mib Опубліковано: 16 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2024 3 минуты назад, irina1969 сказал: Ні(( якщо електрика по 5, 4 і нема можливості зробити електротариф В такую погоду у воздух/вода сор выше 3, если 5,4 это не опечатка, а какой то кооперативный тариф то тепловой квт выйдет 1,8 грн неужто пелета дешевле? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 16 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2024 5 годин тому, mib сказав: В такую погоду у воздух/вода сор выше 3, если 5,4 это не опечатка, а какой то кооперативный тариф то тепловой квт выйдет 1,8 грн неужто пелета дешевле? Дорівнює майже...подумала, що мабудь на підсвідомому рівні хочу уйти від електроопалення.... так, це дуже зручно, але в наших умовах багато нестабільних факторів 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2024 11 часов назад, newbee2020 сказал: це я тему в офтоп випадково перевів, каюсь і затикаюсь Не кортить себе - місцевий модератор залюбки вам підіграє. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2024 8 часов назад, mib сказал: Вот это вот уже странно ТН то уж точно заметно дешевле выходит чем пелеты Ви що проти, якщо комусь подобається копирсатися в багнюці та тягати баули з пелетами задля уявної економії? На вас же електрики більше залишиться). 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 16 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2024 Як що в системі є ТА хоча на пару кубів, то по великому рахунку без різниці чим його гріти. Більш того, на нього можна поцепити і тн, й ттк, й ек, газ і кучу іншого)) і вмигати підігрів та, чим дешевше в цей момент. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 16 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2024 15 минут назад, mastervovik сказал: Як що в системі є ТА хоча на пару кубів, то по великому рахунку без різниці чим його гріти. Більш того, на нього можна поцепити і тн, й ттк, й ек, газ і кучу іншого)) і вмигати підігрів та, чим дешевше в цей момент. Насчет ТН не нужно ему в бочку, чем выше подача тем ниже СОР Газ тоже как то странно в бочку загонять 36 минут назад, Vikctor сказал: На вас же електрики більше залишиться). Как то я об этом не подумал, буду пропагандировать сжигаемое топливо 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 16 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2024 В 15.11.2024 в 10:12, volomoto сказал: 150 кВт*год за половину листопада на опалення. 50 кВт*год на нагрів води в бойлері. це електрокотел? яка площа? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 16 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2024 каміном регулярно користуємось, минулий сезон на вечір пару дощечок сосни і дуб з 18 до 23 вистачало 2-3 ломаки цього року ще березу взяв, горить добре але дуже швидко погода зараз така, що панелі дають 50-300Вт ( звісно якщо їх не на 50 кВт) думаю чи підключати газ за 60 тис грн ( плюс ще вартість котла.ю димаря, сатнехнік щоб підключив і тп) чи брати ТН повітря-водля для обігріву ТП першого поверху оку і напевне треба таки утеплення робити і закуповувати дрова поки це можна-)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 16 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2024 (змінено) 16 хвилин тому, NBB сказав: каміном регулярно користуємось, минулий сезон на вечір пару дощечок сосни і дуб з 18 до 23 вистачало 2-3 ломаки цього року ще березу взяв, горить добре але дуже швидко погода зараз така, що панелі дають 50-300Вт ( звісно якщо їх не на 50 кВт) думаю чи підключати газ за 60 тис грн ( плюс ще вартість котла.ю димаря, сатнехнік щоб підключив і тп) чи брати ТН повітря-водля для обігріву ТП першого поверху оку і напевне треба таки утеплення робити і закуповувати дрова поки це можна-)) Газ за 60 - это шара) и если котел кондес. то и труба коаксиал и дымоход то такое, можно сразу за стенку вывести Змінено 16 листопада 2024 користувачем ЯД 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 ну сусідам стільки вийшло-) з котлом разом і з усім десь вийде 100-120 тис грн точно і ціна теж буде дорожче на газ тому думаю чи є сенс Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 16.11.2024 в 21:30, NBB сказав: це електрокотел? яка площа? Це ТН, площа 170 кв м. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 26 минут назад, volomoto сказал: Це ТН, площа 170 кв м. Так тема ж про електрокотли а не ТН. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 1 година тому, Vikctor сказав: Так тема ж про електрокотли а не ТН. Я просто хочу щоб мені заздрили 2 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 2 минуты назад, volomoto сказал: Я просто хочу щоб мені заздрили Та це ж до тієї миті, коли починаєш з'ясовувати вартість обладнання/зондів/сервісу і рахувати строк окупності цього задоволення. Бо тоді виявиться що шанс окупитись мають лишень гаражні саморобкі. Це все зрозуміло в теперішніх умовах. Як воно буде в умовах ринкових цін на електрику без пільг/прехресного субсідіювання для населення буде зрозуміло коли/якщо ця мить настане. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 2 хвилини тому, Vikctor сказав: Бо тоді виявиться що шанс окупитись мають лишень гаражні саморобкі. Це все зрозуміло в теперішніх умовах. Тому в мене гаражна саморобка: 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Лехуй Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 39 минут назад, volomoto сказал: Тому в мене гаражна саморобка: О, ти в темі своїй пиши спостереження, а то я слідкую за нею, чекаю продовження 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 31 хвилину тому, Ле*** сказав: О, ти в темі своїй пиши спостереження, а то я слідкую за нею, чекаю продовження Все буде і дуже скоро. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 (змінено) все таки цікаво стало чи правильно сусіди сказали, може то то забора ціна? до війни інший сусід за 45 до забору платив-) Змінено 18 листопада 2024 користувачем NBB Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 (змінено) 9 часов назад, volomoto сказал: Тому в мене гаражна саморобка: самі робили? дякую Змінено 18 листопада 2024 користувачем NBB Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 2 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2024 18.11.2024 в 22:37, NBB сказав: самі робили? дякую Так Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 2 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2024 Листопад закінчився і при середній температурі надворі 2.3, середній всередині 23 і мінімальній кількості сонячних днів, на опалення пішло 330 кВт*год. Ще 105 витратив на гарячу воду. По формулі, яку вже всі забули, вийшло 0.097, тоді як з електрокомлом було десь 0.32-0.35, тобто грубо СОР теплового насоса трохи більше 3, що не так вже й погано для саморобки. 16 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 3 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2024 2050 кВт на все 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 3 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2024 (змінено) В 02.12.2024 в 18:53, volomoto сказал: Листопад закінчився і при середній температурі надворі 2.3, середній всередині 23 і мінімальній кількості сонячних днів, на опалення пішло 330 кВт*год. Ще 105 витратив на гарячу воду. По формулі, яку вже всі забули, вийшло 0.097, тоді як з електрокомлом було десь 0.32-0.35, тобто грубо СОР теплового насоса трохи більше 3, що не так вже й погано для саморобки. 170 кв.м. утеплення? непогана ефективність насоса Змінено 3 грудня 2024 користувачем NBB Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дашуля Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 Запитаю ще тут, в січні встановили до е.котла бездротовий терморегулятор engo E901wifi. Все працювало поки в один з днів не зайшла в телефон, а з'єднання немає. Думала може світла нема тому і не працює, вобщем, світло було, сам пристрій вмикає/вимикає котел, але в телефоні чи будь де, через додаток енго не бачить пристрій. Я телефонувала в магазин, сказали що проблема з інетом. Мол могло щось блимнути, роутер не подає сигнал на пристрій. Воно так і є, не з'являється значок віфі на пристрої. Підкажіть як їх з'єднати з роутером, чи що можно зробити? Роутер працює, телефони,планшети,ноути ,телевізори все з'єднується норм. Дякую Я видаляла додаток Скидали настройки до заводських Роутер перезагружали Встановлювали додаток на інші телефони, нічого не допомогло Проходили все по новій Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 В 10.12.2024 в 15:42, Дашуля сказал: Запитаю ще тут, в січні встановили до е.котла бездротовий терморегулятор engo E901wifi. Все працювало поки в один з днів не зайшла в телефон, а з'єднання немає. Думала може світла нема тому і не працює, вобщем, світло було, сам пристрій вмикає/вимикає котел, але в телефоні чи будь де, через додаток енго не бачить пристрій. Я телефонувала в магазин, сказали що проблема з інетом. Мол могло щось блимнути, роутер не подає сигнал на пристрій. Воно так і є, не з'являється значок віфі на пристрої. Підкажіть як їх з'єднати з роутером, чи що можно зробити? Роутер працює, телефони,планшети,ноути ,телевізори все з'єднується норм. Дякую Я видаляла додаток Скидали настройки до заводських Роутер перезагружали Встановлювали додаток на інші телефони, нічого не допомогло Проходили все по новій У мене такого немає. Але моє бачення, що треба ресетнути і знову підключити. Якщо не вийде занесіть у магазин, чи купіть ще один, і попробуйте його підключити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз