Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Не захищена камʼяна вата на зиму

Serg_OOO

Рекомендовані повідомлення

30 хвилин тому, Sерджио сказав:

Все норм. Грунтанув клеєм, бо адгезія вже бази до вати буде краще. Ну й на грунтуючому шарі видно баги вати (десь там розпушилася) - відповідно  дуже легко їх усунути. А посилання на фб це що? Там на котика з песиком кидає ))))

)) не той ролик проїхали

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

21 хвилину тому, Sерджио сказав:

Грунтанув клеєм, бо адгезія вже бази до вати буде краще.

Та невже ! 

Вата має волокна і втираючи клей в ці волокна ви чудово зчеплюєте клей з ватою. А от втерти наступний основний шар клею в цю шкірку ви вже не зможете і адгезія клею до шкірки з клею буде завжди гірша а не краща.

ПС.. І як завжди , спочатку робим а потім питаєм.

Посилання на коментар

3 часа назад, andrey_ka сказал:

Та невже ! 

Вата має волокна і втираючи клей в ці волокна ви чудово зчеплюєте клей з ватою. А от втерти наступний основний шар клею в цю шкірку ви вже не зможете і адгезія клею до шкірки з клею буде завжди гірша а не краща.

ПС.. І як завжди , спочатку робим а потім питаєм.

Я сперечатися не буду, бо бачив і так і так. І стоїть і те і те. Крім того, утеплення площею 190 метрів я робив один. Бригад зараз із зрозумілих причин немає, а ті, що - луплять ціну в два хвоста. Отож я фізично не встигаю виконати під сітку. Але чому клей на клей гірше?

Посилання на коментар

1 година тому, Sерджио сказав:

Але чому клей на клей гірше?

Із за гладкості основи існує ризик відшарування. А тим більше це фасад та ще й такий тоненький шар , який занадто швидко сохне. Коротше , варто було залишити вату як є.  Нічого з нею за сезон не сталося б , головне щоб за шиворот не затікало.

ІМХО. Я б перед нанесенням гідроармувального шару наніс би на таку основу якийсь кварцгрунт.

Крім того, утеплення площею 190 метрів я робив один.

Да... , співчуваю. Робити одному фасад , це квест ще той.

Посилання на коментар

4 часа назад, andrey_ka сказал:

Із за гладкості основи існує ризик відшарування

Яка ще гладкість? 🤦

Ви хоч бачили поверхню клею після нанесення? Це ж не моноліт після нової опалубки. 

Відпасти може лише якщо галімий клей з гімняним цементом та компонентами

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, #roofinspector сказав:

Яка ще гладкість? 🤦

Ви хоч бачили поверхню клею після нанесення? Це ж не моноліт після нової опалубки. 

да Андрія понесло щось з тою гладкістю) по минулим тeмам гладкості.цe нe правильно, алe порушував я і по гладких повeрхнях. гіпсовою і по мeталу і по бeтону.. правда, втирав пeрших шар. потім штукатурив. всe норм...(так робить нe трeба!)

Посилання на коментар

5 годин тому, #roofinspector сказав:

Ви хоч бачили поверхню клею після нанесення?

Так , я чудово розумію як виглаядає клей після нанесення та заглажування його металевою гладилкою. А ви , я так розумію , шпатель ніколи в руках не тримали.

От саме зараз займаюсь  нанесенням гідрозахисного шару на вату.

IMG_20250926_131745.thumb.jpg.b378b54cde48ce8e0e096ac1d9fac55d.jpg

5 годин тому, #roofinspector сказав:

Точно ? Виявляється , кварцгрунт на клей (перед улаштуванням декору чи фарби) наносять просто так , чисто щоб впарити нікому не потрібну опцію і здерти зайві кошти. 

Адже ми ж ніколи не будем купувати , скажімо , галімий короїд з гівняним цементом і тому  ненесення кварцгрунту абслютно необгрунтовано , ну якщо слідувати вашій логіці.

Посилання на коментар

27 хвилин тому, andrey_ka сказав:

Так , я чудово розумію як виглаядає клей після нанесення та заглажування його металевою гладилкою. А ви , я так розумію , шпатель ніколи в руках не тримали.

От саме зараз займаюсь  нанесенням гідрозахисного шару на вату.

IMG_20250926_131745.thumb.jpg.b378b54cde48ce8e0e096ac1d9fac55d.jpg

Точно ? Виявляється , кварцгрунт на клей (перед улаштуванням декору чи фарби) наносять просто так , чисто щоб впарити нікому не потрібну опцію і здерти зайві кошти. 

Адже ми ж ніколи не будем купувати , скажімо , галімий короїд з гівняним цементом і тому  ненесення кварцгрунту абслютно необгрунтовано , ну якщо слідувати вашій логіці.

Андрй, Руфінспектор побачив фасадів побільше нашого. Діло в тому,що таке збочення,як глянцювання чорнової штукатурки можна побачити одне на 10 000.

Посилання на коментар

Андрію, пара моментів по затягуванню клею. Перше - це те, що я чітко бачу, де та вата скошлачена. А такі ділянки є, на жаль на будь якій ваті. І роблячи базу це вже не виправиш. Можна, але вже складніше. І другий момент. Ми з Вами чудово розуміємо, що утеплення наодинці - ну такойє. В ідеалі на ту площу, що я озвучив - тре 4 особи. Мінімум три. Двоє - вже замало. Але свого часу мене поставили перед фактом. Тому я вимушений був зробити це сам. Відповідно, час переходу від однієї стадії технологічного процесу до іншої - кратно збільшується. От ці фактори й спонукали мене затягнути всю вату грунтуючим шаром. Утім, кажу ж - бачив і так як я і так, як Ви. Стоїть і не бухтить і те і те.

Змінено користувачем Sерджио
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Ми з Вами чудово розуміємо, що утеплення наодинці - ну такойє. В ідеалі на ту площу, що я озвучив - тре 4 особи. Мінімум три. Двоє - вже замало.

Я б так не сказав  ,  двоє цілком прийнятно. Одному складно але можливо якщо виробити правильний алгоритм.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 минуты назад, andrey_ka сказал:

Я б так не сказав  ,  двоє цілком прийнятно. Одному складно але можливо якщо виробити правильний алгоритм.

Ну, от я один і зробив. З Вами згоден, але питання часу - от і все. На фото - супер. Гарно дуже виходить. Тож успіхів!

• Дякую 1
Посилання на коментар

6 годин тому, Sерджио сказав:

Ну, от я один і зробив. З Вами згоден, але питання часу - от і все. На фото - супер. Гарно дуже виходить. Тож успіхів!

в Андрія гарно, бо один повeрх. і він чітко знає ,коли дe сонцe і всі нюанси. в таку погоду двоє справлялись завжди.

Посилання на коментар

1 час назад, МаТраС сказал:

в Андрія гарно, бо один повeрх. і він чітко знає ,коли дe сонцe і всі нюанси. в таку погоду двоє справлялись завжди.

Да, в мене фронтон ще. І добре і не дюже. По драбині шибати з ватою воно таке собі. На базу туру візьму, з драбини не вийде.  Затянути затянув, але під сітку ні.

Посилання на коментар

14 часов назад, andrey_ka сказал:

Точно ? Виявляється , кварцгрунт на клей (перед улаштуванням декору чи фарби)

Фарба чи декор - це розчини на основі полімерного зв'язуючего (акріл з модифікаторами). Там кварц-грунт має актуальність бо мінеральна та полімерна структури дійсно потребують додатково підвищити адгезію. Але окрім адгезію грунт там виконує функцію вирівнювання вологопоглинання готової поверхні та попередньої кольорової підготовки. 

Але цей приклад не є коректним бо мова йшла про контакт між двома однотипними мінеральними розчинами. 

Щодо вигажування поверхні під скло - то то є ваше якесь особисто збочення, сенсу у якому немає жодного. Подивіться як ETICS фасади роблять профі та не вигадуйте велосипед. 

П.с.: сітку треба втоплювати у рідкий клей в не накладати на суху вату, як у вас на відкосах 🤦

• Лайк 1
Посилання на коментар

16 хвилин тому, #roofinspector сказав:

сітку треба втоплювати у рідкий клей в не накладати на суху вату, як у вас на відкосах

він такий дотошний, що точно щнає цe)думаю, як і я робив:сітка відтягується і шпатeлeм соткою промазував...

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, Sерджио сказав:

Да, в мене фронтон ще. І добре і не дюже. По драбині шибати з ватою воно таке собі. На базу туру візьму, з драбини не вийде.  Затянути затянув, але під сітку ні.

орeнда лісів копійки коштує. ви що всe цe з драбини робили?

Посилання на коментар

7 годин тому, #roofinspector сказав:

Але цей приклад не є коректним бо мова йшла про контакт між двома однотипними мінеральними розчинами. 

Незалежно від подальшого оздоблення на гідрозахисний шар наноситься кварцгрунт. Я ж спеціально привів як приклад короїд. По суті він мало чим відрізняється від того ж клею.

Щодо вигажування поверхні під скло - то то є ваше якесь особисто збочення, сенсу у якому немає жодного. Подивіться як ETICS фасади роблять профі та не вигадуйте велосипед. 

Ви явно ніколи цим не зеймались. Ну  неможливо зробити металевою гладилкою не гладку поверхню.

ПС.. В нас різні поняття про гладкість. В контексті фасадної да і простої штукатурки рівна як стіл поверхня , це вже гладка за яку важкувато зачепитись подальшим оздоблювальним матеріалом. Іменно тому  всюди вказують , наносьте кварцгрунт. Не простий грунт , бо для колерування чи вирівнювання водопоглинання достатньо і звичайного , а іменно з піском.

І який такий велосипед я вигадую , не зрозуміло!

П.с.: сітку треба втоплювати у рідкий клей в не накладати на суху вату, як у вас на відкосах 🤦

Та треба , хто ж з цим сперечається. Якщо ви розкажете як робити правильно буду дуже вдячний.

А так:

На кути відкосів встановлюю кутник з сіткою (а він вже в заводському виконанні йде з сіткою) , відповідно відкос автоматично накривається сіткою. Далі штукатуриться площа стіни. Потім робиться шаблон і прикладаючи його до площі стіни витягується відкос. Клей звісно спочатку наноситься на вату, а не поверх сітки.

Посилання на коментар

11 годин тому, Sерджио сказав:

Риштування має стояти від кута до кута в межах хоча б однієї стіни. Тим більше якщо робити будете один.

IMG_3131.thumb.JPG.9838b1d280ddf3dfdbd801aa9dbe2ecb.JPG

Посилання на коментар

15 часов назад, МаТраС сказал:

орeнда лісів копійки коштує. ви що всe цe з драбини робили?

Так, з драбини. Справа не в копійках. Я ті ліса 700 років збирати буду. Та й площадка рівна під них треба

Посилання на коментар

2 години тому, Sерджио сказав:

Так, з драбини. Справа не в копійках. Я ті ліса 700 років збирати буду. Та й площадка рівна під них треба

ну ви псіх)з драбини нeрeально щось толковe зробити  .ліса сам щбирав дві години на сторону.розбираав з сусілом. площадка вирівнюється дошками і тп

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...