґрунт промірзав хочаб на 10 см. То умови посадки також змінюються. Взагалі в січні починаю копати город ( не спеішно , щоб потім не вмерти під той лопатою) перерва іноді на березень - лютий , ось там може засипати снігом , то я саме їх вважаю зимовимі місяцями Змінено 1 година тому користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 47 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 47 хвилин тому 20 хвилин тому, Сарочка сказав: взагалі і в піску теж растут, спитайте в сусідів От якраз бачу, що в сусідів, де багато дерев посаджено в пісок, саджанці практично не виросли за декілька років 😕 Тому й прийняв рішення робити великі ями і наповнити хорошим грунтом - у інших сусідів в такому чудово розвиваються. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 37 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 37 хвилин тому (змінено) 1 годину тому, Сарочка сказав: Але ж то тоді суто крупномір, з ЗКС - ціна інша. Аня, оце єдиний мінус, але плюсами він перекриває. 1 годину тому, Сарочка сказав: Ну і саджати квитучу рослину з ОКС це взагалі екстремально Абсолютно протилежне. Саджаю дерева з ЗКС ще з 90-х і ніяких проблем крім того, що може виявитись не той сорт. А плодам достатньо обмежити кількість, обриваючи зайві квіти, рослина витримає все без проблем, от чим ви ризикуєте купуючи оцю гортензію? Ви при посадці ж не рушите коріння і нове вона нарощує паралельно. От з відкритою кореневою дійсно проблеми, який сорт купили взнаєте років через три, було таке, що й через 5. (( Да, Віктор, я не памʼятаю випадку аби в мене не прийнялося дерево за будь якою методою, у мене повно такого, що витримувало кілька пересадок за їх життя. рука легка і вони мене мабуть також люблять. Змінено 19 хвилин тому користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз