Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Не захищена камʼяна вата на зиму

Serg_OOO

Рекомендовані повідомлення

30 хвилин тому, Sерджио сказав:

Все норм. Грунтанув клеєм, бо адгезія вже бази до вати буде краще. Ну й на грунтуючому шарі видно баги вати (десь там розпушилася) - відповідно  дуже легко їх усунути. А посилання на фб це що? Там на котика з песиком кидає ))))

)) не той ролик проїхали

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

21 хвилину тому, Sерджио сказав:

Грунтанув клеєм, бо адгезія вже бази до вати буде краще.

Та невже ! 

Вата має волокна і втираючи клей в ці волокна ви чудово зчеплюєте клей з ватою. А от втерти наступний основний шар клею в цю шкірку ви вже не зможете і адгезія клею до шкірки з клею буде завжди гірша а не краща.

ПС.. І як завжди , спочатку робим а потім питаєм.

Посилання на коментар

3 часа назад, andrey_ka сказал:

Та невже ! 

Вата має волокна і втираючи клей в ці волокна ви чудово зчеплюєте клей з ватою. А от втерти наступний основний шар клею в цю шкірку ви вже не зможете і адгезія клею до шкірки з клею буде завжди гірша а не краща.

ПС.. І як завжди , спочатку робим а потім питаєм.

Я сперечатися не буду, бо бачив і так і так. І стоїть і те і те. Крім того, утеплення площею 190 метрів я робив один. Бригад зараз із зрозумілих причин немає, а ті, що - луплять ціну в два хвоста. Отож я фізично не встигаю виконати під сітку. Але чому клей на клей гірше?

Посилання на коментар

1 година тому, Sерджио сказав:

Але чому клей на клей гірше?

Із за гладкості основи існує ризик відшарування. А тим більше це фасад та ще й такий тоненький шар , який занадто швидко сохне. Коротше , варто було залишити вату як є.  Нічого з нею за сезон не сталося б , головне щоб за шиворот не затікало.

ІМХО. Я б перед нанесенням гідроармувального шару наніс би на таку основу якийсь кварцгрунт.

Крім того, утеплення площею 190 метрів я робив один.

Да... , співчуваю. Робити одному фасад , це квест ще той.

Посилання на коментар

4 часа назад, andrey_ka сказал:

Із за гладкості основи існує ризик відшарування

Яка ще гладкість? 🤦

Ви хоч бачили поверхню клею після нанесення? Це ж не моноліт після нової опалубки. 

Відпасти може лише якщо галімий клей з гімняним цементом та компонентами

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, #roofinspector сказав:

Яка ще гладкість? 🤦

Ви хоч бачили поверхню клею після нанесення? Це ж не моноліт після нової опалубки. 

да Андрія понесло щось з тою гладкістю) по минулим тeмам гладкості.цe нe правильно, алe порушував я і по гладких повeрхнях. гіпсовою і по мeталу і по бeтону.. правда, втирав пeрших шар. потім штукатурив. всe норм...(так робить нe трeба!)

Посилання на коментар

5 годин тому, #roofinspector сказав:

Ви хоч бачили поверхню клею після нанесення?

Так , я чудово розумію як виглаядає клей після нанесення та заглажування його металевою гладилкою. А ви , я так розумію , шпатель ніколи в руках не тримали.

От саме зараз займаюсь  нанесенням гідрозахисного шару на вату.

IMG_20250926_131745.thumb.jpg.b378b54cde48ce8e0e096ac1d9fac55d.jpg

5 годин тому, #roofinspector сказав:

Точно ? Виявляється , кварцгрунт на клей (перед улаштуванням декору чи фарби) наносять просто так , чисто щоб впарити нікому не потрібну опцію і здерти зайві кошти. 

Адже ми ж ніколи не будем купувати , скажімо , галімий короїд з гівняним цементом і тому  ненесення кварцгрунту абслютно необгрунтовано , ну якщо слідувати вашій логіці.

Посилання на коментар

27 хвилин тому, andrey_ka сказав:

Так , я чудово розумію як виглаядає клей після нанесення та заглажування його металевою гладилкою. А ви , я так розумію , шпатель ніколи в руках не тримали.

От саме зараз займаюсь  нанесенням гідрозахисного шару на вату.

IMG_20250926_131745.thumb.jpg.b378b54cde48ce8e0e096ac1d9fac55d.jpg

Точно ? Виявляється , кварцгрунт на клей (перед улаштуванням декору чи фарби) наносять просто так , чисто щоб впарити нікому не потрібну опцію і здерти зайві кошти. 

Адже ми ж ніколи не будем купувати , скажімо , галімий короїд з гівняним цементом і тому  ненесення кварцгрунту абслютно необгрунтовано , ну якщо слідувати вашій логіці.

Андрй, Руфінспектор побачив фасадів побільше нашого. Діло в тому,що таке збочення,як глянцювання чорнової штукатурки можна побачити одне на 10 000.

Посилання на коментар

Андрію, пара моментів по затягуванню клею. Перше - це те, що я чітко бачу, де та вата скошлачена. А такі ділянки є, на жаль на будь якій ваті. І роблячи базу це вже не виправиш. Можна, але вже складніше. І другий момент. Ми з Вами чудово розуміємо, що утеплення наодинці - ну такойє. В ідеалі на ту площу, що я озвучив - тре 4 особи. Мінімум три. Двоє - вже замало. Але свого часу мене поставили перед фактом. Тому я вимушений був зробити це сам. Відповідно, час переходу від однієї стадії технологічного процесу до іншої - кратно збільшується. От ці фактори й спонукали мене затягнути всю вату грунтуючим шаром. Утім, кажу ж - бачив і так як я і так, як Ви. Стоїть і не бухтить і те і те.

Змінено користувачем Sерджио
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Ми з Вами чудово розуміємо, що утеплення наодинці - ну такойє. В ідеалі на ту площу, що я озвучив - тре 4 особи. Мінімум три. Двоє - вже замало.

Я б так не сказав  ,  двоє цілком прийнятно. Одному складно але можливо якщо виробити правильний алгоритм.

Посилання на коментар

3 минуты назад, andrey_ka сказал:

Я б так не сказав  ,  двоє цілком прийнятно. Одному складно але можливо якщо виробити правильний алгоритм.

Ну, от я один і зробив. З Вами згоден, але питання часу - от і все. На фото - супер. Гарно дуже виходить. Тож успіхів!

• Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...