Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Освітній процес в умовах війни

Firetuf

Освітній процес в умовах війни  

43 користувача проголосувало

У вас немає прав на голосування в цьому опитуванні, або на перегляд результатів опитування. Будь ласка, войдите или зареєструйтеся для голосування в опитуванні.
  • Опитування закрито 31.08.22 в 20:51

Рекомендовані повідомлення

2 години тому,  irina1969 сказав: 

Я не буду коментувати питання освіти...

Я не буду коментувати...

ТА БЛЯ

"Шановні батьки, завтра в школі заплановані урочистості до 1000 днів незламності. Форма одягу - урочиста..."

АЯЙОБЙОГОМАТЬ.

1000 днів незламності. У школі. Урочистості. В урочистому одязі. У мене питання до тих, хто придумав цей празник, ви там охуїливзагалі?. Ну реально?

По-перше. Які, курвамать, 1000 днів? Що ви розкажете про 1000 днів війни дітям, чиї батьки воюють з 2014 року? А тим, чиї батьки загинули в 2014, 2015... То не війна була? Щось інше, іграшкове?…

…Щоб було видно тих керманичів, у кого замість мозку - полова, замість памʼяті - туман, а замість душі - гівно (с)

Татуся Бо

І ці люди ще когось повчають? :pozor:

Змінено користувачем Фрай
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Парадокс рівня знань учнів і зарплат учителів в Україні

Замбія – 5,5 до 1, Намібія – 4 до 1, Буркіна Фасо – 3 до 1, Кот-д'Івуар – 2,1 до 1, Гана – 1,8 до 1, Сенегал – 1,3 до 1, Гамбія – 1,2 до 1, Танзанія – 1 до 1, Нігерія – 1 до 1, Конго – 0,9 до 1.

Це пропорція між зарплатою вчителя школи та середньою зарплатою в країнах Африки. Тобто зарплата вчителя в Африці є вищою за середню. А у нас? У нас 0,6 до 1. Ми позаду країн Африки.

Замбія – 358, Намібія – 406, Буркіна Фасо – 403, Кот-д'Івуар – 373, Гана – 307, Сенегал – 412, Гамбія – 352, Танзанія – 358, Нігерія – 308, Конго – 310. Це так званий Harmonized test score індексу людського капіталу Світового Банку в країнах Африки.

Це освітній компонент індексу, що визначають, використовуючи гармонізовані тестові бали, тобто це про якість навчання у школі. Це середні національні бали за основними міжнародними та регіональними програмами тестування навчальних досягнень учнів, у т. ч. PISA, приведені до спільних одиниць виміру, де 300 – мінімальний, а 625 – максимальний рівень досягнень.

Африканський показник десь на рівні 350.

А у нас? Ми маємо 490. Тут ми попереду країн Африки. Це парадокс.

Як так сталося, що в Україні вчитель робить свою роботу значно краще за свого колегу в Африці, свідченням чого є значно вищій Harmonized test score, але отримує при цьому зарплату, яка значно поступається середній в країні, на відміну від країн Африки, де у багатьох випадках зарплата вчителя вища за середню у декілька разів?

За такого розвитку подій професію вчителя в Україні незабаром можна буде побачити у своєрідній «червоній книзі» зникаючих у країні професій.

• Сумно 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, hause сказав:

Як так сталося, що в Україні вчитель робить свою роботу значно краще за свого колегу в Африці, свідченням чого є значно вищій Harmonized test score, але отримує при цьому зарплату, яка значно поступається середній в країні, на відміну від країн Африки, де у багатьох випадках зарплата вчителя вища за середню у декілька разів?

з того що я побачив в Африці (не забуваємо що вона дуже різна) - школи або фінансуються місіями або приватні. думаю потрібно коригувати все на кількість учнів відносно кількості дітей взагалі. на плантації чи в шахті освіта має бути тільки у її власника.

Посилання на коментар

10 часов назад, hause сказал:

Парадокс рівня знань учнів і зарплат учителів в Україні

Замбія – 5,5 до 1, Намібія – 4 до 1, Буркіна Фасо – 3 до 1, Кот-д'Івуар – 2,1 до 1, Гана – 1,8 до 1, Сенегал – 1,3 до 1, Гамбія – 1,2 до 1, Танзанія – 1 до 1, Нігерія – 1 до 1, Конго – 0,9 до 1.

Це пропорція між зарплатою вчителя школи та середньою зарплатою в країнах Африки. Тобто зарплата вчителя в Африці є вищою за середню. А у нас? У нас 0,6 до 1. Ми позаду країн Африки.

Замбія – 358, Намібія – 406, Буркіна Фасо – 403, Кот-д'Івуар – 373, Гана – 307, Сенегал – 412, Гамбія – 352, Танзанія – 358, Нігерія – 308, Конго – 310. Це так званий Harmonized test score індексу людського капіталу Світового Банку в країнах Африки.

Це освітній компонент індексу, що визначають, використовуючи гармонізовані тестові бали, тобто це про якість навчання у школі. Це середні національні бали за основними міжнародними та регіональними програмами тестування навчальних досягнень учнів, у т. ч. PISA, приведені до спільних одиниць виміру, де 300 – мінімальний, а 625 – максимальний рівень досягнень.

Африканський показник десь на рівні 350.

А у нас? Ми маємо 490. Тут ми попереду країн Африки. Це парадокс.

За такого розвитку подій професію вчителя в Україні незабаром можна буде побачити у своєрідній «червоній книзі» зникаючих у країні професій.

Тест PISA проводиться раз в 4 роки, тож будуть в 26-му проводити. Думаю результати будут наближені до африканських. 

Посилання на коментар

• 3 тижні потому...

Ну що ж, мої потужні. Чергове потужне покращення. Підтягнуть медицину до європейського доступного тільки багатим рівня. Дійсно, українців все менше і менше, нахіба їм стільки лікарів? Хіба що в піхоту :lol:

news.telegraf.com.ua/ukr/ukraina/2024-12-09/5889544-vrachey-stanet-menshe-v-ukraine-planiruyut-umenshit-kolichestvo-meditsinskikh-vuzov?traffic_source=ukr.net

• Дякую 1
Посилання на коментар

В 18.11.2024 в 22:07, Фрай сказал:

2 години тому,  irina1969 сказав: 

Я не буду коментувати...

ТА БЛЯ

"Шановні батьки, завтра в школі заплановані урочистості до 1000 днів незламності. Форма одягу - урочиста..."

АЯЙОБЙОГОМАТЬ.

1000 днів незламності. У школі. Урочистості. В урочистому одязі. У мене питання до тих, хто придумав цей празник, ви там охуїливзагалі?. Ну реально?

По-перше. Які, курвамать, 1000 днів? Що ви розкажете про 1000 днів війни дітям, чиї батьки воюють з 2014 року? А тим, чиї батьки загинули в 2014, 2015... То не війна була? Щось інше, іграшкове?…

…Щоб було видно тих керманичів, у кого замість мозку - полова, замість памʼяті - туман, а замість душі - гівно (с)

Татуся Бо

І ці люди ще когось повчають? :pozor:

Біблія містить  пряму заборону бабі займатися викладацькою діяльністю 

навчати бабі я не дозволяю 

апостол Павло , друге послання  Тимофію

photo_2024-11-08_23-59-43.jpg

Змінено користувачем Бездомный
Посилання на коментар

Освітній омбудсмен Надія Ліщик запропонувала один із способів подолання освітніх втрат, який передбачає надання учням додаткового року навчання в тому самому класі. Ця ідея виникла на тлі освітніх проблем, спричинених пандемією COVID-19 та майже трьома роками повномасштабної війни.

meta.ua/uk/news/society/240010-schob-podolati-osvitni-vtrati-dovedetsya-zalishati-uchniv-na-drugii-rik-osvitnii-ombudsmen/

• Хаха 2
Посилання на коментар

В 12.12.2024 в 23:35, US7IGN сказал:

Освітній омбудсмен Надія Ліщик запропонувала один із способів подолання освітніх втрат, який передбачає надання учням додаткового року навчання в тому самому класі. Ця ідея виникла на тлі освітніх проблем, спричинених пандемією COVID-19 та майже трьома роками повномасштабної війни.

meta.ua/uk/news/society/240010-schob-podolati-osvitni-vtrati-dovedetsya-zalishati-uchniv-na-drugii-rik-osvitnii-ombudsmen/

З тими вчителями хоч по п"ять років в одному класі сиди не поможе. 

Пи. Си. Все нове добре забуте старе. 

На моїй пам'яті у нас в класі одного чувака залишили на другий рік. 

То десь орієнтовно 4-5клас був.

А вже пізніше, в політесі, всіляких стрибунів по академках стало, як греблю гати. 😎

Посилання на коментар

• 3 тижні потому...

Покоління яке не бачило школи

biz.nv.ua/ukr/experts/ukrajinski-shkoli-pid-chas-viyni-z-yakimi-problemami-stiknutsya-nashi-diti-50478110.html

• Сумно 1
Посилання на коментар

37 минут назад, US7IGN сказал:

Покоління яке не бачило школи

biz.nv.ua/ukr/experts/ukrajinski-shkoli-pid-chas-viyni-z-yakimi-problemami-stiknutsya-nashi-diti-50478110.html

Загалом стаття переливання з пустого я порожнє. Вони, ще не зачепили тему катастрофічного падіння якості вчителів. Бо з тими,, що зараз, що очно, що онлайн один болт. 😎

Посилання на коментар

Зараз вчителі та викладачі - це просто офіційна схема отримати відстрочку.

Про яку якість може йти мова.

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

08.09.2023 в 10:50, irina1969 сказав:

Раджу всім згадати, що блокування рашаресурсів зроблено на вимогу закону України " Про санкції" ст 4-6(1)

Вже заблоковано мабуть 90 процентів техничной  інфи. Щось мені підказуе що не тількі у будівельної сфері. При усіей повагі до українськой, майже всі ці проценти норм, правил, а головне реального досвіду їх використання на російськой мові та на російських ресурсах. Зрозуміло що оркі - враг, але вікового досвіду російськомовних інженерів та мастерових мені дуже не вистачає..(

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

21 хвилину тому, murava сказав:

А жінкам апостол Петро взагалі заповідав хіджаб та вдома сидіти )))

Посилання на коментар

50 минут назад, Leon26 сказал:

Вже заблоковано мабуть 90 процентів техничной  інфи. Щось мені підказуе що не тількі у будівельної сфері. При усіей повагі до українськой, майже всі ці проценти норм, правил, а головне реального досвіду їх використання на російськой мові та на російських ресурсах. Зрозуміло що оркі - враг, але вікового досвіду російськомовних інженерів та мастерових мені дуже не вистачає..(

У дружини дир, обсос 30+років, дав вказівку списати всю  російськомовні технічну літературу. І використати для розтопки котла. Дебіли. Ніфіга зробити не можуть, тільки нищити. 

Пи. Си Врятував недавно з макулатури. Хоть нормальну методичку тепер буду мати. 😺

IMG_20241230_191039.jpg

Змінено користувачем sergio
  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

В 02.01.2025 в 18:05, Leon26 сказал:

Вчить англійську - здивуєтесь. 

• Лайк 3
Посилання на коментар

В 02.01.2025 в 17:46, murava сказал:

Гарно, що якась зацікавленість йти в школу викладати у чоловіків з'явилась . А то Бездомний верещить, але ні сам ні хлопців своїх навчати не відправив ...

• Лайк 1
  • Хаха 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

8 хвилин тому, OlaR сказав:

Вчить англійську - здивуєтесь. 

Ви так пишете начебто розумієтеся на інженерних науках або напрацюваннях майстрових. У цій темі, якщо і є сенс вивчати якусь мову, то це китайська. А без розуміння менталітету він мало ефективний, до того ж важко освоюваний. Тож я голосую за відсутність цензури.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, OlaR сказал:

Гарно, що якась зацікавленість йти в школу викладати у чоловіків з'явилась . А то Бездомний верещить, але ні сам ні хлопців своїх навчати не відправив ...

Влом. 

Посилання на коментар

Освітянська галузь в очікуванні дива

osvita.ua/blogs/93791/?fbclid=IwY2xjawHmJ5dleHRuA2FlbQIxMQABHYQ0UYpUz3Q4Cj0H8EQ--o5UE3Oin8_Yl33PIocy8DAoYdoGLwR5m-1Wnw_aem_dyeDiSsbRLGOW7vunihY2Q#google_vignette

...

DECIDE, то це – швейцарсько-український проєкт «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», спрямований на підтримку реформ в освіті. Він повинен «допомогти жителям територіальних громад долучитися до демократичного врядування та отримати рівний доступ до якісної освіти».

Не розумію, навіщо нам допомога в демократії та рівному доступі до якісної освіти, якщо до освітньої реформи ми це все мали? Хіба що за кошти швейцарських платників податків утримується ще одна команда від МОН? А яка то «демократія», було чітко видно під час громадських обговорень, на яких так і не вияснили, як навчати дітей, коли:

програми не відповідають...

підручники не відповідають...

оцінювання не відповідає...

НУШ не відповідає…

фінансування не відповідає...

мережа ліцеїв не відповідає...

зарплати не відповідають...

дороги не відповідають…

вимоги не відповідають…

інтегровані курси не відповідають…,

про що свідчать численні публікації та коментарі в масмедіа.

На жаль, жодному «не відповідають» не було надано жодного пояснення, і усі ці питання так і залишаються невирішеними, хоча, по суті, вони – основа основ в системі надання та отримання знань. Але для МОН це, скоріш за все, – дрібниці.

Крім того, навряд чи хтось із столичних гостей розбирається в них або, хоча б в курсі, що такі проблеми існують. Врешті-решт, можна дообговорюватись до того, що очільники МОН не відповідають займаним посадам. А всі його нововведення не відповідають здоровому глузду.

...

• Лайк 1
Посилання на коментар

А тим, часом:

m.facebook.com/story.php?story_fbid=1002456321926098&id=100064852174010

Щось мені здається, що результати домкратом порівняно з 22-м роком. 

Посилання на коментар

9 часов назад, Leon26 сказал:

Ви так пишете начебто розумієтеся на інженерних науках або напрацюваннях майстрових. У цій темі, якщо і є сенс вивчати якусь мову, то це китайська. А без розуміння менталітету він мало ефективний, до того ж важко освоюваний. Тож я голосую за відсутність цензури.

Доки українці будуть цікавитись виключно інженерним досвідом кацапії діла не буде. Вчить англійську мову - здивуєтесь кількістю інформації

• Дякую 1
Посилання на коментар

7 часов назад, hause сказал:

DECIDE, то це – швейцарсько-український проєкт «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», спрямований на підтримку реформ в освіті. Він повинен «допомогти жителям територіальних громад долучитися до демократичного врядування та отримати рівний доступ до якісної освіти».

Не розумію, навіщо нам допомога в демократії та рівному доступі до якісної освіти, якщо до освітньої реформи ми це все мали?

Хто і до якої освіти мав рівних доступ? Ви про що?

• Дякую 1
Посилання на коментар

41 минуту назад, OlaR сказал:

Доки українці будуть цікавитись виключно інженерним досвідом кацапії діла не буде. Вчить англійську мову - здивуєтесь кількістю інформації

Інженерний досвід кацапії взятий з розробок німецьких інженерів першої половини 20-го сторіччя. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

9 минут назад, sergio сказал:

Інженерний досвід кацапії взятий з розробок німецьких інженерів першої половини 20-го сторіччя. 

Отож. А зараз перша половина 21 сторічча, а українці ще досі цікавляться досвідом сторічної давності, перекладеним на кацапську ...

• Сумно 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...